Προς το περιεχόμενο

Gigabyte windforce 760 overclock

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μιας και η καινούργια καρτούλα ήρθε και αν και τα παίζω ολα στο ultra θα ήθελα να τις ρίξω ενα μικρό overclock :) , για πείτε οσοι εχουν την 760 ποσο την έχετε φτάσει και ποιο ειναι το stable overclock σας για καθημερική χρήση + παιχνίδια φυσικα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχας μην περιμενεις τεραστιες διάφορες :P Επειτα εχεις κανα βαρυ παιχνιδι για τα stress test ετσι?? Ποση θερμοκρασία ειδες οτι παει η καρτα σε full load??

Λοιπον κατεβασε msi afterburner και βαλε power 110%,voltage 1.2V και μετα δες με gpuz να παει το core clock 1150,δεν ανεφερομαι καθολου στο boost, και memory ξεκινα με 1625 για αρχη. Τρεξε με αυτα ενα valley και κανα 15 λεπτο crysis3 ή far cry 3 ή Metro LL.

Αν δεις οτι τα παιζεις νερο καιδεν φας κανα crash ή δεν δεις κανα artifact, τοτε πειραζε μονο το core με +15 την φορα μεχρι να δεις artifacts ή να πεσει ο driver. Οταν γινει αυτο κατεβασετο κατα 15 και λογικα το core σου εκει θα ειναι stable. Το ιδιο πράγμα κανε και με το memory με την διαφορα να ανεβαινεις κατα 25.

Αν και δουλεύω με το afterburner θα δοκιμάσω και το πρόγραμμα της gigabyte overclock guru 2 αν και δεν τα εμπιστεύομαι τα συγκεκριμένα προγάμματα

Αουτζ! Δεν αφηνεις το oc για το χειμώνα? :P Πρεπει να εχεις στο δωματιο τουλαχιστον 30C, σωστο αποτελεσμα εβγαλες αλλα πρεπει να παιξεις και κανα βαρύ παιχνίδι για να σιγουρευτουμε οτι είσαι κομπλε.

Ισως να ειναι και λογο θερμοκρασιας δωματιου. Μηπως 1 απο τα 3 ανεμιστηρακια δεν τρεχει στο αντίστοιχο rpm των αλλων δυο? Λογικα στοκ πρεπει να εχει πανω απο 72C οταν η 760 που ειχε περασει απο τα χερια μου ειχε max temp 67C..

γίνεται να γυρνάει σε διαφορετικές στροφές το 1 από τα 3; μου φαίνεται παράξενο

ένα άλλο πράγμα που σκέφτηκα εγώ είναι ότι μπορεί μεν ο spank να έχει 800d και να είναι κτήνος, αλλά έχω ακούσει ότι στο τομέρα της αερόψυξης το συγκεκριμένο "πάσχει" γιατί είναι πολύ κλειστο (για αυτό και το 900d το έκαναν σουρωτήρι για να είναι καλό και στην αερόψυξη, όχι μόνο στην υδρόψυξη) 

και καλώς ή κακώς το windforce όπως και όλα τα αντίστοιχα συστήματα ψύξης θέλουν κουτιά με φουρφούρια ώστε να βγάζουν αυτά το ζεστό αέρα έξω, αλλιώς παγιδεύεται μεσα στο κουτί και πέρα από το ότι δε ψύχει καλά τη κάρτα μπορεί να ζεσταίνει κι άλλα parts

πρέπει ο ts να εξετάσει και το ζήτημα airflow του κουτιού του και εφόσον γίνεται να δει αν μπορεί να προσθέσει κάποια επιπλέον exhaust fans, γιατί η κάρτα του αμολάει τον αέρα μέσα στο κουτί, δεν τον βγάζει η ίδια έξω όπως θα έκανε μια reference

όπως έχω πει στο δικό μου κουτί όταν η κάρτα ζορίζεται ειδικά από τον πάνω 200αρη ανεμιστήρα βγαίνει μια μικρή "ζεστή κόλαση"  για αυτό και η κάρτα μου παραμένει κρύα, σε ένα κουτί χωρίς κάτι τέτοιο δε ξέρω τι θα γινόταν

(ή μάλλον ξέρω, γιατί έχω δει και σε άλλους με πιο απλά κουτιά να βαράνε 80αρες και να ανεβάζουν στροφές, απλά το 800d όπως και να το κάνουμε είναι πολύ μεγάλο κουτί, δεν είναι όλα στριμωγμένα )  

στη θέση του πάντως θα δοκίμαζω και λίγη ώρα stress με βγαλμένο το πλαϊνό καπάκι μιας και ουσιαστικά προς αυτή τη μεριά στέλνει τον αέρα η ψύκτρα του 

αν δει διαφορά έτσι σημαίνει ότι είναι θέμα κουτιού , διαφορετικά εξετάζει κι άλλα σενάρια 

Οσο αφορά το airflow του 800d οπως ειπες και εσυ δεν ειναι και πολύ καλο και αυτο διοτι δεν εχει ανεμιστήρες να βάζουν απο μπροστά , το δικο μου airflow ειναι ενας βάζει απο κάτω , ενας βγάζει απο πίσω και 3 βγάζουν απο πάνω.

Ξανα έτρεξα ενα unigine με ανοιχτό το πλαινό και έφτασε 74 max απο 80 που ειχα με το πλαινό κλειστό , έτρεξα μολις τώρα και ενα furmark 5 λεπτα και ηταν κολημένο max 75 χωρις να φαει crash.

Δυστηχώς δεν εχω το metro ll να του κανω ενα benchmark να δω και εκει

Omg!!!! 74 ειχα βγαλει και εγω αλλα με κλειστο πλαϊνο!! Παιδες προτενεται λυσεις, +6 βαθμους επειδη βαζει ειναι με παραθυρο, προσωπικά το θεωρω απαραδεκτο.. Σιγουρα εχουν μπει σωστα οι πανω ανεμιστηρες??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...