Ashmadia Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 (επεξεργασμένο) Καλησπερα, Το pc της υπογραφης, αρνειται πεισματικα να bootarei. ολα τα ανεμιστηρακια λειτουργουν και ολα δειχνουν να τροφοδοτουνται. Πριν 2 μερες αντιμετωπισα ενα προβλημα με το NIC της Realtek, το οποιο μπαινει σε deep sleep mode και δεν λειτουργει καθολου, με αποτελεσμα να μην εχω internet, μετα απο freezarisma που παρουσιασε το pc. Με λιγο ψαξιμο το εκανα να λειτουργησει ξανα και εμαθα πως επαναφερεται. Τωρα που δεν bootarei το pc, παλι δειχνει το NIC να μην λειτουργει (δεν αναβει το ledaki στην ethernet, σκεφτομαι οτι μπορει να σχετιζεται, αν και με αυτα που εκανα δεν παιζει να ειναι σε οποιοδηποτε sleep mode το pc) Πραγματα που εχω κανει: Αποσυνδεση απο την παροχη, αδειασμα τροφοδοτικου και επαναληψη Clear CMOS απο την μπαταρια της μητρικης (το jumperaki δεν ηταν πανω στην μητρικη) Αφαιρεση εναλλαξ των ram sticks, δοκιμη μιας vengeance ram φιλου. **edit** οι gskill μου ειναι σωες. Δοκιμη της καρτας γραφικων μου σε pc φιλου, δοκιμη της δικης του στο δικο μου pc. Ξανα δεν bootare, ενω στο δικο του λειτουργουν και οι 2. Δοκιμη αλλης οθονης, με διαφορετικο καλωδιο. Αφαιρεση ενος καλωδιου του τροφοδοτικου, προσπαθωντας μονο με μητρικη-cpu-ram-gpu. Τιποτα δεν εδωσε καρπους, με το πατημα του power εκκινουν ολα αλλα δεν εμφανιζεται τιποτα απολυτως στην οθονη. Ουτε bios screen ουτε τιποτα. Το τελευταιο πραγμα που εκανα ηταν καποιες ρυθμισεις στο bios, βαζοντας optimized defaults αρχικα (γιατι παρατηρησα μια μικρη αλλαγη στα ρολογια που με παραξενεψε) και στην συνεχεια ρυθμισα το profile των μνημων, οπως το δουλευα τοσο καιρο, βαζοντας το command rate στο 1Τ, για δοκιμες (κατι που ηθελα να testarw καιρο). Το 1Τ το εχω ξαναβαλει στο bios και ολα λειτουργουσαν απροβληματιστα. Τα ενδεχομενα gains ειναι που δεν ειχα ψαξει. Μετα απο τις αλλαγες αυτες, save n exit, και τελος. Δεν ξαναειδα το bios logo απο τοτε. Αν βρω χρονο, θα δοκιμασω και το τροφοδοτικο του φιλου, αν και μιλαμε για μια επιπονη διαδικασια, θα κανω την υπερβαση. Αν δεν ειναι ουτε το τροφοδοτικο, θελω να πιστευω οτι ο ενοχος περιοριζεται αναμεσα στον επεξεργαστη και την μητρικη. Οποιαδηποτε γνωση ή σχετικη εμπειρια θεωρειται υπερπολυτιμη. Ευχαριστω εκ των προτερων. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2013 από Ashmadia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Prospector8 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Λογικα θα δοκιμασες και χωρις κανενα usb συνδεδεμένο στο pc ετσι?? Δοκιμασε με αλλο τροφοδοτικο, αυτη την λυση σου ελεγα και εγω, και αν δεν ανοιξη μαλλον παρεδωσε πνευμα η μητρικη. Αν εχεις δυο θυρες pci express δοκιμασε στην δευτερη. Επισης αν η μητρικη απο πισω εχει dvi/hdmi/vga θυρα, δοκιμασε με το καλωδιο που εχεις στην καρτα γραφικών να την βαλεις στην αντιστοιχη της μητρικής σου να δεις αν bootarei. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
veteranos123 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δοκίμασε και κάποιο άλλο τροφοδοτικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ashmadia Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Λογικα θα δοκιμασες και χωρις κανενα usb συνδεδεμένο στο pc ετσι?? Δοκιμασε με αλλο τροφοδοτικο, αυτη την λυση σου ελεγα και εγω, και αν δεν ανοιξη μαλλον παρεδωσε πνευμα η μητρικη. Αν εχεις δυο θυρες pci express δοκιμασε στην δευτερη. Επισης αν η μητρικη απο πισω εχει dvi/hdmi/vga θυρα, δοκιμασε με το καλωδιο που εχεις στην καρτα γραφικών να την βαλεις στην αντιστοιχη της μητρικής σου να δεις αν bootarei. Η μητρικη δεν εχει καμια onboard γραφικων, δοκιμασα ηδη ομως αλλη discrete. Και μαλιστα και οθονη με HDMI (μιας και εγω ειμαι με dvi-to-vga) για να βγει και ο παραγοντας του καλωδιου/οθονης εκτος. (ξεχασα να το γραψω αυτο, συμπληρωνω αμεσα) Θα δοκιμασω αμεσα την δευτερη pci, το χα στο μυαλο μου και το ξεχασα. (αν και νομιζω οτι δεν θα αλλαξει κατι) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ashmadia Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Update: Δοκιμασα και στο 2ο pci χωρις αποτελεσμα. Μυριζει σιγα σιγα το πραγμα για μητρικη. Σε περιπου μιση ωρα θα παω στον φιλο και θα αγκαλιασω τα 2 pc δοκιμαζοντας με το τροφοδοτικο του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Τα τροφοδοτικά συνήθως είναι μπαμ και κάτω άρα αφού δεν είναι GPU 99% είναι μητρική. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ashmadia Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Και ναι, με το TX850 του φιλου κανει ακριβως τα ιδια. Μετα την εξεταστικη θα επικοινωνησω με Digital Master για επιστροφη μητρικης και ελπιζω να μην συναντησω κανενα παρατραγουδο. Ευχαριστω!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ashmadia Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Ερωτηση: Να στειλω πακετο μητρικη και cpu φορεμενο? Και ρωταω απλα και μονο επειδη δεν εχω πουθενα am3+ μητρικη να δοκιμασω τον επεξεργαστη και επειδη ειμαι πολυ καχυποπτο τυπακι, μην την στειλω πισω σκετη και βρεθει χωρις προβλημα. Θα ειναι χαμενος χρονος και ειναι πολλα τσιγαρα δρομος μεχρι την Κρητη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ashmadia Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Update: Ηταν η μητρικη τελικα, απ οσο μου ειπαν, και μαλιστα αντικατασταθηκε με την 990xa-ud3 (μαλλον λογω διαθεσιμοτητας). Η αντικατασταση εγινε μεσα σε 10-11 ημερες, απο την στιγμη που παραδοθηκαν τα πραγματα στο Digital Master, Εδω λοιπον πρεπει να αναφερω οτι εξαιτιας σφαλματος του καταστηματος (το καταστημα θα χρεωθει τα λαθη των υπαλληλων του) χαραμιστηκαν περιπου 20 ολοκληρες ημερες (!) σε ενα πηγαινε-ελα της μητρικης απο Χανια-Πατρα. Ο λογος τα μεταφορικα, τα οποια αρνηθηκα να πληρωσω εν γνωσει του καταστηματος και επειτα απο συννενοηση και συμφωνια οτι η χρεωση θα ειναι δικη τους (εφοσον ειχε διαπιστωθει η βλαβη απο μενα). Παρ' ολ' αυτα, το πακετο δεν το παρελαβε κανεις και η μεταφορικη, βασει κανονισμου τους, το εστειλε πισω στον αποστολεα. Ελπιζω, η εικονα αυτη να μην ειναι συχνο φαινομενο, γιατι δεν ειναι καθολου επαγγελματικη. Εβαλα λοιπον τα πραγματα ξανα πανω, παστουλα, κυριος, και δοκιμαζω να bootarw. Ολα ομορφα, χαζεψα λιγακι στο Uefi Bios, και ανακαλυψα τελικα οτι δεν μπορω να μπω στα windows. Φορτωνει και κανει restart. Επειδη δεν μου εχει ξανατυχει, και κρατουσα παντα καποιες ελπιδες οτι δεν θα χρειαστω format, πειτε μου, υπαρχει καποιος τροπος να το γλυτωσω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Στην προηγούμενη εγκατάσταση είχες ρυθμίσει τους δίσκους σε AHCI mode ή σε NATIVE IDE? Δοκίμασε απο το UEFI της νέας μητρικής να αλλάξεις την ρύθμιση που έχει τώρα, και να βάλεις την αντίθετη και πες μας αν μπούταρε (αν είναι IDE, επέλεξε AHCI, ή το ανάποδο) ΜΕ γειες η νέα mobo! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2013 Μακάρι να είναι αυτό που λέει ο YiorgosA αλλά με αλλαγή chipset πάντα είχαν ένα θεματάκι τα Windows. Σε safe mode μπαίνει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ashmadia Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2013 Προχωρησα ηδη παιδες σε format, αφου κρατησα σε εξωτερικο φιλου οτι χρειαζομουν. Οσο και αν βαριεται κανεις, αν το τερατακι του ειναι off για τοσο καιρο θα κανει τα παντα. Ευχαριστω για τις προτασεις παντως, θα τις εχω υποψιν αν χρειαστουν μελλοντικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2013 Άιντε να το δούμε και το τερατάκι σου στην σχετική ενότητα μόλις το στρώσεις Επίσης τώρα καταλαβαίνεις γιατί κάποιες φορές αξίζει να δίνεις κάτι (λίγο) παραπάνω και να ψωνίζεις από τοπικό μαγαζί για να μην μπλέκεις με courier μεταφορικά κτλ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BloodDonor89 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2013 Αυτό είναι σχετικό στην πάτρα τοπικό μαγαζάκι που έχει ας πούμε καλές τιμές είναι το eworld. Εγώ ψωνίσά από visionstudio. Αν και ήθελα digital master αλλά δεν βρήκα την μητρική που ήθελα στο συγκεκριμένο. Anyway ας πάνε όλα καλά στον φίλο, άλλωστε συμβαίνουν αυτά. Αποστολή από το MT11i με τη χρήση Insomnia App Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ashmadia Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2013 Άιντε να το δούμε και το τερατάκι σου στην σχετική ενότητα μόλις το στρώσεις Επίσης τώρα καταλαβαίνεις γιατί κάποιες φορές αξίζει να δίνεις κάτι (λίγο) παραπάνω και να ψωνίζεις από τοπικό μαγαζί για να μην μπλέκεις με courier μεταφορικά κτλ! Λενε για βαρυ χειμωνα, αν και δεν νομιζω να με κοβουν θερμοκρασιες. Θα δουμε Οσο για τα τοπικα μαγαζια που λες, και παλι απο ιντερνετ θα ψωνιζα, μιλαμε για τρελες διαφορες των 100Ε+... Ασε που μπορει να φερθουν ακομα χειροτερα, ειδικα μικρα καταστηματα. Εδω κοτζαμ πλαισιο και... Ξαναλεω σε περιπτωση που προσπεραστηκε, 10-11 ημερες τους πηρε η διαδικασια. οταν πηραν μπρος. Με τετοια αποδοση εγω δεν εχω παραπονο. Αυτό είναι σχετικό στην πάτρα τοπικό μαγαζάκι που έχει ας πούμε καλές τιμές είναι το eworld. Εγώ ψωνίσά από visionstudio. Αν και ήθελα digital master αλλά δεν βρήκα την μητρική που ήθελα στο συγκεκριμένο. Anyway ας πάνε όλα καλά στον φίλο, άλλωστε συμβαίνουν αυτά. Αποστολή από το MT11i με τη χρήση Insomnia App Ευχαριστω, φυσικα και συμβαινουν, δεν το σβησα ακομα απ το χαρτη το Digital. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα