Προς το περιεχόμενο

Στο συρτάρι η μείωση χρεώσεων περιαγωγής στην Ευρώπη


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλό κουμάσι η μαντάμ. Οπου αμφιλεγόμενες αποφάσεις, πρώτη μούρη το creepy νύχι.

 

As chairperson of Nijenrode University, Kroes awarded an honorary doctorate to Microsoft founder Bill Gates in 1996. As a European Commissioner for Competition one of her first tasks in 2004 was to oversee the sanctions against Microsoft by the European Commission, known as the European Union Microsoft competition case. This case resulted in the requirement to release documents to aid commercial interoperability and included a €497 million fine for Microsoft.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι εταιρείες κινητής σε πατούν στο λαιμό όταν πας σε μία ξένη χώρα. Βέβαια φταίνε λίγο και οι χρήστες κινητών.

Εάν σκοπεύεις να κάνει λίγα ολιγόλεπτα τυπικά τηλεφωνήματα και να κοιτάξεις για λίγο το email δεν θα δώσεις πάνω από 20 ευρώ. Από εκεί και πέρα αρχίζει τρελή εκμετάλλευση που είναι εύκολο να αποφευχθεί. 

Πολύ απλά όλοι μα όλοι έχουν ένα δεύτερο παλιό κινητό. Πόσο πολύ θα επιβαρύνει σε βάρος την βαλίτσα. 

Το ψάχνεις από πριν στο ίντερνετ για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην χώρα που πας. Τι πακέτα έχουν για κλήσεις στο εξωτερικό και τι πακέτα ίντερνετ διαθέτουν. Όλοι έχουν πιστέψτε με. ( Ειδικά για χώρες όπως Αγγλιά , Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Αυστρία, Σουιδία που το έχω καρατσεκάρει εδώ και χρόνια.)  Αν δεν ξέρεις την γλωσσά το google chrome ή το google toolbar κάνει μετάφραση στα αγγλικά ή ελληνικά. Πας στο κατάστημα του εξωτερικού με το διαβατήριο. Έχεις μαζί  τυπωμένες σελίδες των πακέτων που σε ενδιαφέρουν γιατί ο υπάλληλος μπορείς να μην καταλαβαίνει καλά αγγλικά ή να μην είναι πολύ σχετικός.  Δίνεις πέντε με δέκα ευρώ για την sim και άλλα δέκα με είκοσι για μονάδες και είσαι μια χαρά από τηλέφωνα και ίντερνετ. Ειδοποιείς και τους δικούς από σταθερό τηλέφωνο ή sms για το καινούριο σου νούμερο και γλιτώνεις το φέσομα του roaming. Σιγά μια ταλαιπωρία δέκα με δεκαπέντε λεπτών είναι. 

Προσωπικά έχω κινητό με δύο sim και έχω γλιτώσει πολλά λεφτά και χαίρομαι ίντερνετ και τηλέφωνα χωρίς τρελές χρεώσεις.

 

Μιλάς για λίγες εξαιρέσεις. Οι περισσότεροι πολίτες που θα πάνε έξω πάνε για ένα ταξίδι αναψυχής λίγων ημερών. Από αυτούς, το 99.9% δε θα μπει στον κόπο μίας τέτοιας διαδικασίας και δικαιολογημένα. Επίσης η μεγάλη πλειοψηφία, έχοντας γνώση των (υπέρογκων) χρεώσεων περιαγωγής θα είναι προσεκτική με τη χρήση του κινητού της. Ωστόσο και πάλι, πληρώνεις στάνταρ ένα 30αρι παραπάνω από ότι συνήθως. Αυτό είναι το "χαράτσι" υπέρ πίστεως των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, και αυτό το ΛΙΓΟ ποσό που παίρνουν από ΟΛΟΥΣ δε θέλουν να χάσουν γιατί αθροιστικά είναι τεράστιο νούμερο. Και για εμάς που το πληρώνουμε δεν κάνει τεράστια διαφορά, αλλά είναι σίγουρα πεταμένα λεφτά που σε μια υποτιθέμενη ενιαία Ευρώπη δε θα έπρεπε να υπάρχει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν αυτός που έγραψε "εσύ κάνεις χρήση roaming" προφανώς δεν κατάλαβε τι παίζεται.

 

Η μείωση του κόστους περιαγωγής έχει στόχο, όπως γράφει και το άρθρο, την δημιουργία μιας ενιαίας αγοράς τηλεπικοινωνιών.

 

Φαντάσου λοιπόν τον ανταγωνισμό σε επίπεδο Ε.Ε. Τεράστιος, και οι εταιρείες οι μεγάλες επειδή θα είχαν τρελό ανταγωνισμό θα έριχναν πάρα πολύ τις τιμές τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...