Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 348
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αποτι είδα κάποια LG , έχουν υποχρεωτικά πλύση με ατμό.

Προτιμώ να είναι προαιρετικό, δηλαδή να πλένει με νερό και αν το ενεργοποιώ μονο όταν χρειάζεται.

Π.χ. στο "AEG L7FBE48S" ενεργοποιείται στο τέλος του προγράμματος ή έχει ξεχωριστό 20λεπτο πρόγραμμα με ατμό.

Έχει κανείς εμπειρία απο AEG;

Δημοσ.

Προσωπικά, την καλύτερη. Candy έχω και ρούχων και πιάτων.

Πλυντήριο ρούχων (5kg) το έχω 18-19 χρόνια. Το είχα αγοράσει όταν ήμουν ακόμα φοιτητής και έχει μετακομίσει 3 φορές από τότε. Εδώ και αρκετά χρόνια δουλεύει 4-5 φορές την εβδομάδα (τετραμελής οικογένεια πια) και πλένει σχεδόν άψογα. Το "σχεδόν" το λέω γιατί η γυναίκα λέει πως δεν παίρνει το μαλακτικό οπότε πλένουμε χωρίς μαλακτικό.

Πλυντήριο πιάτων (45cm), άψογο και αυτό εδώ και 10 χρόνια. Δουλεύει 2-3 φορές την εβδομάδα.

Βέβαια δεν ξέρω για σήμερα γιατί σήμερα όλα τα πράγματα είναι πιο "ευαίσθητα" και δεν κρατάνε τόσα χρόνια. 

Παιδιά μην κρίνετε τα προϊόντα του σήμερα με δεδομένα του παρελθόντος. ΟΛΑ πλέον εχουν προβλεφθεί για περιορισμένο χρονο ζωής, προκειμένου να μεινει χαμηλά το κόστος (οχι βέβαια η κερδοφορία) και παραλληλα να μπορούν τα εργοστάσια να εχουν δουλειά και στο μέλλον. Τα πλυντήρια εχουν φτάσει με προβλεπόμενο χρόνο ζωής τα 4-6 χρόνια με το 6 να ειναι στα όρια. 

Επίσης μην παραβλέπουμε τις αλλαγές που εγιναν στα brands και τις γραμμές παραγωγής. Θυμίζω την εταιρεια aeg που κάποτε ήταν κολοσσός αλλά πλέον οτιδήποτε ηλεκτρικό πουλιέται ειναι φασόν κινεζιάς (με την πλήρη έννοια της λέξης). Θέλετε αλλα παραδείγματα; Toshiba, panasonic, κλπ, κλπ

Ακομα και για μοντελα πενταετίας δεν μπορεις να κανεις αναγωγή. 

Τα λέω όλα αυτά γιατί και εγώ φέτος αναγκάστηκα να αποθηκευσω πλυντήριο pitsos 20ετίας που εχει πλύνει γήπεδα απο ρουχα. Του έχω αλλάξει αρκετές φορές λάστιχα, ρουλεμάν, αμορτισέρ αλλά συνέχιζε να ήταν σκυλί και να πλένει τα πάντα χωρίς να μασά πουθενά. Το αποθηκευσα λόγω χώρου και αγόρασα άλλο απο bsh (siemens, bosch, pitsos) και είμαι σίγουρος οτι ΔΕΝ  θα βγάλει ουτε τα μισά χρόνια του παλιού. 

Με δυο λογια. Οτι και να πάρεις απο τις φθηνές σειρές ειναι πάνω κάτω τα ίδια απο αξιοπιστία και απόδοση. Φρόντισε να μάθεις ποια εταιρεία εχει service στην περιοχή σου και αν η εταιρεία (η μαμα εταιρεία, οχι οι αλυσίδες) εχουν προγραμμα επεκτασης εγγύησης. Με αυτά τα δυο κριτήρια διάλεξε μάρκα και μοντέλο. 

edit-προσθήκη: Οσο πιο απλό, τόσο πιο ανθεντικό μακροχρόνια. 

Πως μπορω να καταλάβω αν ο κάδος είναι πλαστικός όπως γραφετε ποιο πάνω;

Σε όλα ανοξείδωτους έχει

Το τύμπανο (αυτό που βλέπεις απο την τρύπα) ειναι ανοξείδωτο.

Ο κάδος (δηλαδή εκει που γυρίζει το τύμπανο) στο 99% των περιπτώσεων ειναι πλαστικός

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Αυτο με τον ατμο δείχνει αρκετά καλό αν μπορεις να το ξαναφορέσεις χωρις σιδέρωμα.

Πρέπει να γλιτώνεις πολλά πλυντήρια και σιδέρωμα αν δουλέυει σωστά

Τα αποσμητικά πανακια υπαρχουν στο supermarket ή μονο στα καθαριστήρια?

Εϊναι μιας χρήσης; Χοντρικά ποσο κάνουν;

Ευχαριστώ

Κοίτα μη φανταστείς πως στα βγάζει και σιδερωμένα! Απλά κάποια μπλουζάκια ή παντελόνια που δεν τσαλακώνουν εύκολα, μπορείς να τα φορέσεις κατευθείαν (αρκεί να τα βγάλεις αμέσως μόλις τελειώσει το πρόγραμμα και είναι ζεστά γιατί αν τα ξεχάσεις μέσα θα τσαλακώσουν).

Τα αποσμητικά είναι στο super market στο ράφι με τα μαλακτικά κλπ. Είναι μιας χρήσεως και νομίζω έχει μέσα καμια 30αριά. Το κόστος δε θυμάμαι πόσο είναι αλλά μη φανταστείς τίποτα υπερβολικό. Απλά πρέπει να τα βάζεις μόνο πριν αρχίσει το στέγνωμα ή το φρεσκάρισμα. Δεν μπορείς δηλαδή να τα βάλεις στον κάδο από την αρχή μιας πλύσης που θα συνοδεύεται και απο στέγνωμα, μιας και θα πλυθούν πριν... 

Εγώ έχω αυτό: http://www.aeg.com.gr/laundry/laundry/washer-dryers/free-standing-washer-dryer/l99691hwd/ και στις 1600 στροφές είναι κάπως έτσι: https://www.youtube.com/watch?v=Sq0CeFn_knA 

Δημοσ.

Παιδιά μην κρίνετε τα προϊόντα του σήμερα με δεδομένα του παρελθόντος.......

Επίσης μην παραβλέπουμε τις αλλαγές που εγιναν στα brands και τις γραμμές παραγωγής. Θυμίζω την εταιρεια aeg που κάποτε ήταν κολοσσός αλλά πλέον οτιδήποτε ηλεκτρικό πουλιέται ειναι φασόν κινεζιάς (με την πλήρη έννοια της λέξης). .

Για τη AEG:

http://www.insomnia.gr/topic/518659-ηλεκτρικό-υπόστρωμα-μονό-aeg-wub-5511-e-shop-1995-€/?p=52991119

Δημοσ.

Τελικα ειναι καλα τα 2in1 (πλυντηριο και στεγνωτηριο);

Παλια είχα διαβασει πως δεν ειναι καλα..., αλλα οικονομικα με συμφερει να αγορασω 1 συσκευη αντι για 2.

Δημοσ.

AEG έχω κουζινα στο πατρικό. Πληρωμένη πολλα $$$ αλλά δουλευει 15+ χρόνια.

Απο το service δεν έχω την καλύτερη εμπειρία.

Όταν χάλασε, ζήτησαν αξία το κόστος της κουζίνας για ενα ανταλλακτικό της τάξης των 20Ε !!!

Το παίζανε δυκολοι και καθυστέρηση κοντά 1 μηνα για να το βρουν.

Μόλις έφυγε ενα mail στην Γερμανία, στην μαμά εταιρεία, μετά απο 2 μέρες βρεθηκε το ανταλλακτικό, η δουλειά κόστισε σχεδόν τίποτα και φυσικά "δεν έπρεπε να στείλετε αυτο το mail"....

AEG = made in Italy για το πλυντήριο

Να πληρώσω Miele , δηλαδή x3 την τιμή για να αντέξει x5 χρόνια, δεν ξέρω αν ειναι σωστό.

Γιατί σε 10 χρόνια θα έχουν βγει πιο οικονομικά μοντέλα και όλο και κάτι καινούργιο θα έχει βρεθεί

Δημοσ.

Καμιά πρόταση για 7κιλο+ πλυντήριο ρούχων α+++  δοκιμασμένο,αξιόπιστο και επώνυμο ? ο χώρος που θα μπει δεν έχει παράθυρο άρα θα έχει εργασιακό αρκετή . Κεντροανατολικη Θεσσαλονίκη είμαι αν έχετε να προτείνετε καταστήματα  

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Ξεθάβω για άλλη μία φορα αυτό το θέμα διότι είμαι στην διαδικασίας αγοράς καινούργιου πλυντηρίου - στεγνωτήριου 2 σε 1.

Μικρή εισαγωγή: Ο λόγος που θέλω και στεγνωτήριο είναι ότι στην βεράντα στην πολη που είμαι έχει πολύ υγρασία το χειμώνα και δεν στεγνώνουν. Μέσα στο σπίτι που δοκίμασα με αφυγραντήρα στεγνώνουν (αυτά που τα φυσάει κατευθείαν πάνω τους) αλλά γεμίζει υγρασία ο χώρος.

Τα ρούχα τα έστυβα μέχρι τώρα μέχρι τις 500 στροφές για να μην "ανοίξουν" φθαρούν. Διάβασα όμως πως η λειτουργία στεγνώματος ισχύει μόνο στις μέγιστες στροφές του πλυντηρίου, στην παρούσα φάση 1400 ή 1600 που θα σας αναφέρω τα 2 μοντέλα που έχω καταλήξει παρακάτω. Και για να το κάνω ακόμα πιο περίπλοκο σε συζητήσεις με το γυναικείο φύλο μου είπαν πως έχουν δει πως αλλιώς στεγνώνει στις 1200στροφές πχ το ένα πλυντήριο και αλλιώς το άλλο, δηλαδή πως στο στέγνωμα τα πλυντήρια δεν έχουν την ίδια απόδοση παρά τη λειτουργία στις ίδιες στροφές. Αυτό το τελευταίο είναι που με παρεξένεψε γιατί λέω πως τι διαφορετικό μπορεί να γίνεται αφού όλα στίβουν υποθετικά στις ίδιες στροφές και σε κάποια βγαίνουν πιο στεγνά και σε άλλα όχι. Η ίδια γυναίκεια παρουσία μου είπε πως στο δικό της πλυντήριο (ένα Bosch έχει) στις 1200 στροφές τις τα βγάζει σχεδόν στεγνά και χωρίς να της τα χαλάει και δεν σκέφτηκε να αγοράσει ποτέ στεγνωτήριο. Παρόλα αυτά πιστέυω πως ακόμα και στις μέγιστες στροφές που θα βάζω (κάλτσες - εσώρουχα - πετσέτες - και ρουχα της δουλειάς) καλό είναι να έχω και ενσωματωμένο στεγνωτήριο για να τα βγάζω "έτοιμα".

Στην ουσία, χρήματα διαθέτω μέχρι 580€.

Εχω καταλήξει σε αυτά τα 2:

- Whirlpool WWDP 10716 στα 529€

- Samsung WD80J6400AW στα 545€

Το Whirlpool έχει 10 κιλά κάδο για πλύσιμο και 7 για στέγνωμα 1600 στροφές στύψιμο και λειτουργία ατμού για φρεσμάρισμα.

Το Samsung έχει 8 κιλά κάδο για πλύσιμο και 6 για στέγνωμα 1400 στροφές στύψιμο Στα εξτρά έχει την τεχνολογία eco bubble που ανακατεύει από πριν το απορρυπαντικό με το νερό και το ψεκάζει ως σαπουνάδα στον κάδο που σημαίνει καλύτετο / γρηγορότερο καθάρισμα, και λειτουγία για φρεσκάρισμα ρούχων με ζεστό αέρα χωρίς ατμό (αυτό το κόβω για ψιλομούφα)

Ενεργειακή κλάση Α έχουν και τα 2.

Κλείνω προς το Samsung λόγω της τεχνολογίας Eco Bubble που θα πιάσει τόπο. Ψάχνοντας το στο ιντερνετ είδα ότι κυκλοφορεί γενικά στην Ευρώπη το ίδιο μοντέλο ενω το Whirlpool μόνο εδώ και Πολωνία βρήκα αποτελέσματα. Reviews δεν κατάφερα να βρώ. Παρόλα αυτά ο μεγάλος κάδος του Whirlpool ακόμα με βάζει σε ενδιασμό.

Εσείς έχετε εμπειρία σε κάποιο από τα 2 ;

Από το manual του Samsung είδα ότι σε 1 κύκλο στεγνωτήριο καταναλώνει 5000W. Πως το μεταφράζουμε σε με κανονικό τιμολόγιο αυτό;

Το επιχείρημα "μην πάρεις 2 σε 1 γιατί θα σου χαλάσει" ισχύει ακόμα και τώρα;

Χώρα κατασκευής για το Whirlpool είναι made in Italy, για το Samsung δεν ξέρω.

Περιμένω γνώμες αλλά όχι για παραπάνω χρήματα και όχι ξεχωριστό στεγνωτήριο. ;)

Δημοσ.

Εγώ θα έπαιρνα το πιο φθηνό 8κιλο με την μεγαλύτερη εγγύηση... Δεν θα κοίταζα μαρκες κλπ.

Εχω zanussi 5 χρόνια, άρα 365 ημέρες Χ 5 χρόνια Χ 2 πλυντήρια το λιγότερο την ημέρα; να βάλουμε 3500 πλυντήρια;

Ε ότι και να πάρεις αν το μαμάς τόσο άγρια θα χαλασει δεν θα την παλέψει στην 8ετια.

Οπότε κοίτα για μεγάλη εγγύηση.

Δημοσ.

Μόλις έπεσε στο μάτι μου αυτό το καινούργιο πλυντήριο - στεγνωτήριο της Candy ονομαζόμενο "Bianca" στα 699€.
http://www.candy.gr/el_GR/bianca
Προς το παρών το φέρνει μόνο ο Κοτσώβολος.
Ολη η καινοτομία είναι ο χειρησμός του μέσω wifi μέσω εφαρμογής εντός και εκτός σπιτιού.
Τι γνώμη έχετε για τα Candy των τελευταίων χρόνων; Στο scroutz δεν διάβασα και τα καλύτερα από θέμα ποιότητας ασχέτως που εδώ και 10 χρόνια είχα Candy πλυντήριο άνω φόρτωσης που δεν έπαθε ΤΙΠΟΤΑ.

Δημοσ.

Μόλις έπεσε στο μάτι μου αυτό το καινούργιο πλυντήριο - στεγνωτήριο της Candy ονομαζόμενο "Bianca" στα 699€.

http://www.candy.gr/el_GR/bianca

Προς το παρών το φέρνει μόνο ο Κοτσώβολος.

Ολη η καινοτομία είναι ο χειρησμός του μέσω wifi μέσω εφαρμογής εντός και εκτός σπιτιού.

Τι γνώμη έχετε για τα Candy των τελευταίων χρόνων; Στο scroutz δεν διάβασα και τα καλύτερα από θέμα ποιότητας ασχέτως που εδώ και 10 χρόνια είχα Candy πλυντήριο άνω φόρτωσης που δεν έπαθε ΤΙΠΟΤΑ.

Η συγκεκριμένη καινοτομία άχρηστη μου φαίνεται...δηλαδή θα έχεις γεμίσει το πλυντήριο, θα έχεις βάλει απορρυπαντικό και θα το βάλεις να δουλέψει από την εφαρμογή; Για ποιο λόγο;

Δημοσ.

Θα σου απαντήσω πως το σκέφτομαι το θέμα με το wifi και γενικά τα πλεονεκτήματα που έχει αυτό το πλυντήριο. Μέσω του κινητούέχω την δυνατότητα να διαλέξω περισσότερα προγράμματα τα οποία μπορώ να διαβάσω αναλυτικά την περιγραφή τους. Ψάχνουντας το πρόγραμμα της Candy είδα ότι μπορώ να προγραμματησω το πλυντήριο τι ώρα να τελειώσει, να ενεργοποιήσω μία λειτουργία που τα κρατάει φρέσκα μέχρι να γυρίσω σπίτι και να ενημερώνομαι για την κατάσταση της πλύσης αλλά και της συντήρησης του ( καθαρισμός φίλτρου / κάδου ).

Αλλά γενικά πλεονεκτήματα που είδα είναι ότι σου πλένει τα μισά ρούχα σε 1 ώρα χάρις στο νερό με απορρυπαντικό που ρίχνει από ένα σωλήνα κατευθείαν στα ρούχα και την λειτουργία του ατμού μου από μόνος του χρησιμεύει για φρεσκαρισμα ρούχων και στο τέλος της κάθε πλύσης για να μην έχουν πολλές ζαρες.

Επειδή όπως έχω γράψει και πιο πριν είμαι ανάμεσα στο Samsung ecobubble το μόνο που υπερτερεί το samsung είναι η λειτουργία με τις φουσκάλες που πιστεύω καθαρίζει τα ρούχα πιο εύκολα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...