Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν το πράγμα έχει ως εξης,

 

λέω να ασχοληθώ με την java λίγο παραπάνω καθαρά ερασιτεχνικά σάν χόμπυ και δευτέρον γιατι ειμαι της αποψης "οτι μαθαινεις για καλό είναι"... 

 

έκανα αρκετή java στη σχολή ( εφτασα μέχρι και τη swing).  Τώρα όμως θέλω να καταπιαστώ με J2EE, Spring, Hibernate, Maven κτλ. Προσπαθησω να βγάλω μια ακρη αλλα δεν καταλαβαινω πολλά. Λες και ξεκινάω απο το μηδεν. Δεν καταλαβαινω τι λένε τα κοματια κωδικα που βρήκα σαν παραδειγματα. Μπορει κάποιος να μου πει 2-3 πραγματα. Τουλάχιστον απο που να ξεκινίσω, κατι να διαβασω να μπω στο κλίμα.... ευχαριστώ...

Δημοσ.

φυσιολογικό είναι, έχουμε μάθει με απλούς τύπους δεδομένων και όταν έρχεται η ώρα για κάτι πιο σύνθετο "κολλάμε".

 

φυσιολογικό είναι και ότι "κολλάμε", δεν είσαι υποχρεωμένη να γνωρίζεις βιβλιοθήκες άλλων και κυρίως το σκεπτικό τους.

 

με τον καιρό θα μάθεις...

 

το πιο δύσκολο κομμάτι πιστεύω είναι να διαβάσεις ένα πρόγραμμα, πρέπει να μπεις στο σκεπτικό του άλλου που το έφτιαξε.

Δημοσ.
  Στις 29/8/2013 στις 10:35 ΠΜ, Timonkaipumpa είπε

Σε ποια σχολή είσαι efi;

εχει 4 χρονια που τελειωσα.  ΤΕΙ πληροφορικης Θεσσαλονικης.

Δημοσ.

Java EE είναι αρκετά δύσκολο να μάθεις ως Hobby...πρέπει να ξεκινήσεις κάποιο σχετικά μεγάλο project για να μπορέσεις να μπείς στο νόημα. Δηλαδή να γράψεις τουλάχιστον 5000 γραμμές κώδικα.

 

Having said that, το τοποίο του Java EE είναι χαώδες. Όπως είδες υπάρχουν 10άδες frameworks το οποίο το καθένα κάνει το δικό του. Εγώ θα σου έλεγα ξεκίνα απο standard Java EE. Δηλαδή ότι σου δίνει έτοιμο το standard framework. Προς το παρόν απέφυγε πράγματα όπως Spring, Struts, Hibernate, Seam κτλ. Όταν τα χρειαστείς θα τα μάθεις.

 

Εδώ είναι μια ΠΟΛΥ καλή αρχή http://docs.oracle.com/javaee/7/tutorial/doc/home.htm

Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα το ανάποδο. Αν θες να ξεκινήσεις, πρώτα να ξεκαθαρίσεις τι σημαίνει JavaEE.

Αφού το κάνεις αυτό, θα πιάσεις μία πλατφόρμα και θα ασχοληθείς με αυτήν και αυτά που σου παρέχει εξ' ορισμού. Έτσι, θα κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη και θα γλιτώσεις την ταλαιπωρία του setup - που είναι τεράστια για έναν που αρχίζει τώρα με javaee.

Διάλεξε μια πλατφόρμα όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη (από εργαλεία ανάπτυξης, μέχρι server) και ασχολήσου με αυτήν, αφού το θες για χόμπι.

Δημοσ.
  Στις 29/8/2013 στις 4:43 ΜΜ, Timonkaipumpa είπε

Σχετικά μεγάλο project = 5000 γραμμές; WTF!

 

Και τα μικρά πόσο είναι; 

 

εξαρτάται σε τι δουλεύεις, πχ σε έτοιμα Game Engines όπως UDK (Που είναι σχεδόν όλο drag & drop) και το Unity3D σου παρέχει έτοιμα πολλά πράγματα.

 

Πχ, εγώ έκανα ένα μικρό παιχνίδι και μου βγήκε κοντά 4κ γραμμές(που έγραψα, γιατί αυτά από το Dragon & drop δεν τα δείχνει έτσι και αλλιώς), αυτό το παιχνίδι σε OpenGL ήταν χαλαρά 10κ γραμμές (δεν έχω ιδέα από opengl)

 

Με απλά λόγια

Στο Unity3D πχ 5κ γραμμές είναι πολύ λίγες

Σε C/C++ χωρίς καμία απολύτως βοήθεια και χωρίς έτοιμες βιβλιοθήκες (μόνο με τις πολύ πολύ βασικές), 5Κ δεν είναι τίποτα!

Δημοσ.

Στα λόγια μου έρχεσαι...

 

ένα ΜΙΚΡΟ παιχνίδι 4κ. 

 

Μικρό.. μικρό

 

Όσο για τα άλλα...

 

 

600 - 800 γραμμές είναι χαλαρά ένα implementation file σε μία αστεία προς μέτρια κλάση (εκτός και εάν έχεις ένα inheritance tree του πολέμου).

 

Και δεν είναι μόνο τα παιχνίδια και τα drag & drop... 

 

 

 

Δημοσ.
  Στις 29/8/2013 στις 4:43 ΜΜ, Timonkaipumpa είπε

Σχετικά μεγάλο project = 5000 γραμμές; WTF!

 

Και τα μικρά πόσο είναι; 

 

To σχετικά γι'αυτό είναι εκεί. Ένα project 5000 γραμμών είναι αρκετά μεγάλο για έναν αρχάριο ο οποίος θέλει να δει τις πιο βασικές δυνατότητες του Java EE, αλλά και για να μάθει να διαχειρίζεται κώδικα μεγαλύτερου όγκου απο τα γνωστά projectakia της σχολής. Μιλάμε για project το οποίο έχει καθαρά "εκπαιδευτικό χαρακτήρα". Για παράδειγμα ένα τέτοιο project να ήταν ενδεχομένως αρκετό για μια διπλωματική εργασία. Συνεπώς για το πλαίσιο στο οποίο αναφερόμαστε είναι ένα αξιοπρεπώς μεγάλο project.

 

Προφανώς ένα project 5000 γραμμών είναι πάρα πολύ μικρό για μια ομάδα 5 ατόμων. Άλλωστε οι γραμμές σαν αριθμός δεν λένε απολύτως τίποτα. Μπορεί να έχεις 2 χιλιάδες γραμμές auto-generated getters/setters...so what, και μπορεί μια method 10 γραμμών να σου πάρει 1 μέρα. 

 

  Στις 29/8/2013 στις 6:48 ΜΜ, Timonkaipumpa είπε

600 - 800 γραμμές είναι χαλαρά ένα implementation file σε μία αστεία προς μέτρια κλάση (εκτός και εάν έχεις ένα inheritance tree του πολέμου).

 

Και δεν είναι μόνο τα παιχνίδια και τα drag & drop... 

 

Ένα Managed Bean 600-800 γραμμές είναι μεγάλο και πολλές φορές συνιστά και κακό σχεδιασμό (εκτός αν έχεις 100 γραμμές κώδικα και 500 getters/setters). Προσωπικά όποτε έχω φτάσει σε τόσες γραμμές χωρίς getters/setters είναι παραπάνω απο εμφανής η ανάγκη για κάποιο refactoring (το οποίο συνήθως βαριέμαι να κάνω και το αφήνω έτσι).

Δημοσ.

αυτό που μου αρέσει είναι ότι "το μέγεθος τελικά μετράει".

 

Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όσες περισσότερες γραμμές τόσο το καλύτερο.

 

Εγώ μπορεί να θέλω να πάω από Αθήνα - Θεσσαλονίκη μέσω Ιωαννίνων.

Δημοσ.

To μεγεθος δε μετραει . Πχ ειχα μειωσει τον κωδικα ενος απο 5.000 σε 1.000 γραμμες :P  και εκανε ακριβως τα  ιδια και γρηγοροτερα.

Οσο αφορα το θεμα στην ελλαδα παιζει .net και java ee. Αλλα οσους εχω δει να εχουν java εχουν παλιες εκδοσεις και οχι free υλοποιησεις. Κανεις δε χρησιμοποιει java για web περα απο business. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...