Daemonos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Είναι τα παιχνίδια που σου δίνουν το αίσθημα οτι παίζεις και παράλληλα παρακολουθείς ταινία, μπορώ να αναφέρω μερικά απο αυτά που μου έρχονται στο μυαλό. Ποιο Game σας έδωσε αυτό το συναίσθημα εσάς? - Fahrenait - Heavy Rain - Uncharted series - Tomb Raider ( το τελευταίο ) - Last of us 1
Moderators Malthador Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Moderators Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Dragon Age: Origins Mass Effect 1+2 1
Daemonos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 mass effect όντος, επίσης και το Shadow of colossus!!
skanjos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 final fantasy tactics και suikoden 2,δεν χρειάζεται να βλέπεις fmv για να είναι ένα παιχνίδι κινηματογραφικό και μόνο οι διάλογοι και η βαθιά πλοκή τα κάνει τέτοια.τα παραπάνω 2 είναι τα παιχνίδια με την καλύτερη ιστορία ever σε βίντεο παιχνίδι που έχω παίξει εγώ προσωπικά.
Vole Maulder Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Shadow of the Colossus?! Βασικά, αν καταλαβαίνω καλά από τα παιχνίδια που λέτε, οτιδήποτε έχει cut-scene το βάζετε σε αυτή την κατηγορία; (εκτός του skanjos)
Daemonos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Όχι Cut Scenes μόνο, αν ένα παιχνίδι σου δίνει την αίσθηση ότι ουσιαστικά παίζεις και ζεις μια ταινία, δηλαδή να σου δημιουργεί την αίσθηση του "Δέους" - Ναι όντος το story παίζει ρόλο, αλλά και το gameplay επίσης!
Vole Maulder Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Μου κάνει εντύπωση η εξίσωση του δέους με την κινηματογραφική αίσθηση. 1
naruto14 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Είναι τα παιχνίδια που σου δίνουν το αίσθημα οτι παίζεις και παράλληλα παρακολουθείς ταινία, μπορώ να αναφέρω μερικά απο αυτά που μου έρχονται στο μυαλό. Ποιο Game σας έδωσε αυτό το συναίσθημα εσάς? - Fahrenait - Heavy Rain - Uncharted series - Tomb Raider ( το τελευταίο ) - Last of us Θα συμφωνήσω με όλο το post. Αν και δεν έχω πολυασχοληθεί με το Fahrenheit... φαίνεται να κυμαίνεται στο ίδιο στυλ.
mpratisn Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 τα βάζω με την σειρα που μ εντηπωσιασαν 1. the last of us 2. tomb raider 2013 3. mafia 1&2 4. metro last light 5. uncharted (ολα)
Daemonos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Θα συμφωνήσω με όλο το post. Αν και δεν έχω πολυασχοληθεί με το Fahrenheit... φαίνεται να κυμαίνεται στο ίδιο στυλ. To fahreneit ήταν το πρώτο παιχνίδι που σου έδινε δυνατότητα πολλαπλών επιλογών στο gameplay! πιστεύω οτι πρέπει να ασχοληθείς πιο πολύ! εμένα με είχε εντυπωσιάσει πολύ τα βάζω με την σειρα που μ εντηπωσιασαν 1. the last of us 2. tomb raider 2013 3. mafia 1&2 4. metro last light 5. uncharted (ολα) θα συμφωνήσω στο mafia1 - το 2 καμία σχεση
Moderators Malthador Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Moderators Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Shadow of the Colossus?! Βασικά, αν καταλαβαίνω καλά από τα παιχνίδια που λέτε, οτιδήποτε έχει cut-scene το βάζετε σε αυτή την κατηγορία; (εκτός του skanjos) Εγώ όταν λέω ένα game κινηματογραφικό, εννοώ ότι όταν το παίζεις νιώθεις σα να παρακολουθείς ταινία. Ότι το immersion του είναι τέτοιο που πιο πολύ προσομοιάζει σε ταινία, παρά σε game, λόγω των μηχανισμών gameplay που του έχουν επιβληθεί. Είναι προφανές, ότι υπάρχουν ολόκληρα genres που δεν προσφέρονται για κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν θα μπορεί ένα strategy ή ένα simulator να είναι κινηματογραφικά. Δεν έχουν σχέση τα cutscenes, π.χ. τα C&C είχαν από πάντα εξαιρετικές cutscenes, αλλά δεν γίνεται ένα strategy να είναι κινηματογραφικό, όπως και να το κάνουμε. Επίσης, για να είναι κινηματογραφικό ένα game, πρέπει να έχει συνεχή ροή στη δράση του και στο gameplay του, όπως το TLOU, το Mass Effect ή το τελευταίο TR. Αν πρέπει να «παγώσεις» τη δράση ή αν η ροή δεν είναι real-time (όπως στο FF Tactics που αναφέρθηκε πιο πάνω), τότε χάνεται το κινηματογραφικό αίσθημα. Τέλος, ένα game με πολύ υψηλο immersion δεν μπορεί να είναι κινηματογραφικό. Το χαρακτηριστικό του κινηματογράφου είναι το ότι παρακολουθείς την ιστόρια «απ' έξω». Επομένως τα πολύ core FPS και τα σκληροπυρηνικά RPG, επίσης βγαίνουν εκτός. Βασικά, κινηματογραφικά παιχνίδια, έτσι όπως τα εννοώ εγώ τουλάχιστον, μπορεί να είναι μόνο κάποια third-person shooters ή κάποια adventures. Άλλο παράδειγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι τα τρία Max Payne. 2
GeorgeVls Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Alan Wake φυσικά. Κάθε φορά που ξεκινάς καινούριο επεισόδιο σου δείχνει τι έγινε στο προηγούμενο, ακριβώς όπως στις σειρές 1
Vole Maulder Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Το Alan Wake πιο πολύ σε τηλεοπτική σειρά έφερνε, όπως λες, παρά σε ταινία. Αυτός ήταν κι ο στόχος τους, άλλωστε. Malthador, ευχαριστώ για την ανάπτυξη. Καταλαβαίνω τι εννοείς. Προβληματίστηκα πριν λόγω της σύνδεσης με το δέος, επειδή θεωρώ πως είναι ένα αίσθημα στο οποίο δεν έχει την αποκλειστικότητα το σινεμά. Δέος νιώθεις και με τη φύση, και με πίνακες, και με μουσική, και με λογοτεχνία και με το EVE Online, και τίποτα από αυτά δεν έχει σχέση με κινηματογράφο. Για τα Max Payne συμφωνώ. Γενικά, η Remedy το έχει καλά αυτό το στιλ. Το Mass Effect και το Dragon Age όμως θεωρώ πως είναι αρκετά RPGs ώστε να τη χάνουν αυτή την αίσθηση. Ισως μόνο αν ακολουθήσεις μόνο το main questline και τίποτα άλλο, αλλά και πάλι, και μόνο που υπάρχει τόσο downtime μεταξύ των γεγονότων που προχωρούν την πλοκή, codex entries, mini games κλπ έχεις φύγει από οποιαδήποτε αίσθηση ταινίας μπορεί να βγάζουν τα cut-scenes τους ή κάποια σημεία του gameplay τους. Το Shadow of the Colossus, δε, είναι το πιο παράξενο παράδειγμα σε αυτό το topic. Δεν το ανέφερες εσύ, βέβαια, οπότε δεν περιμένω να μου εξηγήσεις εσύ γιατί. Να συνειδφέρω κι εγώ στη λίστα του νήματος, όμως. Για μένα, το πιο κινηματογραφικό παιχνίδι που έχω παίξει είναι το Journey. Ακολοθούν, φυσικά, τα παιχνίδια των masters του είδους, της Naughty Dog και πρόσφατα προστέθηκε και το Tomb Raider σε αυτά. Αντε, να βάλω και το Heavy Rain μέσα, ίσως. Λέω ίσως, επειδή κι αυτό πιο πολύ σε τηλεοπτική σειρά μου φέρνει έτσι όπως είναι δομημένο και σκηνοθετημένο, παρά σε ταινία. Το MGS είναι σαν anime περισσότερο, όσο κι αν προσπαθεί ο Κοζίμα να μιμηθεί τον δυτικό κινηματογράφο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα