testit Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Αγόρασα χτες το Lenovo 590, χωρίς λογισμικό (free dos) . Καλή αγορά φάνηκε στη αρχή, 289 ευρώ 15,6 ιντσες.. Όμως ... έφαγα ένα 24ωρο και δε μπόρεσα να εγκαταστήσω το wireless lan (ελεγκτή δικτύου). Και τι δε δοκίμασα. Κατεβάζοντας όλο το σχετικό λογισμικό (drivers, windows 7 64bit) από το www.lenovo.com/support.. Τίποτε. Το ίδιο μήνυμα "Δεν έχει εγκατασταθεί ο driver του υλικού". Απήυδησα. Ψάχνοντας στο google είδα πολλά παρόμοια παράπονα χρηστών. Άλλος παραπονιέται για το ότι κάνει διακοπές στη λήψη.. άλλος ότι έχει αδύνατη λήψη ή εκπομπή... Τρέχοντας τα διαγνωστικά test utilities της Lenovo, φαίνεται ότι υπάρχει το υλικό... ότι βρίσκει ασύρματα 14 δίκτυα.. αλλά ως εκεί. Μετά τίπoτε, το τεστ δε γίνεται passed Όταν δοκμάζω να εγκαταστησω το Realtek Wireless LAN Adapter Software for Windows 7 (32-bit, 64-bit) - ThinkPad and Lenovo Series Notebook (από εδώ: http://download.lenovo.com/ibmdl/pub/pc/pccbbs/mobiles/h1wc05ww.txt ) κολλάει στο σημείο που βγαίνει το μενού Cisco EAP - LEAP... Τι γίνεται; Το έχει αντιμετωπίσει κανένας άλλος αυτό το πρόβλημα; Το έλυσε; Ποιος έχει το service της Lenovo στην Αθήνα; Και τι ισχύει; Μπορώ να το γυρίσω και να πάρω κάποιο άλλο;
tazmanian 1 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 το μοντελο του υπολογιστη ειναι αυτο εδω Lenovo Essential B590 59365853 απο εδω κατεβασεσ τουσ drivers http://support.lenovo.com/en_US/downloads/detail.page?DocID=DS032618 απο ποιο μαγαζι τον αγορασεσ
testit Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Κατέβασα τους σωστούς drivers. Δεν είναι αυτό το ζήτημα, δηλαδή από πού κατεβάζουμε τους drivers; Το ζήτημα είναι ή "ιδιοτυπία" του υλικού. Γιατί υπάρχουν και άλλα παράπονα χρηστών, με το ίδιο θέμα. Ίσως παίζει ρόλο η σειρά των dtivers που εγκαθίστανται... ίσως κάτι άλλο. Οπότε αυτό ψάχνω. Το αγορασα από ένα κατάστημα, που δε θέλω να αναφέρω ούτε το όνομά του. Είναι το πιο χάλια μαγαζί στο χώρο! Οπότε ούτε καν θα τους τηλεφωνήσω, γιατί θα προσθέσω νέο μπελά στο κεφάλι μου. Εξάλλου κι αυτοί στην αντιπροσωπεία θα απευθυνθούν ή θα με παραπέμψουν!
tazmanian 1 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 εγω θα ελεγα να το πασ στο μαγαζι που το αγορασεσ και να τουσ πησ τι προβλημα αντιμετωπιζησ και εαν δεν βγαλησ ακρη στο σερβισ lenovo απλα στο σιτε για τουσ drivers lenovo σου δινη 4drivers προσ εγκατασταση ποιον εχησ εγκαταστηση εσυ
SouLSLayeR Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Εγώ είχα κανονικά wifi αλλά για το bluetooth ούτε λόγος.Τελικά απλά κατέβασα ότι driver είχαν για τη σειρά και τα δοκίμασα ένα-ένα. linky Ποιό είναι ή ακριβώς από πού το κατέβασα μη με ρωτάς, εγώ το είχα στον δίσκο για σιγουριά, γι' αυτό στο ανέβασα αλλού. Αν είναι το Broadcom 43142/4313 μάλλον θα σου δουλέψει.
testit Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Εγώ είχα κανονικά wifi αλλά για το bluetooth ούτε λόγος. Τελικά απλά κατέβασα ότι driver είχαν για τη σειρά και τα δοκίμασα ένα-ένα. linky Ποιό είναι ή ακριβώς από πού το κατέβασα μη με ρωτάς, εγώ το είχα στον δίσκο για σιγουριά, γι' αυτό στο ανέβασα αλλού. Αν είναι το Broadcom 43142/4313 μάλλον θα σου δουλέψει. Τι είναι αυτό το αρχείο που ανέβασες; Έχει σε κάποια σελίδα περισσότερες πληροφορίες για αυτό το εκτελέσιμο αρχείο; Το Broadcom 43142 νομίζω ότι έχω. Btw πήρα τηλέφωνο στη λενοβο.γρ kai moy eipan oti ayta ta notebooks δεν είναι για windows 7 ultimate, αλλά για home - premium... Μου σύστησαν υποβιβασμό λειτουργικού!
tazmanian 1 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 καλα δεν εχη και τοσο τεραστιεσ διαφορεσ η μια εκδοση απο την αλλη
SouLSLayeR Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Τα drivers που δούλεψαν σε μένα. win7 ult x64 here.
testit Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Τα drivers που δούλεψαν σε μένα. win7 ult x64 here. ok εγκατέστησα τα 7 home premium κι όλα μια χαρά! δεν πάνε τελικά ultimate και φορητός.
Jannis64 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2013 Μια χαρά πάνε και τα Ultimate απλώς πρέπει να δώσεις (πατώντας στο Select Product) το γενικό τύπο του Laptop εδώ http://support.lenovo.com/en_SE/downloads/default.page? στην περίπτωσή σου B590, μετά να επιλέξεις τον ακριβή τύπο κάτω από το Refine your selection, και μετά στο πεδίο Networking: Wireless LAN να επιλέξεις τον σωστό ασύρματο προσαρμογέα, που στο δικό μου B590 ήταν Broadcom 43142 και ήθελε αυτόν τον οδηγό http://support.lenovo.com/en_SE/downloads/detail.page?DocID=DS033645 Όταν δοκμάζω να εγκαταστησω το Realtek Wireless LAN Adapter Software for Windows 7 (32-bit, 64-bit) - ThinkPad and Lenovo Series Notebook (από εδώ: http://download.lenovo.com/ibmdl/pub/pc/pccbbs/mobiles/h1wc05ww.txt )κολλάει στο σημείο που βγαίνει το μενού Cisco EAP - LEAP... Τι γίνεται; Το έχει αντιμετωπίσει κανένας άλλος αυτό το πρόβλημα; Το έλυσε; Το πιθανότερο είναι να επέλεγες λάθος (Realtek) ασύρματο προσαρμογέα , γιατί στο B590 χρησιμοποιείται ο Broadcom 43142.
filh Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Τελικά το έλυσες το ζήτημα γιατί θελω να αγοράσω και εγώ το συγκεκριμένο μοντελο χωρίς λογισμικό μου το προτείνεις είναι καλό λάπτοπ?
testit Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Τελικά το έλυσες το ζήτημα γιατί θελω να αγοράσω και εγώ το συγκεκριμένο μοντελο χωρίς λογισμικό μου το προτείνεις είναι καλό λάπτοπ? Ναι, το έλυσα, βάζοντας τα windows 7 home premium ΟΛΑ ΚΥΛΙΣΑΝ ΣΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ! Καλούτσικο λάπτοπ θα έλεγα, αλλά πολλή μαύρη πλαστικούρα... Βολικό πληκτρολόγιο - άνετα πλήκτρα.... Όπως και νάχει δεν είναι με επεξεργαστή i3, είναι με Β960 ... Χρειαζόμουν επειγόντως 2 λαπτοπς, οπότε πήρα κι ένα άλλο - άλλη μάρκα. Με 60 ευρώ παραπάνω πήρα ένα lifebook fujitsu, με i3 στα 2,4 ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ FUJITSU AH552. Tελικά το "μαγαζί με το κακό όνομα", έχει αυτήν την εποχή τις καλύτερες προσφορές στα λαπτοπς, 50 ευρώ παρακάτω από τα άλλα! Μια χαρά πάνε και τα Ultimate απλώς πρέπει να δώσεις (πατώντας στο Select Product) το γενικό τύπο του Laptop εδώ http://support.lenovo.com/en_SE/downloads/default.page? στην περίπτωσή σου B590, μετά να επιλέξεις τον ακριβή τύπο κάτω από το Refine your selection, και μετά στο πεδίο Networking: Wireless LAN να επιλέξεις τον σωστό ασύρματο προσαρμογέα, που στο δικό μου B590 ήταν Broadcom 43142 και ήθελε αυτόν τον οδηγό http://support.lenovo.com/en_SE/downloads/detail.page?DocID=DS033645 για να γράφουμε με σύνεση και υπευθυνότητα, γιατί τα διαβάζουν κι άλλοι αυτά τα φόρα, και τα θεωρούν "αληθινα', η ίδια η εταιρεία (lenovo) δεν τα προωθεί στις διάφορες εκδόσεις αυτού του λάπτοπ - ΔΕΝ ΤΑ ΠΡΩΘΕΊ ΜΕ ΕΚΔΟΣΗ WIN7 ULTIMATE,τα προωθεί με όλες τις άλλες εκδόσεις. Οπότε η εταιρεία αναλαμβανει και την ανάλογη εyθύνη ή κα τη χασούρα, επειδή το προϊόν της αυτό δεν προωθείται με τα ultimate! τώρα, αν κάποιος χρήστης θέλει να το "παλέψει" και να πετύχει τα ακατόρθωτα, δικαίωμά του. εγώ δεν ήθελα να τεστάρω, ήθελα να κάνω μια δουλεια στα γρήγορα. δεν είχα χρόνο (και δεν είμαι κι άσχετος! πριν βγω να γράψω στο φόρουμ το έψαξα λίγο.... και βρήκα και σε άλλα φόρα παρόμοια παράπονα χρηστών για το wireless lan του μοντέλου αυτού και τα ultimate. τι λες, να υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά; εμ δε γίνεται!) βέβαια, σε ένα άλλο της λενόβο, νετμπουκ αυτή τη φορά, το ideapad s10-2 , τα ultimate μπήκαν σφαιράτα! τυχαίνει....
Jannis64 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Στο δικό μου και σε ακόμη δύο B590 γνωστών μου βάλαμε Ultimate χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτά που αναφέρεις φίλε μου πρώτη φορά τα ακούω. Τί εννοείς όταν λες "η ίδια η εταιρεία (lenovo) δεν τα προωθεί στις διάφορες εκδόσεις αυτού του λάπτοπ - ΔΕΝ ΤΑ ΠΡΩΘΕΊ ΜΕ ΕΚΔΟΣΗ WIN7 ULTIMATE,τα προωθεί με όλες τις άλλες εκδόσεις." ? 1) αφού έκανες τον κόπο και μπήκες στο site της Lenovo http://support.lenovo.com/en_US/downloads/detail.page?DocID=DS032618 θα είδες ότι υπάρχει υποστήριξη για Windows 7 και δε γίνεται διάκριση σε Home Premium / Professional / Ultimate παρά μόνο σε 32 ή 64bit 2) Στο πρώτο σου ποστ σε κάποιο σημείο αναφέρεις: " Όταν δοκμάζω να εγκαταστησω το Realtek Wireless LAN Adapter Software for Windows 7 (32-bit, 64-bit) - ThinkPad and Lenovo Series Notebook (από εδώ: http://download.leno...es/h1wc05ww.txt ) κολλάει στο σημείο που βγαίνει το μενού Cisco EAP - LEAP... " . Και ποιος σου είπε εσένα ότι έχεις μέσα Realtek ασύρματη κάρτα? Το Laptop σου μέσα έχει την Broadcom 43142 κι εσύ προσπαθούσες να εγκαταστήσεις άλλη ασύρματη κάρτα. Αυτό ήταν το λάθος σου και όφειλες να το παραδεχτείς και όχι να γράφεις αυτά τα κουφά που γράφεις και αποδεικνύουν αν είσαι άσχετος ή όχι. Να σε βοηθήσουμε θέλαμε και όχι να σε προσβάλουμε. Τελοσπάντων καλορίζικα το Laptops και καλή συνέχεια με τα Home Premium. 1
Luxx Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Εχω 2 θεματα με το λαπτοπ. Πρωτον, κατα την εκιννηση κανει ενα αποτομο θορυβο ο ανεμιστηρας ( ετσι νομιζω, μπορει να ειναι και το cd drive; ) γα 1 δευτερολεπτο. Το κανει και σε αλλες τυχαιες στιγμες. Δευτερον, τι ειναι το lenovo dos και γιατι ειναι σε fat μορφη και οχι ntfs; Γενικοτερα, υπαρχει κατι αλλο που θα πρεπει να προσεξω με το λαπτοπ; Επειδη σε 2 ημερες το στελνω στους γονεις μου. Το κουμπι διπλα στο power off δεν κανει restart; Μου ηρθε ενα φυλλαδιο με οδηγιες για το λαπτοπ, αλλα ειναι σε ξενη χωρα πιθανον ρωσσικα και λεει "printed in china".
Euclides Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Δημοσ. 29 Απριλίου 2014 Τι είναι αυτό το αρχείο που ανέβασες; Έχει σε κάποια σελίδα περισσότερες πληροφορίες για αυτό το εκτελέσιμο αρχείο; Το Broadcom 43142 νομίζω ότι έχω. Για να μην κάνουμε μαντεψιές για το τι hardware έχει το laptop μας, η Lenovo σου δίνει με το S/N το configuration management, που γράφει αναλυτικά το τι περιέχει ώστε να κατεβάζουμε και να εγκαθιστούμε τους σωστούς drivers. Αφού πας στην ιστοσελίδα που σου δίνει το link, ακολουθείς τις οδηγίες και σου δίνει πλήρη κατάλογο υλικού: http://support.lenovo.com/en_US/downloads/detail.page?AliasID=which-wlan-driver Btw πήρα τηλέφωνο στη λενοβο.γρ kai moy eipan oti ayta ta notebooks δεν είναι για windows 7 ultimate, αλλά για home - premium... Μου σύστησαν υποβιβασμό λειτουργικού! Τέτοιο πράγμα δεν υφίσταται. Μπορείς να βάλεις ότι Windows θέλεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα