Προς το περιεχόμενο

Europa Universalis IV

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι ισχυει οντως.Το μονο προβλημα ειναι οτι πλεον κληρονομησε την ουγγαρια μιας και ειχαν PU και πλεον ειναι πιο δυνατη και απο την γαλλια ισως... πραγμα που σημαινει οτι αν ξαφνικα θελησουν καποιες επαρχιες μου και γινουν επιθετικοι απεναντι μου την κατσαμε την βαρκα...Ασε που μου κοβουν καθε περιθωριο αναπτυξης προς τον βορα.Μαλλον θα κινηθω προς ιταλια και τουρκια μερια αν και δεν αποκλειω αν δυναμωσω λιγο να προσπαθησω να τους κανω κανα πολεμο με την γαλια ωστε να ανεξαρτοποιησψ την ουγγαρια παλι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Εγω τα κατάφερα χωρίς βλέψεις στο Βορά... Ζήτα τους βοήθεια να τσακίσεις τη Venice και πάρε εδάφη. Γενικά κάνε επέκταση σε Ιταλία μεριά και αν πάρεις περιοχές που εποφθαλμιά η Αυστρία είναι προτιμότερο να τους τις δώσεις.

Εγώ πήρα και κάποιες περιοχές της Βορείου Αφρικής ( Λιβύη και Τυνησία) μετά από αυτό ήμουνα σε θέση μαζί με τους Αυστριακούς να επιτεθώ στην Τουρκία... το χώρισα σε 3 φάσεις... 

1η φάση επανάκτηση της Ελλάδας..

2η φάση Τουρκικά παράλια

3η φάση Τουρκική ενδοχώρα

Εαν καταφέρεις την 1η φάση οι άλλες 2 είναι πιο εύκολες... 

Και κάτι πολύ σημαντικό.. ως Βυζάντιο φρόντισε να έχεις πανίσχυρο στόλο.. Αν επικρατήσεις στο Αιγαίο και Βόσπορο μπορείς να μπλοκάρεις τα στενά του Βοσπόρου και να μην μπορούν να στείλουν ενισχύσεις οι Τούρκοι στην Ελλάδα από Ανατολή.

Βέβαια όταν κατάκτησα τους Οθωμανούς άρχισε η κατρακύλα γιατί είχα ήδη μπει στο μάτι των ισχυρών δυνάμεων και άρχισαν οι απανωτοί πόλεμοι... μέχρι και οι Αυστριακοί έσπασαν τη συμμαχία μας και μου την έπεσαν :) 

• 4 μήνες μετά...

Για όποιον ενδιαφέρεται, to Europa Universalis 4 είναι διαθέσιμο για τις επόμενες δύο μέρες στο λογαριασμό του καθενός στο Steam. Πρώτης τάξης ευκαιρία.

Επίσης ήθελα να ρωτήσω πόσο αξίζουν τα DLC και expansions. Λιγουρεύομαι εδώ και πολύ καιρό το παιχνίδι αλλά η σπαστική συνήθεια της Paradox να κυκλοφορεί ένα σωρό ψηφιακά μπιχλιμπίδια με κάνει να περιμένω κάποια Complete Edition. Πόσο αξίζουν τα έξτρα και τα Conquest of Paradise/ El Dorado?

Τα dlc γενικά αξίζουν σε game της paradox γιατί προσθέτουν αρκετό νέο περιεχόμενο. Πάντως το game πάρτο με κλειστά μάτια αν σου αρέσουν αυτού του είδους οι τίτλοι. Είναι παρα πολυ καλός τίτλος.

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Αν και το είχα αγοράσει σχεδόν με το που βγήκε, δεν το είχα ακουμπήσει σχεδόν καθόλου καθώς με απωθούσε ο πολύπλοκος μηχανισμός του. Ωστόσο πριν από ένα σχεδόν μήνα, διαβάζοντας εδώ τις ιστορίες σας αποφάσισα να του δώσω ακόμα μία ευκαιρία...

Το εγκατέστησα, έπαιξα το tutorial, ξαναέπαιξα το tutorial, αλλά και πάλι μου φαινόταν λιγάκι "ξένο" (έχοντας συνηθίσει από CIV, TW κλ).

Η λύση τελικά δόθηκε μέσω κάποιων βίντεο που παρακολούθησα στο youtube. Σπατάλησα αρκετές ώρες παρακολουθώντας gameplay άλλων, μαθαίνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι μέσα από το παιχνίδι.

Όπως καταλαβαίνετε, ένα μήνα μετά, έχω πάρει την Καστίλη, την έκανα κυρίαρχη στην Ιβηρική Χερσόνησο και πλέον έχω επεκταθεί στην Αμερική, κυριαρχώντας στο Βόρειο τμήμα της. Διαχείριση, διπλωματία, πόλεμος και φυσικά μέσα από ιστορικές στιγμές του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης. Τέλειος συνδυασμός...

Έχοντας συμπληρώσει περίπου εβδομήντα ώρες παιχνιδιού, σκέφτομαι πόσα θα είχα χάσει εάν τελικά το άφηνα να "σκονίζεται" στα ράφια της βιβλιοθήκης μου στο steam (όπως δυστυχώς συμβαίνει με πολλά παιχνίδια)... 

• Like 1

Είναι από τα game που αν τους πάρεις τον αέρα δεν ξεκολάς με τίποτα. Ολοι μας κρύβουμε έναν Ναπολέοντα μέσα μας :P Σε αυτό το κλίμα είναι και το crusader kings. Εκεί να δεις κόλλημα.

Επισκέπτης

Μου άρεσε περισσότερο από το CKII. Απλώς δεν με ενθουσιάζουν τόσο τα μεσαιωνικό-οικογενειακά μυστήρια τα οποία προσθέτονται σε μανατζμεντ. Το EUIV από την άλλη είναι ουσιαστικά ο κόσμος, που σε καλεί να τον κατακτήσεις, πράξε όπως αρέσκεις.

Αν και το είχα αγοράσει σχεδόν με το που βγήκε, δεν το είχα ακουμπήσει σχεδόν καθόλου καθώς με απωθούσε ο πολύπλοκος μηχανισμός του. Ωστόσο πριν από ένα σχεδόν μήνα, διαβάζοντας εδώ τις ιστορίες σας αποφάσισα να του δώσω ακόμα μία ευκαιρία...

Το εγκατέστησα, έπαιξα το tutorial, ξαναέπαιξα το tutorial, αλλά και πάλι μου φαινόταν λιγάκι "ξένο" (έχοντας συνηθίσει από CIV, TW κλ).

Η λύση τελικά δόθηκε μέσω κάποιων βίντεο που παρακολούθησα στο youtube. Σπατάλησα αρκετές ώρες παρακολουθώντας gameplay άλλων, μαθαίνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι μέσα από το παιχνίδι.

I've been there. Done that!

Το εγκατεστησα, το προσπαθησα μια,το προσπαθησα δυο... και το παρατησα.

Μετα απο καιρο με επιασε το εγωιστικο εκατσα διαβασα,ξαναδιαβασα και ξαναδιαβασα.Δεν υπαρχει αλλος τροπος να μαθεις καλα το παιχνιδι και το να το μαθεις καλα ειναι ο μονος τροπος να κολησεις!Ε, το αποτελεσμα ειναι να ειναι το μεγαλυτερο μου κολλημα τα τελευταια χρονια σε σημειο που οσο ετρωγα τα νυχια μου μεχρι να κυκλοφορησει το pillars of eternity λεω: Ας παιξω μωρε ενα ακομα playthrough europa.Με αποτελεσμα να κατακτω τον κοσμο με την ragusa και ενω εχω παρει το pillars να μην το κανω install γνωριζοντας οτι μετα bye bye europa :P

• Like 3

• 3 χρόνια αργότερα...

συγνωμη για το μεγαλο φτιαρι, αλλα εχοντας παιξει κανεις πανω απο 1000 ωρες victoria 2 , θα του προτεινατε το eu4; εχει αυτο το βαθος του vic2 ή ειναι πιο ευκολο και απλο; το ρωταω γιατι εχω δει κατι βιντεο στο ιντερνετ που κανεις επιθεσεις σε οποιο κρατος θες και δεν εχεις και πολλες συνεπειες, οπως θα ειχες στο vic 2

23 ώρες πριν, BRAXOS είπε

συγνωμη για το μεγαλο φτιαρι, αλλα εχοντας παιξει κανεις πανω απο 1000 ωρες victoria 2 , θα του προτεινατε το eu4; εχει αυτο το βαθος του vic2 ή ειναι πιο ευκολο και απλο; το ρωταω γιατι εχω δει κατι βιντεο στο ιντερνετ που κανεις επιθεσεις σε οποιο κρατος θες και δεν εχεις και πολλες συνεπειες, οπως θα ειχες στο vic 2

Φυσικά και έχεις συνέπειες. Εξαρτάται πόσο ετών ήταν το βίντεο που είδες. Αν είναι σύγχρονο το patch (2017-18),  θα δεις ότι έχεις τρομερά προβλήματα κάνοντας συνεχώς επιθετικούς πολέμους, σε σημείο που δημιουργείται coalition την ώρα του πολέμου  και σε ξαποστέλνουν πίσω στα σύνορα που είχες τα μέσα του 15ου αιώνα. 

Και εξαρτάται τί εννοείς βάθος στο Vicky 2. Αν εννοείς την πολυπλοκότητα, που μπορείς να περάσεις 100 χρόνια πειράζοντας ρυθμίσεις στα μενού; Όχι. Αλλα δεν σημαίνει ότι είναι και απλοϊκό. 
Αν αναφέρεσαι π.χ για εμπόριο, αυτό είναι "σπασμένο" στο Vicky 2, εν αντιθέσει στο EUIV έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος και είναι παιχνίδι από μόνο του, ιδίως αν αρχίσεις να ασχολείσαι με αποικίες κλπ.

Επίσης κάθε έθνος είναι διαφορετικό.

Από εκεί και μετά υπάρχει και το CK2 το οποίο δεν είναι Grand Strategy με την έννοια του Vicky 2 και EUIV, αλλά RPG Dynasty simulator στο κέντρο του. Και είναι το ποιο δύσκολο, μιας και δεν μπορείς να λύσεις τα προβλήματά σου με τα όπλα και την διπλωματία...... Μόνο με δολοφονίες, γάμους και πολύ τύχη. 
Και είναι το μόνο παιχνίδι της PDX το οποίο έχει 30,000 AI Agents που έχουν τους ίδιους στόχους με εσένα,  και όχι απλά 150-200 χώρες. 

• Like 1

λοιπον, μετα απο παιχνιδι 3 ωρων εχω βγαλει καποια μικρη γνωμη. κατ αρχην το παιχνιδι ειναι πολυ πιο ομορφο αλλα ειναι και πολυ μα παρα πολυ πιο ευκολο απο το vic2. Κατ αρχην λειπει ο πληθυσμος. δεν εχεις κομματα και κοινονικες ταξεις. γενικα ελεγχο του κοσμου που ζεις. δεν βρηκα κατι παραπανο απο εσοδα εξοδα σε 2 3 πραγματα. δεν βρηκα βιοτεχνια και βιομηχανια εκτος απο τα κτηρια που κατασκευαζεις που μπορει να κανω λαθος, αλλα μοιαζουν να δινουν ακριβως αυτο που λενε χωρις να χρειαζεται να επεμβεις. στο θεμα των trade εχασα λιγο την μπαλα στην αρχη αλλα πιστευω με τον καιρο να το μαθω. μου αρεσε πολυ αυτο το κοματι. μου αρεσε επεισης που εχεις απεσταλμενους για καθε δουλεια και δεν πατας μονο ενα κουμπι οπως το βικ. εχει πολλα που δεν εχω βρει ακομα σε σχεση με το βικ αλλα εχει και καποια μικρα πραγματακια που το κανουν πολυ ομορφο. 

το ck2 το εχω παιξει παλιοτερα και ειναι απο τα αγαπημενα μου. 

Στις 21/05/2018 στις 6:29 ΜΜ, BRAXOS είπε

λοιπον, μετα απο παιχνιδι 3 ωρων εχω βγαλει καποια μικρη γνωμη. κατ αρχην το παιχνιδι ειναι πολυ πιο ομορφο αλλα ειναι και πολυ μα παρα πολυ πιο ευκολο απο το vic2. Κατ αρχην λειπει ο πληθυσμος. δεν εχεις κομματα και κοινονικες ταξεις. γενικα ελεγχο του κοσμου που ζεις. δεν βρηκα κατι παραπανο απο εσοδα εξοδα σε 2 3 πραγματα. δεν βρηκα βιοτεχνια και βιομηχανια εκτος απο τα κτηρια που κατασκευαζεις που μπορει να κανω λαθος, αλλα μοιαζουν να δινουν ακριβως αυτο που λενε χωρις να χρειαζεται να επεμβεις. στο θεμα των trade εχασα λιγο την μπαλα στην αρχη αλλα πιστευω με τον καιρο να το μαθω. μου αρεσε πολυ αυτο το κοματι. μου αρεσε επεισης που εχεις απεσταλμενους για καθε δουλεια και δεν πατας μονο ενα κουμπι οπως το βικ. εχει πολλα που δεν εχω βρει ακομα σε σχεση με το βικ αλλα εχει και καποια μικρα πραγματακια που το κανουν πολυ ομορφο. 

το ck2 το εχω παιξει παλιοτερα και ειναι απο τα αγαπημενα μου. 

Μα είσαι στον 15ο αιώνα, όχι στον 19ο. 

Επίσης περίμενε το επόμενο patch που βάζουν τα Estates από το Cossacks στο vanilla παιχνίδι. Χεχεχε.... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...