RellikEht Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Αυτήν από εμένα http://www.skroutz.gr/s/2113451/Thermalright-Silver-Arrow-SB-E-Extreme.html?keyphrase=Thermalright+Silver+Arrow+SB+E+Extreme 1
Imagine Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Προσωπικά έχω την Silver Arrow SB-E (SA για συντομία), και την χρησιμοποίησα τόσο σε έναν 3820 όσο και σε 3930Κ, και τα καταφέρνει πολύ καλά μέχρι και σε 4.6~4.7GHz. Αν δε πρόκειται να κάνεις overclock, νομίζω ND14s & SAs είναι υπερβολές. Οι Haswell (4770Κ/4670 κτλ) είναι φυσιολογικό να "ζεσταίνονται"...δεν είναι καλό, αλλά και δεν είναι και κακό...έτσι τους σχεδίασαν, έτσι τους κυκλοφόρησαν. Τα όρια για throttling είναι πάνω από 100oC, και αφού είσαι 15+ βαθμούς κάτω, δε σε πειράζει. Αν πρόκειται να κάνεις κάτι που θα κρατάει τον επεξεργαστή στο 100% για πολλές ώρες, π.χ. protein folding, renderings, video transcoding κτλ, και δε θα κάνεις σημαντικό overclock, κάτι σε Cooler Master 212 θα σου δώσει λίγο καλύτερες θερμοκρασίες από στοκ εργοστασιακό σε λογικό κόστος. Και πάλι θα τρέχει σε υψηλές θερμοκρασίες, είπαμε, έτσι είναι ο 4770. Τα τέρατα του 1 κιλού και των 140-150mm ανεμιστήρων είναι μεν καλά, αλλά κοστίζουν και αρκετά λεφτά. Αν δεν κλοκάρεις, δεν αξίζει να δώσεις 2-2.5 φορές τα λεφτά του 212, για να δεις 5 βαθμούς λιγότερους. Άλλο ζεσταίνομαι, άλλο "υπερ-θερμένομαι". 2
kitharas Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Δημοσ. 8 Μαΐου 2014 Παιδιά, σε στοκ σύστημα, με την στοκ ψύκτρα και τον 4770, σε full load μέ χρήση προγράμματος πρωσομοιώσεων ηλεκτρομαγνητικών χτυπάω 82C Max (στιγμιαία) σταθερά περίπου 77C και σε idle ~37-40C. Δεν έχω τσεκάρει αν έχει κάτσει καλά ο επεξεργαστής επειδή δε το χω φτιάξει εγώ το μηχανάκι. Οι θερμοκρασίες αυτές είναι φυσιολογικές;
SPANK Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Ξέθαψες λίγο το θέμα αλλα δεν πηράζει Αν τα προγράμματα που χρησιμοποιείς ειναι πολυ βαριά καλα ειναι οι 77 με 82 βαθμούς αφου στο idle ειναι μια χαρά , μπορεις ομως αν θέλεις και ουτε ειναι δύσκολο να κανεις ενα καθάρισμα στην ψύκτα και να βάλεις και καινούργια πάστα θα πέσουν λιγο οι θερμοκρασίες
kitharas Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Ξέθαψες λίγο το θέμα αλλα δεν πηράζει Αν τα προγράμματα που χρησιμοποιείς ειναι πολυ βαριά καλα ειναι οι 77 με 82 βαθμούς αφου στο idle ειναι μια χαρά , μπορεις ομως αν θέλεις και ουτε ειναι δύσκολο να κανεις ενα καθάρισμα στην ψύκτα και να βάλεις και καινούργια πάστα θα πέσουν λιγο οι θερμοκρασίες Οι θερμοκρασίες δυστυχώς δεν παλιώνουν και ευτυχώς υπάρχει και ελληνική κοινότητα οπότε ξέρουμε που να ψάξουμε. Ο υπολογιστής είναι ενός μηνός, νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος για αλλαγή της πάστας ακόμα, είναι η στοκ που έρχεται μαζί. Μήπως θέλει παραπάνω σφίξιμο να κάτσει καλύτερα; Και ναι, πως γίνεται αυτό (στο περίπου δλδ)
rfc Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Με τη στοκ ειναι ψιλοφυσιολογικες αν το μηχανημα σου ζοριζεται αρκετα με αυτο το προγραμμα αν και καλο θα ηταν να βαλεις μια aftermarket.
kitharas Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Με τη στοκ ειναι ψιλοφυσιολογικες αν το μηχανημα σου ζοριζεται αρκετα με αυτο το προγραμμα αν και καλο θα ηταν να βαλεις μια aftermarket. Το ξέρω ότι είναι ψιλές, απλά με ενδιαφέρει αν είναι φυσιολογικές για στοκ καταστάσεις. Επίσης, ένας πλαινός ανεμιστήρας θα βοήθαγε, που να φυσάει προς τα μέσα; Όπως καταλαβαίνεται, θέλω πρώτα να εξαντλήσω τα περιθώρια πριν πάω για αγορά νέας ψύκτρας. Μια άλλη ερώτηση που θα θελα να κάνω. Με το πρόγραμμα της μητρικής (Gigabyte) μου δείχνει την θερμοκρασία του επεξεργαστή έχως και 10 βαθμούς χαμηλότερα σε σχέση με τη θερμοκρασία που βγάζει το HWMonitor (κοιτάω την θερμοκρασία του package). Αυτό πως δικαιολογείται; Και ποιά τελικά να εμπιστεύομαι;
rfc Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 hwinfo32 για θερμοκρασιες και μια μετριοκαλη ψυκτρα εχει 20-30 ευρω. Προσιτες θα ελεγα για να το σκεφτεσαι τοσο πολυ. Ανεμιστηρες σιγουρα βοηθανε και ο πισω που διωχνει, αλλα οχι τοσο οσο να αλλαξεις ψυκτρα. Προτιμοτερο ειναι να τα κανεις ολα αυτα.
kitharas Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Σ ευχαριστώ για την απάντηση. Απλά σκέφτομαι την αγορά ψύκτρας όχι τόσο για οικονομικούς λόγους αλλά γιατί για 5 βαθμούς που τυχόν θα παρουσιάσει χαμηλότερη θερμοκρασία δεν αξίζει τον όλο κόπο. Απλά ή όλη διαδικασία βάλε βγάλε την ψύκτρα μου κάνει κάπως (προσωπικά μιλώντας πάντα) και από τη στιγμή που δεν κάνω overclocking ίσως είναι προτιμότερο για μια περιφερειακή λύση
rfc Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 Δημοσ. 9 Μαΐου 2014 εγω με 4770K κλοκαρισμενο στα 4.4 με coolermaster 212 evo (μετρια δλδ) δε βλεπω πανω απο 65-67 βαθμους. Και σε δευτερο ιδιο ακριβως και κλοκαρισμενο που εχω, με zalman optima των 30 ευρω 66 το πολυ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα