sistah Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Ξεκιναω με τα χαρακτηριστικα του PC. Cpu: Intel Core 2 Quad 9400 @ 2.66GHzRam: 2x 1024MB Kingston Value, 2x 1024MB Geil.Hard Drive: SSD Samsung 840 120GBMotherboard: Asus P5QOS: Windows 7 Ultimate 64-bitVideo Card: MSI ATI Radeon HD 4850 1GB DDR3PSU: Thermaltake TR2 RX 500watt Εδω και ενα χρονο εχω θεμα με blue screen ή freezaρισμα. Γνωριζω οτι ειναι ενα απο τα 2 ζευγαρια των Kingston RAM. Ο λογος που δεν εχω κανει τον κοπο να τις/την δωσω πισω για αλλαγη ειναι γιατι ( εκτος απο την βαρεμαρα) το bs ή το freeze γινεται σε καποια παιχνιδια και οχι σε αυτο που παιζω συχνοτερα,αρα δεν με επηρεαζει καθημερινα. Ειχα κανει memtest για 12 ωρες τις kingston και μου ειχε βγαλει αρκετα error,τωρα το μονο που μενει ειναι να τις κανω μια μια για να ξερω αν φταινε και οι 2ωστε να τις στειλω πισω. Το προβλημα αρχισε να γινεται εντονοτερο το τελευταιο διαστημα, δηλαδη freezaρε και σε ακυρες στιγμεςοποτε ειπα να κανω το memtest να ησυχασω. Κλεινω pc, κλεινω διακοπτη PSU, βγαζω μνημες, και κανω το memtest σε μια απο τις RAM.Το διακοπτω μετα απο 30λεπτα γιατι χρειαστηκε να μπω στα windows. Οταν ομως ανοιγω τον διακοπτη απο το PSU, τo λαμπακι του αντι να ειναι σταθερo πρασινο ή πορτοκαλι (Stand by ή power on), αναβοσβηνε μαζι με το λαμπακι της Mobo. Το Power button ηταν νεκρο και θεωρω οτι το τροφοδοτικο παρεδωσε πνευμα. Δοκιμαζω πολυ προχειρα με ενα αλλο τροφοδοτικο -χωρις να εχω προσβαση σε οθονη-και ενω ανοιγει, δεν μου κανει μπιπ. Δοκιμαζω το τροφοδοτικο μου στο αλλο pc, και ενω αναβοσβηνε παλι το LED, εν τελει εδωσε ρευμα. Ξανα μανα, το βαζω στο δικο μου pc και τελικα το pc ανοιγει και ποσταρει κανονικα. Για κανα 15ημερο ολα καλα, αλλα πριν λιγες ημερες πατησα ενα πρωι το power button και δεν ανοιγε το pc.Ειδα παλι το led του τροφοδοτικου παλι να αναβοσβηνει. Βαζω βγαζω το φις το αφηνω λιγο χωρις ρευμα κτλ και ανοιγει παλι. Και το ερωτημα ειναι, πως θα σιγουρευτω οτι το psu εχει προβλημα, εκτος απο την μετρηση τασης ρευματοςγιατι δεν εχω διαθεσιμο πολυμετρο αυτη τη στιγμη. Μηπως φταιει η mobo ή ολα αυτα ειναι επακολουθα των προβληματικων RAM? Σιγουρα το πρωτο βημα ειναι να αλλαξω τις μνημες αλλα εστω μεχρι τοτε, τι μπορω να κανω? Να τονισω οτι οι 2 Geil μπαινουν μονο στο slot 1 και 3.Στο αλλο slot δνε ποσταρουν.Επισυναπτω και stats.Sensors: HwMonitor: Hard Disk Sentinel:
WalkerSW Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Το πιο πιθανο είναι ολα αυτα τα τσαλιμια να οφείλονται στην προβληματική ραμ.... χωρις να αποκλειεται ομως οποιοδηποτε αλλο ενδεχομενο... το καλυτερο που εχεις να κανεις τώρα ειναι να δοκιμασεις ραμ οι οποιες σιγουρα δεν εχουν προβλημα.... δανεικες κατα προτιμηση για να μην μπαινεις σε εξοδα αδικα σε περιπτωση που δεν φταινε αυτες!! Φανταζομαι bios reset δοκιμασες έτσι?
sistah Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Θα προσπαθησω να βρω 2 RAM για να ελεγξω.Ναι εχω κανει bios reset ουκ ολιγες φορες.Σε ευχαριστω για την απαντηση.Οι τιμες των sensor ειναι φυσιολογικες?Toυλαχιστον εμενα ετσι μου φαινονται χωρις να γνωριζω και πολλα πανω στα sensor θεματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα