fxtemplar Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Γεια σας, θα ηθελα να προτεινω κατι πολυ απλο κ ευκολο στην υλοποιηση! Μια κατηγορια donation μεσω paypal για καποιον που εχει πεσει θυμα εξαπατησης στις αγγελιες!! Ενα ευρω ο καθενας αν δωσει, χρειαζονται 100ε για να γινει μια καταγγελια! Σκεφτειτε πως με ενα ευρω ο καθε εθελοντης θα εξαλειφθει το φαινομενο απατης στις αγγελιες! Για την αποφυγη του μπαχαλου και για επαληθευση ο εξαπατημενος θα ζηταει απο καποιον moderator να ελεγξει οτι οντως εξαπατηθηκε (να ελεγξει τα pm) κ μετα το μονο που χρειαζεται ειναι 1 ευρω απο τον καθενα μας x 100 ατομα για να παει στην αστυνομια κ να του γ@μησει οτι εχει κ δεν εχει.. Εχω πεσει θυμα τελευταια κ λυπηθηκα τα λεφτα για την καταγγελια (μπορει να κυκλοφορει ακομη αναμεσα μας), σκεφτειτε ποσο ευκολο θα ηταν να παω κ να του κανω την ζωη κολαση, αν υπηρχε κατι τετοιο κ ποσο θα βοηθουσε ολο το φορουμ να καθαρισει απο αυνανες του ειδους!! Μια κατηγορια στις αγγελιες για αιτηση donation για απατη κ μετα απο εγκριση του moderator, 1 ευρω απο τον καθενα μας!! Σκεφτειτε το, αξιζει.. 1
SeXBOX Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Εντάξει δεν θα γίνει το Insomnia ούτε εκκλησιά ούτε αστυνομία. Αν κάποιος την πάτησε σε αγγελία τότε να ήταν πιο προσεχτικός.
fxtemplar Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δεν ειναι ουτε εκκλησια ουτε αστυνομια μια προσπαθεια να καθαρισει η κατηγορια απο απατεωνες.. Δεν θελει κοπο αλλα θελει τροπο. Σκεψου αν υπαρχουν μερικα κρουσματα τωρα, ποσα θα υπαρξουν στο μελλον. Ηδη η κατηγορια εχει γινει μπαχαλο, αν μεινει οπως εχει πλεον δεν θα χει καμια χρησιμοτητα για κανεναν..
SeXBOX Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Νομίζω πως άμα δεν έχει καμιά χρησιμότητα θα την είχαν κλείσει ήδη, ούτως η άλλος το Insomnia είναι Forum και σε αυτό βασίζεται και αναπνέει και όχι στις αγγελίες.
PCharon Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Για κάτσε, έχεις γραφτεί πριν 15 μέρες εδώ, έκανες μια πετυχημένη συναλλαγή (αγορά) και τώρα έχεις ήδη εντοπίσει πρόβλημα στο insomnia. Πότε πρόλαβες βρε αδερφέ; Μπες με το άλλο account.
fxtemplar Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Ειμαι χρονια χρηστης στο ινσομνια φιλαρακι! Κ ομως προλαβα, ομως αυτο εχει τοσο σημασια?! Πλακα εχετε, εκανα μια προταση γιατι μου φανηκε καλη ιδεα, δεν καταλαβαινω για ποιον λογο δεν σχολιαζετε την προταση αλλα οχι μονο αυτο αλλα μου την λες κ απο πανω?!! Ειναι απλα μια σκεψη που αν τυχαινε υλοποιησης θα γλυτωνε πολυς κοσμος. Τωρα αν το εκλαμβανετε οπως νομιζετε, αυτο ειναι αλλο θεμα!!
Moderators stormrain Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Moderators Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δυο λογοι που μου ερχονται προχειρα για τους οποιους (κατα τη γνωμη μου) δεν μπορει να λειτουργησει αυτο ειναι οι εξης (αν και οχι απαραιτητα με αυτην τη σειρα): 1. Stormrain: "Κολλητε το ψηνεις να βγαλουμε ενα 50ρι ο καθενας? Γραψου insomnia, κανονιζουμε fake συναλλαγη, λεω πως με εξαπατησες και μαζευουμε donations. Μετα εξαφανιζομαστε." 2. Η προσβαση των moderators στα ΠΜ των μελων δεν υφισταται. Και καλα κανει. 4
PCharon Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Ειμαι χρονια χρηστης στο ινσομνια φιλαρακι Όμορφα, τώρα μπες με το άλλο account για να σε πάρουμε στα σοβαρά. Υ.Γ. Υπενθυμίζω πως υπάρχει pinned θέμα για προτάσεις στις αγγελίες. 1
fxtemplar Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Φιλε μου μπορω να σου εξηγησω γιατι εκανα κ αλλο account κ για ποιον λογο ανοιξα αυτο το θεμα δεν χρειαζεται να εισαι Αινσταϊν για να καταλαβεις.. Σχολιαστε την ιδεα μου παρακαλω, την εγραψα καλοπροεραιτα για να βοηθησω καποιους ανθρωπους κ γιατι πραγματικα σε βαθος χρονου ειναι ισως απο τις πιο καλες ιδεες για την εξαλειψη του ειδους!! Οσον αφορα τον κοπο τον moderator αυτος θα ηταν 2 λεπτα ανα υποθεση! Τωρα αν δεν υπαρχει το προσωπικο να αναλαβει, ειτε δεν θεωρειται οτι υπαρχει λογος τοτε απλα κουβεντιαζουμε!! Σορυ αμα ειναι offtopic δεν εψαξα πολυ πριν ποσταρω, δικο μου το λαθος.. Σωστος ο Stormrain, οσον αφορα το πρωτο σκελος.. Λυνεται ευκολα ομως εφοσον υπαρχει κοινοποιηση των στοιχειων καταγγελιας στον mod (πιστευω δεν θα θελει κανεις να βγαλει ετσι χρημα κ να κανει καταγγελια το φιλαρακι του)! Μπορει επισης πρωτα να κανει καταγγελια κ μετα να υπαρχει το donation. Στο δευτερο σκελος που αναφερεις, θα υπαρχει προσβαση στα προσωπικα μηνυματα κατοπην αναφορας του μελους η ακομη κ μετα την καταγγελια κ πριν το donation οπως ελεγα στο πρωτο σκελος..
grmako Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Φίλε fxtemplar πιστεύω πως στο μυαλό σου δε θα έπρεπε να σκέφτεσαι ούτε τα donations, ούτε τις καταγγελίες ούτε το να ελέγχονται τα pm. Το θέμα σου θα έπρεπε να είναι, πως κάποιος να μην πέσει θύμα εξαπάτησης στις αγγελίες. Και απλά σκεπτόμενος, μου έρχετε η εξής σκέψη: Μπαίνω στις αγγελίες και με ενδιαφέρει ένα προϊόν. Εφόσον ελένξω οτι η περιγραφή με καλύπτει σε αυτό που ψάχνω-ενδιαφέρει το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ που κοιτάω είναι οι αξιολογήσεις του εκάστοτε πωλητή. Εαν υπάρχουν πάνω απο 5-10 θετικές αξιολογήσεις, θεωρώ πως ο πωλητής αυτός είναι έμπιστος και η πιθανότητα εξαπάτησης είναι πολύ μικρή. Εαν δεν υπάρχουν καθόλου αξιολογήσεις ή ελάχιστες, θεωρώ πως ο πωλητής αυτός δεν είναι έμπιστος και η πιθανότητα εξαπάτησης είναι αρκετά μεγάλη. Στη δεύτερη περίπτωση όπου, δεν υπάρχουν αξιολογήσεις, η μόνη περίπτωση που θα μπορούσα να κάνω συναλλαγή με το εν λόγω άτόμο είναι συναλλαγή ενος αντικειμένου μικρής αξίας ( <50 ευρώ) το οποίο θα το ελένξω από κοντά με τον οποιοδήποτε τρόπο πριν το αγοράσω και η συναλλαγή θα γίνει σίγουρα χέρι με χέρι. Αντικαταβολή-Αποστολές σε επαρχία-Πιστωτικές-Μη πραγματοποιήση ελέγχου-ΟΧΙ χέρι με χέρι κλπ,κλπ! ΔΕΝ υφίσταται με κάποιον πωλητή-αγοραστή ο οποίος δεν έχει αξιολογήσεις. Επίσης απο ένα τέτοιο άτομο δεν θα αγόραζα ηλεκτρονικές συσκευές, όπως κινητό-υπολογιστή κλπ. γιατί δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις για την πραγματική κατάσταση του αντικειμένου όταν δεν έχεις και τη παραμικρή ιδέα για τον πωλητή.Τέλος θα κοίταγα και το αν είναι ενεργό μέλος στο forum, πράγμα το οποίο υποδυκνύει ότι ο άνθρωπος αυτός δεν ήρθε εδώ μόνο και μόνο για να πασάρει κάποιο προϊόν, αλλά είναι ενεργό μέλος στη κοινότητα του insomnia και συμμετέχει. Συγνώμη, αλλά εγώ αυτά σκέφτομαι κάθε φορά και δεν έχω πέσει ποτέ (δόξα το θεό) θύμα κάποιας εξαπάτησης. Το θεωρώ σχεδόν απίθανο να σε εξαπατήσει κάποιο άτομο που έχει λάβει πάνω απο 10 θετικές αξιολογήσεις για παράδειγμα και έχει πάνω απο 100-150 post στο forum... Εαν αυτά που ανέφερα τα εφάρμοσες πριν κάνεις τη συναλλαγή και παρόλα αυτά έπεσες θύμα, θα ήθελα πολύ να μάθω την εμπειρία σου. Απο εκεί και πέρα τα περι donations-καταγγελίες κλπ. πιστεύω ότι ενέργειες απελπισίας έπειτα απο δικιά σου απροσεξία-λάθος και γιαυτό το λόγο όποιος έχει πέσει θύμα συναλλαγής, τις περισσότερες φορές τα ήθελε και τάπαθε. 2
fxtemplar Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Φιλε μου μπορω να σου περιγραψω περιστατικο οπου δεν εχεις πεσει πουθενα μεσα και εκτος απο χερι με χερι, πιστεψε με μπορεις να την πατησεις τοσο ευκολα οσο εγω. Εχω κανει πανω απο 10 επιτυχημενες συναλλαγες χωρις να γινει το παραμικρο αλλα μπορει να συμβει στον καθενα. Αμα θες πληροφοριες στειλε μου ενα pm για να σου στειλω ακριβως τι εχει γινει γιατι συμφωνα με τα κριτηρια σου θα την πατουσες κ εσυ, αν και δεν εχει καμια αξια αυτο. Μου ηρθε αυτη η ιδεα γιατι πρωτον δεν θα ειμαι ο πρωτος αλλα ουτε ο τελευταιος που επεσα θα πεσω θυμα, δεν διεκδικω τιποτα απο κανεναν ακομη κ αν τυχαινε υλοποιησης η ιδεα μου (το ποσο που εχασα ειναι μικρο) κ σκεψου μετα απο 3-4 καταγγελιες (με την βοηθεια ολων μας) ποιος θα τολμουσε να μπει να κλεψει λεφτα απο μελος του σαιτ.. Εχω θα εδινα 10 ευρω για 10 αποδεδειγμενες καταγγελιες οταν χρειαζονταν, εδω κ τωρα, εσεις που ασχολειστε με τις αγγελιες δεν θα δινατε?!?! Αναρωτηθειτε..
Moderators stormrain Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Moderators Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Σωστος ο Stormrain, οσον αφορα το πρωτο σκελος.. Λυνεται ευκολα ομως εφοσον υπαρχει κοινοποιηση των στοιχειων καταγγελιας στον mod (πιστευω δεν θα θελει κανεις να βγαλει ετσι χρημα κ να κανει καταγγελια το φιλαρακι του)! Μπορει επισης πρωτα να κανει καταγγελια κ μετα να υπαρχει το donation. Στο δευτερο σκελος που αναφερεις, θα υπαρχει προσβαση στα προσωπικα μηνυματα κατοπην αναφορας του μελους η ακομη κ μετα την καταγγελια κ πριν το donation οπως ελεγα στο πρωτο σκελος.. Το ζητημα χωλαινει απο πολλες πλευρες. Κατ'αρχην επαναλαμβανω πως οι mods δεν μπορουν να δουν ΠΜ μελων. Δεν μας λεει κανεις "Μη το κανεις", απλα δεν γινεται. Απο κει και περα δεν μπορουν να ελεγξουν πως ο PCharon (σορι μαν) λεγεται οντως Ταδε Ταδοπουλος οπως μου ειπε στο ΠΜ και πως δεν ειμαστε φιλοι που εχουμε στησει το διαλογο. Αρα μπορει ευκολα να γινει abuse το ολο concept. Τελος για χαρη της συζητησης (και μιλωντας καθαρα προσωπικα ως χρηστης, οχι ως mod και σιγουρα οχι εκ μερους του insomnia, οπως και παραπανω αλλωστε), δεν ξερω κατα ποσο θα ηθελα να στηριξω ενα donation για μια μηνυση που μπορει αφενος μεν να μη γινει ποτε λογω αλλαγης γνωμης του εξαπατηθεντος πχ, αφετερου δε να καταληξει καθαρα σε αρπαχτη.
grmako Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δεν έχει νόημα να συζητάμε κάτι δημόσια περι donation-καταγγελίας όταν οι αφορμές γιαυτή τη σκέψη είναι γεγονότα που δεν γίνεται να δημοσιοποιηθούν. Εγω διαβάζοντας το πρώτο σου post το μόνο που σκέφτηκα είναι γιατί να πέσει κάποιος θύμα εξαπάτησης και σε καμία περίπτωση το να δώσω έστω και ένα ευρώ σε κάποιον ο οποίος έκανε λάθος κατα τη πραγματοποίηση μιας συναλλαγής. Γιατί το να πραγματοποιήσεις μια συναλλαγή και να έχεις καλύψει όλα τα ζητήματα που ανέφερα στο απο πάνω μου post και παρόλα αυτά να σου βγεί μάπα η συναλλαγή, πρόκειται για ατυχία και όχι για εξαπάτηση.
fxtemplar Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Φιλε "χρηστη" (moderator) του φορουμ, αν μπορουσε καποιος να το σκεφτει σοβαρα κ να δει τα οφελη, θα μπορουσαν να ξεπεραστουν ολα τα παραπανω που αναφερεις! Υπαρχει η καταγραφη των μηνυματων που ερχεται στο mail.. Θα μπορουσε να αποφευχθει η απατη με κοινοποιηση του αποκομματος της συναλλαγης (ειτε ειναι ταχυδρομειο, τραπεζα, κτλ κτλ με το ονοματεπωνυμο κ τα στοιχεια κ επειτα απο καταγγελια στον ιδιο ανθρωπο επειτα παλι κοινοποιησης της καταγγελιας που θα αναγραφει τα στοιχεια αυτου οπου κατεγγελει κ σε αυτον που καταγγελει που θα πρεπει να ειναι το ιδιο προσωπο με το αποκομμα κ μετα να υπαρξει donation). Τεχνικες λεπτομερειες λυνονται νομιζω πολυ ευκολα, οπως ειπα το σχεδιο μπορει να λειτουργησει αν διευκρινηστουν ολες οι λεπτομερειες για να μην υπαρξει αρπαχτη (που νομιζω ειναι εφικτο) κ να δουμε αποτελεσματα κατευθειαν!! Φιλε grmako, ξερεις ποσες ατυχιες θα συμβουν μεχρι το τελος της εβδομαδος?! Χωρις να ξερω κ με αυτα τα κριτηρια που ανεφερες η απαντηση ειναι πολλες!! Ισως δεν εχεις σκεφτει ποτε οτι μπορει να γινει σε σενα, αλλα κ εγω σκεφτομουν σαν κ εσενα!! Αυτος που εξαπατησε εμενα, κυκλοφορει εδω μεσα με αλλα 5-10 προφιλ κ απειλει ακομη κ εσενα.. Δεν προσπαθω να αποδειξω οτι το σκεπτικο μου ειναι σωστο γιαυτο σας ειπα να σχολιασετε, προσπαθω να το υπερασπιστω-υποστηριξω για το καλο του φορουμ οσο κ αν σας φαινεται περιεργο!!
Moderators Praetorian Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Moderators Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Είμαι σίγουρος ότι ήταν στους όρους χρήσης του forum να μην έχουν οι χρήστες πολλαπλούς λογαριασμούς... Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό και να δηλώνουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο για ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του forum και δε θα κοινοποιείται σε τρίτους χωρίς τη ρητή συναίνεση του μέλους. Α, ναι. Ναι, ήταν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις