azuli Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Καλησπερα,εχω ενα acer emachines e525 το οποιο εδω και λιγο καιρο οταν το ανοιγω κολλαει στην welcome screen πριν το Bios και μενει εκει αναγραφοντας ''press f2 to enter setup'' .Φυσικα οταν παταω το f2 κολλαει γραφοντας ''wait'' και δεν μπαινει ποτε στο bios (ουτε φυσικα στο λειτουργικο) . Αν το αφησω ησυχο 1-2 βδομαδες χωρις να προσπαθησω να το ανοιξω,το μηχανημα bootαρει κανονικα στα windows αλλα αν κανω restart μετα ξανακολλαει στο ''press f2 το enter setup''. Που μπορει να οφειλεται? Πραγματα που εχω κανει ηδη και δεν επιασαν: - αλλαγη μπαταριας του Bios - αφαιρεση σκληρου,μνημης,dvd drive,πληκτρολογιου και οτι μπορουσε να αφαιρεθει και προσπαθεια για bootαρισμα με ολους νομιζω τους συνδιασμους εξαρτηματων - καθαρισμα motherboard - αλλαγη καλωδιου τροφοδοσιας (μαζι με το brick) - φλασαρισμα νεου bios firmware μια φορα που καταφερε να μπει windows - ισως και αλλα που δεν θυμαμαι Να σημειωθει οτι το λαπτοπ λειτουργει χωρις καθολου μπαταρια,μονο απο το ρευμα.Αυτο βεβαια δεν το ειχε εμποδισει να λειτουργει τα καποια χρονια που λειτουργουσε κανονικα. Το μονο που σκεφτομαι ειναι αλλαγη motherboard αλλα δεν θελω να δωσω τοσα λεφτα καθως το λαπτοπ ειναι εποχης vista Ολες οι απαντησεις θα εκτιμηθουν,ευχαριστω πολυ!
MaxPayne Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 τοτε φταιει ο σληρος,φριζαρει γιατι δεν μπορει να τον αναγνωρισει κατα το power on self test και ετσι μενει εκει..70% οτι φταιει αυτο..περιμενε και αλλες απαντησεις ομως
azuli Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 τοτε φταιει ο σληρος,φριζαρει γιατι δεν μπορει να τον αναγνωρισει κατα το power on self test και ετσι μενει εκει..70% οτι φταιει αυτο..περιμενε και αλλες απαντησεις ομως μα και χωρις σκληρο να παω να το bootαρω συμβαινει το ιδιο,το μηχανημα δεν περναει το bios check.Δηλαδη δεν αρχιζει νομιζω καν να ελεγχει το hardware.O σκληρος μπορει να εξηγησει αυτη την συμπεριφορα?Οτι οταν το αφησω καμια 10ρια μερες ησυχο μετα bootαρει με την μια και τα windows λειτουργουν κανονικοτατα?
MaxPayne Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 τοτε ας κανουμε κατι αλλο,κατα το μηνυμα που θα σου βγαλει 'press f2' πατα numlock να δουμε αν αναψει το λαμπακι στο πληκτρολογιοαν αναψει πατα κατα την εκκινηση alt και f10 για να μπει στο recovery
azuli Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 τοτε ας κανουμε κατι αλλο,κατα το μηνυμα που θα σου βγαλει 'press f2' πατα numlock να δουμε αν αναψει το λαμπακι στο πληκτρολογιο αν αναψει πατα κατα την εκκινηση alt και f10 για να μπει στο recovery το λαμπακι του numlock αναβει και λειτουργουν τα f1,f2 κλπ,ολα αυτα μεχρι να κολλησει στην οθονη ''press f2..'' (4-5 δευτερολεπτα) μετα κολλαει και αυτο και δεν αλλαζει status. Alt και f2 για recovery δεν πιανουν γιατι δεν υπαρχει recovery partition λογω καποιων format
MaxPayne Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 μπορεια να μπεις στο bios για να αλλαξεις boot order?
azuli Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 μπορεια να μπεις στο bios για να αλλαξεις boot order? οχι,δεν φτανει μεχρι εκει.Εκτος αν το αφησω κανα 10μερο και προσπαθησω ξανα,τοτε λογικα θα μπει.Αλλα δεν ειναι θεμα bootloader η κατι τετοιο,το προβλημα ειναι πριν τα windows και πριν το bios check
MaxPayne Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 τοτε οταν σου ανοιξει μετα απο μερικες μερες μπουταρε απο safe mode,μπες στο control panel,device manager,batteries και μετα δεξι κλικ στο Microsoft ACPI-Compliant Control Method Battery και πατα disable..και βλεπουμε 1
coolerman Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 αν έχεις πολύμετρο,ρίξε μια ματιά στα volt που βγάζει. αλλιώς αν δεν έχεις πηγαινέ το να στο μετρήσει κάποιος που έχει. 3
azuli Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 αν έχεις πολύμετρο,ρίξε μια ματιά στα volt που βγάζει. αλλιώς αν δεν έχεις πηγαινέ το να στο μετρήσει κάποιος που έχει. εννοεις τα volt που βγαζει το καλωδιο τροφοδοσιας?Ειμαι λιγο ασχετος με μετρησεις ρευματος..!
coolerman Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 εννοεις τα volt που βγαζει το καλωδιο τροφοδοσιας?Ειμαι λιγο ασχετος με μετρησεις ρευματος..! ακριβώς αυτό
azuli Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 ακριβώς αυτό το εχω αλλαξει και το προβλημα παρεμεινε.. edit: μετα απο φλασαρισμα νεου firmware στο bios πλεον το μηχανημα ανοιγει στα windows κανονικα αμα το αφησω κανα 20λεπτο κλειστο (πριν ηθελε περιπου 10 μερες)..ισως να ειναι και τυχαιο?Δεν ξερω.. Ti μπορει να ειναι?
veteranos123 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 το έχω αλλάξει Όταν λες "το έχω αλλάξει" εννοείς το καλώδιο τροφοδοσίας ή όλο τον φορτιστή?
azuli Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Όταν λες "το έχω αλλάξει" εννοείς το καλώδιο τροφοδοσίας ή όλο τον φορτιστή? εννοω το καλωδιο μαζι με το brick του edit 2 : αυτο που εγραψα οτι πλεον ανοιγει μετα απο κανα μισαωρο μαλλον ηταν τυχαιο,πηγα να το ανοιξω μετα απο κανα 2ωρο και κολλαει παλι στο f2..
MaxPayne Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 γιατι δεν δοκιμασες να κανεις αυτο που σου ειπα με το safe boot?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα