johnnyman Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 λοιπον αγορασα 2 κομματια sp120 perfomance και ενα ακομα κομματι nf-f12(ειχα ακομα 1).εκανα πολλες δοκιμες.η καταληξη ειναι οτι και οι 2 fans ειναι ακριβως οι ιδιοι σε θεμα ψυξης και θορυβο(αντε 1 βαθμο κατω 1 βαθμο πανω).να διευκρινησω οτι τα sp120 τα εβαλα στις 1405 στροφες εκει που τρεχουν και τα noctua.επισης στα sp120 δοκιμασα και balanced και perfomance profile στο corsair link με καμια διαφορα στην θερμοκρασια.στο balanced(1650rpm) και perfomance(1850rpm) περιπου.τελικα θα κρατησω τους sp120 μονο και μονο για την εμφανιση! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eclipse13 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Μετα απο την εγκατασταση των 2 Noctua NF-F12 PWM κατι δεν μου παει καλά.....Καταρχήν τη διάταξη των ανεμιστήρων την άφησα σε pull οπως και τους stock. Η θερμοκρασία ,σύμφωνα με το corsair link, έχει ανέβει 2 βαθμούς και μαλιστα με τους ανεμιστήρες σε maximum speed ενω με τους στοκ είχα 31 βαθμούς σε quite mode!!! Επίσης κατι αλλο που παρατηρησα έιναι οτι ενώ οι noctua έχουν μεγιστες στροφές 1500 στο corsair link ο ενας ειναι στις 1412 και ο αλλος στις 1435....Ε τι σκατά???????? Τσαμπα δώσαμε 46 ευρώ....? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hawk7 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Μετα απο την εγκατασταση των 2 Noctua NF-F12 PWM κατι δεν μου παει καλά.....Καταρχήν τη διάταξη των ανεμιστήρων την άφησα σε pull οπως και τους stock. Η θερμοκρασία ,σύμφωνα με το corsair link, έχει ανέβει 2 βαθμούς και μαλιστα με τους ανεμιστήρες σε maximum speed ενω με τους στοκ είχα 31 βαθμούς σε quite mode!!! Επίσης κατι αλλο που παρατηρησα έιναι οτι ενώ οι noctua έχουν μεγιστες στροφές 1500 στο corsair link ο ενας ειναι στις 1412 και ο αλλος στις 1435....Ε τι σκατά???????? Τσαμπα δώσαμε 46 ευρώ....? Οι sp120 perfomance,quiet κατα προτιμηση τους πρωτους,θεωρω ειναι οι καλυτεροι μακραν σε αποδοση. http://www.e-shop.gr/product?id=PER.640213 Σε πακετο με 25 ευρω.Πολλες φορες τους προτεινω,αλλα δεν ξερω γιατι ακομη ο κοσμος προτεινει Noctua.Ουτε χρωματικα,ουτε απο αποψη θορυβου και αποδοσης ειναι καλυτεροι. Εγω εχω corsair στην h100i σε pull και ειμαι μια χαρα.Ακομη και με Push-pull διαφορα 2 βαθμων.Δηλαδη,τι ειχαμε τι χασαμε. Johny μια χαρα εισαι με αυτους. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zapee995 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Το μονο θετικο που εχουν εναντι των noctua ειναι η τιμη. Απο την αλλη: Λιγοτερη καταναλωση amperre Λιγοτερη καταναλωση watt Λιγοτερη φασαρια Μεγαλυτερη στατικη πιεση Μεγαλυτερη ροη αερα 6 χρονια εγγυηση Γιαυτο τους προτεινουν τους noctua. Βεβαια για ενα συστημα με ψυγεια πρεπει να βαλεις βαθια το χερι στη τσεπη και καποιους η διαφορα 1-3 βαθμους δε λενε τιποτα. Εγω πχ στο συστημα μου εβαλα τους pure της bequiet. Μια χαρα κανουν τη δουλεια τους και αθουρυβα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hawk7 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2013 Λιγοτερη καταναλωση amperre Λιγοτερη καταναλωση watt Λιγοτερη φασαρια Μεγαλυτερη στατικη πιεση Μεγαλυτερη ροη αερα 6 χρονια εγγυηση Aυτα ειναι τα υπερ των Noctua εναντι των corsair; Πιστεψε με,επειδη εχω μια αποθηκη γεματη με fans απο ολες τις εταιρειες να καθονται,μονο οι corsair και ενας BitFenix Spectre Pro 200mm ειναι στο συστημα μου,και οχι τυχαια. Μην βλεπεις νουμερα.Δες τους στην πραξη.Και οι Noctua,προσωπικα για εμενα,ειναι στην ακρη.Φαντασου τους ειχα,τους αγορασα απο προταση αλλου φιλου,και ξαναπηραν τον δρομο της επιστροφης. Φυσικα ολα ειναι σχετικα,αναλογως τι αποζητα ο καθενας.Η γνωμη μου δεν ειναι απολυτη,και φυσικα την θεωρω σχετικη,οπως και αλλων χρηστων.Ολα αυτα στα 7v,διοτι στα 12v ολα τα φανακια γινονται αεριωθουμενα κυριολεκτικα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnnyman Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 στα 7v πως τα τρεχεις?εμενα δεν ειχε καποιον ανταπτορα μεσα.παντως μετα απο πολλα τεστ τωρα τα τρεχω στις 1400 στροφες και ειναι σχεδον αθορυβα,σχεδον δεν ακουγεται τπτ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hawk7 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 στα 7v πως τα τρεχεις? Eιχαν ανταπτορες μεσα.Ξερεις,αυτα τα κλιπς δεξια-αριστερα με την αντισταση στο μεσον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnnyman Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 δεν ειχαν εμενα τπτ μεσα.πηρα το twin pack απο το eshop.ειχαν μονο τις βιδες και τα δαχτυλιδια.αυτα πηρα. http://www.e-shop.gr/product?id=PER.641167 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skr1ll3x Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Aυτα ειναι τα υπερ των Noctua εναντι των corsair; Πιστεψε με,επειδη εχω μια αποθηκη γεματη με fans απο ολες τις εταιρειες να καθονται,μονο οι corsair και ενας BitFenix Spectre Pro 200mm ειναι στο συστημα μου,και οχι τυχαια. Μην βλεπεις νουμερα.Δες τους στην πραξη.Και οι Noctua,προσωπικα για εμενα,ειναι στην ακρη.Φαντασου τους ειχα,τους αγορασα απο προταση αλλου φιλου,και ξαναπηραν τον δρομο της επιστροφης. Φυσικα ολα ειναι σχετικα,αναλογως τι αποζητα ο καθενας.Η γνωμη μου δεν ειναι απολυτη,και φυσικα την θεωρω σχετικη,οπως και αλλων χρηστων.Ολα αυτα στα 7v,διοτι στα 12v ολα τα φανακια γινονται αεριωθουμενα κυριολεκτικα. +1 Τα ιδια φουρφουρια εχω και ειμαι το ελαχιστο, ευχαριστημενος απο αυτο το setup. Η μονη μακακια που χω κανει ειναι οτι δεν ειχα δει οτι υπαρχει και Pwm εκδοση και ετσι πηρα 2 twin pack 120αρια quiet. 2 για πανω 1 για πισω και 1 για την 212 Hyper evo. Μπροστα εχω ενα 200αρι Spectre Pro. Η μονη ιδεα που βλεπω στον οριζοντα ειναι να παραγγειλω απο eshop αλλον ενα 120αρι Pwm να το βαλω μπροστα απο την 212 evo και το αλλο να το χω σε full στροφες απο πισω να βγαζει προς τα πισω αερα (push pull διαταξη). Ετσι ωστε να ελεγχονται οι στροφες του fan cpu και να μην παει και χαμενο το ήδη υπαρχον που εχω πανω στην ψυχτρα. Καλα τα σκεφτομαι ή μακακιες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eclipse13 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 τελικά γνωρίζει κανείς κάποιο λόγο που δεν φτανουν τα φανάκια στις μέγιστες στροφές τους?????? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hawk7 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 δεν ειχαν εμενα τπτ μεσα.πηρα το twin pack απο το eshop.ειχαν μονο τις βιδες και τα δαχτυλιδια.αυτα πηρα. http://www.e-shop.gr/product?id=PER.641167 Και'γω απο e-shop τα πηρα,ακριβως ως πακετο των 2,και με παρεξενευει αυτο που λες.Επισημα στην ιστοσελιδα της εταιρειας αναφερει στο πακετο του perfomance οτι υπαρχουν ανταπτορες; ο ενας ειναι στις 1412 και ο αλλος στις 1435....Ε τι σκατά???????? Τσαμπα δώσαμε 46 ευρώ....? διαφορες τα φανακια παντα εχουν,ως κατασκευη απο το εργοστασιο.Μπορει να παιζει και αυτο.Η διαφορα των 2 που αναφερεις ειναι πολυ μικρη,και δεν θα ανησυχουσα για οτιδηποτε.23 στροφες διαφορα μεταξυ τους,στις 1400,και στατιστικο σφαλμα θα μπορουσε κανεις να το χαρακτηρισει.Ισως,αν τα φανακια ειναι συνδεδεμενα στην παροχη της h100i του cooler,το ενα απο τα 2 να τραβα το περισσοτερο ρευμα,και το δευτερο λιγο να ακολουθει. Στην θεση σου,δεν θα το θεωρουσα επ'ουδενι προβλημα,και ουτε θα ανησυχουσα στο ελαχιστο. Αν θελεις να πειρατιστεις,συνδεσε τα σε ξεχωριστες παροχες,και ξαναδες τι σου βγαζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnnyman Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 απο οτι βλεπω δεν αναφερει κατι....οχι δεν εχει.εσυ ποιους πηρες? http://www.corsair.com/en/cpu-cooling-kits/air-series-fans/air-series-sp120-pwm-high-performance-edition-high-static-pressure-fan-twin-pack.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hawk7 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 απο οτι βλεπω δεν αναφερει κατι....οχι δεν εχει.εσυ ποιους πηρες? http://www.corsair.com/en/cpu-cooling-kits/air-series-fans/air-series-sp120-pwm-high-performance-edition-high-static-pressure-fan-twin-pack.html http://www.e-shop.gr/product?id=PER.640220 Αν διαβασεις στα specs,το λεει ξεκαθαρα. Operating Voltage: 7V 12V. Ακομη και σε αυτους το λεει, http://www.e-shop.gr/product?id=PER.640218 Αυτους δεν εχεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnnyman Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 οχι αυτους!τους PWM πηρα εγω.στο site τις corsair δεν λεει οτι εχει μεσα στην συσκευασια τον μειωτη για τα volt. http://www.e-shop.gr/product?id=PER.641167 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hawk7 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2013 A,ok.Διοτι και απο εδω που βλεπω,ο φιλος μεσα απο την συσκευασια βγαζει τον ανταπτορα. Ειχα παρει και εναν 140 για το case,και αυτος ειχε. http://www.e-shop.gr/product?id=PER.640216 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα