Hamurabi Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Παιδια εχω ενα λαπτοπ lg το οποιο στη μια πλευρα εχει αρχισει κ ζεσταινετσι πολυ. Μηπως θα το βοηθουσε ενας καθαρισμος? Μπορω να το καθαρισω μονος μου που ναι μεν εχω πειρα απο pc αλλα δεν εχω ανοιξει ποτε λαπτοπ?
Σαϊνόμπι Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 αρχικα θα μπορουσες να βαλεις μια βαση ψυξης.. εχεις κοιταξει?
Universal Soldier Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Πριν παρεις βάση να κοιτάξεις άμα έχει αεραγωγούς από κάτω γιατί πλέον υπάρχουν ένα σωρό laptop χωρίς αεραγωγούς στο κάτω μέρος
seedrr Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Ευκολα ανοίγει αν ξερεις τα βασικα, δηλαδι να μην εισαι τσαπατσουλης και βιαστικος . Ειτε το ανοιξεις είτε όχι για να το καθαρίσεις τα εργαλεια σου θα είναι : Πινέλο Ηλεκτρική σκούπα και προαιρετικά Φτερό ξεσκονίσματος και πιστολάκι στο κρύο
Jannis64 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Στο Laptop τα πράματα είναι διαφορετικά και σίγουρα πιο δύσκολα απ'ότι σ'ένα σταθερό. Το πιθανότερο είναι αυτό που είπες κι εσύ, δηλ. να έχει μαζέψει χνούδι, από τη μέσα μεριά το σύστημα ψύξης, οπότε θα χρειαστεί άνοιγμα και καθάρισμα. Τώρα, το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι, εξαρτάται από το μοντέλο που έχεις. Μου έτυχε να έχω πλήρη πρόσβαση, στο σύστημα ψύξης, ανοίγοντας μόνο ένα κομμάτι από τη βάση, ξεβιδώνοντας μερικές βίδες, αλλά και άλλη περίπτωση που για να έχω πρόσβαση σε ψύκτρα και ανεμιστήρα, χρειάστηκε να διαλύσω όλο το Laptop.
Universal Soldier Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Tα laptop φυσάνε αέρα προς τα έξω δεν ρουφάνε έτσι είναι λίγο δύσκολο να πιάσει σκόνη μέσα πρέπει να το εxεις ταλαιπωρήσει παρα πολύ. Άμα ζέσταινετε θα θέλει αλλαγή thermal paste.
seedrr Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Mε συγχωρεις αλλα θα διαφωνήσω τα λαπτοπ ναι μεν φυσάνε αλλα αποο καπου είσαγετε ο αέρας. Παντα υπαρχουν αεραγωγοι εισόδου ! Επισης η θερμοαγώγημη σιλικόνη είναι το τελευταίο πραμα που παιζει ρόλο στην θερμοκρασία γιατί αν παλιωσει η θερμοκρασία δεν θα ανεβει πάνω απο 5%. Ενώ αν δεν περνει και δεν βγαζει σωστα τον αερα ή εχει πιασει σκονη το ανεμιστιρακι στην βαση του η θερμοκρασία ανεβενει κατακόρυφα . Γιατί να μπει στην διασικασία το παλικάρι να κανει μια τόσο ευαίσθητη επεμβαση οπως ειναι η αφαίρεση του επεξεργαστή ;
spirosd2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Mε συγχωρεις αλλα θα διαφωνήσω τα λαπτοπ ναι μεν φυσάνε αλλα αποο καπου είσαγετε ο αέρας. Παντα υπαρχουν αεραγωγοι εισόδου ! Επισης η θερμοαγώγημη σιλικόνη είναι το τελευταίο πραμα που παιζει ρόλο στην θερμοκρασία γιατί αν παλιωσει η θερμοκρασία δεν θα ανεβει πάνω απο 5%. Ενώ αν δεν περνει και δεν βγαζει σωστα τον αερα ή εχει πιασει σκονη το ανεμιστιρακι στην βαση του η θερμοκρασία ανεβενει κατακόρυφα . Γιατί να μπει στην διασικασία το παλικάρι να κανει μια τόσο ευαίσθητη επεμβαση οπως ειναι η αφαίρεση του επεξεργαστή ; H αλλαγή θερμαγώγιμης πάστας δεν απαιτεί την αφαίρεση του επεξεργαστή οπότε για να το λες αυτό μάλλον δεν έχεις λύσει ποτέ λαπτοπ, επίσης δεν έχουν όλα τα λαπτοπ εισαγωγή αέρα στο σημείο τουλάχιστον που βρίσκεται ο ανεμιστήρας, μόνο το άνοιγμα του λαπτοπ ( αν έχει λήξει η εγγύηση ) αποτελεί την καλύτερη λύση για σωστό καθαρισμό έτσι ώστε να επανερθουν οι θερμοκρασίες σε φυσιολογικά επίπεδα.
Jannis64 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 (επεξεργασμένο) Tα laptop φυσάνε αέρα προς τα έξω δεν ρουφάνε έτσι είναι λίγο δύσκολο να πιάσει σκόνη μέσα πρέπει να το εxεις ταλαιπωρήσει παρα πολύ. Άμα ζέσταινετε θα θέλει αλλαγή thermal paste. Η συνηθισμένη εικόνα που συναντάει κάποιος που έχει φτάσει στο σύστημα ψύξης του Laptop, είναι ένα στρώμα από πυκνό χνούδι από τη μέσα μεριά της ψύκτρας, στο σημείο που είναι οι γρίλιες για την εξαγωγή του αέρα, ο οποίος εισάγεται από το ανεμιστηράκι. Επίσης πολύ συχνά το ανεμιστηράκι " δε βλέπεται " από αυτά που έχουν συσσωρευτεί πάνω του. Μερικές εικόνες, από όχι τόσο χάλια κατάσταση, στην εξαγωγή αέρα: Mε συγχωρεις αλλα θα διαφωνήσω τα λαπτοπ ναι μεν φυσάνε αλλα αποο καπου είσαγετε ο αέρας. Παντα υπαρχουν αεραγωγοι εισόδου ! Επισης η θερμοαγώγημη σιλικόνη είναι το τελευταίο πραμα που παιζει ρόλο στην θερμοκρασία γιατί αν παλιωσει η θερμοκρασία δεν θα ανεβει πάνω απο 5%. Ενώ αν δεν περνει και δεν βγαζει σωστα τον αερα ή εχει πιασει σκονη το ανεμιστιρακι στην βαση του η θερμοκρασία ανεβενει κατακόρυφα . Γιατί να μπει στην διασικασία το παλικάρι να κανει μια τόσο ευαίσθητη επεμβαση οπως ειναι η αφαίρεση του επεξεργαστή ; Θα συμφωνήσω απόλυτα για τη θερμοαγώγιμη πάστα, ότι είναι η τελευταία που ευθύνεται για την αύξηση της θερμοκρασίας και η αλλαγή της έχει ελάχιστο αποτέλεσμα. Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2013 από Jannis64
seedrr Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 H αλλαγή θερμαγώγιμης πάστας δεν απαιτεί την αφαίρεση του επεξεργαστή οπότε για να το λες αυτό μάλλον δεν έχεις λύσει ποτέ λαπτοπ, επίσης δεν έχουν όλα τα λαπτοπ εισαγωγή αέρα στο σημείο τουλάχιστον που βρίσκεται ο ανεμιστήρας, μόνο το άνοιγμα του λαπτοπ ( αν έχει λήξει η εγγύηση ) αποτελεί την καλύτερη λύση για σωστό καθαρισμό έτσι ώστε να επανερθουν οι θερμοκρασίες σε φυσιολογικά επίπεδα. Δεν είπα κάπου ότι η εισαγωγή του αέρα βρίσκεται στο σημείο που βρίσκεται ο ανεμιστήρας. Φυσικά βρίσκεται οπουδήποτε. Αυτό που τόνισα είναι ότι υπάρχει ΠΑΝΤΑ εισαγωγή αέρα. Επίσης ίσως να μην έγινα κατανοητός αλλά δεν ενοουσα να αφαιρέσει τον επεξεργαστη αλλά το συστημα ψυξης του. Για να τοποθετηθεί η "πάστα" πρεπει να βγεί η ψύχτρα που είναι το 95% της διαδικασίας και είναι το δύσκολο και επικύνδινο κομματι για κάποιο αρχαριο που ανοιγει πρωτη φορα λαπτοπ. Δεν μπορω να καταλαβω ποσο θύματα παραπληροφόρησης εχετε πεσει καποιοι και εχετε τετοια εμμονή με πράματα που θα ακούσεις μονο απο ασχετους πωλητές η τεχνικους σε μικρα ή μεγαλα καταστηματα υπολογιστων. Για να γίνω ποιο συγκεκριμένος τα τελευταια χρονια ολο μπαρουφες ακους απο καποιους ξερόλες τεχνικους που σου λενε με στυλ ανακρίβιες του τύπου "Φιλαράκι το μηχανημα σου θελει αυτην την super παστα στον επεξεργαστη για να πετάει" . Ο τεχνικός σου πουλαει υπηρεσίες μαϊμού και εσυ (οχι προσωπικά) πουλας μούρη στους φίλους οτι το computer σου εχει φρέσκια Πάστα. Πιστεψέ με εχω ανοίξει πολλες ηλεκτρονικες συσκευες και δουλευω την πάστα παρα πολλά χρονια. Δεν ξερω την ηλικια σου αλλα ισως να μην είχες γεννηθεί ακομα. Το πρωτο "μηχάνημα"(PC) που ανοιξα ήταν το 1986 !!!
Universal Soldier Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 το ποσο παλιά πήρες πρώτη φορα PC δεν λέει τίποτα αυτό που ισως λέει κάτι είναι ποσο χρόνον ήσουν όταν το πήρες. Ευκολα ανοίγει αν ξερεις τα βασικα, δηλαδι να μην εισαι τσαπατσουλης και βιαστικος . Ειτε το ανοιξεις είτε όχι για να το καθαρίσεις τα εργαλεια σου θα είναι : Πινέλο Ηλεκτρική σκούπα και προαιρετικά Φτερό ξεσκονίσματος και πιστολάκι στο κρύο -Hλεκτρική σκούπα ΟΧΙ είναι βίαιη διαδικασία για ένα laptop και μπορεί να σου ρουφήξει και καμια βίδα η κάτι άλλο.-Φτερό ξεσκονίσματος ούτε αυτό κάνει γιατί τα περισσότερα δουλεύουν με στατικό ηλεκτρικό και έτσι κολλάει η σκόνη πάνω τους. Στατικός ηλεκτρισμός και pc δεν πάνε μαζί. -Eπίσης το Thermal Paste δεν είναι σιλικόνη η σιλικόνη δεν εxει χαρακτηριστικά επαγωγής θερμότητας. 1
seedrr Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δεν μηλησα για το ποτε πηρα PC αλλα για το ποτε το ανοιξα εσωτερικά . Νομίζω ήμουνα σαφής σε αυτο . Αν θες να ασχολεισε με ηλεκτρονικα , μαθε πρωτα σε παρακαλω τις Ελληνικες ορολογιες των εξαρτημάτων και των υλικων. Απο που ξεφυτρωσε αυτο τωρα να απαγορευεται να λέμε την θερμοαγώγιμη σιλικόνη με το όνομα της. Ελεος !!
Universal Soldier Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Συνήθως όταν λες σιλικόνη το μυαλό του αλλου πάει αλλου ( στο μονωτικό, στεγανωτικό υλικό ) πάνω από 10 χρονια στα IT σιλικόνη κανεις δεν την έχει πει. Aμα κανεις outdoor instalations link σε βουνά και πλοία oπου μέρος τις δουλειάς είναι ειναι βάζεις heatsinks στα chip τον routeboard και πρέπει να διασφάλισης και την στεγανότητα. Σιλικόνη = στεγανωτικό/μονωτικό υλικό και θερμοαγώγιμη paste είναι για τα Heatsinks, Διαφορετικά δεν βγάζεις άκρη ειδικά άμα συνεργάζεσαι και με άλλους που μπορεί να είναι και ξένοι.Εσείς τον ηλεκτρονικών μπορεί να την λέτε σιλικόνη. Εγώ δεν σπούδασα Ελλάδα ίσως εσείς τα μαθαίνετε έτσι Τελος παντως δεν εχει σημασια, H παγκόσμιος αναγνωρίσιμη ονομασία είναι Thermal Paste.
seedrr Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Ειναι θεμα ορολογιών . Εχεις δικαιο εγω εχω σπουδασει ηλεκτρονικός εδω και χρησιμοποιω αλλες ορολογίες. Οπως να χει Thermal Paste συνηθίζεται να λεγεται τελευταία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα