Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Router και desktop βρισκονται σχετικα κοντα (3 μετρα, ιδιος χωρος). Επειδη ομως δε θελω ενα καλωδιο 3 μετρων να περναει απο τη μεση του σαλονιου θελω να δω πως μπορω να εχω internet ασυρματα. Λιγο που διαβασα καταλαβα οτι κατι τετοιο μπορει να γινει με usb wifi dongle ή με pci καρτα. Υπαρχει περιπτωση να εχει τιποτα ενσωματωμενο η μητρικη μου και να μην χρειαζεται κατι απο αυτα ; 

Ειναι καποια απο τις 2 λυσεις προτιμοτερη ; Καποια συγκεκριμενη προταση σε usb wifi dongle ή pci καρτα ; 

Τελος, θα εχω μεγαλες απωλειες σε ταχυτητα συνδεομενος ασυρματα αντι ενσυρματα ; 

Να αναφερω οτι η συνδεση ειναι ote conn-x adsl 24αρα. 

Δημοσ.

Router και desktop βρισκονται σχετικα κοντα (3 μετρα, ιδιος χωρος). Επειδη ομως δε θελω ενα καλωδιο 3 μετρων να περναει απο τη μεση του σαλονιου θελω να δω πως μπορω να εχω internet ασυρματα. Λιγο που διαβασα καταλαβα οτι κατι τετοιο μπορει να γινει με usb wifi dongle ή με pci καρτα. Υπαρχει περιπτωση να εχει τιποτα ενσωματωμενο η μητρικη μου και να μην χρειαζεται κατι απο αυτα ; 

Ειναι καποια απο τις 2 λυσεις προτιμοτερη ; Καποια συγκεκριμενη προταση σε usb wifi dongle ή pci καρτα ; 

Τελος, θα εχω μεγαλες απωλειες σε ταχυτητα συνδεομενος ασυρματα αντι ενσυρματα ; 

Να αναφερω οτι η συνδεση ειναι ote conn-x adsl 24αρα. 

Κοίτα για 3μ. δεν νομίζω να έχεις και τόσο μεγάλη διαφορά. Φυσικά και είναι πολύ καλύτερα με ethernet. Η απόσταση αυτή έχει εμπόδια τοίχους ή είναι στην ευθεία;

Δημοσ.

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα "χωροταξίας" και αφού δέν ήθελα να αφήσω το καλώδιο διαγώνια στο σαλόνι ή να περάσω το μισό σπίτι (στην κυριολεξία) με εξωτερικό κανάλι,πήρα ένα usb dongle (D-link dwa-131).

Η γραμμή συγχρονίζει στα 16mbps και κατεβάζω με 1,5mb/sec max.Δέν έχω δει κάτι μεμπτό ούτε σε online gaming.

Δημοσ.

@ Tenshi

Ευχαριστω πολυ φιλος για τις πληροφοριες. Φανταζομαι αυτο απλα το βαζεις σε μια θυρα usb του υπολογιστη, βρισκει τα διαθεσιμα δικτυα, εσυ επιλεγεις το δικο σου και μπαινεις, ετσι ; 

@ exypnakias

3 μετρα χωρις καθολου εμποδια αναμεσα, ευθεια.

Δημοσ.

@ Tenshi

Ευχαριστω πολυ φιλος για τις πληροφοριες. Φανταζομαι αυτο απλα το βαζεις σε μια θυρα usb του υπολογιστη, βρισκει τα διαθεσιμα δικτυα, εσυ επιλεγεις το δικο σου και μπαινεις, ετσι ;

Εγκαθιστάς πρώτα το utility που έχει και συνδέεσαι απο εκεί.Ουσιαστικά αντικαθιστά τον σχετικό manager που έχουν τα windows και δίνει κάποιες επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την σύνδεση usb dongle και router.

post-64279-0-48370200-1377639281_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Eίναι κρίμα για 3m να παρεις WiFi τώρα, άδικα χάνεις ταχύτητα και μεγαλώνεις το Ping.

Επίσης πολλά από τα σάπια modem τον ISP ζορίζονται περισσότερο με WiFi παρα με Ethernet.

Βεβαια για να κράτησης το χωρό σου "καθαρό" μπορεί να μην σε νοιαζεί

Kαλά wifi είναι αυτά με chip Atheros και από USB η  ALFA AWUS036H με chip Realtek

Δημοσ.

αρκει να την ορισει στα 100mw.απο εκει και περα για να μην φαινεται το καλωδιο μπορει ο φιλος μας να παει να παρε ενα αυτοκολητο επιτοιχιο καναλι της legrand η αλλης μαρκας και να περασει το Utp απο εκει για να ειναι καλυτερο.η μπορει και επιδαπεδιο αμα θελει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...