Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ε ναι

10 τυποι με Μ16 να πυροβολανε αλλους 10 τυπους με Μ16 δεν ειναι κλιμακωση κρισης,ειναι τουρνουα counterstrike.

Δεν ειναι το ιδιο. Θα μπορουσε η Τουρκια να απεμπλακει διακριτικα απο την κριση ακομα και με απωλειες αυτων των αντρων χωρις να πληγει σοβαρα το γοητρο της . Το θεμα θα εκλεινε εκει χωρις τυμπανοκρουσιες, αλλα με ουσιαστικο οφελος για την Ελλαδα την ατονια ( για ενα αρκετα μεγαλο χρονικο διαστημα ) του Τουρκικου ενδιαφεροντος για την συγκεκριμενη περιοχη.
  Η κλιμακωση ομως απο τους κανονιοβολισμους του πολεμικου μας ναυτικου αν γινονταν, θα 
εφερνε τους Τουρκους σε δυσκολη θεση γιατι θα ηταν υποχρεωμενοι να απαντησουν αμεσα στα Ελληνικα πυρα, αν πραγματικα ηταν προετοιμασμενοι για ευρυτερη πολεμικη  συγκρουση
με την Ελλαδα ή θα υποχωρουσαν με συνεπεια ντε φακτο αναγνωριση της Ελληνικης κυριαρχιας στην περιοχη. Αυτο ηταν μεγαλο ρισκο παρα τις ξεκαθαρες οδηγιες απο τις πολιτικες ηγεσιες και των δυο χωρων προς τις στρατιωτικες για αποφυγη γενικευσης της κρισης. Γιατι ενω σε μας ειναι δεδομενη η υπακοη της στρατιωτικης ηγεσιας στην πολιτικη στην Τουρκια ισως να ηταν ευκαιρια για αναληψη της εξουσιας απο τον στρατο.
Ολα αυτα μενουν σε θεωρητικο επιπεδο γιατι ο ναυαρχος Λυμπερης ενω ειχε αντιθετη αποψη
υπακουσε στην πολιτικη ηγεσια και δεν γιναν ποτε οι κανονιοβολισμοι στην βραχονησιδα.
Εκεινο το διαστημα παιχτηκε ενα μπραντεφερ απο  δυο χωρες που δεν επιθυμουσαν με τιποτα την πολεμικη εμπλοκη. Ενα μπαντεφερ που το κερδισε καθαρα η Τουρκια  λογω των τραγικων χειρισμων της Ελληνικης (που τετοια τυχη) πολιτικης ηγεσιας . Το σχεδιασε αριστοτεχνικα η Αμερικη για να βαλει  τους Τουρκους στην συνεκμεταλλευση του Αιγαιου και το εκτελεσαν αψογα Τουρκοι και Ελληνες πολιτικοι.  Σαν καλα παιδια που θελουμε να ειμαστε ευχαριστησαμε επισημα τους Αμερικανους που ειχαν την ευγενη καλοσυνη να μας σκαψουν τον λακο και για να μην ειμαστε αχαριστοι και προς τον Ελληνικο( ειπαμε που τετοια τυχη ) πολιτικο θιασο φροντισαμε να ανανεωσουμε την εκλογικη τους εντολη.
Δημοσ.
 Είχα την εντύπωση ότι το θέμα δεν ήταν ούτε πόσο αξιόμαχα είναι τα ΟΥΚ ούτε πόσα πέρνει ο ΕΠΟΠ ... κάτι για τη Συρία δεν είναι το τοπικ.

Βγάζουν αλλού τα κόμπλεξ τους μέχρι να ξεκινήσει το νταβαντούρι

Δημοσ.

Δεν ειναι το ιδιο. Θα μπορουσε η Τουρκια να απεμπλακει διακριτικα απο την κριση ακομα και με απωλειες αυτων των αντρων χωρις να πληγει σοβαρα το γοητρο της . Το θεμα θα εκλεινε εκει χωρις τυμπανοκρουσιες, αλλα με ουσιαστικο οφελος για την Ελλαδα την ατονια ( για ενα αρκετα μεγαλο χρονικο διαστημα ) του Τουρκικου ενδιαφεροντος για την συγκεκριμενη περιοχη.
  Η κλιμακωση ομως απο τους κανονιοβολισμους του πολεμικου μας ναυτικου αν γινονταν, θα 
εφερνε τους Τουρκους σε δυσκολη θεση γιατι θα ηταν υποχρεωμενοι να απαντησουν αμεσα στα Ελληνικα πυρα, αν πραγματικα ηταν προετοιμασμενοι για ευρυτερη πολεμικη  συγκρουση
με την Ελλαδα ή θα υποχωρουσαν με συνεπεια ντε φακτο αναγνωριση της Ελληνικης κυριαρχιας στην περιοχη. Αυτο ηταν μεγαλο ρισκο παρα τις ξεκαθαρες οδηγιες απο τις πολιτικες ηγεσιες και των δυο χωρων προς τις στρατιωτικες για αποφυγη γενικευσης της κρισης. Γιατι ενω σε μας ειναι δεδομενη η υπακοη της στρατιωτικης ηγεσιας στην πολιτικη στην Τουρκια ισως να ηταν ευκαιρια για αναληψη της εξουσιας απο τον στρατο.
Ολα αυτα μενουν σε θεωρητικο επιπεδο γιατι ο ναυαρχος Λυμπερης ενω ειχε αντιθετη αποψη
υπακουσε στην πολιτικη ηγεσια και δεν γιναν ποτε οι κανονιοβολισμοι στην βραχονησιδα.
Εκεινο το διαστημα παιχτηκε ενα μπραντεφερ απο  δυο χωρες που δεν επιθυμουσαν με τιποτα την πολεμικη εμπλοκη. Ενα μπαντεφερ που το κερδισε καθαρα η Τουρκια  λογω των τραγικων χειρισμων της Ελληνικης (που τετοια τυχη) πολιτικης ηγεσιας . Το σχεδιασε αριστοτεχνικα η Αμερικη για να βαλει  τους Τουρκους στην συνεκμεταλλευση του Αιγαιου και το εκτελεσαν αψογα Τουρκοι και Ελληνες πολιτικοι.  Σαν καλα παιδια που θελουμε να ειμαστε ευχαριστησαμε επισημα τους Αμερικανους που ειχαν την ευγενη καλοσυνη να μας σκαψουν τον λακο και για να μην ειμαστε αχαριστοι και προς τον Ελληνικο( ειπαμε που τετοια τυχη ) πολιτικο θιασο φροντισαμε να ανανεωσουμε την εκλογικη τους εντολη.

Επειδή υπηρέτησα στην αεράμυνα στο τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδος(Λέσβο)βέβαια ήταν πριν 20 χρόνια ακριβώς μπορώ να πω ότι από αεράμυνα τότε δεν πέρναγε ούτε κουνούπι, όλα τα καλούδια τα είχαμε stinger Άρτεμις Χωκ,  και φυσικά τρομερή αεράμυνα και από την αεροπορία και από το πολεμικό ναυτικό.Και επειδή μεσολαβεί θάλασσα ανάμεσα μας είχαμε την αποτρεπτική ισχύ να τους κάνουμε να σκεφτούν πολύ σοβαρά μία επέμβαση(όχι ότι θα τους κερδίζαμε αυτό είναι αστείο) αλλά ως αμυνόμενοι με θάλασσα να μας χωρίζει με τρομερή αεράμυνα και αεροπορία δεν τολμούσαν και αυτοί να αρχίσουν κάτι.Αλλά αυτά τότε για σήμερα δεν μπορώ να εκφέρω άποψη καθότι τα όπλα που ανέφερα που τότε ήταν πρωτοποριακά σήμερα μπορεί να μην κάνουν ούτε για καψούλια.Πάντως πιστεύω ότι το Αιγαίο θα υπάρχει κάτι εκατομμύρια χρόνια ακόμα  και με ισχυρή αεροπορία και ναυτικό θα τους έχουμε δύο πολύπλοκα προβλήματα να επιλύσουν.Μόνο όταν θα έχουν πληθώρα πυραύλων που θα μας πλήξουν από το έδαφος τους θα έχουμε πρόβλημα και πάλι πρόκληση θα είναι για αυτούς να φτάσουν στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας.Πάντως γενικά σαν απλοί πολίτες που είμαστε το να κάνουμε στρατιωτική ανάλυση της χώρας μας είτε αρνητική είτε να την εκθειάζουμε είναι αστείο δεν έχουμε ιδέα τι συμβαίνει.Και αυτό το ότι δεν κινούνται τα άρματα δεν έχουμε όπλα  δεν δεν δεν τουλάχιστον σε μονάδα εθνοφυλακής που ήμουν εγώ στην κρίσιμη ώρα έβγαιναν άλλα τζιπ άλλα τεθωρακισμένα άλλα g3 άλλα fn όλα καινούρια και βουτηγμένα στο γράσο..Τεσπα   sorry για το σεντόνι αλλά το να προσπαθείς να περιγράψεις την στρατιωτική ισχύ μίας χώρας εδώ  σε ένα thread έχει πιστεύω κάποιες δυσκολίες για αυτό όλοι μας πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

• Like 2
Δημοσ.

Οπότε στο θέμα μας, ο Obama έδωσε το ΟΚ, αλλά θέλει να πάρει και την έγκριση του κογκρέσου.

Αναρωτιέμαι αν θα επαναληθεί αυτό που έγινε και στην Αγγλία.

Δημοσ.

Μπα τους δικούς του τους έχει οι Ρεμπουμπλικανοί έχουν ακόμα πιο ισχυρούς δεσμούς με τις οπλοβιομηχανίες άρα έναν πόλεμο έστω και περιορισμένο για να πουλήσουν κανένα κομμάτι θα τους τον προσφέρουν

Δημοσ.

υπάρχει κανείς που είναι υπερ της επίθεσης;

αν ναι, για ποιο λόγο;

Εγώ, γιατί απλά είναι σοκαριστηκά τα όσα συμβαίνουν εκεί, αν έχεις παιδιά όπως εγώ καταλαβαίνεις. Απλά να μην υπάρξουν παράπλευρες απώλειες, να γίνει όντως "χειρουργικά" οποιοδήποτε "χτύπημα".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν ναι, για ποιο λόγο;

Εγώ είμαι ΥΠΕΡ.

Για να σταματήσει η μαζική δολοφονία χιλιαδων λαού από τα χημικα του Ασαντ...

Η επίθεση μπορεί να γίνει χωρίς να σκοτώσουν απλούς πολίτες!

Επεξ/σία από paredwse
  • Like 1
Δημοσ.

ενώ αν γίνει επίθεση δε θα συμβούν σοκαριστικά.

είχα την εντύπωση πως με δυσκολία θα βρεθεί κάποιος που να είναι υπερ γι αυτό έκανα την ερώτηση.

• Like 1
Δημοσ.

Μέσα στην άγνοιά μου και πιθανόν τη βλακεία που με δέρνει, θα θέσω μερικά χαζά ερωτήματα:

Ακόμα και αν δεχτούμε πως οι ΗΠΑ ξέρουν τα πράγματα καλύτερα από τον ΟΗΕ, πως ο Ασάντ έκανε όντως χρήση χημικών και πως ο τζερτζελές γίνεται πράγματι για ανθρωπιστικούς λόγους, τι ακριβώς ελπίζουν οι "σύμμαχοι" πως θα πετύχουν με μια ολιγοήμερη "χειρουργική" επίθεση;

Πιστεύουν πως μ' αυτό τον τρόπο θα καταφέρουν να πλήξουν τόσο σοβαρά τις στρατιωτικές υποδομές του Ασάντ, ώστε να δώσουν έτσι το πάνω χέρι στους αντικαθεστωτικούς; 

Ή μήπως ότι θα περιορίσουν την πιθανότητα χρήσης χημικών όπλων στο μέλλον;

Γιατί εγώ προσωπικά δε βλέπω ν' αλλάζει κάτι. Ο εμφύλιος συνεχίζεται και με συμβατικά όπλα άμα λάχει, τα οποία σκοτώνουν αμάχους εξίσου αποδοτικά. Για μένα, ή μπουκάρουν πολλά κράτη με απόφαση του ΟΗΕ με σκοπό να λήξουν το θέμα, ή αφήνουν τους ανθρώπους στην τύχη τους, ελπίζοντας πως αργά ή γρήγορα θα υπερισχύσει κάποια πλευρά και θα σταματήσει το κακό.

Όλα τ' άλλα είναι ημίμετρα και τζάμπα μαγκιά.

Δημοσ.

αν ναι, για ποιο λόγο;

Ειμαι υπερ. Πρωτον εχουν σκοτωθει πανω απο 100χιλ μεχρι τωρα και πρεπει αυτο να σταματησει. Δευτερον γιατι οπως ειπα και σε αλλο ποστ, το θεμα δεν ειναι μονο συριακο, αλλα συγκρουση δυο μπλοκς ητοι Δυτικου και Ρωσοκινεζικου για τη μελλοντικη κυριαρχια στον πλανητη. Τετοιες υποθεσεις θα χρησιμοποιουνται για να δειξει το καθε μπλοκ τη δυναμη του. Ειμαι με το Δυτικο μπλοκ και μεχρι στιγμης εχει καταγραφει μια ηττα, επειδη παρουσιαστηκε διεσπασμενο κι εχασε την πειστικοτητα του. Αυτος που ισχυροποιειται μεχρι στιγμης ειναι ο Putin, γιατι η Ρωσια μετα την καταστρεπτικη περιοδο Γιελτσιν και τη χρεοκοπια του 98 ηταν μια μεση δυναμη που απο τις κοντρες με την Ουασιγκτον ισχυροποιειται. Ο Putin με το veto του εχει κλειδωσει ολη την υποθεση. Και οι Κινεζοι βαζουν βετο, αλλα αυτοι ειναι ηδη δυναμη.

Δημοσ.

ενώ αν γίνει επίθεση δε θα συμβούν σοκαριστικά.

είχα την εντύπωση πως με δυσκολία θα βρεθεί κάποιος που να είναι υπερ γι αυτό έκανα την ερώτηση.

Ναι θα συμβούν, αλλά ο Ομπάμα είπε για μικρής διάρκειας εμπλοκή, οπότε καλύτερα να είναι κάτι χωρίς διάρκεια παρά ο εμφύλιος που κρατά χρόνια αυτή η κολόνια. Φυσικά είμαι αντίθετος σε μη χερσαία επίθεση για την αποφυγή όσο το περισσότερο αμάχων! Το "χειρουργικά¨χτυπήματα δεν με πείθει... αλλά δεν με κάνει και κατά, είμαι κάπου ενδιάμεσα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...