Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, ανοίγω το συγκεκριμένο θέμα μιας και χρειάζομαι την βοήθειά σας για να καταλάβω τι μπορεί να συμβαίνει με την γραμμή μου.

Πριν 2 βδομάδες περίπου έγινα συνδρομητής στην υπηρεσία 3play forthnet+nova. (Είναι η πρώτη φορά μετά απο χρόνια που έχω συνδρομή στο σπίτι, παλιότερα είχα 512kbps OTE) H ταχύτητα μου δεν ξεπερνάει τα 8.3 mbps. Έχω δοκιμάσει 2 διαφορετικά routers, spliter, καλώδια κτλπ. Τα στοιχεία της γραμμής, που θα γράψω και παρακάτω, είναι σχετικά καλά και θα έπρεπε να πιάνω τουλάχιστον την διπλάσια ταχύτητα (σύμφωνα με το Downstream Attenuation calculator του adslgr). Ξέρει κάποιος τι μπορεί να φταίει και συμβαίνει αυτό;

SNR Margin (dB)    6.1    8.9
Attenuation (dB)    26.5    13.9
Output Power (dBm)    0.0    12.6
Attainable Rate (Kbps)    9520    1144
Rate (Kbps)    8216    1020

Και μερικά ακόμα:

MSGc (# of bytes in overhead channel message)    64    10
B (# of bytes in Mux Data Frame)    238    145
M (# of Mux Data Frames in FEC Data Frame)    1    1
T (Mux Data Frames over sync bytes)    1    1
R (# of check bytes in FEC Data Frame)    10    0
S (ratio of FEC over PMD Data Frame length)    0.9269    4.5447
L (# of bits in PMD Data Frame)    2149    257
D (interleaver depth)    64    1
Delay (msec)    15    1
INP (DMT symbol)    1.00    0.00
Super Frames    2237172    1950456
Super Frame Errors    35    0
RS Words    2267773    462056
RS Correctable Errors    283    0
RS Uncorrectable Errors    70    0
HEC Errors    272    0
OCD Errors    0    0
LCD Errors    0    0
Total Cells    10184142    1255998
Data Cells    198413    19824
Bit Errors    0    0
Total ES    17    0
Total SES    0    0
Total UAS    100    100

Επίσης να πω πως και ένας γειτονάς μου ο οποίος έχει κι αυτός forthnet δεν κλειδώνει παραπάνω απο 8-8.3 mbps.

Δημοσ.

Με το Attenuation που έχεις θα μπορούσες και λίγο καλλίτερα, αν και το χάλκινο δίκτυο του ΟΤΕ μπορεί να παρουσιάζει πολλά προβλήματα. Το SNR είναι το κλασσικό (και χαμηλότερο) της Forthnet, οπότε η μόνη βελτίωση που μπορεί να γίνει είναι από τον έλεγχο της εσωτερικής καλωδίωσης και συνδεσμολογίας.

Αλλά, αφού και ο γείτονας έχει την ίδια περίπου ταχύτητα, δεν φαίνεται προοπτική για βελτίωση.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, ΟΤΕ είχα 512kbps, όταν είχε πρωτοβγεί πριν αρκετά χρόνια.

Φαντάστηκα οτι μπορεί να υπάρχει κάποιος συσχετισμός μεταξύ της ταχύτητας που πιάνω και του γεγονός οτι η απλή ADSL έχει ταβάνι τα 8mbps, οτι δηλαδή κάπου η γραμμή πριν φτάσει στον isp μετατρέπεται σε απλη adsl. Υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο;

Δημοσ.

Έπαιξα λίγο με τις ρυθμίσεις του ρουτερ και κατάφερα να συγχρονίσω στα 10mbps αλλάζοντας το SNR=1, υπάρχει ενδεχόμενο αστάθειας γραμμής με τόσο χαμηλό SNR?

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, ΟΤΕ είχα 512kbps, όταν είχε πρωτοβγεί πριν αρκετά χρόνια.

Φαντάστηκα οτι μπορεί να υπάρχει κάποιος συσχετισμός μεταξύ της ταχύτητας που πιάνω και του γεγονός οτι η απλή ADSL έχει ταβάνι τα 8mbps, οτι δηλαδή κάπου η γραμμή πριν φτάσει στον isp μετατρέπεται σε απλη adsl. Υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο;

οχι αλλα μεσα στο ρουτερ αν εχεις thomson σου λεει στα details του dsl connection καποια πραγματα οπως αν εισαι σε alcatel dslam η siemens οπως και σου λεει αν παιζεις adsl2+.καντα ολα ενα copy paste.αλλα οχι δεν γινεται να μετατρεπεται.

Έπαιξα λίγο με τις ρυθμίσεις του ρουτερ και κατάφερα να συγχρονίσω στα 10mbps αλλάζοντας το SNR=1, υπάρχει ενδεχόμενο αστάθειας γραμμής με τόσο χαμηλό SNR?

ναι δεν βαζουμε ποτε snr 1.καλο ειναι κατω απο 3-4 να μην πεσεις.

Καλησπέρα σε όλους, ανοίγω το συγκεκριμένο θέμα μιας και χρειάζομαι την βοήθειά σας για να καταλάβω τι μπορεί να συμβαίνει με την γραμμή μου.

Πριν 2 βδομάδες περίπου έγινα συνδρομητής στην υπηρεσία 3play forthnet+nova. (Είναι η πρώτη φορά μετά απο χρόνια που έχω συνδρομή στο σπίτι, παλιότερα είχα 512kbps OTE) H ταχύτητα μου δεν ξεπερνάει τα 8.3 mbps. Έχω δοκιμάσει 2 διαφορετικά routers, spliter, καλώδια κτλπ. Τα στοιχεία της γραμμής, που θα γράψω και παρακάτω, είναι σχετικά καλά και θα έπρεπε να πιάνω τουλάχιστον την διπλάσια ταχύτητα (σύμφωνα με το Downstream Attenuation calculator του adslgr). Ξέρει κάποιος τι μπορεί να φταίει και συμβαίνει αυτό;

SNR Margin (dB)    6.1    8.9

Attenuation (dB)    26.5    13.9

Output Power (dBm)    0.0    12.6

Attainable Rate (Kbps)    9520    1144

Rate (Kbps)    8216    1020

Επίσης να πω πως και ένας γειτονάς μου ο οποίος έχει κι αυτός forthnet δεν κλειδώνει παραπάνω απο 8-8.3 mbps.

αν πιανουν τα χερια σου δοκιμασε στον κατανεμητη να δεις αν πραγματι πιανεις τα ιδια.μπορει να ειναι θεμα καλωδιωσης και για αυτο να παιζεις χαλια αλλα μπορει απλα να ειναι χαλια το δικτυο του οτε.δεν εισαι ουτε ο πρωτος ουτε ο τελευταιος.τα καλωδια ειναι σκισμενα γενικοτερα.γραψε μας τα αναλυτικα χαρακτηριστικα απο το Thomson αν μπορεις.στην αρχη λεει σε τι παιζεις.αν γραφει g.992.5 εισαι adsl2+ και πιο κατω πρεπει να γραφει vendor id(local/remote).θελω και αυτο αν το βλεπεις με Καποιο απο τα 2 ρουτερ.

to vendor ισως το βλεπεις και με το προγραμμα που εριξες το snr πχ dmt.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, όντως δεν τίθεται θέμα απλής adsl, το βλέπω και στις πληροφορίες του ρουτερ αλλα και στην ταχύτητα (αλλάζοντας το snr), απλά μου πέρασε απ το μυαλό...

ναι δεν βαζουμε ποτε snr 1.καλο ειναι κατω απο 3-4 να μην πεσεις.

Tο έχω 4-5 ώρες στο 1 χωρίς κάποιο πρόβλημα μέχρι τώρα, στο 1 συγχρονίζει στη μεγαλύτερη ταχύτητα. Επίσης ζήτησα απο την forthnet να μου γυρίσει την γραμμή σε fast path, το οποίο έγινε μέσα σε λίγες ώρες. Η ταχύτητα έπεσε απο 9.9 σε 9.5 πάντα με snr=1 αλλα έχω εμφανή διαφορά σε ping, το καταλαβαίνω ακόμα και στο browsing. Σκέφτηκα αφού έτσι κι αλλιώς δεν έχω "τελικές" τουλάχιστον να έχω "εκκίνησεις" :P

Προς το παρόν δεν μπόρεσα να βρώ τα στοιχεία για vendor ουτε με το technicolor ούτε με το bipac θα κοιτάξω και με το dmt..

Δημοσ.

Ναι, όντως δεν τίθεται θέμα απλής adsl, το βλέπω και στις πληροφορίες του ρουτερ αλλα και στην ταχύτητα (αλλάζοντας το snr), απλά μου πέρασε απ το μυαλό...

Tο έχω 4-5 ώρες στο 1 χωρίς κάποιο πρόβλημα μέχρι τώρα, στο 1 συγχρονίζει στη μεγαλύτερη ταχύτητα. Επίσης ζήτησα απο την forthnet να μου γυρίσει την γραμμή σε fast path, το οποίο έγινε μέσα σε λίγες ώρες. Η ταχύτητα έπεσε απο 9.9 σε 9.5 πάντα με snr=1 αλλα έχω εμφανή διαφορά σε ping, το καταλαβαίνω ακόμα και στο browsing. Σκέφτηκα αφού έτσι κι αλλιώς δεν έχω "τελικές" τουλάχιστον να έχω "εκκίνησεις" :P

Προς το παρόν δεν μπόρεσα να βρώ τα στοιχεία για vendor ουτε με το technicolor ούτε με το bipac θα κοιτάξω και με το dmt..

αμα ειναι στο 1 υπαρχει περιπτωση να εχεις λιγοτερη ταχυτητα απο 9 Mbit διοτι μπορει να εχεις απειρα errors δηλαδη πακετα που γινονται Retransmit που ειναιχαμενο bandwidth.Οποτε προσεξε το.και εννοειται οτι με το παραμικρο η γραμμη σου μπορει να κανει disconnects.δες με dmt και αμα δεν το δεις πες μου τοτε να το δουμε αλλιως.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν, έτρεξα το dmt και με την εντολή adsl info --vendor βλέπω IFTN:0x71c4 που είναι της Infineon.

post-212666-0-75605200-1377639830_thumb.png

Δημοσ.

infineon = siemens

broadcom = alcatel

στα siemens απο default η ταχυτητα παιζει full ενω στα alcatel δενειναι τελειως free οποτε οποιος πεφτει σε alcatel πολλες φορες χρειαζεται μια αλλαγη στο Profile για να πιασει το Max.

εισαι siemens οποτε εισαι ready απο default.

Δημοσ.

Αν δεν ήταν η nova στη μέση ίσως να σκεφτόμουν αλλαγή παρόχου, αλλα προς το παρόν θα συμβιβαστώ με τις ταχύτητες που πιάνω, θα ρίξω και μια ματιά αν μπορέσω στον κατανεμητή μπας και βγάλω κάποιο άλλο συμπέραμα..

Όπως και να 'χει σ' ευχαριστώ πολυ για την βοήθεια. :-)

EDIT: Έχω βάλει και κατεβάζω μέσω usenet για να μπουκώσω την γραμμή μπας και πέσει η ταχύτητα ή έχω αποσυνδέσεις λόγο χαμηλού snr, αλλα μετά απο 10 λεπτά όλα φαίνονται καλά με την ταχύτητα στα 980-1000 kbps.

Δημοσ.

Αν δεν ήταν η nova στη μέση ίσως να σκεφτόμουν αλλαγή παρόχου, αλλα προς το παρόν θα συμβιβαστώ με τις ταχύτητες που πιάνω, θα ρίξω και μια ματιά αν μπορέσω στον κατανεμητή μπας και βγάλω κάποιο άλλο συμπέραμα..

Όπως και να 'χει σ' ευχαριστώ πολυ για την βοήθεια. :-)

EDIT: Έχω βάλει και κατεβάζω μέσω usenet για να μπουκώσω την γραμμή μπας και πέσει η ταχύτητα ή έχω αποσυνδέσεις λόγο χαμηλού snr, αλλα μετά απο 10 λεπτά όλα φαίνονται καλά με την ταχύτητα στα 980-1000 kbps.

αν φταιει ο χαλκος και αλλαγη παροχου να κανεις δεν θα παιξεις παραπανω.και για να ειναι και αλλο ατομο εκει κοντα ετσι μαλλον ειναι γενικοτερα το θεμα με κανα καφαο η σκισμενα κεντρικα κτλ.αν πας σε αλλο παροχο που δινει και πιο μεγαλο snr αντι για 6 παιζει να χασεις και κανα Megabit σε ταχυτητα.οκ αν παιζεις σταθερα και την τερματιζεις την γραμμη κρατησε το εκει το snr.απλα με τετοιο χαλκο και fast path και margin 1 και να παιζεις καλα ειναι λιγο θαυμα.το fast path γενικοτερα ειναι λιγο πιο risky απο το interleave οπως βεβαια και το margIn που εχεις ειναι και αυτο risky.θα το δεις στην πορεια.αν εχεις θεμα ανεβαζεις το margin.Ποιο ρουτερ εχεις και με ποιο προγραμμα αλλαξες το snr?λογικα με το dmt το αλλαξες αλλα ποιο ρουτερ εχεις?δεν νομιζω να εχεις το 5130 της forthnet?αν εχεις αυτο υπαρχει και firmware update.και ισως με κανα αλλο Thomson να ειχες καλυτερο sync αλλα μπορει μετα να μην παιζει με dmt.

Δημοσ.

αν φταιει ο χαλκος και αλλαγη παροχου να κανεις δεν θα παιξεις παραπανω.και για να ειναι και αλλο ατομο εκει κοντα ετσι μαλλον ειναι γενικοτερα το θεμα με κανα καφαο η σκισμενα κεντρικα κτλ.

Ναι, γι' αυτό το έγραψα και στην αρχή για να δώσω μια ιδέα οτι το "προβλημα" μάλλον έιναι γενικό της περιοχής, φυσικά τίποτα δεν είναι σίγουρο αν δεν γίνουν μετρήσεις κτλπ.

Απο χθες δεν είχα κάποιο πρόβλημα με την γραμμή. Το technicolor TD5130 της forthnet συνδέεται με SNR 9 (στα 7mbps) απο τη στιγμή που η γραμμή μου έγινε fast path (όσο ήταν interleaved το snr ήταν στο 6 και κλείδωνε στα ~8mbps). Το μοντεμ που χρησιμοποιώ τώρα είναι ένα bipac 7800 της billion που έχει στις ρυθμίσεις του επιλογή για να αλλάξεις το snr.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...