Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

επισης και για 10 attenuation ειναι λιγο δυσκολο να παιζει 25 mbit.και οταν ακους για παραλληλα τηλεφωνα κτλ εκει να φαινεται οτι σιγουρα κατι χανει απο αυτα.

• Απαντ. 148
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

φωτο τι φωτο?καθε σπιτι ειναι διαφορετικο.δεν υπαρχει κατι ακριβως για να σου πει καποιος.μονο με μετρησεις βλεπεις αν φταιει κατι.αλλος εχει ενα ζευγαρι αλλος εχει utp αλλος εχει 2 ζευγαρια οποτε το καθε πριζακι ειναι διαφορετικο.και αναλογως ποσα πριζακια υπαρχουν ποσα αναπληρωματικα ποσα μεχρι τα αλλα πριζακια διαφερει και η καλωδιωση.επισης παιζει ρολο αν καποιος εχει adsl η vdsl.στο πριζακι αυτο που μπορει να υπαρχει σαν προβλημα ειναι:

α.οξειδωση.

β.πριζακι με πυκνωτη

γ.πριζακι διπολικο απο τα παλια.

δ.πριζακι Legrand που δεν εχουν γδυσει τα καλωδια καλα οποτε δεν κανουν καλη επαφη.η το legrand εχει χαλασει ειτε δεν κοβει καλα την μονωση.

ε.αναπληρωματικα ζευγαρια ειτε καθετης ειτε οριζοντιας καλωδιωσης συνδεδεμενα χωρις να χρειαζονται.

ζ.υγρασια στα καλωδια η κακες ενωσεις .

η.στο vdsl δεν θελουμε παραλληλα πριζακια επισης.ολα τα τηλεφωνα πανω στο splitter πρεπει να πανε

ακομα δεν βγηκε μην περιμενεις να πεσουν γρηγορα .ευτυχως δεν εχουν τρελη διαφορα απο το adsl οταν μιλαμε για vdsl απο παροχο και ειδικα για vdsl απο το αστικο κεντρο. για οτε ναι τσιμπαει λιγο η τιμη οπως και οταν ειναι απο kv κτλ.

ωχ τόσες περιπτώσεις? σε μένα από ΟΤΕ μ είπαν στον κατανεμητή έρχονται 30. στο διαμέρισμα το πολύ 12.... οπότε κάτι με καλωδίωση είναι. άσχετα με τις πρίζες στο σπίτι θα έπρεπε να είναι παραπάνω πιστεύω..

στο adsl με OTE είχα 9 (με πείραγμα snr μέχρι 12) βέβαια με φορθνετ πιο πριν έφτανα και 17!

Δημοσ.

ωχ τόσες περιπτώσεις? σε μένα από ΟΤΕ μ είπαν στον κατανεμητή έρχονται 30. στο διαμέρισμα το πολύ 12.... οπότε κάτι με καλωδίωση είναι. άσχετα με τις πρίζες στο σπίτι θα έπρεπε να είναι παραπάνω πιστεύω..

στο adsl με OTE είχα 9 (με πείραγμα snr μέχρι 12) βέβαια με φορθνετ πιο πριν έφτανα και 17!

αμα εχεις παραλληλα τις πριζες πανω ναι υπαρχει θεμα.πρεπει να λυσεις το κεντρικο πριζακι να βρεις τα 2 καλωδια που ερχονται απο κατω και να δοκιμασεις εκει.εφοσον παιζει οκ μετα κανεις τα υπολοιπα.απλα το vdsl παιζει αλλιως.δεν θελει παραλληλα πριζακια.πρεπει ολα τα τηλεφωνα να παιρνουν απο το splitter και το ρουτερ να ειναι συνδεδεμενο κατευθειαν πανω στην γραμμη πριν αυτη κανει διακλαδωσεις μεσα στο σπιτι.αυτο σε υποχρεωνει πολλες φορες να εχεις το ρουτερ στο κεντρικο πριζακι.ειναι λιγο παραξενο να στο εξηγησω απλα το vdsl παιζει διαφορετικα απο το adsl στο θεμα καλωδιωσης

Δημοσ.

αυτο το καλωδιο που σου λεω ειναι απο το σπιτι μεχρι  το στρογγυλο μποξακι που εχει οτε λιγο εξω απο το μπαλκονι του σπιτιου και ειναι σαν μολυβι και απο μεσα η μονωση στο χαλκο κατι σαν υφασμα προιστορικον σου λεω

τωρα οντως μπορει και να ειιχει θεμα αλλα ποιο ξερει τι γινεται στο μποξακι μετα απο τοσα χρονια και δεν το φτανω κιολας ασε που ειναι ψιλοπαρανομια να το ανοιξω

Δημοσ.

αν ειναι box απαγορευται να το ανοιξεις.το box γραφει και νουμερα συνηθως πανω αλλα δεν ειναι στρογγυλο αλλα μακροστενο.αν ειναι χωνευτη που αυτη ειναι στρογγυλη τοτε μπορεις να την ανοιξεις.δες και το θεμα στην υπογραφη μου για το adsl για να δεις μεερικα πραγματα με τα box χωνευτες κτλ.εχουν γραψει εδωμεσα τοσα ατομα στο θεμα που δεν ξερω ποιος ρωταει τι και ποιος ειναι ποιος :P

αμα γραψω καμια βλακεια τοτε i apologize.

p.s /εσυ ησουν που δουλευες οτε αρα τα ξερεις περι box κτλ αρα λαθος η απαντηση μου

Δημοσ.

δεν ειναι διαθεσιμο εδω στο αγρινιο η 50αρα... δοκιμασα stream και μια χαρα και στα 720p!με καλο bitrate!εγψ ηθελα με 480p αρα ειμαι μια χαρα! τωρα το μονο ειναι οτι ανεβασα ping in game στα 100ms καμια ιδεα να το ριξω?

Φίλε μου εγώ στο Αγρίνιο έχω κανονικά 50άρα και το stream είναι μια χαρά. 720p άνετα και 1080i σε σκηνές με πολλά frames (ελικόπτερα κτλ) χάνει κάποια frames.

Δημοσ.

ενα μικρο Update, μιας και ειδα λιγο το ζητημα πιο ζεστα.

λοιπον, απο κατω ερχεται καλωδιο το οποιο διαχωριζεται σε 3 μεριες(ολα μεσα απο τους τοιχους)

η μια πλευρα παει σε μπριζα οπου βρισκεται το τηλεφωνο

η δευτερη πλευρα φευγει και παει σε αλλο αναλογικο τηλεφωνο (παλιο αναλογικο), το οποιο δεν δουλευει, απλα υπαρχει

και η τριτη συνδεεται με συνδεση αλλα μαγκαιβερ με τηλεφωνικο καλωδιο , το οποιο ερχεται στο δωματιο μου και φτανει στο ρουτερ.

μπορουμε να βγαλουμε ακρη απο αυτα; 

ΚΑΙ, δοκιμασα να συνδεσω το ρουτερ στην μπριζα του τηλεφωνου ( περιπτωση 1) και δεν επερνα ΚΑΘΟΛΟΥ σημα, ενω εχω κανονικα τηλεφωνο, δεν εχω ιντερνετ.

καμια ιδεα;

Δημοσ.

οταν μιλαμε για vdsl οτι εχεις 3 παραλληλα ζευγαρια ειναι λαθος.θα πρεπει ενα ζευγαρι να παει στο splitter και ακριβως μετα στο ρουτερ ενω τα αλλα ζευγαρια (οποια θες να εχεις τηλεφωνο) να συνδεθουν πανω στο splitter στην υποδοχη Phone..τοτε θα παιξεις σωστα.εννοειται οτι δεν θελουμε ματισεις και μεγαλα τηλεφωνικα κτλ.και οποιο καλωδιο δεν παιζει ειτε δεν χρησιμοποιειται δεν το συνδεουμε καν.

Δημοσ.

ειναι στρογγυλο λιγα μετρα απο το τετραγωνο παλιο μποξ με το αριθμο βεβαια επανω του αλλα το στρογγυλο δεν το φτανω το ριμαδι

Δημοσ.

ειναι στρογγυλο λιγα μετρα απο το τετραγωνο παλιο μποξ με το αριθμο βεβαια επανω του αλλα το στρογγυλο δεν το φτανω το ριμαδι

το στρογγυλο μπορεις να το ανοιξεις.ειναι χωνευτη.το box Οχι.

Δημοσ.

αμα εχεις παραλληλα τις πριζες πανω ναι υπαρχει θεμα.πρεπει να λυσεις το κεντρικο πριζακι να βρεις τα 2 καλωδια που ερχονται απο κατω και να δοκιμασεις εκει.εφοσον παιζει οκ μετα κανεις τα υπολοιπα.απλα το vdsl παιζει αλλιως.δεν θελει παραλληλα πριζακια.πρεπει ολα τα τηλεφωνα να παιρνουν απο το splitter και το ρουτερ να ειναι συνδεδεμενο κατευθειαν πανω στην γραμμη πριν αυτη κανει διακλαδωσεις μεσα στο σπιτι.αυτο σε υποχρεωνει πολλες φορες να εχεις το ρουτερ στο κεντρικο πριζακι.ειναι λιγο παραξενο να στο εξηγησω απλα το vdsl παιζει διαφορετικα απο το adsl στο θεμα καλωδιωσης

Καλησπέρα !

Άνοιξα το πριζάκι και είδα τα ακόλουθα.

Σα να έρχονται 4 καλώδια από κάτω..

2d0ck76.jpg

edit.

Με λίγο ψάξιμο μοιάζει με UTP cable ...είναι αυτό?

και αν ναι τι σύνδεση θα πρέπει να κάνω?

Δημοσ.

edit 

αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι :

1) δείχνει να ειναι συνδεδεμένα τα μπλε με άσπρο από δύο διαφορετικά καλώδια. το ένα θεωρώ πως έρχεται και το άλλο τα πηγαίνει στα άλλα δωμάτια? αν τα αποσυνδέσω στην κεντρική δεν θα έχει ιντερνετ όλο το σπίτι ή το σκέφτομαι λάθος?

2) αν συνδέσω τα άλλα καλώδια αντί του μπλε θα έχω τηλ. κ ιντερνετ παλι?

3) πρέπει να είναι πάντα το ίδιο χρώμα συνδεδεμένα?

4) αν σε κάποιο άλλο δωμάτιο απλά βάλω άλλα καλώδια πχ το πράσινο-ασπρο ενώ στην πρώτη πρίζα τα αφήσω όπως είναι τι θα γίνει?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Καλησπέρα !

Άνοιξα το πριζάκι και είδα τα ακόλουθα.

Σα να έρχονται 4 καλώδια από κάτω..

edit.

Με λίγο ψάξιμο μοιάζει με UTP cable ...είναι αυτό?

και αν ναι τι σύνδεση θα πρέπει να κάνω?

a.ειναι Utp.

β.4 ζευγαρια οχι 4 καλωδια.

αφου εχεις utp υπαρχει λυση.εγω σου λεω το γενικο σχεδιο και εσυ το υλοποιεις.

1) δείχνει να ειναι συνδεδεμένα τα μπλε με άσπρο από δύο διαφορετικά καλώδια. το ένα θεωρώ πως έρχεται και το άλλο τα πηγαίνει στα άλλα δωμάτια? αν τα αποσυνδέσω στην κεντρική δεν θα έχει ιντερνετ όλο το σπίτι ή το σκέφτομαι λάθος?

2) αν συνδέσω τα άλλα καλώδια αντί του μπλε θα έχω τηλ. κ ιντερνετ παλι?

3) πρέπει να είναι πάντα το ίδιο χρώμα συνδεδεμένα?

4) αν σε κάποιο άλλο δωμάτιο απλά βάλω άλλα καλώδια πχ το πράσινο-ασπρο ενώ στην πρώτη πρίζα τα αφήσω όπως είναι τι θα γίνει?

1.εσυ απο τον οτε παιρνεις με το ενα ζευγαρι μπλε μπλε ασπρο και πας στο επομενο πριζακι παλι με το ιδιο .απο το δευτερο πριζακι πας στο επομενο παλι με μπλε μπλε ασπρο.οποτε εγω θελω να μου πεις  ποσα πριζακια εχεις .που θες να βαλεις το ρουτερ και που θες να βαλεις τηλεφωνα.

2.οχι απο τον οτε παιζει τωρα το μπλε μπλε ασπρο.πρεπει να τα αλλαξεις .το ιδιο και για τα επομενα πριζακια παιζει το μπλε μπλε ασπρο οποτε και εκει θελει αλλαγη.αλλα απαντα μου το 1 για να δουμε για το 2.

3.οχι μπορεις να κανεις οτι θες αναλογως παλι το 1.

4.εφοσον απο το πρωτο φευγει μπλε μπλε ασπρο εσυ πας στο δευτερο και βαλει το καφε καφε ασπρο που δεν ειναι συνδεδεμενο τοτε  δεν θα παιξει αφου θα ειναι στον αερα το καφε καφε ασπρο.απαντας το 1

Και ναι αμα αποσυνδεσεις το ενα ζευγαρι μπλε μπλε ασπρο απο την κεντρικη που παει στο υπολοιπο σπιτι ναι δεν θα εχεις τηλεφωνο η ιντερνετ αναλογα που εχεις το ρουτερ στο υπολοιπο σπιτι.

αφου εχεις Utp παντως λιγο να πιανουν τα χερια σου και κανεις τα παντα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...