poulinos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 εννοώ ότι δεν έχω πρόβλημα με DCs... χανεις attainable:P εγω νομιζω οτι ειμαι ακομη ποιο τυχερος γιατι το σπιτι ειναι παλιο και το καλωδιο ερχεται μεσα στο σπιτι απευθειας απο το μποξακι του οτε που ειναι εξω ακριβως απο το δωματιο που ειναι το ρουτερ οποτε απλα θα παω το καλωδιο στο δωματιο αλλαζοντας απο την εξωτερικη πλευρα την διαδρομη του οποτε θα εχω και λιγοτερα μετρα καλωδιο απο εκει και περα ξερω να τα κανω ολα σωστα ισως να τους πω να αλλαξουν και αυτο το καλωδιο γιατι ειναι προιστορικο το καλωδιο ο οτε δεν θα στο αλλαξει.το 3εχνας εφοσον δεν εχει θεμα.β.δυσκολα χαλαει.γ.ναι αμα το πας κατευθειαν στο splitter και απο εκει στο ρουτερ και μετα στα τηλεφωνα πανω απο το σπλιττερ θα εισαι μια χαρα.το πως μπορεις να κανεις κατι εξαρτατε απο την καλωδιωση ποσα ζευγαρια εχεις κτλ.απλα με το vdsl ζοριζει λιγο το θεμα καλωδιωση και δεν συγχωρουνται λαθη
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι να βγουν πακέτα μεγαλύτερα από 100mbps έχω ακόμα...
poulinos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι να βγουν πακέτα μεγαλύτερα από 100mbps έχω ακόμα... μπορει και πριν τα 100 να εχεις κανα θεματακι αλλα παλι εχουμε μελλον.απλα στην δικια σου περιπτωση ευτυχως ευκολα μπορεις να αλλαξεις οτι χρειαζεται για να γινει σωστα.
P270 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 το εχω 6 χρονια δουλειας στον οτε εμαθα αρκετα τωρα το καλωδιο απ εξω ειναι και 40 χρονων να σκεφτεις οτι η μονωση εσωτερικα στους 2 αγωγους ειναι κατι σαν υφασμα και εξωτερικα κατι σαν μολυβι η κατι τεοιο για τοσο παλιο μιλαω μια προσπαθεια παντως δεν βλαπτει
PETROS13 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Το μπριζάκι τι πρόβλημα είχε τελικά? Καμιά φώτο παίζει για τα μπριζάκια για να μην φωνάξω ηλεκτρολόγο?
apeiro Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Καμιά αίσθηση για το πότε θα πέσουν οι τιμές της vdsl έχει κανείς; 6η αίσθηση κατά προτίμηση, γιατί δεν το κόβω για σύντομα να γίνονται προσιτές.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 οι εναλλακτικοί έχουν αρκετά καλές τιμές...
poulinos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 το εχω 6 χρονια δουλειας στον οτε εμαθα αρκετα τωρα το καλωδιο απ εξω ειναι και 40 χρονων να σκεφτεις οτι η μονωση εσωτερικα στους 2 αγωγους ειναι κατι σαν υφασμα και εξωτερικα κατι σαν μολυβι η κατι τεοιο για τοσο παλιο μιλαω μια προσπαθεια παντως δεν βλαπτει αν μιλαμε για εναεριο κανονικα το καλωδιο ειναι Pet.δηλαδη απεξω ενα γκρι καλυμα απομεσα ενα πλεγμα σιδερενιο απο μεσα μια μαυρη επενδυση σαν λαστιχο και απο μεσα το καλωδιο.τωρα εχω πετυχει καλωδια με χαρτινη επενδυση οπως και καλωδια που πραγματι απεξω ειναι σαν μολυβι αλλα τετοια εχω πετυχει σαν απερχομενα οχι σαν εναερια.ναι δεν χανεις τιποτα να το ζητησεις αλλα ο οτε πρεπει να παθει κατι για να το αλλαξει.βεβαια οτι ειναι τοσο χρονων η ειναι οπως το περιγραφεις δεν σημαινει οτι πρεπει υποχρεωτικα να εχει προβλημα. Το μπριζάκι τι πρόβλημα είχε τελικά? Καμιά φώτο παίζει για τα μπριζάκια για να μην φωνάξω ηλεκτρολόγο? φωτο τι φωτο?καθε σπιτι ειναι διαφορετικο.δεν υπαρχει κατι ακριβως για να σου πει καποιος.μονο με μετρησεις βλεπεις αν φταιει κατι.αλλος εχει ενα ζευγαρι αλλος εχει utp αλλος εχει 2 ζευγαρια οποτε το καθε πριζακι ειναι διαφορετικο.και αναλογως ποσα πριζακια υπαρχουν ποσα αναπληρωματικα ποσα μεχρι τα αλλα πριζακια διαφερει και η καλωδιωση.επισης παιζει ρολο αν καποιος εχει adsl η vdsl.στο πριζακι αυτο που μπορει να υπαρχει σαν προβλημα ειναι: α.οξειδωση. β.πριζακι με πυκνωτη γ.πριζακι διπολικο απο τα παλια. δ.πριζακι Legrand που δεν εχουν γδυσει τα καλωδια καλα οποτε δεν κανουν καλη επαφη.η το legrand εχει χαλασει ειτε δεν κοβει καλα την μονωση. ε.αναπληρωματικα ζευγαρια ειτε καθετης ειτε οριζοντιας καλωδιωσης συνδεδεμενα χωρις να χρειαζονται. ζ.υγρασια στα καλωδια η κακες ενωσεις . η.στο vdsl δεν θελουμε παραλληλα πριζακια επισης.ολα τα τηλεφωνα πανω στο splitter πρεπει να πανε Καμιά αίσθηση για το πότε θα πέσουν οι τιμές της vdsl έχει κανείς; 6η αίσθηση κατά προτίμηση, γιατί δεν το κόβω για σύντομα να γίνονται προσιτές. ακομα δεν βγηκε μην περιμενεις να πεσουν γρηγορα .ευτυχως δεν εχουν τρελη διαφορα απο το adsl οταν μιλαμε για vdsl απο παροχο και ειδικα για vdsl απο το αστικο κεντρο. για οτε ναι τσιμπαει λιγο η τιμη οπως και οταν ειναι απο kv κτλ.
poulinos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 τα φτανεις τα 25 αλλα δεν μπορεις να πας παραπανω.για 10 attenuation κατι δεν μου αρεσει και υποψιαζομαι εσωτερικη καλωδιωση.ποσα τηλεφωνα εχεις στο σπιτι και ποσα πριζακια και που εχεις το ρουτερ?γιατι κατι μου λεει οτι θα ειναι ολα παραλληλα για αυτο και δεν φτανεις τα 30.
elise Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 θεωρητικα διακλαδιζονται 3 καλωδια. τα δυο σε τηλεφωνά (το ενα δεν χρησιμοποιείται καθόλου, απλά υπάρχει, ειανι αναλογικο) και το αλλο ερχεται στο δωματιο μου οπου ειναι και το ρουτερ με ενα καλωδιο σιγουρα 20μετρο , το οποιο αυριο θα μικρυνει. γινεται καπου χαζομαρα;
poulinos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 θεωρητικα διακλαδιζονται 3 καλωδια. τα δυο σε τηλεφωνά (το ενα δεν χρησιμοποιείται καθόλου, απλά υπάρχει, ειανι αναλογικο) και το αλλο ερχεται στο δωματιο μου οπου ειναι και το ρουτερ με ενα καλωδιο σιγουρα 20μετρο , το οποιο αυριο θα μικρυνει. γινεται καπου χαζομαρα; ναι. το splitter πρεπει να μπει στην κεντρικη πριζα.στο dsl tou splitter να μπει το ρουτερ σου.στο Phone του splitter πρεπει να μπουν τα καλωδια που πανε στα υπολοιπα πριζακια.δηλαδη δεν πρεπει να διακλαδιζονται πισω απο τον τοιχο διοτι χανεις.πρεπει ολα τα καλωδια που πανε σε πριζακια που θα μπουν τηλεφωνα να ειναι πανω στο Phone.Κοινως πρεπει να ανοιξεις το κεντρικο πριζακι.τωρα εσενα ισως ειναι λιγο δυσκολο να γινει αυτο αφου το ρουτερ το θες στο τελευταιο δωματιο.το μονο που μπορω να σκεφτω αν σε βολευει ειναι το παρακατω. ανοιγεις το κεντρικο πριζακι.τα 2 καλωδια του οτε τα συνδεεις στο πριζακι και μπροστα απο το πριζακι βαζεις το splitter.απο το splitter βαζεις ενα τηλεφωνο πανω στο splitter και μονο εκει.τα αλλα 2 καλωδια που πανε στο δωματιο σου τα συνδεεις στο dsl tou splitter.ετσι ειναι ολα σωστα.απλα δεν θα εχεις τηλεφωνο πουθενα αλλου περα απο το κεντρικο πριζακι. επισης το 20 μετρο καλωδιο δια ροπαλου βγαινει.αν δεν γινεται αλλιως παιρνεις καλωδιο δικτυου και του βαζεις τηλεφωνικο κλιπ σε ενα απο τα τεσσερα ζευγαρια και το κανεις σαν τηλεφωνικο καλωδιο.επειδη το καλωδιο δικτυου ειναι ποιοτικα καλυτερα ,ειναι twisted κτλ θα παιξει σωστα και οχι με προβληματα.το τηλεφωνικο δεν ειναι twisted ,ειναι λεπτο ειναι πολυκλωνο οποτε απαγορευται.αν ριξεις utp βολευει να το παρεις μονοκλονο. αν βεβαια μπορεις να βαλεις το ρουτερ διπλα στην πριζα και μετα ethernet Μεχρι το pc σου ακομα καλυτερα.επισης για την κεντρικη πριζα αμα δεν θελεις να εξεχουν καλωδια κτλ μπορεις να παρεις διπλο πριζακι αντι για μονο οποτε στο ενα ειναι η γραμμη του οτε και στο αλλο η γραμμη που παει στο δωματιο.οποτε θα ειναι και αισθητικα πιο ομορφο.το πριζακι δεν κανει ουτε 5 ευρω.αρκει να μην ειναι του οτε.ενα απλο διπλο πριζακι .
elise Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 εσυ καλα τα λες..... τα δεδομενα ειναι δυσκολα. απο το ''κεντρικο'' καλωδιο , εχω συνδεσει τηλεφωνικο καλωδιο και το εχω μεταφερει στο δωματιο μου μεσα απο τις πορτες... απλα εχει περισσεψει και οπως ειπα και παραπανω θα το μικρυνω. το να βαλω το ρουτερ μεσα στο σαλονι και να τραβηξω παλι απο την αρχη ethernet ειναι υπερβολικα δυσκολο. splitter δεν εχω βαλει πουθενα. φιλτρο εχω μονο στο κεντρικο τηλεφωνο. απο οτι φαινεται, σκαω και κολυμπαω.
poulinos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 εσυ καλα τα λες..... τα δεδομενα ειναι δυσκολα. απο το ''κεντρικο'' καλωδιο , εχω συνδεσει τηλεφωνικο καλωδιο και το εχω μεταφερει στο δωματιο μου μεσα απο τις πορτες... απλα εχει περισσεψει και οπως ειπα και παραπανω θα το μικρυνω. το να βαλω το ρουτερ μεσα στο σαλονι και να τραβηξω παλι απο την αρχη ethernet ειναι υπερβολικα δυσκολο. splitter δεν εχω βαλει πουθενα. φιλτρο εχω μονο στο κεντρικο τηλεφωνο. απο οτι φαινεται, σκαω και κολυμπαω. standard το τηλεφωνικο κανει θεματα.βαλε το ρουτερ στην κεντρικη και βγαλε τα παντα να δεις ποσο θα πιασεις εκει.ειναι δυσκολο αλλα ειναι σωστο και με καναλακι γινεται διακριτικο.αναλογως που ειναι το τηλεφωνο εκει ισως χρειαστει να ανοιξεις την κεντρικη πριζα και η καλωδιωση που παει στο αλλο δωματιο να παει στο splitter,αν το τηλεφωνο παει στο κεντρικο πριζακι τοτε οκ σπλιττερ εκει και τα ριχνεις ολα πανω και εισαι οκ.αν και οπως το λες μαλλον το τηλ ειναι σε αλλο δωματιο.οποτε εχεις 2 λαθη.ενα το παραλληλο.β.το τηλεφωνικο.
Prof_Chaos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 παρόμοια στατιστικά είχα πρίν φτιάξω την εσωτερική καλωδίωση .(μερικές 1000άδες errors και 9SNR) ¨ Μόλις ξεχώρισα την εσωτερική καλωδίωση τα errors είναι σχεδόν μηδενικά και το snr στο 25. Φυσικά το attainable απο 45mbps ανέβηκε στα 102mbps και έπιασα με άνεση την 50άρα χωρίς απώλειες. Οσοι παίρνετε VDSL απο καφάο κοντά στο σπίτι σας δεν δικαιολογούνται αυτα τα στατιστικά είναι το μόνο σίγουρο. Καντε μερικές δοκιμές στην κεντρική μπρίζα εαν γνωρίζετε φυσικά.Αν όχι μην πειράζετε τίποτα γιατι σας βλέπω χωρίς τηλέφωνο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα