ikaruga24 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Λοιπον παιδια το θεμα ειναι ξεκάθαρο. Θα χρειαστώ σε κανένα μήνα από τώρα κάρτα γραφικών. Το ζήτημα μας όμως δεν έρχεται για χάρη των επιδόσεων αυτή τη φορά. Θέλω καρτούλα η οποία δεν θα ξοδεύει περισσότερο απο 120-130 watt σε load και θα έχει όσο το δυνατόν χαμηλότερη κατανάλωση σε ταινίες/blue-ray και λοιπά. Φυσικά δεν θέλω να πατώσω σε επιδόσεις, απλά θέλω τις καλύτερες το δυνατό επιδόσεις μέσα στο φάσμα της κατανάλωσης που ζητάω. Οι κάρτες που λίγο πολύ πιάνουν αυτά που ζητάω είναι οι: GTX 660, 650 ti (non boost) και AMD 7850, 7870 και 7790. TLDR: - Budget περίπου 200 ευρω με κλήση προς τα κάτω. - Πρόταση για κάρτα με κύριο γνώρισμα την χαμηλή κατανάλωση ρεύματος σε idle και load. - Οσο γίνεται ποιο αθόρυβη με καλή ψύξη και εγγύηση που πιάνει παντού(worldwide). Φτιάχνω το θέμα από σχετικά νωρίς γιατί θα πρέπει να μαζέψω και τα λεφτά αλλά και να ψάξω ακόμα περισσότερο τις προτάσεις σας. Σαν αρχική επιλογή έχω ορίσει σαν "μέγιστη" επιλογή τις εξής δύο κάρτες. http://www.skroutz.gr/s/2348518/Gigabyte-GeForce-GTX660-2GB-OC.html http://www.skroutz.gr/s/1803834/XFX-Radeon-HD7870-2GB-Double-Dissipation-Edition.html
liakjim Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Μπορει η 7870 να εχει πιο υψηλο perfomance/watt αλλα η 660 ειναι απλα εντυπωσιακη στο idle/ bluray http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_660_Twin_Frozr_III/25.html Βεβαια στην πραξη η διαφορες τους ειναι απειροελαχιστες που οποια κ να παρεις θα σε ικανοποιησει. Σε απολυτα κριτηρια συνιστω την 660. 1
ptz13 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 - Οσο γίνεται ποιο αθόρυβη με καλή ψύξη και εγγύηση που πιάνει παντού(worldwide). Όσο το είχα ψάξει μόνο η EVGA δίνει παγκόσμια εγγύηση. Ίσως να υπάρχουν κι άλλες αλλά δεν είχα βρει κάτι. 1
Foxoulhs Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Όσο το είχα ψάξει μόνο η EVGA δίνει παγκόσμια εγγύηση. Ίσως να υπάρχουν κι άλλες αλλά δεν είχα βρει κάτι. γενικα η evga εχει το καλυτερο suporting σε θεμα hardware απλα αγαπαμε εβγα ^^
Millennium Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 7790 για perf/watt και perf per $.Αν εξαντλείς το budget μια εκ των 660,7870 σε καλύπτει στα κριτήρια που έθεσες με μικρές διαφορές που έχουν να κάνουν και με την υλοποίηση. 1
delpetro Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Φιλε η 7870 κανουν αρκετο θορυβο στο load.
Prospector8 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Φαντασου να επαιζαν ρολο και οι υλοποιήσεις της 7870. -.- 1
Ashmadia Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Μην ακους για θορυβους και τετοια... Αφοβα εισαι μεταξυ των προτασεων των παιδιων, και καταληγεις σε αυτο που σε καλυπτει και οικονομικα (γιατι γραφεις 200 και προς τα κατω). Εγω θα σου ελεγα οτι εισαι μεταξυ 7790-660-7870, με την 7790 να καταναλωνει τα λιγοτερα, ενω απο τις αλλες 2, με παρομοια καταναλωση (εχω την αισθηση οτι η 660 καταναλωνει λιγοτερα, ηταν πιο επομενο μοντελο), η μεν 660 υποστηριζει Physx, ενω η 7870 εχει ανωτερες επιδοσεις συνολικα. Τα ζυγιζεις και διαλεγεις, αναλογα με τις επιδοσεις που θελεις, και το οριο χρηματων που καποια στιγμη πρεπει να αποφασισεις. (ειδικα για το δευτερο, η 7790 ειναι και 60Ε φθηνοτερη απο τις αλλες)
ikaruga24 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Γενικοτερα να πω την αληθεια εκλεινα ειτε προς την 7790 ειτε προς την 660 αλλα επαθα πλακα με το παραπανω διαγραμμα που δειχνει οτι η 660 δεν καταναλωνει τιποτα σε καταστασεις video/blue-ray. Αυτο απο μονο του με ωθει ενα βημα παραπερα για την προτιμηση της εναντι οποιασδηποτε αλλης. Εχουμε 4 υλοποιησεις οι οποιες με ενδιαφερουν για την 660. Gigabyte, Zotac, Point of view και MSI ολες με το δικο τους συστημα ψυξης αλλα εγω θελω να ρωτησω ποιο πολυ για το θεμα των εγγυησεων τι παιζει.
ptz13 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Εχουμε 4 υλοποιησεις οι οποιες με ενδιαφερουν για την 660. Gigabyte, Zotac, Point of view και MSI ολες με το δικο τους συστημα ψυξης αλλα εγω θελω να ρωτησω ποιο πολυ για το θεμα των εγγυησεων τι παιζει. Σου απάντησα και πιο πάνω. Θα την αγοράσεις απο Αμερική; Αν ναι από που;
ikaruga24 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Καλη η ΕΒΓΑ αλλα δεν προσφερεται ουτε φτηνα αλλα ουτε και με δικο της custom cooler. Απο Ελλαδα θα την αγορασω μολις επιστρεψω τελος Σεπτεμβρη. Με λιγο ψαξιμο δεξια και αριστερα μαλλον η 660 της MSI ειναι η επικρατεστερη επιλογη μεχρι τωρα. Θα πρεπει να ψαξω παντως και τις αλλες εταιριες οπως Zotac μιας και διαβασα οτι προσφερουν 5ετη worldwide εγγυηση μετα απο καποιο register.
manolis96 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 γενικα η evga εχει το καλυτερο suporting σε θεμα hardware απλα αγαπαμε εβγα ^^ δεν θα του προτεινα να παρει evga καρτα γραφικων ουτε μητρικη ουτε τιποτα απο αυτην την εταιρια γιαιτ πολυ απλα δεν κανει τιποτα.. δεν ξερω για τις εγγυησεις τις αλλα τα προιοντα της με εχουν απογοητευσει οπως πχ το πασιγνωστο σε ολους μας motherboard evga 790i ultra sli το οποιο το εχω αρκετα προσεγμενο αλλα εχει ορισμενες ατελειες απο την μαμα του οι οποιες με νευριαζουν διοτι εαν ισχυει η φραση ''οτι πληρωνεις παιρνεις'' τοτε εγω δεν πηρα σε επιδοσεις ουτε τα μισα απο τα χρηματα που επρεπε να δωσω... θα μου πειτε αυτο εγινε παλια αλλα ακομα και τωρα εχω φιλο ο οποιος εστειλε μια evga gtx 660 για rma η οποια ητανε αγορασμενη στην ελλαδα αλλα ετυχε η καρτα να χαλασει καθως μετακομιζε αμερικη... το μονο καλο ειναι οτι του την αντικαταστησανε απο την evga κατευθειαν αλλα αυτο δεν παυει να σημαινει οτι αυτη η εταιρεια δεν εχει προβληματα....για καρτα γραφικων θα προτεινα gigabyte,asus,msi...επισης μακρια απο sapphire η οποια ειναι μια απο τα ιδια... 7790 για perf/watt και perf per $.Αν εξαντλείς το budget μια εκ των 660,7870 σε καλύπτει στα κριτήρια που έθεσες με μικρές διαφορές που έχουν να κάνουν και με την υλοποίηση. πολυ καλη καρτα με πολυ καλες επιδοσεις,χαμηλη καταναλωση ενεργειας και ιδανικη για καθε game με ορισμενες υποχωρησεις σε ΑΑ σε full hd αναλυσεις... για τα λεφτα της ειναι η καλυτερη επιλογη σε σχεση με καποια gtx 650ti Γενικοτερα να πω την αληθεια εκλεινα ειτε προς την 7790 ειτε προς την 660 αλλα επαθα πλακα με το παραπανω διαγραμμα που δειχνει οτι η 660 δεν καταναλωνει τιποτα σε καταστασεις video/blue-ray. Αυτο απο μονο του με ωθει ενα βημα παραπερα για την προτιμηση της εναντι οποιασδηποτε αλλης. Εχουμε 4 υλοποιησεις οι οποιες με ενδιαφερουν για την 660. Gigabyte, Zotac, Point of view και MSI ολες με το δικο τους συστημα ψυξης αλλα εγω θελω να ρωτησω ποιο πολυ για το θεμα των εγγυησεων τι παιζει. 660 h 660ti...καινουργια η μεταχειρισμενη? της 660 μια πολυ καλη υλοποιηση σε συνδυασμο με τον καταπληκτικο ανεμηστηρα της ειναι η msi η οποια πραγματικα με εχει καταπληξει με τις πανεμορφες/αποδοτικες της υλοποιησης καθως ταυτοχρονα και η gigabyte
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα