WalkerSW Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Ζωντανοτερα χρώματα απο ips monitor πρεπει να σκασεις τρελά λεφτά για να έχεις.... τα ΤΝ καθε αλλο παρα ζωντανα θεωρούνται.... Απο εκει και περα ενα νορμαλ ματι δεν προκειται να καταλαβει διαφορά μεταξυ 2 και 8ms.
LifeScarcity Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Ζωντανοτερα χρώματα απο ips monitor πρεπει να σκασεις τρελά λεφτά για να έχεις.... τα ΤΝ καθε αλλο παρα ζωντανα θεωρούνται.... Απο εκει και περα ενα νορμαλ ματι δεν προκειται να καταλαβει διαφορά μεταξυ 2 και 8ms. To syncmaster PS2250 που εχω το κατατάσσω στην κατηγορια ζωντανα χρωματα και βγηκε 2008-2009 καπου κει...και μετα παμε στο θεμα τις αγνοιας των προσωπικων αναγκων μου ελεγα και προηγουμενως.Οποτε με αυτο το στανταρ αυτο το μονιτορ να κανουμε συγκρισεις μπας και βγαλω καμια ακρη.Απο οτι ειδα το μονιτορ μου εχει 300 brightness μηπως και γι αυτο η ζωντανια των χρωματων?Αυτο ομως δεν αλλαζει και απο catalyst/nvidia panels αλλαζοντας το saturation? Τελος παντων τα χαρακτηριστικα της παλιας οθονης http://www.samsung.com/us/computer/monitors/LS22LRZKUV/ZA-specs Εγω η μονη διαφορα που παρατηρω ειναι οτι ολες βγαινουν LED.Παω να κανω ερευνα τωρα να δω τι ακριβως σημαινει.
Fulgore1 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Εγω βλεπω στην 24αρα Samsung που εκανες Link http://www.samsung.com/gr/consumer/pc-peripherals-printers/monitor/monitor/LS24B370HS/EN Αναλυση 1920x1080,αναλυση που εχουν και φτηνοτερα monitor οπως και το παλιο σου monitor. Η 23αρα lg εχει και καλυτερη εγγυηση και κοστιζει λιγοτερο και Ips panel,και ακομα και ιδια βαση οθονης με την samsung.Η 24αρα Dell αν δεν το παρατηρησες εχει αναλυση 1920x1200. Αρα και εγω λεω για dell 24''
WalkerSW Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Εγω η μονη διαφορα που παρατηρω ειναι οτι ολες βγαινουν LED.Παω να κανω ερευνα τωρα να δω τι ακριβως σημαινει. H βασικη διαφορά ΔΕΝ ειναι το led ... που δεν κανει τπτ αλλο περα απο τον οπίσθιο φωτισμο. Η βασικη διαφορα ΕΙΝΑΙ το πανελ οπου απο την μια ειναι ΤΝ και απο την αλλα IPS. Και σε αυτο πρεπει να κανεις την ερευνα σου.
mtifosi Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Ζωντανοτερα χρώματα απο ips monitor πρεπει να σκασεις τρελά λεφτά για να έχεις.... τα ΤΝ καθε αλλο παρα ζωντανα θεωρούνται.... Απο εκει και περα ενα νορμαλ ματι δεν προκειται να καταλαβει διαφορά μεταξυ 2 και 8ms. Μπορεις να βρεις πολυ καλο χρωμα και σε VA panel που οι τιμες τους ειναι στα ιδια επιπεδα με του ips και να εχεις καλυτερη αντιθεση και μαυρο με ελαχιστα χειροτερες γωνιες θεασης.
LifeScarcity Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Εγω βλεπω στην 24αρα Samsung που εκανες Link http://www.samsung.com/gr/consumer/pc-peripherals-printers/monitor/monitor/LS24B370HS/EN Αναλυση 1920x1080,αναλυση που εχουν και φτηνοτερα monitor οπως και το παλιο σου monitor. Η 23αρα lg εχει και καλυτερη εγγυηση και κοστιζει λιγοτερο και Ips panel,και ακομα και ιδια βαση οθονης με την samsung.Η 24αρα Dell αν δεν το παρατηρησες εχει αναλυση 1920x1200. Αρα και εγω λεω για dell 24'' To παρατηρησα αλλα παρατηρησα επισης οτι ειναι IPS με 8 ms.Τωρα διαφορα 5ms πιστευω θα ναι καπως διακριτη,και παλι εχουν περασει 2 χρονια οποτε η samsung και καθε samsung δεν νομιζω να εμεινε στασιμη.Τα χρωματα δεν τα δα και πολυ φανταχτερα.Για HDMI που δεν εχει να μην ανησυχω ,σωστα?Ειναι μονο για ηχο?Ακομα δεν θα ναι φανερη η διαφορα απο LCD σε LED? :@WalkerSW εχω κανει ερευνα σε αυτο που λες και εχω καταληξει σε IPS μονο αν δεν εχει διακριτο input lag.Απο κει και περα TN που λογικα θα χουν καλυτερα χρωματα απο LCD... Φιλε mtifosi μονο BenQ και ASUS βρισκω με αυτο το πανελ και απο οτι διαβασα χθες αυτες η εταιριες δεν εχουν και πολυ καλα χρωματα.Κυριως εστιαζουν στο pro gaming.Προτιμω κατι πιο casual.
WalkerSW Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 :@WalkerSW εχω κανει ερευνα σε αυτο που λες και εχω καταληξει σε IPS μονο αν δεν εχει διακριτο input lag.Απο κει και περα TN που λογικα θα χουν καλυτερα χρωματα απο LCD... Τα έχεις μπλεξει λιγο..... LCD ειναι ολες οι οθόνες, ειτε ειναι ips ειτε ΤΝ, η Samsung που βλέπεις είναι ΤΝ οποτε και στην κατωτερη βαθμίδα ποιοτητας χρώματος. Απο εκει και περα αν νομιζει ότι το ματι σου καταλαβαινει 5milisecond διαφορες... τοτε έχεις βιονικό ματι...
LifeScarcity Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Τα έχεις μπλεξει λιγο..... LCD ειναι ολες οι οθόνες, ειτε ειναι ips ειτε ΤΝ, η Samsung που βλέπεις είναι ΤΝ οποτε και στην κατωτερη βαθμίδα ποιοτητας χρώματος. Απο εκει και περα αν νομιζει ότι το ματι σου καταλαβαινει 5milisecond διαφορες... τοτε έχεις βιονικό ματι... Τι στο διαολο διαβαζα αρθρα LCD vs LED... :S(http://coolweb.gr/tv-led-vs-lcd-diafores/)Και αν αυτο που εχω ειναι TN και το θεωρω ικανοποιητικοτατο στο θεμα χρωματος αμα μεταβω σε IPS θα μεινω μαλακας να το πω απλα? Τωρα για τα ms δεν ξερω τι να πω διοτι μια ζωη επαιζα με 2 και τωρα που πηγα σε LG M227WD 5 ms με καλυτερο rig νιωθω μια απειροελαχιστη αργοπορια στην κινηση του χαρακτηρα στο λολ αλλα δεν ειναι και αποκλειστικα θεμα οθονης.Απλα αμα εχει λιγο ghosting στο παιχνιδι θα το καταλαβω πλεον.Αλλοι λενε πηγαινε μονο για 2 αλλοι μην τολμησεις πανω απο 5.Ομολογω οσο περισσοτερο ψαχνω για μονιτορ τοσο χειροτερευει η κατασταση!Για ποντικι και πληκτρολογιο εκατσα 5 ωρες και εκλεισε το θεμα.Εδω ατελειωτος ο μιτος της αριάδνης.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Super Moderators Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Τι στο διαολο διαβαζα αρθρα LCD vs LED... :S(http://coolweb.gr/tv-led-vs-lcd-diafores/) "Οι τηλεοράσεις LED, όσο και αν σας φανεί περίεργο, είναι ακριβώς ίδιες με τις LCD τηλεοράσεις, με μία μόνο διαφορά! " το γράφει εξάλλου...
johnnyman Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 παντως εγω την LG 23EA63V που πηρα(εχει περιπου 5 μερες) ειμαι υπερευχαριστημενος.φοβερη εικονα,χρωματα,κοντραστ,κτλ.τωρα για τις αλλες δεν ξερω δεν τις εχω δει!!
LifeScarcity Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 παντως εγω την LG 23EA63V που πηρα(εχει περιπου 5 μερες) ειμαι υπερευχαριστημενος.φοβερη εικονα,χρωματα,κοντραστ,κτλ.τωρα για τις αλλες δεν ξερω δεν τις εχω δει!! Μια φορα και ευχαριστα νεα Να σε ρωτησω κατι στα παιχνιδια (ιδιαιτερα FPS&RTS παρατηρεις κανα delay στην ανταποκριση ή ολα κομπλε
johnnyman Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο φιλε μου οχι.παντως εχει μια ρυθμιση μεσα στο μενου της response time που μπορεις να την βαλεις off,low middle,high!!το μονο κακο που ειδα σαν μονιτορ ειναι οτι η βαση δεν ειναι τοσο σταθερη.βασικα η βαση στεθερη ειναι απο πανω απο τον κορμο λιγο κουνιεται! 1
WalkerSW Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Το ghosting που παρατηρεις πιο πιθανό είναι να οφείλεται στο input lag παρα στο χρονο απόκρισης. Επίσης αποσο ξέρω το 2312 είναι ενα απο τα καλυτερα ips σε αυτό τον τομέα. Ας με διορθώσουν οι γνώστες αν κάνω λάθος.
tazmanian 1 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 http://www.skroutz.gr/s/360622/Dell-UltraSharp-U2412M.html συμφωνώ με τον παραπάνω συνομιλητή Zergoulini και είναι μέσα στα χρήματα που διαθέτη ο ενδιαφερόμενος
Millennium Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 το μονο κακο που ειδα σαν μονιτορ ειναι οτι η βαση δεν ειναι τοσο σταθερη.βασικα η βαση στεθερη ειναι απο πανω απο τον κορμο λιγο κουνιεται! Ε από κάπου πρέπει να κόψουν και αυτοί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα