Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κατέβασα σήμερα τα linux openSUSE και έχω μια ερώτηση πως μπορώ να δώ το source code του πυρήνα και των εφαρμογών και να κάνω μετατροπές σε αυτόν;

Δημοσ.

Να σε ρωτήσω κατι το οποιο δεν κατάλαβα; Αφου δεν ξέρεις ενα τέτοιο απλο πραγμα( για τους γνωστές του λινουξ) πως θα κανεις μετατροπές; Και αν ξέρεις να κανεις μετατροπες( δλδ είσαι σχετικός με προγραμματισμό) τότε πως δεν ξέρεις οτι ο kernel σε όλες τις διανομές ειναι compiled και πρέπει να κατεβάσεις το source code? Ρωτάω εντελώς καλοπροαίρετα και φιλικά.

Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 1
Δημοσ.

Να σε ρωτήσω κατι το οποιο δεν κατάλαβα; Αφου δεν ξέρεις ενα τέτοιο απλο πραγμα( για τους γνωστές του λινουξ) πως θα κανεις μετατροπές; Και αν ξέρεις να κανεις μετατροπες( δλδ είσαι σχετικός με προγραμματισμό) τότε πως δεν ξέρεις οτι ο kernel σε όλες τις διανομές ειναι compiled και πρέπει να κατεβάσεις το source code? Ρωτάω εντελώς καλοπροαίρετα και φιλικά.

το είχα δεί αυτό αλλά απο εδω http://download.opensuse.org/source/distribution/12.3/repo/

και πέρα μπερδέυτηκα...

Δημοσ.

εγώ θέλω να δώ τον πηγαίο κώδικα του λειτουργικού συστήματος για να πάρω μια ιδέα...

Δημοσ.

Το βασικό είναι αν ξέρεις τι θέλεις να κάνεις... 

Ο πηγαίος κώδικας του λειτουργικού δεν είναι ένας... Είναι πάρα πολλά αρχεία-προγράμματα που το καθένα κάνει και μία δουλειά. Εσύ από τί θέλεις να πάρεις μία ιδέα;;;

Πώς λειτουργεί ο πυρήνας; (Kernel)

Πώς λειτουργεί το γραφικό περιβάλλον; (gnome, kde, lxde κτλ)

Πώς λειτουργεί το κομπιουτεράκι στο γραφικό περιβάλλον;;;

Τι απ'όλα... Όλος ο πηγαίος κώδικας είναι πολλά εκατομμύρια γραμμές... Τι απ'όλα ψάχνεις;

Δημοσ.

Αν θες ενημέρωσε μας οταν βγάλεις άκρη/ κανεις αλλαγές στον kernel να δούμε και εμείς μπάς και μάθουμε τπτ καινούργιο!

Καλη τύχη ;)

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...