Προς το περιεχόμενο

Απορίες αρχαρίων για το Linux

Fronimitis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα!Μπορει καποιος να μου πει πως αλλαζω γλωσσα σε Mint 15 olivia;Θελω το πληκτρολογιο μου να εχει Αγγλικα κι Ελληνικα και τωρα εχει μονο Αγγλικα(εγω το επελεξα κατα την εγκατασταση).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα αυτο ρωταω...

Πηγα Ρυθμισεις-πληκτρολογιο-διαταξη και επελεξα να εχει τις 2 γλωσσες που θελω.Ετσι οταν την επιλεξω πληκτρολογω με την επιθυμητη.Εβαλα και για πληκτρολογιο του λαπτοπ μου μιας και το ειχε σαν επιλογη.

Αρα μαλλον το εβλα σαν επιλογη.

Το μονο που θελω να μου πειτε ειναι πως να του δωσω εντολη για να αλλαζει γλωσσα απο το πληκτρολογιο με swift+alt.

Λοιπον δεν θυμαμαι στα αλλα de αν εχουν καπου αλλου ρυθμιση αλλα τουλαχιστον 

στο δικο μου 

με xfce επιλεγεις panel preferences (ιδιοτητες στην μπαρα)  , items και προσθετεις απο εκει ενα αππλετ για την αλαγη πληκτρολογιου

Αλλιως χειροκινητα το προσθετεις  στο  

/etc/default/keyboard

προσθετοντσς η αλαζοντας αυτα :

XKBMODEL="pc105"
XKBLAYOUT="us,gr"
XKBVARIANT=""
XKBOPTIONS="grp:alt_shift_toggle"

η δευτερη γραμμη δινει την αλαγη ελληνικο,αμερικανικο

η τελευταια τα αλαζει με alt shift 

και αν θες να αναβει και φωτακι οταν γινεται η αλαγη μπορεις ν προσθεσεις να αναβει το num_lock

κανοντας την τελευταια ετσι

XKBOPTIONS="grp:alt_shift_toggle,grp_led:num"

Ok δεν θα πω ψεματα...Δεν καταλαβα τιποτα απο οσα μου ειπες(πρωτη μερα στα Linux,πρωτη επαφη γενικοτερα) κι ετσι μεσω team viewer μου το εκανε ενα παιδι.

Αν εξαιρεσουμε αυτο για την ωρα τα εχω πραγματικα λατρεψει για την ταχυτητα και την απλοτητα τους.Με βλεπω να ξεχναω αργα ή γρηγορα τα windows...

Ερωτήσεις σαν αυτές, είναι τόσο συνηθισμένες που τις απαντάς σε λιγότερο από ένα λεπτό μέσω google. Αυτό που έχει σημασία κυρίως για την αλλαγή γλώσσας είναι το γραφικό περιβάλλον που χρησιμοποιεις (mate, cinnamon, kde κτλ). Το ερώτημα που πρέπει να κάνεις είναι «<desktop environment name> + change keyboard layout». Θα βρεις αναλυτικές οδηγίες στο νετ. Επίσης τσέκαρε τους οδηγούς και το wiki της διανομής σου. Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που σίγουρα θα υπάρχουν μέσα.

Όπως σου είπε και ο gmouzo, γίνεται επίσης να το κανεις και μέσω command line αλλάζοντας κάποια γραμμή σε ένα αρχείο, αλλά αν χρησιμοποιείς κάποιο από τα μεγάλα desktop environments δεν έχεις λόγο να κάνεις κάτι τέτοιο. Το πλεονέκτημά της είναι ότι δουλεύει ανεξαρτήτως desktop environment.

Επίσης, ανοιξε ένα καινούριο θέμα. Δεν είναι εδώ το κατάλληλο για να ρωτάς απορίες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...