Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κουβαλάω κι είναι κι από τις παλιές τις τεράστιες με αποτύπωμα πάνω (τί τραγικό ήταν αυτό να κουβαλάς το αποτύπωμά σου σε χαρτί). Το δίπλωμά μου κι αυτό από τα παλιά τα ροζ είναι. Τα έχω βάλει και τα δύο σε ένα από εκείνα τα πλαστικά που είναι για δίπλωμα για να μη λιώσουν. Λέω να του κοτσάρω και μια οθόνη και μια μπαταρία να γίνει ταμπλέτα 6".

• Like 1
Δημοσ.

εμένα υπάρχει στο πορτοφόλι μου οπότε την κουβαλάω μαζί μου όταν παίρνω το πορτοφόλι.
ποτέ δεν με έχουν σταματήσει για έλεγχο αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

Δημοσ.

προσωπικά κουβαλάω το πάσο, αν τύχει κάτι, αυτό θα δείξω, ξέρω ότι δεν σημαίνει τίποτα.

Είπε και κάποιος προηγουμένως για δίπλωμα οδήγησης, μπ@ φίλε μου, ο νόμος ζητάει ταυτότητα, απο εκεί και πέρα είναι στη διάθεση του αστυνομικού αν θα το δεχτεί ή όχι.

Δεν μου απάντησε όμως ακόμα κανείς, ποια τα δικαιώματά μας απέναντι σε ασφαλίτες και κυρίως τι δικαιώματα έχουν αυτοί

Ο καθένας μπορεί να δηλώνει ότι είναι κάτι, πρέπει δηλαδή να το πιστέψω? τα χαρτιά δεν σημαίνουν τίποτα απολύτως!

ΥΓ: Να ξεκαθαρίσω ότι όταν ταξιδεύουμε (καλά εκτός χώρας εννοείτε, μην τα λέμε) κουβαλάμε ταυτότητα οι περισσότεροι, εκτός τώρα αν πάμε στο διπλανό χωριό.

Δημοσ.

Μια καλή λύση είναι να βγάλεις ένα αντίγραφο της ταυτότητάς σου το οποίο θα επικυρώσεις απο την αστυνομία. Έτσι και μπορείς να το διπλώσεις, τσαλακώσεις...whatever και να είσαι οκ.

Προσωπικά εγώ την κουβαλάω πάντα στο πορτοφόλι. Μου έχει κοστίσει βέβαια γιατί μία φορά που μου το έκλεψαν έπρεπε να πάω να δηλώσω κλοπή σε άλλο τμήμα και να βγάλω καινούργια σε άλλο. Όπως φυσικά και τηλ στις τράπεζες που έχω λογαριασμούς/κάρτες για να δηλώσω απώλεια.

Επισης η ταυτότητα δεν σε γλιτώνει απο προσαγωγή στο τμήμα. Μια χαρά σε προσάγουν αν θέλουν και ταυτότητα να κουβαλάς.

Δημοσ.

Οχι, δεν βολευει, δεν νιωθω την αναγκη, βασικα επρεπε να ηταν ολα σε ενα, διπλωμα, ταυτοτητα, εκλογικο βιβλιαριο, κτλ σε μεγεθος πιστωτικης

Δημοσ.

Εγώ δεν την κουβαλάω επειδή δεν φαίνομαι ωραίος στην φωτογραφία. :P

πρέπει να δεις εμένα. Σαν πακιστανός φυγάς είμαι στην φωτογραφία.
Δημοσ.

Εγω την κουβαλαω οχι τοσο μη μου τη ζητησει κανας τσομπας αλλα γιατι με τοση χαρτουρα που παιζει στην Ελλαδα

συνεχεια σου ζητανε ΑΔΤ και ποτε δεν το θυμαμαι απ`εξω.

• Moderators
Δημοσ.

Εγω την κουβαλαω οχι τοσο μη μου τη ζητησει κανας τσομπας αλλα γιατι με τοση χαρτουρα που παιζει στην Ελλαδα

συνεχεια σου ζητανε ΑΔΤ και ποτε δεν το θυμαμαι απ`εξω.

ειναι πιο ευκολο να το γραψεις σε ενα χαρτακι ή στο κινητο που τα εχεις παντα μαζι!

εγω το εχω στο κινητο και τελειωνω ;)

Δημοσ.

Παιδια , τα τελευταια χρονια υπαρχει μια ανακαλυψη ...λεγεται μπανανα,τσαντακια κλπ :)

Εχω ενα τετοιο και εχω ολα τα εγγραφα μου μαζι (ταυτοτητα , διπλωμα , αδεια κλπ)

Αμα το χασω θα τα χασω ολα μαζι δεκτο..αλλα οκ ολοκληρο τσαντακι ειναι..εκτος και αν μου το κλεψει κανεις εν κινησει ειναι λιγο δυσκολο ΝΑ ΧΑΘΕΙ..τοσα χρονια δεν εχω παθει κατι.

Δεν το παραταω δεξια αριστερα , δεν το παραταω μεσα στο αμαξι..παντα μαζι μου...

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

δεν ειναι ανακαλυψη των τελευταιων χρονων τα τσαντακια!

απλα δεν τους βολευει ολους να κουβαλανε !!

Δημοσ.

ο νόμος ζητάει ταυτότητα, απο εκεί και πέρα είναι στη διάθεση του αστυνομικού αν θα το δεχτεί ή όχι.

Σύμφωνα με το νόμο, ο πολίτης υποχρεούται να έχει μαζί του επίσημο κρατικό έγγραφο, με έλεγχο τού οποίου, μπορούν να πιστοποιηθούν επί τόπου τα στοιχεία του. Από τη στιγμή που με το έγγραφο αυτό, είναι εφικτή αυτή η πιστοποίηση, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Δε γνωρίζω αν το δίπλωμα οδήγησης, είναι πλήρες των εν λόγω στοιχείων, αλλά έχοντας μαζί σου εναλλακτικά, το διαβατήριό σου για παράδειγμα, είσαι απολύτως καλυμμένος. 

Δεν μου απάντησε όμως ακόμα κανείς, ποια τα δικαιώματά μας απέναντι σε ασφαλίτες και κυρίως τι δικαιώματα έχουν αυτοί

Από τη στιγμή που θα σού δείξουν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα, είσαι υποχρεωμένος να υποβληθείς σε έλεγχο στοιχείων, εφόσον σού το ζητήσουν. Το αν είναι ένστολοι ή όχι, δε διαφοροποιεί καθόλου το παραπάνω δεδομένο.

Ο καθένας μπορεί να δηλώνει ότι είναι κάτι, πρέπει δηλαδή να το πιστέψω? τα χαρτιά δεν σημαίνουν τίποτα απολύτως!

Αυτό όμως, λειτουργεί αμφίδρομα. Με την ίδια λογική λοιπόν, ακόμα κι αν εσύ έχεις μαζί σου την ταυτότητά σου και σε σταματήσουν για έλεγχο, έχουν δικαιοδοσία να σε τραβάνε στο τμήμα για εξακρίβωση, μια και τα χαρτιά ...δε σημαίνουν τίποτα απολύτως! Πρέπει δηλαδή να σε πιστέψουν; Εκτός κι αν, το «δε σημαίνουν τίποτα απολύτως», ισχύει μόνο για τα δικά τους χαρτιά...

Δημοσ.

- Ταυτοτητα δεν κουβαλαω γιατι θελει μεγαλο πορτοφολι (ενώ χαρτονομισματα, πιστωτικες οχι).

- Θεωρω πιο απιθανη την μανουρα για εξακριβωση απο την μανουρα για επανεκδοση νεας λογω απωλειας

- Πιστευω πως η καλυτερη λυση που εφαρμοζω χρονια ειναι η εξης:

Φωτοτυπια των δυο οψεων της ταυτοτητας και του διπλωματος οδηγησης σε μια ΚΟΛΛΑ Α4 

επικυρωμενη απο τα ΚΕΠ και διπλωμενη οκτω φορες να εχει το μεγεθος πιστωτικης και αρχικα πατικωμενο κατω απο εγκυκλοπαιδιες για μια μερα. Και παντα μεσα στο πορτοφολι.

Δεν φανταζεστε ποσες φορες (ολες) με εχει γλυτωσει αυτο το πραγματακι. Ναι ακομα κι αν τυπικα το διπλωμα οδηγησης δεν εχει ισχυ ως φωτοτυπια.

Χαθηκε το χαρτι; ειχα βγαλει 3 στο ΚΕΠ για να εχω καβατζα. Μια φορα το εδωσα σε μια υπηρεσια που χρειαστηκε φωτοτυπια ταυτοτητας. Ποιος να πει οτι δεν κανει επειδη ηταν διπλωμενο πολλες φορες και ειχε επιπλεον και την οψη του διπλωματος;

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω ότι η φωτοτυπία ταυτότητας θα ξυπνήσει τον Μπέκα σε κάθε πρήχτη μπάτσο - και οι πιθανότητες να σε τρέχει αυξάνονται.

Αλλά για να το λες...

Προσωπικά δεν κουβαλάω πορτοφόλι οπότε η ταυτότητα είναι σαν καινούργια, αφημένη στο συρτάρι. Έχω τον αριθμό της περασμένο στο κινητό και αν είχα 1 ευρώ για κάθε φορά που αυτό μου φάνηκε χρήσιμο... θα είχα ένα ευρώ :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...