Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν ήμουν περίεργη φάτσα θα την κουβάλαγα όλο το 24 ωρο. Πλέον την κουβαλάω μαζί με την πιστωτική μου όταν είναι για ψώνια.

Μια φορά όμως που με σταμάτησαν καμιά 10αριά ασφαλίτες με άγριες διαθέσεις, ευτυχώς την είχα και γλίτωσα την εξακρίβωση.

Μια άλλη φορά (πριν 3 μήνες) απλά μου έκαναν σύσταση να την έχω μαζί μου, γιατί οι εποχές είναι δύσκολες, έχουν γίνει πιο αυστηροί οι έλεγχοι και είναι κρίμα να με τραβάει κάποιος για εξακρίβωση.

Συμπέρασμα: Αν ήσουν αστυνομικός και θεωρούσες τη φάτσα σου ύποπτη, ε καλύτερα να την κουβαλάς.

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
Αλήθεια, είναι να αλλάξει η ταυτότητα και να γίνει σαν πιστωτική;; πότε είπαν κάτι τέτοιο και για πότε ...

Απο πέρυσι το λένε αλλά δεν ξέρω τι έγινε και δεν το έχουν προχωρήσει, αν γνωρίζει κάποιος να μας πει γιατί σκέφτομαι να αλλάξω και την δικιά μου λόγο φθοράς αν είναι να περιμένω λίγο

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=462255

Η διαδικασία αντικατάστασης του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας με το νέου τύπου δελτίο ταυτότητας, πρόκειται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2012 και θα υλοποιηθεί σταδιακά με τρόπο που θα καθορίσει η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ανά χρονολογική σειρά έκδοσης του (με σειρά προτεραιότητας στις παλαιότερες χρονολογίες έκδοσης) και κατά αλφαβητική σειρά, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Δημοσ.

Ούτε εγώ την έχω πάνω μου ποτέ...και μάλιστα νόμιζα πως είμαι απο τους λίγους αλλά εν τέλη βλέπω πως πάρα πολύς κόσμος δεν την έχει επάνω του...

Δημοσ.

Ρε παιδιά, με τους ασφαλίτες τι γίνετε?

Γνωρίζει κανείς ποια είναι τα δικαιώματά μας απέναντί τους? Γιατί ρε φίλε, ούτε στολή ούτε αμάξι έχουν για να μας πείσουν.

Έχουν αστυνομική ταυτότητα αλλά γνωρίζουμε, ειδικά εμεις εδώ μέσα της τεχνολογίας, ότι είναι πολύ εύκολο να έχει κάποιος κάτι πλαστό πάνω του. (θα μου πεις, μα η στολή είναι πιο εύκολο, πας και αγοράζεις από Jumbo, ε ναι! αλλά κοιτας και το αμάξι)

Βασικά μπορούμε να τηλεφωνήσουμε στο 100 να εξακριβώσουμε αν όντως είναι αστυνομικοί?

Βασικά, νομίζω!, ο νόμος λέει ότι "Είμαστε υποχρεωμένοι να πιστέψουμε ότι κάποιος είναι αστυνομικός αφού μας δείξει την ταυτότητά του"

"Ο αστυνομικός είναι υποχρεωμένος, αφού έχουμε ταυτότητα πάνω μας να μας πιστέψει και αυτός και να μας αφήσει , δεν μπορεί δηλαδή να μας μαζέψει μεσα, ούτε για εξακρίβωση, ΜΟΝΟ αν θεωρείτε κάποιος κακοποιο στοιχείο ή έχει βγει ένταλμα"

αλήθεια, ποιος μπορεί να κρίνει ότι κάποιος μοιάζει με κακοποιό? μπορεί να είσαι αγγελούδι, η καλύτερη φάτσα που υπάρχει, και να σε μαζέψει και να σου πει "σε θεωρούσα ύποπτο"

Πφφφφ

Δημοσ.

Την κουβαλαω παντα οταν βγαινω το βραδυ σε περιπτωση που δεν πιστευουν οτι ειμαι ενηλικος και την βγαλω με λεμοναδα. Μου εχει συμβει μια φορα και ειχα εκνευριστει ασχημα. Βεβαια ειναι τσαλακωμενη αρκετα. Την ειχα σε ενα συρταρι οπου ειχε καλοριφερ απο πισω και την αλλοιωσε. Κανεις ομως μεχρι τωρα δεν μου εχει κανει επιπληξη για να την αλλαξω

Δημοσ.

Μέχρι πριν κανα χρόνο δεν κουβαλούσα για τους γνωστούς λόγους: μέγεθος και κίνδυνος απώλειας

Μου χρειάστηκε διάφορες φορές και δεν την είχα και έτρεχα.

Μετά πήρα ένα πορτοφόλι ελαφρώς μεγαλύτερο που χωράει μέσα και από τότε την έχω πάντα μαζί μου και έχω σωθεί πολλές φορές.

Αν χαθεί, χάθηκε τι να κάνουμε, δεν γίνεται να μην έχεις κάτι χρήσιμο μαζί σου επειδή μπορεί να χαθεί.

Δημοσ.

Tην εχω στην βαλιτσα της μηχανης μαζι με ολα τα υπολοιπα χαρτια.Εξαλλου την εχω κοψει την πεζοπορια, καβαλα παω στην καφετερια 

Δημοσ.

Δεν την κουβαλάω σε περίπτωση που την ξεχάσω. Κανά 2 φορές σε μπλόκα ως συνοδηγός την είχα ευτυχώς οπότε δεν υπήρξε πρόβλημα.

Δημοσ.

Ποτέ γιατί φοβάμαι μη την χάσω και έχω τρεχάματα μετά...

Δεν έχω πιστωτική και για αναγνώριση πιστεύω πως αρκεί το δίπλωμα αυτοκινήτου που είναι καινούριας μορφής, στυλ πιστωτικής κάρτας και χωράει παντού

Εκτός φυσικά αν ξέρω πως θα βγω από τα σύνορα ή θα πάω στην τράπεζα...

Δημοσ.

Ποτέ διότι δεν είναι πρακτική...Αν ήταν στο μέγεθος πιστωτικής ίσως

.

Αυτό ακριβώς η Ελλάδα πάντα πρωτοπόρος στα χειρότερα, πάλι καλά που δεν κουβαλάμε κανα Α4 έγγραφο. 

Εδώ στην Κύπρο μου έχουν δώσει μια ταυτότητα μετανάστη που είναι μέγεθος πιστωτικής και γαμάει. Την κουβαλάω πάντα ακόμα και όταν πάω διακοπές αντί της ηλιθιας ελληνικής. Αλλά εντάξει η ταυτότητα χρειάζεται χώρο για να γράψει οτι είμαι χριστιανός ορθόδοξος που είναι απαραίτητη πληροφορία (πρωτιά στην ηλιθιότητα χ 2)

Τελος πάντον , όσον αφορά το θέμα όταν ημουν ελλάδα κουβαλούσα δίπλωμα οδήγησης και θεωρούσα οτι είμαι οκ, δεν πρόκειται κανένας ασφαλίτης να με χώσει μέσα για εξακρίβωση με αυτό χωρίς λόγo (μπορεί να κάνω και λάθος..)

• Like 1
Δημοσ.

αλήθεια, ποιος μπορεί να κρίνει ότι κάποιος μοιάζει με κακοποιό? μπορεί να είσαι αγγελούδι, η καλύτερη φάτσα που υπάρχει, και να σε μαζέψει και να σου πει "σε θεωρούσα ύποπτο"

Πφφφφ

Σχετικά είναι τα πάντα. Και εσύ να δεις κάποιον έχεις άποψη αν είναι στην κατηγορία υψηλού ρίσκου να μην είναι και το καλύτερο παιδί.

Απο κει και πέρα, δεν μαζευουν κόσμο για πλάκα στα τμήματα. Το να σε πάει μέσα κοστίζει. Κοστίζει σε ώρες, προσωπικό κλπ Αυτό σημαίνει πως αν μαζευεις άσχετο κόσμο, τότε δεν έχεις προσωπικό για τους πραγματικούς κακοποιούς. Επίσης ο Αστυνομικός κάνει τη δουλειά αυτή κάθε μέρα, επι χρόνια. Ε δεν γίνεται να έχει βίτσιο να μαζευει ασχέτους ΟΛΑ αυτά τα χρόνια.

Όταν γίνονται εξακριβώσεις γίνονται γιατί υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία. Ψάχνουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά , ηλικία, ντύσιμο κλπ Κλοπές / εγκλήματα γίνονται καθημερινά και συνέχεια υπάρχει κάποιο ύποπτο προφιλ

Δημοσ.

Άμα χωράει στο πορτοφόλι γιατί να μην την κουβαλάς. Γενικά πάντα πορτοφόλι, με ταυτότητα και δίπλωμα και τα πάντα όλα. Συχνά πυκνά χρειάζεται να τρέξω σε καμιά τράπεζα ή δε ξέρω 'γω τι και βολεύει να έχεις την ταυτότητα μαζί χώρια τους μπάτσους που ουκ ολίγες φορές μου την έχουν ζητήσει για εξακρίβωση ή στο αμάξι 2 φορές ζήτησαν ταυτότητα και άδεια και όχι δίπλωμα.

Σίγουρα πάντως περισσότερες φορές θα χρειαστείς την ταυτότητα να την έχεις μαζί από το να την χάσεις και να έχεις μανούρα (δεν την έχω χάσει ποτέ και ας την κουβαλάω πάντα μαζί από πρώτη λυκείου)

Δημοσ.

Το θρήσκευμα έχει κάτι χρόνια που καταργήθηκε

Ούτε εγώ κουβαλάω για πρακτικούς λόγους, αν χωρούσε στο πορτοφόλι μου θα την έβαζα εκεί και τέλος

Με έχουν σταματήσει 7 φορές για ψαχτήρι ασφαλίτες, μόνο μία μου είπε ένας να την έχω μαζί μου γιατί αλλιώς πας για εξακρίβωση κ.λπ αλλά πρέπει να του σπάσεις τις μπάλες για να σε τρέχει μέχρι το τμήμα, δε νομίζω να μπει στον κόπο

Έχω βέβαια το πάσο μαζί μου που έχει φωτό και όνομα

Δημοσ.

1)Να τη κάνω τι την ταυτότητα πάντα μαζί μου; στη χούντα είμαστε;

2)Επίσης δε κουβαλάω σχεδόν ποτέ  δίπλωμα. Οκ με έχουν γράψει μέχρι τώρα 2-3 φορές στα 20+ χρόνια που το έχω. Ο λόγος είναι πως αλλάζω συχνά οχήματα και πραγματικά το ξεχνάω.

1)Γιατί τι κακό είχε η χούντα;

2)Άσε κατάλαβα...

car-thief-crime.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...