Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Fulgore1 μάλλον λάθος έκανα, δεν διορθώνεται η κατάσταση....

Βέβαια αυτός είναι ο δρόμος για προσφορά πραγματικής βοήθειας. Αν ο στόχος είναι η μακροημέρευση στο forum μέσω της αποφυγής αναπόφευκτων συγκρούσεων με τις κυρίαρχες τάσεις, τότε καλά το πας και τα παραπάνω δεν ισχύουν.

Το να καθομαι να παιρνω θεση και να ειμαι μονο fanboy οπως μερικα ατομα στα διαφορα forum(σε παρομοια topic συνθεσεων pc/προτασεων),οχι μονο δειχνει τελειως χαζο στους αλλους που τα βλεπουν αυτα αλλα και το σημαντικοτερο,που γιαυτο αλλωστε γινεται και το topic,δεν βοηθαει ουσιαστικα και πραγματικα τον ενδιαφερομενο ts.
  • Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

lefteris210 ρώτησες κάτι συγκεκριμένο για τα παιχνίδια και το premiere και τη μνήμη και πήρες απάντηση.Το multitasking και οι πολυνηματικές ήταν για τον επεξεργαστή και το "περισσότεροι πυρήνες/συχνότητες μνήμης-λιγότερη απόδοση" που πε ένας φίλος.

Δημοσ.

Εγώ απλά θα πω ότι εν έτη 2013, τετραπυρηνο δεν προτείνω για Gaming και πολυνηματίκες εφαρμογές όπως Adobe Premiere κλπ. 

Μετά από τόσα χρόνια πλέον ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι όλες οι καινούργιες εφαρμογές αλλά και όλες οι καινούργιες μηχανές Gaming όπως CryEngine 3(Crysis 3), FrostBite 2.5(BF3) και Frostbite 3(BF4), UnrealEngine 4 κλπ κλπ χρησιμοποιούν παραπάνω από 4 threads.

Αφού δεν έχεις λεφτά να πάρεις έναν Core i7 τότε σου προτείνω έναν FX3820 μαζί με μια HD7950. Πάρε ένα καλό Cooler, ανέβασε τον επεξεργαστή στα 4.2-4.4GHz και την κάρτα στα 1GHz και θα παίζεις όλα τα καινούργια Games στα 1080p και  Ultra Settings.

Ένα από τα απόλυτα budget Setup για Gaming αλλά και βαριές εφαρμογές είναι FX8320 (OC4.2GHz+) με μια μητρική με το 970 chipset όπως η ASUS M5A97 R2.0 και μια HD7950 όπως η ASUS HD7950 DCII. Καλύτερο setup στα λεφτά του σε επιδόσεις και features δεν παίρνεις με Intel και NVIDIA.

Δημοσ.

lefteris210 ρώτησες κάτι συγκεκριμένο για τα παιχνίδια και το premiere και τη μνήμη και πήρες απάντηση.Το multitasking και οι πολυνηματικές ήταν για τον επεξεργαστή και το "περισσότεροι πυρήνες/συχνότητες μνήμης-λιγότερη απόδοση" που πε ένας φίλος.

Εδώ μιλάμε για gaming+premier σε επεξεργαστή FX μάστορα.

Πάρε την AMDολαγνεία σου αλλού.

Που κολλάει το τι κάνει σε iGPU καταστάσεις? Που κολλάνε οι πολυνηματικές?

Μπήκε στην συζήτηση ποτέ καμία πρόταση περί APU για να κηρύξεις λάβαρο?

Πριν χωθείς με το ιντερνετικό σου ρόπαλο και διαλύσεις την συζήτηση διάβασε τι ζητάει ο ενδιαφερόμενος. 

Δημοσ.

Το memory support το ανεβάσε και για να το περάσει στα apu.

Εξήγηση μεταξύ άλλων γιατί έχει τέτοια υποστήριξη στις μνήμες.Δε του πρότεινε apu κανείς νομίζω.Απάντηση πήρε για το premiere για τις μνήμες.

Προτάσεις έχει πάρει.Όφελος θα έχει με παραπάνω πυρήνες και με κάρτα με OpenCL αναλόγως και ποιά έκδοση χρησιμοποιεί.Όσο για το gaming δεν θα έχει πρόβλημα και με μικρότερους επεξεργαστές.

@mavromanitari Εσύ μάλλον με τους χαρακτηρισμούς δείχνεις να θες να διαλύσεις την συζήτηση.

Δημοσ.
Το memory support το ανεβάσε και για να το περάσει στα apu.

Εξήγηση μεταξύ άλλων γιατί έχει τέτοια υποστήριξη στις μνήμες.Δε του πρότεινε apu κανείς νομίζω.Απάντηση πήρε για το premiere για τις μνήμες.

Και εγώ σε ξαναρωτάω, τι αναφέρεις το τι κάνει η AMD στα APU σε ξεκάθαρη συζήτηση περί FX? Το native support στα 1866Mhz δεν του προσφέρει απολύτως τίποτα για την δουλειά που κάνει.Οπότε είναι ένα άχρηστο feature για τον ενδιαφερόμενο. γκε γκε?

Τα APU δεν χωρούν στην συζήτηση και ούτε ασυναρτησίες του τύπου "Έβαλε στους FX 1866 support να γιατί έβαλε και στα APU και να μωρέ να είναι ασορτί" έβαλε στον FX ένα άχρηστο ψευδοfeature γιατί δεν έχει τίποτα άλλο να προσφέρει, κακά τα ψέματα.

Στα APU έβαλε 1866Mhz native support γιατί υπάρχει ένας σοβαρός λόγος που χρειάζεται να υπάρχει...η iGPU.

Δημοσ.

Κανένας δεν έκανε πρόταση για APU.Διευκρίνηση ήταν για το memory support.Ίδια αρχιτεκτονική μοιράζονται FX και APU και είναι φυσικό να χουν κοινά.Ο ts θα κρίνει τι μπορεί να του είναι χρήσιμο και τι όχι.

Δεν είναι άχρηστο feature.H επίσημη υποστήριξη σε 1866 υπάρχει και στους FX γιατί βοηθάει σε νούμερα σε κάποια προγράμματα.Από features είναι γεμάτοι οι συγκεκριμένοι amd.

Δημοσ.

Και εγώ σε ξαναρωτάω, τι αναφέρεις το τι κάνει η AMD στα APU σε ξεκάθαρη συζήτηση περί FX? Το native support στα 1866Mhz δεν του προσφέρει απολύτως τίποτα για την δουλειά που κάνει.Οπότε είναι ένα άχρηστο feature για τον ενδιαφερόμενο. γκε γκε?

Τα APU δεν χωρούν στην συζήτηση και ούτε ασυναρτησίες του τύπου "Έβαλε στους FX 1866 support να γιατί έβαλε και στα APU και να μωρέ να είναι ασορτί" έβαλε στον FX ένα άχρηστο ψευδοfeature γιατί δεν έχει τίποτα άλλο να προσφέρει, κακά τα ψέματα.

Στα APU έβαλε 1866Mhz native support γιατί υπάρχει ένας σοβαρός λόγος που χρειάζεται να υπάρχει...η iGPU.

Για τον ιδιο λογο που η Intel εφερε triple channel στα 1333Mhz και αργότερα Quad channel στα 1333Mhz, έφερε και η AMD dual channel στα 1866Mhz.

Δεν είναι άχρηστο, σε ορισμένα σενάρια χρήσεων βοηθά. Οχι όμως τραγικά, δηλαδή δεν θα σου λείψει ... κι όλας ... αλλά αν βρίσκεις μνήμες σε παρόμοια τιμή, προτίμησε 1866 .

Τα APUS θέλουν παραπάνω από 1866Mhz ... θα έλεγα πως θέλουν GDDR5 για να τα λέμε σωστά ...

Δημοσ.

για αρχή δεν θα κάνω OC την κάρτα γραφικών, οπότε καλύτερα να πάω σε 760 ?

όσο αφορά τις μνήμες με 75Ε 8gb στα 2000mhz ,μικρή διαφορά τιμής με της 1600.

το cpu θα το κάνω OC απο την αρχή αλλά νορμάλ OC χωρίς να εχω προβλήματα κ θερμοκρασίες στον θεό , φαντάζομαι στα 4 με 4,2 ο 8320 θα πηγαίνει άνετα.

Δημοσ.

Ναι

για αρχή δεν θα κάνω OC την κάρτα γραφικών, οπότε καλύτερα να πάω σε 760 ?

όσο αφορά τις μνήμες με 75Ε 8gb στα 2000mhz ,μικρή διαφορά τιμής με της 1600.

το cpu θα το κάνω OC απο την αρχή αλλά νορμάλ OC χωρίς να εχω προβλήματα κ θερμοκρασίες στον θεό , φαντάζομαι στα 4 με 4,2 ο 8320 θα πηγαίνει άνετα.

http://www.skroutz.gr/s/400528/G-Skill-RipjawsX-F3-17000CL11D-8GBXL.html στα 67ευρο.

σε σχεση με τις φτηνοτερες 1600 http://www.msystems.gr/index.php?category=1513&product=12968

Φυσικα και παει 4,2 και παραπανω παει για αυτο το λογο εχεις βαλει και την ψυκτρα.

Στα περι της καρτας ισως να θες να κοιταξεις την 760 αν δεν κανεις καθολου oc στην καρτα.

Δημοσ.

Αν παρολα αυτα θες να κανεις o.c στην καρτα καποια στιγμη προτιμησε την 7950. Αν δεν θες να κανεις καθολου παρε 760. 4.2 ghz αν θα βαλεις ψυχτρα τα εχεις για χαβαλε.

• Like 1
Δημοσ.

πάντως όταν πήγα να κάνω OC την 4870 και μάλιστα απο το OC που προσφέρει η ati απο το catalyst center , και το αποτέλεσμα ήταν οτι ξεκινούσε γέμιζε η οθόνη μπλε κουκκίδες μέχρι που γινόταν μαύροι η οθόνη κ δεν έβλεπα τπτ , αναγκαστικά την γύρισα σε νορμαλ συχνότητες.

μου κάνει εντύπωση γιατί να γίνετε αυτό στο OC με την συγκεκριμένη κάρτα ? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...