Προς το περιεχόμενο

wifi και iphone/ipad internet connection

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από bakis,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά, εχω το εξης πρόβλημα οπου δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορώ να το λυσω.

Εχω κανει επέκταση του wifi απο το επάνω όροφο στο δικο μου διαμέρισμα. Το router ειναι το κλασικό που δινει η Forthnet, Thomson TG585 v7 και για επέκταση εχω το Tenda W150M+ εχω συνδεσει σε αυτο την τηλεόραση το ps3, ipad και 2 iphone. Στην τηλεόραση και το ps3 δεν εχω συναντήσει κάποιο πρόβλημα, με τις συσκευές της apple ομως συμβαίνει το εξής θεμα, ενω συνδέονται κανονικά στο δίκτυο, ύστερα απο λιγη ωρα χανεται η σύνδεση στο ιντερνετ. Προσοχή μονο η σύνδεση με το ίντερνετ οχι με το wifi. Για να επανέλθει θα πρέπει να κλείσω το διακόπτη wifi στο iphone/ipad και να τον ανοίξω πάλι. Εχω δοκιμάσει να δώσω manual ip αλλα και παλι το ιδιο συμβαίνει.

Δημοσ.

δοκιμασε ν αλλαξεις μια καναλι , παιξε σε 3-4 . επισης δοκιμασε ν αλλαξεις κρυπτογραφηση και ssid.μπορει να ειναι κανα σκαλωμα..

επισης εγω εχω ενα προβλημα που δεν μπορω να λυσω.

εχω ενα sagem fast 2404 το οποιο λειτουργει σαν switch και ap.(πισω απ αυτο υπαρχει ενα thomson tg782)

το θεμα μου ειναι πως το iphone ενω μπαινει στο wifi και λειτουργει κανονικα παντου, μολις μπαινω appstore και παω να κανω περιηγηση (να διαβασω σχολια η να διαβασω περιγραφη της εφαρμογης) με πεταει απο το wifi και ξανασυνδεετε μετα απο 10-20 δευτερολεπτα..αν κανω browsing δηλαδη ανοιγω - κατεβαζω εφαρμογες δεν υπαρχει θεμα.το συναντω μονο στο appstore αυτο..και μονο με το iphone..τι μπορει να παιζει ?

Επισης εχει καποια επιλογη για max client?στο wifi?στο κανει αυτο οταν ειναι ολες συνδεδεμενες οι συσκευες?η και οταν ειναι 1 μονη της?

Δημοσ.

και για τον πρωτο φιλο και για τον δευτερο φιλο περα απο αλλαγη καναλιου και αλλαγη κλειδωματος δειτε και για firmware update.

Δημοσ.

Poulinos οι αλλαγές θα πρέπει να γίνουν και στις 2 συσκευές; router και repeater?. Οταν ανεβαίνω στο πάνω Διαμερισμα που συνδέονται με το router δεν έχω πρόβλημα.

Δημοσ.

Poulinos οι αλλαγές θα πρέπει να γίνουν και στις 2 συσκευές; router και repeater?. Οταν ανεβαίνω στο πάνω Διαμερισμα που συνδέονται με το router δεν έχω πρόβλημα.

δυστυχως και στις 2 εφοσον η μια κανει repeat στην αλλη.επισης κοιτας και για firmware update για το tenda εφοσον λες οτι οταν συνδεονται σε αυτο εχεις θεμα.

Δημοσ.

Δοκίμασα όταν το αγόρασα ρε γαμωτο και δεν το έκανε update

δες μηπως απο τοτε βγηκε κανα firmware update αν και χλωμο το κοβω για αυτην την εταιρεια.αλλιως μετα παιξε με καναλι η με κλειδωμα.πχ απο wpa σε wpa2 η το αναποδο να δουμε αν θα παιξει.

Δημοσ.

δες μηπως απο τοτε βγηκε κανα firmware update αν και χλωμο το κοβω για αυτην την εταιρεια.αλλιως μετα παιξε με καναλι η με κλειδωμα.πχ απο wpa σε wpa2 η το αναποδο να δουμε αν θα παιξει.

Λοιπόν πήγα να τα φτιάξω και τα έκανα χειρότερα! :P Firmware update για το Tenda δεν έχει βγει όπως το φανταστηκες. Δοκίμασα την αλλαγή του καναλιού αλλά παρατήρησα οτι το Thomson δεν κρατάει την ρύθμιση. Δηλαδή του βάζω channel manual και επιλέγω παράδειγμα το 6 και μετά απο λιγο αλλάζει μόνο του σε automatic και αλλάζει και το κανάλι με αποτέλεσμα τωρα το Tenda να μην δουλεύει καθόλου, δηλαδή του βάζω τις ρυθμίσεις του ρουτερ και οταν επιλέγω απο το τηλέφωνο να συνδεθώ στο δικτυο, είτε μενει στην αναμονή για να συνδεθεί στο δίκτυο ειτε φαίνεται μεν απο τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου οτι εχει συνδεθεί αλλα στην ουσία δεν εχει! Παίζει ρόλο οτι μπαίνω στις ρυθμίσεις του router ασύρματα και οχι με το ethernet καλώδιο?Μηπως να δοκιμάσω να κάνω update το firmware του Thomson?

Δημοσ.

α.μπες με καλωδιο για σιγουρα

β.για firmware http://leoforeia.gr/thomson/

θα βρεις και τον wizard αλλα και firmware ειτε custom ειτε Generic.σε οσα thomson εχουν περασει απο τα χερια μου δεν ειχα θεμα με το καναλι.το εδινα και το κρατουσε κανονικα.

αν δεν παιξει με αλλο καναλι μετα καντο wpa2 η wpa αντιστοιχα να δεις.

• Λύση
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Βρήκα firmware για το Thomson στη σελίδα της Forthnet. Τελικά το κατάφερα να δουλέψει, μέχρι στιγμής απροβληματιστα ελπίζω να κρατήσει. Το channel πλέον μένει σταθερό και στο tenda άλλαξα το mode από client+AP σε WISP Router.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Βρήκα firmware για το Thomson στη σελίδα της Forthnet. Τελικά το κατάφερα να δουλέψει, μέχρι στιγμής απροβληματιστα ελπίζω να κρατήσει. Το channel πλέον μένει σταθερό και στο tenda άλλαξα το mode από client+AP σε WISP Router.

πραγματι firmwares βρισκεις για το v7 και το v8 και στην σελιδα της forthnet.εκει εχουν τα custom firmwares τους.στην σελιδα που σου εβαλα εχει και τις forthnet αλλα εχει και generic.αφου παιζει εισαι μια χαρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...