Προς το περιεχόμενο

Προβλήματα με Nikon D5000 και Error Press shutter release button again

dbr4in

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά! Και συγχαρητήρια στο Forum σας!!!

Βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να σας πω το παρακάτω πρόβλημα που αντιμετωπίζω της τελευταίες μέρες με την DSLR μου...

Κατά την διάρκεια της λήψης φωτογραφιών μου εμφανίζετε το μήνυμα "Error Press shutter release button again" στην οθόνη της 

μηχανής... με αρκετό ψάξιμο στο internet  είδα ότι πολύ αναφέρονται σε πρόβλημα με τον καθρέφτη, κολλημένο κλείστρο κλπ... 

άλλα δεν νομίζω να οφείλεται σε αυτό για τους παρακάτω λογούς:

1. Κατά την διάρκεια που εμφανίζεται το μήνυμα στην οθόνη (Από τα 1-3 πρώτα κιόλας click, ενώ παλιότερα μπορεί να το 

εμφάνιζε από 10 clicκ και άνω) μπορώ να τραβήξω φωτογραφίες με αρκετά πατήματα του click button.

2. Η λήψης που γίνονται με τις ίδιες ρύθμισης στο manual mode δεν έχουν καμιά σχέσει με της λήψης που γίνονται όταν βγαίνει 

αυτό το μήνυμα... για παράδειγμα εκεί που τραβάω κανονικά με την α.β εκθέσει κλπ. όταν εμφανίζει το μήνυμα αυτό και γίνετε 

λήψη η υπέρ φωτίζονται η υπό φωτίζονται ακριβώς με της ίδιες ρύθμισης έκθεσης!!! επίσης το στόχαστρο σκοτεινιάζει 

περισσότερο όταν υπό φωτίζονται και όταν υπέρ φωτίζονται είναι πιο ξεκάθαρο...

3. βγάζοντας τον φακό και κάνοντας τεστ με clicks δεν είδα κάτι να κολλάει... όλα λειτουργούν κανονικά... και το πιο κούφο? 

όταν λείπει ο φακός δεν εμφανίζετε αυτό το μήνυμα!!! όσα clicks και να κάνω στο καταριπάς... Πράγμα που σημαίνει ότι δεν 

κολλάει το κλείστρο, ο καθρέφτης κλπ...

Έχω δοκιμάσει της παρακάτω ενέργειες...

1. Μια μέρα χωρίς μπαταριά

2. Αλλαγή memory card

3. Καθάρισμα της μηχανής, τον επαφών της μηχανής άλλα και του φακού-επαφές

Η μηχανή φοράει από μαμά τον φακό 18-55VR έχει βγει τουλάχιστον 5 φόρες από τότε που αγόρασα το σώμα. Αγορασμένη τον 

Δεκέμβρη του 2010, 13000 clicks.

Έχει κάποιος καμιά ιδέα η του έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο? Υπάρχει περίπτωση να τα έπαιξε ο φακός άπλα? δεν θέλω να ακούσω ότι τα έφτυσε το σώμα... 

Τα φώτα σας....  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό θα κάνω άμεσα... έχω ένα φίλο όποτε θα κάνω την δοκιμή με τον φακό του! έχει ακριβός τον ίδιο (18-55)!!! ελπίζω να είναι ο φακός παιδιά και όχι πρόβλημα στο σώμα της μηχανής... γιατί τότε η επισκευή ξεκινάει από 150 ευρό και πάνω στην καλύτερη τον περιπτώσεων...

Λιπών παιδιά δεν έχω καταφέρει ακόμα να συγχρονιστώ με το φιλαράκι μου και να δοκιμάσω τον φακό του... Άλλα σήμερα που βρήκα λίγο χρόνο και πειραματιζόμουν ανακάλυψα ότι όταν κολλάει και μου πετάει το μήνυμα είναι πάντα πάνω από 3.5φ!!! (το οποίο είναι και το πιο χαμηλό σε αυτόν τον φακό) όταν είναι στο 3.5φ δεν το κάνει ποτέ!!! Μα τι συμβαίνει??? έχω κουφαθεί... Για αυτό και όταν λείπει ο φακός δεν εμφανίζετε αυτό το μήνυμα...

• Super Moderators

Λιπών παιδιά δεν έχω καταφέρει ακόμα να συγχρονιστώ με το φιλαράκι μου και να δοκιμάσω τον φακό του... Άλλα σήμερα που βρήκα λίγο χρόνο και πειραματιζόμουν ανακάλυψα ότι όταν κολλάει και μου πετάει το μήνυμα είναι πάντα πάνω από 3.5φ!!! (το οποίο είναι και το πιο χαμηλό σε αυτόν τον φακό) όταν είναι στο 3.5φ δεν το κάνει ποτέ!!! Μα τι συμβαίνει??? έχω κουφαθεί... Για αυτό και όταν λείπει ο φακός δεν εμφανίζετε αυτό το μήνυμα...

Το διάφραγμα του φακού σου είναι το πρόβλημα, ειδικά σε συγκεκριμένα f που αλλάζουν τις θέσεις στα ελάσματα κλπ. Μικρό το κακό μιας και ο βασικός φακός δεν κοστίζει πολύ! :)

24206-lensaperture.jpg

Το διάφραγμα του φακού σου είναι το πρόβλημα, ειδικά σε συγκεκριμένα f που αλλάζουν τις θέσεις στα ελάσματα κλπ. Μικρό το κακό μιας και ο βασικός φακός δεν κοστίζει πολύ! :)

Μακάρι φίλε μου να είναι ο φακός... Που το στηρίζεις ακριβώς? (Για να έχω ελπίδες δηλαδή...) άλλα το κόβω για αλλαγή μηχανισμού διαφράγματος στην μηχανή και κοστίζει γύρο στα 150 ευρό... έβγαλα τον φακό και όταν κουνάω στον φακό το έλασμα ανοιγοκλείνει το διάφραγμα πάντως...

Γενικά μου φαίνεται απίθανο να οφείλετε σε πρόβλημα του φακού... Είναι τόσο χαζός και απλός ο μηχανισμός του...

όταν κολλάει και μου πετάει το μήνυμα είναι πάντα πάνω από 3.5φ!!! (το οποίο είναι και το πιο χαμηλό σε αυτόν τον φακό) όταν είναι στο 3.5φ δεν το κάνει ποτέ!!! Μα τι συμβαίνει??? έχω κουφαθεί...

Λογικό είναι, όταν φοράς τον φακό είναι πάντα στο πιο ανοιχτό διάφραγμα και κλείνει μονάχα όταν πατάς το shutter. Όταν έχεις επιλέξει το πιο ανοιχτό διάφραγμα, δεν κλείνει οπότε δεν έχεις πρόβλημα. Από εκεί και πέρα, δοκίμασε το dof preview σε όλα τα διαφράγματα μερικές φορές πηγαίνοντας από κάτω προς τα επάνω να δεις μήπως ξεκολλήσει. Στους παλιούς φακούς που έκαναν καιρό να χρησιμοποιηθούν βοηθάει αυτό, ίσως βοηθήσει κι εσένα.

Λογικό είναι, όταν φοράς τον φακό είναι πάντα στο πιο ανοιχτό διάφραγμα και κλείνει μονάχα όταν πατάς το shutter. Όταν έχεις επιλέξει το πιο ανοιχτό διάφραγμα, δεν κλείνει οπότε δεν έχεις πρόβλημα. Από εκεί και πέρα, δοκίμασε το dof preview σε όλα τα διαφράγματα μερικές φορές πηγαίνοντας από κάτω προς τα επάνω να δεις μήπως ξεκολλήσει. Στους παλιούς φακούς που έκαναν καιρό να χρησιμοποιηθούν βοηθάει αυτό, ίσως βοηθήσει κι εσένα.

Ναι λογικό είναι αλλά το κόβω για πρόβλημα στο σώμα και όχι στον φακό... Τι είναι το dof preview? και καλά να παίξω σιγά σιγά στα stops? αν αυτό εννοείς το έχω κάνει και κολλάει ακόμα και στο 4φ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...