Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,
γράφω κάτι από την τηλεόραση, από τον αποκωδικοποιητή σε στικάκι USB και κατόπιν το αδειάζω
στον σκληρό δίσκο.  Μετά για να τα δω στην τηλεόραση, το αντιγράφω πάλι σε στικάκι.

Ενώ την προηγούμενη φορά μου άδειασε το αρχείο από το στικάκι στο USB, όταν πάω να κάνω
το ανάποδο, να το γράψω στο USB, κάπου κολλάει data0002.ts.

Ο δίσκος χρησιμοποιείται ελάχιστα για να μην έχει φθορές, μόνο για backup. Το στικάκι είναι της/
Kingston, δεν είναι της πλάκας. Πως μπορώ να δω τι φταίει; Υποψιάζομαι ότι έχει χαλάσει το αρχείο
και όχι κάτι στον δίσκο.

Εγινε δοκιμή με 2 διαφορετικά στικάκια Kingston, και μεταφορά με 2 διαφορετικά προγράμματα.
To TeraCopy και το XYPlorer. Κολλάει στο ίδιο σημείο.

Δοκιμάζω να παίξω από τον δίσκο διάφορα τμήματα του αρχείου, δείχνει να παίζει κανονικά,
εκτός ίσως αν δεν πέφτει στο κατάλληλο σημείο, ή δεν φταίει ο δίσκος, αλλά κάτι στα στικάκια.
Αλλά και στα δύο, και στο ίδιο σημείο;

Το σημείο που δεν αντιγράφεται, μπορώ να το δώ και από τον δίσκο. Πως μπορώ να δω αν έχει
πρόβλημα ο δίσκος, και γενικά το hardware;

Κάτι έκανα, αλλά το attachment δεν έγινε. Πως ανεβάζω το screenshot;

Δημοσ.

hdd sentinel

και ελεγχο τον windows

Ο δίσκος δεν πρέπει να είναι το θέμα, μιας και τον δουλεύω ελάχιστα, για να βάζω μέσα τα backup, αποκλειστικά.

Αν και σε σε ευχαριστώ που αναφέρεις το HDD Sentinel, νομίζω το θέμα είναι τα CRC errors από το στικάκι, μάλλον.

Υπάρχει πρόγραμμα που να ελέγχει πόσο έχει φθαρεί ένα στικάκι, αν βγάζει CRC errors; Ειδικά το ένα,

το έχω ξεσκίσει με καθημερινές εγγραφές.

Οταν κάνω move αρχεία στον δίσκο, πολλές φορές μου τα μεταφέρει με ταχύτητες ανάγνωσης 2.8 MB/sec και όχι με

19-20 ΜΒ/sec.

Για αυτό ευθύνονται τα Windows γιατί επόμενες φορές μου κάνει μεταφορές με 19 MB/sec. Από τα 16 GByte,

πάντα έχω ελεύθερα συγκεκριμένα 4.35 Gbytes, Τα άλλα είναι σε χρήση.

Αλλά επίσης χαμηλές ταχύτητες κάποιες φορές βλέπω και με το άλλο στικάκι, που αγόρασα πριν κανένα μήνα.

Και τα δύο είναι Kingston, διαφορετικά μοντέλα.  Την ταχύτητα την μετράω με το TeraCopy, και σπανιότερα με

το XYPlorer (που το έχω κυρίως για να αντιγράφω αρχεία με την σωστή ημερομηνία, στην λειτουργεία Backup,

όχι απλό Copy). Εκείνο που με προβληματίζει είναι ότι υποτίθεται το TeraCopy, κάνει έλεγχο crc τόσο κατά την

ανάγνωση, όσο και στην εγγραφή. Δηλαδή δεν χτύπαγε λάθος όταν έκανα move στον δίσκο, αλλά όταν έκανα

copy από τον δίσκο στο στικάκι.

Οταν λες έλεγχο των Windows, με το sfc; (System File Checker);

Προς το παρόν για να μπορέσω να δω το αρχείο (βίντεο) από τον δίσκο στο στικάκι χρησιμοποίησα ένα πρόγραμμα

που λέγεται C I A, Copy It Anyway.

http://www.softpedia.com/get/System/File-Management/CIA-Copy-It-Anyway.shtml

Με τις default ρυθμίσεις, πηδάει (skip) ανά 100 Kbytes από εκεί που θα βρεί λάθη, Μου βρήκε 42 CRC λάθη,

το είδα το video τελικά, κάπου ψιλοπήδαγε και ενώ άκουγα ήχο σε 2-3 σημεία δεν έβλεπα εικόνα οπότε

δεν "κόλλαγε" ο υπότιτλος.

Πήγα να το ρυθμίσω στο 1 kbyte, αλλά μου έβγαζε πιο πολλά λάθη, και ήταν ακόμη στο 0%, βαρέθηκα

και το έκλεισα,

Το θέμα ότι έχασα το video πες ότι δεν με πολυενοχλεί, γιατί μπορώ να το βρω από youtube ή από

torrent κάποια στιγμή. Εκείνο που με προβληματίζει είναι κατά πόσο είναι αξιόπιστο το στικάκι,

ευτυχώς δεν γράφω αρχεία, το έχω για χρήση video μόνο, για εγγραφές από τηλεόραση.

Και αν είναι πάνω από 4gb το αρχείο τότε θα κολλάει στα 4gb εάν το usb είναι φορμαρισμένο σε fat32 και όχι σε ntfs.

Οχι, δεν είναι αυτή η περίπτωση, τα αφήνω με το default format του εργοστασίου.

Ο ένας δέκτης MPEG4 μου σπάει το αρχείο ανά 2 GB, και ο άλλος ανά 4 Gbytes που μπορεί

να δεί το FAT32 σε μέγιστο μέγεθος. Αν κάνω μεγάλη εγγραφή, π.χ. 6 Gbytes (3 ώρες χοντρικά)

μου κάνει 3 αρχεία x 2 GB στην μια περίπτωση, και στην άλλη ένα αρχείο 4 GB και ένα 2 GB

το υπόλοιπο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...