nik324 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Καλησπερα, θα ηθελα να μου πειτε αν ειναι σωστος ο τροπος που παω να λυσω μια ασκηση Εχω τα εξης δεδομενα: Ποσοστο αστοχιας ανακτησης εντολων (IF)Ποσοστο αστοχιας Εντολων Μνημης ( lw , sw )Συνολικο Ποσοστο Εντολων που αφορα προσβασεις στη μνημηΙδανικο CPIΣυχνοτητα ΕπεξεργαστηKαθυστερηση προσβασης στην μνημηΧρονος Προσβασης Cashe και θελω να βρω το συνολικο cpi Κανω λοιπον τα εξης οπως στην σελιδα 554 του patterson: ΚυκλοιΑστοχιαςΕντολων = I * Ποσοστο αστοχιας εντολων * Καθυστερηση προσβασης στην Μνημη = = x * I (εστω x το αποτελεσμα) οπου Ι το πληθος των εντολων ΚυκλοιΑστοχιαςΔεδομενων = Ι * Ποσοστο αστοχιας Εντολων Μνημης * Συνολικο Ποσοστο που αφορουν την μνημη * Καθυστερηση Προσβασης Μνημης = y * I (εστω y το αποτελεσμα) Επομενος το Συνολικο CPI = βασικο CPI + x + y Σωστα η κανω καμια πατατα; Γιατι αν ειναι ετσι μου φαινεται πολυ απλο Ευχαριστω
akisk Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Λογικά στους κύκλους αστοχίας δεδομένων πρέπει να συνυπολογίσεις και το χρόνο πρόσβασης στην cache.
nik324 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Νομιζω πως οχι γιατι δεν με ενδιαφερει χρονος αλλα κυκλοι ρολογιου, αφου θελω να βρω το cpi... Τα δεδομενα ειναι παρπανω απο αυτα που χρειαζονται γιατι εχει και συνεχεια η ασκηση! Ακουω γνωμες..
akisk Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Σωστό, αλλά δεν ξοδέφτηκαν κάποιοι κύκλοι ρολογιού ψάχνοντας στην cache πρώτα (αφού είναι δεδομένο ότι έχουμε cache miss) ; Ή δεν κατάλαβα καλά;
nik324 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Το "Ποσοστο αστοχιας Εντολων Μνημης" δεν ειναι αυτο που λες;
akisk Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Δυστυχώς δεν είμαι εξοικειωμένος με την ελληνική ορολογία, οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω. Λογικά αυτό που λες είναι. Δηλαδή και στις 2 περιπτώσεις έχουμε cache miss, τη μία για εντολές και την άλλη για δεδομένα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα