Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Θέλω να επεκτείνω το δίκτυο wifi μου στο σπίτι των γονιών μου ώστε να έχω πρόσβαση σε αυτό όταν είμαι εκεί ή να έχουν πρόσβαση εκείνοι...

Μένουν στην απέναντι πολυκατοικία και το διαμέρισμα τους είναι ακριβώς απέναντι από το δικό μου. Υπάρχει δηλαδή μια απόσταση περίπου 10 μέτρων...

Το router μου είναι στην μπροστινή μεριά του σπιτιού και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα δωμάτια στο σπίτι τους που είναι "φάτσα" στο δικό μου να λαμβάνουν αρκετά καλό σήμα αλλά τα πίσω έχουν από κακό έως καθόλου.

Τι μπορώ να κάνω ώστε να καλυτερεύσει το σήμα στο σπίτι τους???

Ευχαριστώ...

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Λίγο πολύ εχω ρίξει μια ματιά στα topic που αναφέρεσαι αλλά κανένα δεν με βοήθησε είτε γιατί ήταν πολύπλοκη η λύση που προτείνεται, είτε διότι είναι μη εφικτή στην δική μου περίπτωση...

Δεν θα ήθελα να αλλάξω το router μου, ούτε να βάλω κεραία μεγαλύτερης ισχύος στο σπίτι μου, λόγω της ακτινοβολίας που θα έχει...

Επίσης, τι είναι τα access points στα οποία αναφέρεσαι? Πού τα βρίσκουμε? Τι κόστος έχουν? Είναι εύκολο το setup τους?

Όπως μπορείτε να καταλάβετε είμαι άσχετος από αυτά....

Ένας φίλος μου είπε ότι με ένα repeater στο σπίτι τον γονιών μου, θα κάνω δουλειά! Είναι αλήθεια?

Ψάχνω μια λύση οικονομική και εύκολη από πλευράς εγκατάστασης!

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Είπες μονο σoυ πως δεν ξέρεις έτσι ?

τότε πως γνωρίζεις ότι θα εχεις ακτινοβολία άμα αλλάξεις την κεραία ?

Η ισχύς/ακτινοβολία του Modem είναι στα 100mw κανένα modem ISP δεν σε αφήνει να πειράξεις την Ισχύ. Τα 100mw είναι αστεία και τελείως ασφαλή. Οποτε και κεραία άλλη να βάλεις δεν έχεις πρόβλημα.

Άμα δεν ξέρεις καν τι είναι το Access Point δυστυχώς δεν έχεις καμια ελπίδα να το setaris  σωστά και να δουλέψει.

ΟΙ λύσεις που υπάρχουν είναι πάνω κάτω αυτές στα links που σου έδωσα και κάνουν και για σένα

άμα σου φαίνονται πολυπλοκες μάλλον θα πρέπει να φέρεις κάποιον φίλο σου να το κάνει.

Δημοσ.

Επειδή ακριβώς δεν γνωρίζω απευθύνθηκα εδώ...

Φαντάζομαι ότι αν άλλαζα την κεραία του router με κάποια εσωτερική ή εξωτερική μεγαλύτερης ισχύος θα είχα καλύτερο σήμα στο απέναντι σπίτι αλλά παράλληλα μεγαλύτερη ακτινοβολία...

Επίσης μου μπήκε η ιδέα για το όλο εγχείρημα διότι μου είπαν ότι είναι απλό και ότι με ένα repeater θα έκανα την δουλειά μου, απλά ήθελα και την άποψη σας ως πιο έμπειροι σε τέτοια θέματα!

Την λύση του AP την έμαθα από εδώ μέσα τώρα και υπέθεσα ότι δεν είναι κάτι ιδιαίτερο δύσκολο ώστε να χρειαστεί γνώσεις τεχνικού για το setup, αλλά αφού δεν είναι έτσι μάλλον θα το εγκαταλείψω το όλο εγχείρημα!

Δημοσ.

ΑP/Repeater/Client etc modes τις ίδιας συσκευής είναι αλλα ότι συσκευή και να παρεις δεν την βάζεις στο ρεύμα και δουλεύει θέλει και Settings από το Webui τις συσκευής.

Άμα θες να κάτσεις και να ασχοληθείς και να μάθεις πως δουλεύει να παρεις διαφορετικά όχι.

* Θες 2 συσκευές με PΟΕ 1 σε ΑP mode μια σε Client mode σε εξωτερικό χωρο κεντραρισμένες μεταξύ τους.

Για σένα που δεν θες να ασχοληθείς το πιο απλό πράγμα που μπορείς να κανεις είναι να αλλάξεις την Antenna στο modem σου με μια καλύτερη μεγαλύτερη αυτό δεν θέλει καθόλου settings και είναι μονο χειρωνακτική δουλειά παρε και την ALFA AWUS036H που ειναι USB WiFi και ετσι αμα κανεις MOD to modem σου + την ALFA εχεις ελπιδες.

Δημοσ.

Εγώ πίστευα ότι θα πάρω ένα τέτοιο μηχανηματάκι http://www.public.gr/product/perifereiaka/networking/access-points-routers/tp-link-tl-wa850re-300mbps-universal-wi-fi-range-extender-leyko/prod4350290pp/ θα το έβαζα στην πρίζα, θα ακολουθούσα και 2-3 εύκολα βήματα για το setup και όλα καλά, αλλά μάλλον δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα!!!

Το router που χρησιμοποιώ είναι το Baudtec TW263R4-A2 και στην ντουλάπα υπάρχουν τα:

• Sagem Fast 1500WG
  • Philips CGA5720S/TE
  • cellpipe 7130 rg 5ae.m2013 (HOL)

Μπορώ με αυτό το Hardware να κάνω κάτι???

Δημοσ.

Τι σχέση έχουν τα modem ?

• Sagem Fast 1500WG
  • Philips CGA5720S/TE
  • cellpipe 7130 rg 5ae.m2013 (HOL)

αυτά μπαίνουν σε τηλεφωνικο βύσμα και συγχρονίσουν με την ADSL

Aμα νομίζεις πως ξέρεις καλύτερα μπορείς να παρεις ότι νομίζεις υπεύθυνη σου και να το δοκιμάσεις

Δημοσ.

οι 2 πιο φτηνες οικονομικες λυσεις ειναι οι παρακατω.

καταρχην αν ειναι 10 μετρα η μια λυση θα ηταν Utp καλωδιο απο το ενα σπιτι στο αλλο.στο δευτερο σπιτι θα παρεις ενα απο τα παλια adsl router που εχεις και θα το κανεις access point.αν δεν θες να ριξεις καλωδιο μετα μια φτηνη λυση ειναι ενα Repeater>προσπαθεις να βαλεις τα 2 ρουτερ κοντα στα παραθυρα με σκοπο το repeater να παινει το σημα απο το δικο σου και να το αναμεταδιδει κοντα στο σπιτι.αυτο προυποθεται οτι τα ρουτερ θα ειναι κοντα στο παραθυρο για να πιανει το ενα σημα απο το αλλο.

Δημοσ.

Μισό λεπτό!

Λίγο πριν που ρώτησα αν τα παλιά μου modem - router μπορούν να κάνουν κάτι ο universal soldier μου είπε ότι δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που θέλω να κάνω... Μπορεί το router να γίνει AP? Και αν ναι, πώς?

Δημοσ.

αν δεις το post Μου πιο πανω σου γραφω οτι αλλη η μια λυση να ριξεις ethernet και αλλο η αλλη λυση να παιξεις ασυρματα.στις εγραψα και τις 2.αυτο με το καλωδιο στο προτεινα αν μπορεις να το κανεις με σκοπο να γινουν ολα πιο ευκολα και β.να μην χαλασεις καθολου λεφτα.

Δημοσ.

κανεις δεν θέλει να πετάξει καλώδιο όλοι βαριούνται

και πολλοι που βλεπω να μην θελουν ειναι λογω αισθητικης λογω οτι δεν θελουν να ανοιξουν τρυπες κτλ.εγω το αναφερω παντως παντα σαν λυση(οταν μιλαμε για νορμαλ αποστασεις)μηπως καποιος θελει να το κανει αφου βλεπει οτι με ολα τα αλλα ειτε βγαινει ακριβα ειτε ειναι δυσκολο.απο εκει και περα αν δεν θελει καποιος δεν μπορουμε να του πουμε κατι.απλα πραγματι το καλωδιο is the best.οπως και για τις λυσεις που αναφερεις εσυ.ωραιες μονιμες 99.,9999 uptime αλλα οι περισσοτεροι δενθελουν κατι τοσο πολυπλοκο λογω κοστους λογω μπελα λογω ελλειψης γνωσεων οποτε τους καταλαβαινω και αυτους.καποιοι θελουν απλα ενα Repeater και οσο πιασει οσο δωσει ακομα και αν δινει και 1 mbit απεναντι.δεν τους παρεξηγω .σιγουρα ειναι καλυτεροι απο ατομα που παιρνουν wifi sticks των 6 watt

Δημοσ.

σιγά μωρε τι είναι τώρα τα 6 watt και κανένα εγκεφαλικό κύτταρο να κάψεις τι πειράζει, μονο παιδιά μην κανεις μετά γιατί θα βγούν με 2 κεφαλια  κατά τα αλλα μια χαρά :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...