JohnConstantine Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Καλησπερα παιδια. Εχω την εξης απορια. Εχω μια asrock H61 cafe motherboard που στην οποια εχω εναν επεξεργαστη intel i5 2400 στα 3.1 ghz. H απορια μου ειναι οτι ανεβαζει πολυ εντονα θερμοκρασιες. Για την ακριβεια οταν δεν κανω τιποτα εχει 47 βαθμους και οι πυρινες 53 53 47. Τι γινεται ομως? Οταν παω να μπω σε ενα παιχνιδι π.χ dota 2. Ανεβαινει θα ελεγα αυτοματος στους 85-92 βαθμους. Θελω ενα προγραμμα για να δω αν μπορω να ελεγχω τους ανεμηστηρες και σε τι ταχυτητες τρεχουν. Υ.Γ: Ειχα το speedfan και το Hw monitor λενε θερμοκρασιες αλλα δεν εχουνε καποιο control για να ελεγχω τις στροφες. Μηπως τον εχει παρει το ανεμηστηρακι?(Παστα εχει και οσο για το κουμπωμα ειναι μια χαρα.) Και αν εχετε καποιο ανεμηστηρακι να προτεινετε σε περιπτωση που δεν βγαλω ακρη :/Eυχαριστω πλ!
Demon Lord Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Ψύκτρα έχεις την εργοστασιακή; Άλλους ανεμιστήρες έχεις στο κουτί; Ανέβασε κάνα δυο φωτογραφίες από το εσωτερικό του tower αν μπορείς.
TheELF Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Υ.Γ: Ειχα το speedfan και το Hw monitor λενε θερμοκρασιες αλλα δεν εχουνε καποιο control για να ελεγχω τις στροφες. Το speedfan, αν βρει ανεμιστήρα,σου βγάζει φάτσα κάρτα στης πόσες στροφές τρέχει και σου δίνει και την δυνατότητα να αλλάξεις της στροφές.
Demon Lord Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Το speedfan, αν βρει ανεμιστήρα,σου βγάζει φάτσα κάρτα στης πόσες στροφές τρέχει και σου δίνει και την δυνατότητα να αλλάξεις της στροφές. Μήπως όμως είναι κάπου αλλού το πρόβλημα;
TheELF Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Για αυτό και λέω ότι το speedfan δίνει έλεγχο,για να μην ψάχνει άλλο πρόγραμμα,λογικά η μητρική δεν έχει fan control ή το έχει κλειστό από το Bios.
Demon Lord Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Για αυτό και λέω ότι το speedfan δίνει έλεγχο,για να μην ψάχνει άλλο πρόγραμμα,λογικά η μητρική δεν έχει fan control ή το έχει κλειστό από το Bios. Πάντως είναι ασυνήθιστα ψηλές θερμοκρασίες... Τέτοιες δεν έπιανα ούτε εγώ στον q8200 με τη "μαμά" ψύκτρα και σε benchmark καταστάσεις
JohnConstantine Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Δεν μου διαβαζει στις ποσες στροφες ειναι το ανεμηστηρακι ;/. Οσο για το κουτι λιγο δυσκολο αυτη τη στιγμη με τις φωτο. Το κουτι εχει 2 ανεμηστηρες οι οποιοι ο ενας ειναι μπροστα( βαζει κρυο αερα) και ο πισω βγαζει ζεστο αερα.
veteranos123 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Το έχεις καθαρίσει το κουτί πότε από τις σκόνες?
SPANK Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Τα βασικά που πρέπει να κανεις για τις θερμοκρασίες ειναι να καθαρίσεις το κουτί απο οτι σκόνες εχει , να συμαζέψεις τα καλώδια λιγο μεσα να μην πνίγεται το hardware και αν το εχεις κανει καλο θα ηταν να βγάλει την ψύκτρα του επεξεργαστη να την καθαρίσεις απο σκόνες και να βάλεις καινούργια θερμοαγώγιμη πάστα. Αν στο speedfan δεν μπορείς να κανεις δουλειά με τους ανεμιστήρες για δες στο bios
dbr4in Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Το να έχει σε κατάσταση "ηρεμίας" 47 βαθμούς δεν μου φαίνεται και τόσο παράλογο... άλλα με 92 βαθμούς φίλε η θα κάνεις barbecue με το forum του insomnia σε καμία αλάνα η θα δεις την CPU να κάνει εκτόξευση στο φεγγάρι για να υψώσει την σημαία της intel... Οι διαδικασίες που θα σου πρωτινά να κάνεις πριν μεταβείς σε κάποια περιττή αγορά συστήματος ψύξεις είναι η εξής: 1. Καθάρισε με κάποιο blower αέρα την μονάδα μέσα μήπως έχει μαζέψει τόση σχουλα που κάτοικοί και η μικρή Τερέζα. (Η πήγαινε σε κάνα κοντινό γνωστό φαναρτζή / ξυλουργό με το κομπρεσέρ του αέρα να το φυσήξεις άλλα προσοχή μην στήλης κάνα πυκνωτή αντί την CPU στο φεγγάρι. Από αρκετή απόσταση) 2. Ίσος φτενέ τα καλώδια μέσα... ακουμπάει δηλαδή κάποιο καλώδιο στον ανεμιστήρα και τον μπλοκάρει. Γενικότερα τακτοποίησε τα αν δεν είναι τακτοποιημένα ώστε να μην "μπουκώνουν τον κλιματισμό" 3. Ίσος η ψήκτρα σου δεν έχει κουμπώσει σωστά η έχει ξεκουμπώσει... Όσο σίγουρος και να είσαι βγάλε την καθάρισέ την καθάρισε τον επεξεργαστή από την παλιά πάστα και βάλε καινούργια. Τώρα αν είναι το θέμα μαμάς ψήκτρας και όχι από όλα αυτά που προανέφερα να κοιτάξεις θα σου πρωτινά για σύστημα ψύξης την http://www.coolermaster.com/product/Detail/cooling/cpu-air-cooler/v8.html η κάποια αντιστοιχεί και για πάστα arctic silver (αν και υπερβολικά ακριβή θα έλεγα... Άλλα θα δεις διαφορά!) Είχα και εγώ πρόβλημα με την "μαμά" ψήκτρα στον intel q9660 και άγγιζα της θερμοκρασίες σου! και 2 χρόνια τώρα σε full φορτίο δεν έχω δει θερμοκρασία πάνω από 40-42 βαθμούς στο μηχάνημα! Ενώ σε κατάσταση ηρεμίας 30-32! (με την μαμά δούλευε στα 65 σε κατάστασή ηρεμίας) πολύ καλή λύσει για αερόψυξη πάντως! Αυτά!!!
arma1 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 για να μην ανοιγω αλλο ποστ μια παρεμβαση, τα δικα μου ποσοστα πως τα βλεπετε? αυτο που λεει gpu να το ανεβασβ λιγο η καλα ειναι εκει? η μηπως ανεβαινει αυτοματα? ευχαριστω! Uploaded with ImageShack.us
MauMaus Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 δεν ειναι ποσοστα ειναι βαθμοι ! μια χαρα ειναι οι θερμοκρασιες σου η καρτα μονο λιγο πανω ..
rfc Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Αν εισαι με τη μαμα ψυκτρα........... αυτες ειναι οι θερμοκρασιες σου με το συγκεκριμενο cpu. Αντε ναναι κανα δυο βαθμους πιο χαμηλες οι τελειες ενδειξεις. και της καρτας καλες ειναι αν ειναι σε load
arma1 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 μαλιστα ωραια, ναι με την μαμα ψυκτρα ειμαι, σας ευχαριστω πολυ!
Demon Lord Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Αλλά δε θα πάθεις τίποτα αν βάλεις καμιά aftermarket για να πέσουν πιο χαμηλά. Με 30€ παίρνεις πολύ καλή ψύκτρα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα