Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αχ, αυτή η αίσθηση του καινούγιου pc βρε παιδί μου δεν συγκρίνεται! Όλα φορτώνουν τόσο γρήγορα και ομαλά... Ύστερα από μερικούς μήνες όμως το pc έχει χάσει αυτόν το αέρα του, "ψιλοζοριζεται" σε βαριες εφαρμογές ενώ το boot up παίρνει αιώνες!

Την παραπάνω παραπάνω περίπτωση τη συναντώ σχεδόν καθημερινά, από χρηστες που θέλουν format ή ακόμα και αναβαθμίσεις καθώς πιστεύουν ότι ο Η/Y αρχίζει να τα φτύνει. Όπως όμως θα δούμε παρακάτω μπορούμε να επαναφέρουμε αυτή τη φρεσκάδα που έχει χάσει ο Η/Y  και πολλές φορες να τον κάνουμε να ανταποκρίνεται ακόμα πιο γρήγορα!

1) Τα βασικά!

Αρχίζουμε πάντα από τα απλά και σε αυτή τη περίπτωση αφαιρώντας περιττά προγράμματα και αρχεία και κάνοντας ενώ πλήρη έλεγχο του υπολογιστή μας με antivirus. Είμαι σίγουρος πως έχετε σίγουρα προγράμματα που δεν χρησιμοποιήτε ποτέ και διάφορα ψευτοscanners και toolbars που είναι τελείως άχρηστα.  Προσοχή! Βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε 1 και μονο 1 πλήρη και πάντα ανοικτό antivirus Αν τρέχουν 2-3 μαζί το πιθανότερο είναι να καθυστερούν δραματικά τον υπολογιστή μας, οποτε διαγράφουμε όσα antivirus έχουμε και κατεβάζουμε ένα της επιλογής μας ( συνιστώ avast ) 

controlpanelselect.png

61.png

2) Msconfig

Πληκτρολογώντας στην μπάρα αναζήτησης των windows "msconfig" και πατώντας enter εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο. Στην καρτέλα "startup" ( εκκίνηση στοιχειων ) υπάρχει μια λίστα με τις εφαρμογές που ανοίγουν μαζί με το ξεκίνημα των windows. Κρατήστε μονο τις πιο απαραίτητες για εσάς. Π.χ αν κατεβάζετε πολύ αφήστε μονο το μtorrent, μη φοβηθείτε να κλείσετε τις εφαρμογές της adobe η των windows, όλες εκκινούνται αυτόματα όταν τους ζητηθεί. Ύστερα πηγαίνετε στην καρτέλα Boot (εκκίνηση υπολογιστή) και πατήστε στο επιλογές για προχωρημένους, εκεί βάλτε tik στο κουτάκι που λέει αριθμός επεξεργαστών και την συρόμενη μπάρα από κάτω επιλέξτε τον αριθμό των πυρήνων του επεξεργαστή σας. Εάν το κουτάκι διπλα που λέει μεγιστη μνήμη είναι "τικαρισμενο" βγάλτε το τικ

Perf2_msconfig_startup.gif

msconfig_boot.jpg

3) Defrag!

Καθώς το πρόγραμμα ανασυγκρότησης δίσκων των windows είναι λίγο gtp, σας συνιστώ να κατεβάσετε κάποιο από τα εκατοντάδες freeware που κυκλοφορούν στο internet. Προσωπικά έχω το defragler και σας το συνιστώ καθώς είναι εύκολο ως προς τη χρήση και αποτελεσματικό. Απλά το ανοίγουμε επιλέγουμε δίσκο
και πατάμε start. Είναι όμως μια χρονοβόρα διαδικασία γιαυτο κάντε το μονο αν έχετε πολύ άδειο χρόνο. Επίσης καλο θα ήταν να κατεβάσουμε και το hdsentinel και να δούμε την υγεία των δίσκων μας.

defraggler_defragging.jpg

4) Επιλογες επιδοσεων!

Πατάμε πάνω στο εικονίδιο των windows και κάνοντας δεξί κλικ πάνω στο "υπολογιστής" επιλέγουμε τις ιδιότητες.

Win7-domainadd-01.jpg

Επιλέγουμε το "ρυθμίσεις για προχωρημένους "

namestart.png

και στο παραθυρο που εμφανισζεται παταμε το ρυθμίσεις στις επιλογες επιδοσεων

attachment.php?attachmentid=110651&d=135

Θα εμφανιστεί μια λίστα με τα εφέ των windows. Απενεργοποιήστε όλα τα κουτάκια ΕΚΤΟΣ από τα 4-10 και τα 3 τελευταία. Δεν θα παρατηρήσετε κάποια αλλαγή στην εμφάνιση των windows όμως θα είναι πολύ γρηγορότερα. Τώρα αν δεν θα ενδιαφέρει η εμφάνιση απενεργοποιήστε όλα τα κουτάκια, έτσι θα έχετε ακόμη πιο γρήγορο σύστημα.

4) Ο Γιατρος λεει: !

Oυυφ! Φτάσαμε στο τελευταίο κομμάτι! Κουραστήκαμε εε? E λοιπόν για να μην πάει στραφη όλη η μέχρι τώρα δουλειά μας πρέπει να μάθουμε να συντηρούμε το σύτημα μας ώστε να μην ξαναχρειαστεί να περάσουμε όλη αυτή τη διαδικασία! Ο γιατρός λοιπόν συστήνει: Αντιβίωση 1 φορα την εβδομάδα τουλάχιστον (πλήρη scan), άμεσο κατέβασμα του Advanced system care (η οποιοδήποτε παρoμοιου προγράμματος) που μας ενημερώνει για την κατάσταση του Η/Y μας και με ένα scan βρίσκει και διορθώνει λάθη μητρώου, και συντομεύσεων, καθάρισμα σκουπιδιών, έλεγχο δίσκου, internet boost, security defense και πολλά αλλα! (Το τρέχουμε κάθε 2-3 μέρες, είναι σχετικά γρήγορο)

advanced-system-care-6-beta-550x373.jpg

• Like 2
Δημοσ.

Το χάλασες στο τέλος:

[...]

...άμεσο κατέβασμα του Advanced system care (η οποιοδήποτε παρoμοιου προγράμματος) που μας ενημερώνει για την κατάσταση του Η/Y μας και με ένα scan βρίσκει και διορθώνει λάθη μητρώου, και συντομεύσεων, καθάρισμα σκουπιδιών, έλεγχο δίσκου, internet boost, security defense και πολλά αλλα! (Το τρέχουμε κάθε 2-3 μέρες, είναι σχετικά γρήγορο)

advanced-system-care-6-beta-550x373.jpg

Πολύ λάθος συμβουλή κατά τη γνώμη μου.

Και ακόμα χειρότερα, μπορεί να φέρει δυσάρεστες εκπλήξεις αυτή η προτροπή.

• Like 4
Δημοσ.

Ισχύει...παλιότερα  πίστευα ότι το system care ήταν όντως καλό....μέχρι που την έπαθα.Μια μέρα καθάρισα το registry και μετά το reboot δεν μπορούσα να ανοίξω ούτε ένα πρόγραμμα.Ευτυχώς είχα κάνει restore.Αυτή την στιγμή χρησιμοποιώ glary utilities 3 και tune up κάνοντας περιορισμένη συντήρηση.Για την ώρα είμαι Ok

• Moderators
Δημοσ.

Ισχύει...παλιότερα  πίστευα ότι το system care ήταν όντως καλό....μέχρι που την έπαθα.Μια μέρα καθάρισα το registry και μετά το reboot δεν μπορούσα να ανοίξω ούτε ένα πρόγραμμα.Ευτυχώς είχα κάνει restore.Αυτή την στιγμή χρησιμοποιώ glary utilities 3 και tune up.Για την ώρα είμαι Ok

Δεν ειναι το systemcare συγκεκριμενα. ΕΙναι καθε αντιστοιχο προγραμμα.

• Like 3
Δημοσ.

Προσωπικά πιστεύω ότι έχει να κάνει με τα εργαλεία registry του κάθε προγράμματος.Εγώ δεν τα χρησιμοποιώ και είμαι ok για την ώρα.

Δημοσ.

@revolver1990

Η ένσταση μου δεν ήταν στο asc αλλά σε όλα τα προγράμματα του είδους.

δεν σε πιανω... δεν υπαρχουν παρομοια προγραμματα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το χάλασες στο τέλος:

Πολύ λάθος συμβουλή κατά τη γνώμη μου.

Και ακόμα χειρότερα, μπορεί να φέρει δυσάρεστες εκπλήξεις αυτή η προτροπή.

και στην αρχη τα χαλασε , με το που ξεκινησε γι αυτο κ σταματησα να διαβαζω !

ποτε αφαιρεση των προγραματων απ το προγραμμα των win !  υπαρχουν τελεια προγραμματα γι αυτη την δουλεια πχ your unistaller

που δεν αφηνουν σκουπιδια στην μνημη κτλ κτλ

Επεξ/σία από MauMaus
Δημοσ.

Τα μόνα προγράμματα για συντήρηση που χρειάζονται είναι: CCleaner και Revo Uninstaller. Για Antivirus προτείνω Avast! και ένα τακτικό scan με malwarebytes. Απεγκατάσταση java εκτός και αν σου χρειάζεται (σε αυτή την περίπτωση έχεις πάντα τις τελευταίες ενημερώσεις !!). Τέλος έχε σε κάθε σου browser την σελίδα του mozilla για έλεγχο των πρόσθετων στους σελιδοδείκτες σου (μην ανησυχείς δουλεύει και με άλλους browser εκτός του mozilla). Σου τα αναφέρω αυτά επειδή η ασφάλεια ενός pc συνδέεται με την ταχύτητά του. Μην ξεχνάς ποτέ ότι το θέμα ταχύτητα εξαρτάται και από το hardware του pc π,χ sdd hard disks, περισσότερη RAM κ.α

Το site του mozilla για έλεγχο ενημερώσεων (αν και το avast έχει αυτή τη δυνατότητα):

https://www.mozilla.org/el/plugincheck/

Δημοσ.

- Στην καρτέλα boot μπορείτε να τικάρετε και το "No gui boot". Αν και δεν έχω τσεκάρει αν όντως γλιτώνεις χρόνο, και αν γλιτώνεις είναι ελάχιστα δευτερόλεπτα.

- Ccleaner μόνο για αυτόματο άδειασμα cache/temp των πάντων (Windows, Browsers, κλπ), όχι για registry cleaner.

- Σε παλιότερα PC βοηθάει πολύ κάποιο AdBlock στον Browser (προτείνεται AdBlock Plus, υπάρχει για όλους τους browsers). To flash στις διαφημίζεις γονατίζει τους παλαιότερους επεξεργαστές.

Δημοσ.

και στην αρχη τα χαλασε , με το που ξεκινησε γι αυτο κ σταματησα να διαβαζω !

ποτε αφαιρεση των προγραματων απ το προγραμμα των win !  υπαρχουν τελεια προγραμματα γι αυτη την δουλεια πχ your unistaller

που δεν αφηνουν σκουπιδια στην μνημη κτλ κτλ

Ακριβως αυτο κανει το asc καθαριζει  junk files

Παιδια οσοι εχουν συμβουλες και tips γραφτετα ευπροσδεκτα! Οσοι εχουν διαθεση να με προσβαλουν και να προκαλεσουν συγχηση στον απλο αναγνωστη ας μην το κανουν εδω.Προσπαθησα να γραψω αυτον τον οδηγο οσο πιο απλα γινεται και αφιερωσα χρονο, θα παρακαλεσω οσους διαφωνουν να με σεβαστουν και να στειλουν μυνημα και οχι να αποτρεπουν τον κοσμο απο το να τον ακολουθησει

Διαφωνώ με τη χρήση τους.

Αδικος, οκ το σεβομαι πολοι διαφωνουν με τη χρηση τους δεν σε παρεξηγω απλα εγω εχω δει οτι κανει δουλεια γιαυτο το συμπεριελαβα.

Δημοσ.

σορυ φιλε ουτε να σε προσβαλω ουτε να σε προκαλεσω εχω την διαθεση κ αν το πηρες ετσι σορρυ !

πρεπει να ξερεις οτι την ιδια δουλεια κανουν πολλα προγραμματα ! καμμια σχεση ομως η δουλεια που κανει το προγραμμα των win με το revo η το your unistaller .. καμμια σχεση πραγματικα ..

Δημοσ.

Ok φιλε δεν τρεχει θεμα :) Απλα οπως ειπα προσπαθω να το κανω οσο πιο απλο γινεται και να μην μπλεκω μεσα περισσοτερα προγραμματα. Αυτο που λειπει απο τον uninstaller των win το συμπληρωνει το asc. Δεν αξιζει τωρα να τσακωθουμε για χαζα θεματα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...