gmak13 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Καλημέρα σας . Αγόρασα πρόσφατα τον ι5 4670Κ με την μητρική Asus Z87-K και όταν τρέχω το cpu-z παρατηρώ το εξής: multiplier : Χ34 Bus speed : 100 Core speed: 3400 Οι τιμές αυτές δεν μεταβάλονται ενώ από όσα γνωρίζω θα έπρεπε το σύστημα σε idle κατάσταση να ρίχνει το multiplier για οικονομία. Στο bios της μητρικής είναι ενεργοποιημένη η επιλογή EIST (Enchannced Intel SpeedStep Technology) και γενικά δεν έχω κάνει κάποια αλλαγή. Υπάρχει τρόπος να το κάνω να δουλέψει; Ευχαριστώ.
WalkerSW Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Εχεις πειραξει τπτ στα power options των windows? Διαλεξε το default balanced profil.
gmak13 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 ¨Οχι το power management δεν το έχω αλάξει είναι στο balanced profil με default ρυθμίσεις. ΟΚ το πρόβλημα λύθηκε. Επειδή δεν έχω πολύ χρόνο βαρέθηκα να κάνω format τα windows 7 μετά την ανβάθμιση του PC οπότε τα windows είχαν κρατήσει τις ρυθμίσεις του παλιόυ επεξεργαστή (Ε8400). Τώρα όλα λειτουργούν κανονικά αλλά στο μέλλον με βλέπω για format ...
gusretalis Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Που εννοείς ότι τις έχει κρατήσει τις ρυθμίσεις του παλιού;
gmak13 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Απλά έτρεχε μόνο με 2 πυρήνες λόγω ότι ο παλιός ήταν 2πύρηνος! Οπότε πήγα στο system configuration -----> boot ----> Advanced options και είδα ότι ήταν τικαρισμένη η επιλογή για 2 πυρήνες. Το απενεργοποίησα και όλα καλά! 1
rfc Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Μπορεις να το ξαναενεργοποιησεις τωρα......... γνωστο θεμα οταν αλλαζεις cpu, ακομη και με ιδιο αριθμο πυρηνων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα