sonyxp Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Καλημέρα, Έβαλα ADSL από τον ΟΤΕ και έχω μερικά μιρκο-θέματα Δεν μπορώ να το κάνω να δουλεύει και τηλέφωνο και Internet μαζί, και το Internet να πιάνει full speed. Να ξεκαθαρίσω ότι, όταν έχω το καλώδιο συνδεδεμένο από την πρίζα του τηλεφώνου στον Rooter χωρίς καμία παρεμβολή, πιάνω 16~ Mbps. 1.Έχω ένα πραγματάκι (δεν ξέρω πως το λένε, δεν είναι διαχωριστής ή φίλτρο), που το βάζω στην πρίζα τηλεφώνου και μου βγάζει 2 εξόδους. Συνδέω απευθείας τα καλώδια του Rooter και του τηλεφώνου (χωρίς φίλτρο ή διαχωριστή ή...) και δουλεύουν μαζί ταυτόχρονα (δεν έχω διακοπή Internet όταν μιλάω) αλλά το πρόβλημα είναι ότι η ταχύτητα από τα 16~ Mbps Που πιάνω πέφτει στα 7 ακόμα και αν δεν μιλάω (δοκίμασα να αφήσω μόνο το Internet στο πραγματάκι αυτό αλλά πάλι 7 έπιανα) 2. Δοκίμασα σύμφωνα με τις οδηγίες, έβαλα το μπλε καλώδιο στην πρίζα του τηλεφώνου και στην άλλη άκρη τον διαχωριστή, στον διαχωριστή έβαλα το καλώδιο του τηλεφώνου στο μαύρο και το Internet στο γκρι (όπως λέει το βιβλίο δηλαδή). ΑΛΛΑ δεν έχω Internet, μόνο τηλέφωνο έχω. 3.Δοκίμασα το (2) με μια μικρή αλλαγή, έβαλα στον διαχωριστή το φίλτρο και στο φίλτρο το τηλέφωνο. ΠΑΛΙ ΌΜΩΣ ΜΟΝΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ είχα, δεν είχα Internet. Να σημειώσω ότι στο (2) και στο (3), δεν είχα Internet άσχετα αν μίλαγα ή όχι!
SPANK Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Βασικα η κλασσική συνδεσμολογία για να εχεις και τα τηλέφωνα ειναι splitter εκει που ειναι το router το link στην μπρίζα και μετα συνδέεις το router εκει που λεει modem η router και στο αλλο το τηλέφωνο αν εχεις , στις υπόλοιπες μπρίζες στο σπίτι που εχεις τηλεφωνικές συσκευές επανω βάζεις απλα φίλτρα
sonyxp Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Βασικα η κλασσική συνδεσμολογία για να εχεις και τα τηλέφωνα ειναι splitter εκει που ειναι το router το link στην μπρίζα και μετα συνδέεις το router εκει που λεει modem η router και στο αλλο το τηλέφωνο αν εχεις , στις υπόλοιπες μπρίζες στο σπίτι που εχεις τηλεφωνικές συσκευές επανω βάζεις απλα φίλτρα έχω, έβαλα το τηλέφωνο και δεν είχα Internet (χωρίς φίλτρο), θα δοκιμάσω τώρα... Δοκίμασα, δουλεύει ΑΛΛΑ ΚΟΒΕΤΑΙ η ταχύτητα στα 7Mbps(χωρίς να μιλάω), τι φταίει ρε παιδιά? Ίσως έκανα κάτι λάθος πριν που έβαλα την τηλεφωνική πρίζα, Είχε 4 καλώδια, 2 κανονικά(μπλε-κόκκινο) και άλλα 2 πιο χοντρά(άσπρα και τα 2) σύνδεσα μόνο τα 2 πρώτα (μπλε-κόκκινο και τα άλλα 2 τα άφησα. Τι παίζει?
karx Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 δε μας βαζεις και καμια φωτο απο ολα αυτα που λες ? ετσι θα σχηματισουμε πληρες αποψη για να βοηθηθεις.
sonyxp Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Έβαλα το τηλέφωνο σε άλλη πρίζα (εκεί που με βολεύει) με φίλτρο. Ο υπολογιστής είναι αλλού, σε άλλη πρίζα χωρίς φίλτρο ή διαχωριστή. Όλα εντάξει δουλεύουν τώρα (το είχα κάνει και πριν αυτό και σας είπα είχα 7Mbps), τώρα έχω κανονικά ~16 Έκανα restart ton Router & PC και δουλεύει κανονικά τώρα...
poulinos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2013 μερικα πραγματακια. α.αλλο ο διαχωριστης (splitter) απο ενα σε δυο η απο ενα σε τρια κτλ αλλο το adsl splitter. ο κανονας λεει τα παρακατω.αν βαλεις καπου το τηλεφωνο μονο του βαζεις φιλτρο. αν βαλεις καπου το ιντερνετ μονο του δεν βαζες τιποτα αν βαλεις καπου ιντερνετ και τηλεφωνο βαζεις adsl splitter. αν βαλεις καπου ιντερνετ και θες δυο τηλεφωνα βαζεις ενα διακλαδωτη στο Phone του splitter και ολα μια χαρα. επισης δεν βαζουμε φιλτρο πανω στο adsl splitter.επισης πισω απο τον τοιχο οσα λιγοτερα καλωδια εχεις τοσο καλυτερα.
jkoukos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Και να συμπληρώσω, σε περίπτωση που κανείς δεν έχει κάποιο από τα 2: Αν βάλεις απλό τηλεφωνικό ταφ (διαχωριστή) και στην μία έξοδο προσθέσεις ένα φίλτρο, είναι το ίδιο με το να βάλεις ADSL splitter. Αν βάλεις ένα ADSL splitter και χρησιμοποιήσεις μόνο την έξοδο PHONE, είναι το ίδιο με το να βάλεις σκέτο φίλτρο.
poulinos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Και να συμπληρώσω, σε περίπτωση που κανείς δεν έχει κάποιο από τα 2: Αν βάλεις απλό τηλεφωνικό ταφ (διαχωριστή) και στην μία έξοδο προσθέσεις ένα φίλτρο, είναι το ίδιο με το να βάλεις ADSL splitter. Αν βάλεις ένα ADSL splitter και χρησιμοποιήσεις μόνο την έξοδο PHONE, είναι το ίδιο με το να βάλεις σκέτο φίλτρο. σωστο επισης μπορει καποιος αν εχει 2 τηλεφωνα να βαλει διακλαδωτη πανω στο φιλτρο.παιζει μια χαρα.δεν χρειαζεται δηλαδη να βαλει τριπλο ταφ και να βαλει 2 φιλτρα.μπορει να βαλει διακλαδωτη ειτε πανω στο Phone του splitter ειτε πανω στο φιλτρο.γενικως παιζεις οπως θες αρκει να θυμαται καποιος οτι πριν φτασει στο τηλεφωνο πρεπει να φιλτραριστει.και οτι στο ιντερνετ παει χωρις να φιλτραριστει. και προσπαθουμε να μην αφηνουμε φιλτρα η splitter χωρις τιποτα επανω.καποιες φορες κανουν διαφορα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα