Προς το περιεχόμενο

Αρχαριος και εγκατασταση Linux

Fronimitis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οκ ας το παρουμε απο την αρχη.

Ειμαι τελειως ασχετος απο Linux και δεν εχω ιδεα ποια να βαλω,ποια να εγκαταστησω και πως να τα χρησιμοποιησω.Εχω ενα λαπτοπ HP dv5-1160(αν παιζει ρολο διπυρινο,4gb ram,320gb σκληρο δισκο) του 2009 το οποιο με τα windows 7 που του περασα στεκεται αλλα δεν πεταει κιολας.Ετυχε η αδερφη μου να γνωρισει ενα παιδι που μεσω team viewer της περασε dual boot τα windows vista που ειχε(το λαπτοπ ειναι χειροτερο απο το δικο μου) και τα linux(δεν εχω ιδεα ποια).

Ε με τα linux επαθα την πλακα μου.Το ταμπλετ συμπεριφερεται λες και ειναι τελευταιας τεχνολογιας!Μπουταρει αμεσως,κι ολα πανε ομαλα και γρηγορα.Μου θυμισε λιγο apple το ολο γραφικο περιβαλλον.

Μου εδωσε ο τυπος ενα στικακι με οτι χρειαζομαι για να κανω την εγχειρηση αλλα δεν εχω ιδεα τι να κανω οποτε ρωτω εσας.

Το στικακι περιεχει αυτα https://www.dropbox.com/s/wl41yc8h44zt3m1/2013-08-22%2020.44.00.jpg

Ποια εκδοση linux ειναι;Mint και Olivia μου ειπε.Υπαρχει κατι τετοιο;

Ποσο χωρο να αφησω για τα Windows 7 και ποσο για τα linux;

Επισης οτι απομεινει απο χωρο στον σκληρο δισκο πως θα γινει να ειναι κοινος και για τα 2 λειτουργικα;

Π.χ. να εχω μια ταινια και να την βλεπουν και τα 2.

Σας ευχαριστω πολυ κι ελπιζω στην βοηθεια σας να ξαναζωντανεψω το λαπτοπ μου.

ΥΓ.Ισως θα μπορουσα να πω σε εκεινον να μου το κανει μεσω team viewer αλλα δεν τον ξερω και δεν τον εμπιστευομαι να μπει στον υπολογιστη μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαρίστως να σε βοηθήσουμε αλλά πρέπει να είσαι διατεθειμένος να μάθεις καινούρια πράγματα (γιατί linux != Windows) και να αφιερώσεις λίγο χρόνο. Ξεκίνα από εδώ και έλα πάλι με συγκεκριμένες ερωτήσεις.

Το πρώτο που πρέπει να αποφασίσεις είναι αν θες να βάλεις linux (το απάντησες νομίζω ήδη) και το δεύτερο με ποιο τρόπο θες να το δοκιμάσεις (virtualbox ή κανονική εγκατάσταση). Διάβασε τον οδηγό στα αντίστοιχα κεφάλαια και εδώ είμαστε.

• Like 1

όλο το google guides είναι με tutorial πως θα βάλεις linux μαζί με windows ώρες ένας άρχισε και όπου εxεις συγκεκριμένη απορία ρωτάς έτσι στα γενικά τι να σου πει κανεις.

Προφανώς και το Linux είναι καλύτερο ασφαλέστερο και πιο γρήγορο OS από τα Windows.

Το Mint είναι ωραία k καλο και θυμίζει λίγο Windows

Εγώ στο Netbook έχω Lubuntu αλλα μετά την έκδοση 13 αρχίζει και χαλάει, για windows στο netbook ούτε συζήτηση είναι σαν να περιμένω το κινητό μου να φόρτωση Windows ενώ στο Linux πάει μια χαρά

Επίσης πολύ καλά είναι και τα Καθαρά Debian.

Μιας και εδω και χρονια εχω κινητα Android οι λεξεις κερνελ και διανομη δεν μου ειναι αγνωστες αφου τους αλλαζω λιγο τα φωτα αλλα στον υπολογιστη ολα ειναι διαφορετικα.

Οκ ξεκιναω το διαβασμα απλα θελω να μου προτεινετε μια διανομη που θα ειναι ελαφρια κι οτι πιο κοντα σε windows για να περιματιστω και να εξοικιωθω λιγο καλυτερα.

lubuntu για τελείως ελαφρυ http://cdimage.ubuntu.com/lubuntu/releases/12.04/release/lubuntu-12.04-desktop-amd64.iso

linux mint olivia με cinnamon (αυτό λογικά είδες στης αδερφής σου) http://www.linuxmint.com/edition.php?id=132

• Like 1

Αυτο εχει http://blog.linuxmint.com/?p=2391 τελικα.Την εβαλα και ρωτησε.

Οκ μεσα στο σουκου θα μπουνε,θα κατσω να διαβασω μολις ξεμπερδεψω απο την δουλεια να τα βαλω.

Θα κατσω να κανω και φορματ τα windows να χωρισω τον δισκο,να παρω backup,εχω δουλεια δηλαδη...

Αντε και καλη μου τυχη!

Τα διαβασα κι επελεξα το dual boot.

Για καθε μερα τα χρειαζομαι για ιντερνετ,ταινιες  και μουσικη.Δεν κανω κατι εξειδικευμενο δηλαδη.

Κι αν χρειαστω κατι που δεν θα ξερω ή δεν θα μπορω να το κανω με τα linux,να εχω και τα windows.

Τωρα αν αργοτερα βρω λυση για ολα και με βολεψουν θα παραμεινω σε αυτα.

Αφου μου ηταν ευκολο στο κινητο λογικα θα τα καταφερω και στο λαπτοπ.

Οκ τότε

1. Παίρνεις backup

2. Κατεβάζεις το iso μιας διανομής

3. Το γράφεις σε ένα cd / usb

4. bootάρεις από το cd/usb και φτιάχνεις τα partition

5. Κάνεις την εγκατάσταση.

Εγώ προσωπικά θα έπαιζα καμιά εβδομάδα με virtualbox για να δω τι παίζει (πως γίνεται η εγκατάσταση προγραμμάτων κτλ)

Επίσης αν μπορείς τσέκαρε μεσω του Live CD/USB αν παίζουν τα περιφερειακά σου οκ. Βασικά το internet σε ενδιαφέρει κυρίως. Αν έχεις net όλα τα υπόλοιπα φτιάχνουν.

• Like 1

Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου!

Απο αυριο θα ξεκινησω δουλεια.Δεν χρειαζεται να παιξω με virtualbox αφου εχω της αδερφης μου που τα κοιταω συνεχεια.Δηλαδη ξερω τι θα βαλω και τι να περιμενω.Τα πολυ βασικα τα εχω ψιλοδει δηλαδη.

Καλυτερα να βαλω πρωτα τα windows και μετα τα mint 15 ετσι;

Επισης ποσο χωρο να δωσω στα mint15;30 gb ειναι ενταξει;

Ναι βάλε πρώτα τα windows. Γίνεται να βάλεις πρώτα τα linux αλλά απαιτείται ένα παραπάνω βήμα (επαναφορά grub).

Στον οδηγό, στο κεφάλαιο με τα partitions λέει και για τα μεγέθη.

• Like 1

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση σχετικά με τον οδηγό, μπορείς να την κάνεις σε αυτό το θέμα.

http://www.insomnia.gr/topic/470836-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%8D-linux-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...