Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασιες FX 8350 και Overclock

superKots

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πρωτον αυτο το επιχειρημα περι βαρους ειναι ανουσιο ,, δεν εχω δει ποτε καμια ψυκτρα να σπαει pcb. Δευτερον οι υδροψυξεις που συναγωνιζονται τις γομαροψυκτρες ειναι διπλα ψυγεια , και το 99,99% που περνει διπλα ψυγεια χωραει αυτες τις ψυκτρες. Οι αεροψυκτρες ειναι πιο φτηνες ,πιο αθορυβες και πιο reliable

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικα παρηγγειλα την NH-U14S και αυριο θα την εχω στα χερια μου. Ελπιζω να δω μεγαλες διαφορες γιατι για αυτην την αγορα εμεινα ταπι για αρκετο διαστημα :P

Ωραιος! Περιμενουμε εντυπώσεις και αποτελέσματα, γιατι και εμενα με ενδιαφερει αυτη η ψυκτρα. Θα σου πει και ο Adtakhs πως να πας το cpu στα 4.5Ghz και θα εισαι ΤΖΙΤΖΙ!!

Λοιπον παιδια εβαλα την ψυκτρα χθες (η οποια ειναι θηριο), αλλα δεν ειχα backplate και την εβαλα χωρις. Λετε να εχω προβλημα?

Απο θεμα θερμοκρασιας, επεσε περιπου 20-23 βαθμους. Για παραδειγμα στο guild wars 2, το οποιο για ενα περιεργο λογο(ισως επειδη στρεσαρετε και η καρτα και τρωει extra ζεστη η cpu?) ανεβαζει πολυ περισσοτερους βαθμους απο οτι το prime95(το 2ο test που λεει max heat), πριν παρω την ψυκτρα εφτανε max 80 βαθμους, ενω τωρα φτανει max 60.

Αλλες μετρησεις δεν εχω κανει ακομα, αλλα παρολο το οτι επεσε 20 βαθμους με προβληματιζει για οταν κανω overclock. Αν τωρα χτυπαει 60, με overclock ποσο θα φτασει?

Λοιπον παιδια εβαλα την ψυκτρα χθες (η οποια ειναι θηριο), αλλα δεν ειχα backplate και την εβαλα χωρις. Λετε να εχω προβλημα?

Απο θεμα θερμοκρασιας, επεσε περιπου 20-23 βαθμους. Για παραδειγμα στο guild wars 2, το οποιο για ενα περιεργο λογο(ισως επειδη στρεσαρετε και η καρτα και τρωει extra ζεστη η cpu?) ανεβαζει πολυ περισσοτερους βαθμους απο οτι το prime95(το 2ο test που λεει max heat), πριν παρω την ψυκτρα εφτανε max 80 βαθμους, ενω τωρα φτανει max 60.

Αλλες μετρησεις δεν εχω κανει ακομα, αλλα παρολο το οτι επεσε 20 βαθμους με προβληματιζει για οταν κανω overclock. Αν τωρα χτυπαει 60, με overclock ποσο θα φτασει?

Ποια θερμοκρασια κοιταζεις και απο που? Αυτην που παιρνεις απο την μητρικη?

Κατσε ρε σι το gw2 βγαζει πιο πολλους βαθμους απο το πρόγραμμα που stressarei το cpu 100% για αρκετη ωρα??? Τι κουλο ειναι αυτο παλι?? Κατι λαθος εχει γινει, δεν παιζει, φιλος με 8320 και 212evo στο gw2 εφτανε τους 55C max temp στα 4.2ghz που τον ειχε.. Εχεις βαλει το τελευταιο bios στην μητρικη σου?? Εχεις περασει τα 2 updates που ειναι για τους Fx?? Ποσο Vcore δειχνει το hwmonitor στο peak του cpu??

Λετε οντως να παιζει καποιο προβλημα? Την παστα πιστευω την εβαλα καλα. Εβαλα λιγο στη μεση και με την πιεση της ψυκτρας απλωθηκε (καλα δεν εφτασε μεχρι τις ακρες του cpu). Την ψυκτρα την συνδεσα στο CPU-FAN, δεν ξερω αν παιζει ρολο. Οσον αφορα το gw2 και το prime95, και πριν αλλαξω ψυκτρα παλι το gw2 επιανε παραπανω θερμοκρασιες. Βεβαια το prime δεν το αφησα ωρα.

Οριστε και τα τωρινα temps μετα απο guild wars 2:

temps.jpg

BIOS και τα updates που λες δεν τα εχω κοιταξει. Παιζουν σημαντικο ρολο? Παιδια αν θελετε να κανω καποιο τεστ πειτε μου να το κανω αυριο. Ειμαι περιεργος να δω τι φταιει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tον ίδιο cpu έχουμε και παρόμοια ψύκτρα. Εμένα δεν πάει τοσο ψηλά σε gaming ομως.

Κατι δεν κανεις σωστα η δεν εχεις καλο airflow.

Στη φωτό στρεσσάρω με occt linpack επι 30 λεπτά αυτα τα temps έχω.

post-207159-0-73698800-1377723376_thumb.png

Επεξ/σία από AiWaaa

Λετε οντως να παιζει καποιο προβλημα? Την παστα πιστευω την εβαλα καλα. Εβαλα λιγο στη μεση και με την πιεση της ψυκτρας απλωθηκε (καλα δεν εφτασε μεχρι τις ακρες του cpu). Την ψυκτρα την συνδεσα στο CPU-FAN, δεν ξερω αν παιζει ρολο. Οσον αφορα το gw2 και το prime95, και πριν αλλαξω ψυκτρα παλι το gw2 επιανε παραπανω θερμοκρασιες. Βεβαια το prime δεν το αφησα ωρα.

Οριστε και τα τωρινα temps μετα απο guild wars 2:

temps.jpg

BIOS και τα updates που λες δεν τα εχω κοιταξει. Παιζουν σημαντικο ρολο? Παιδια αν θελετε να κανω καποιο τεστ πειτε μου να το κανω αυριο. Ειμαι περιεργος να δω τι φταιει.

ΟΛΟ το συστημα σου εσωτερικα ειναι παρα πολυ ζεστο. 39 σε ssd πρωτη φορα βλεπω. Εχεις βαλει λαθος τα ανεμιστηρακια και μεσα ο ζεστος αερας κανει κυκλους. Παρε ενα χαρτακι απο το καπνο σου (!) και βαλτο διπλα απο ενα ανεμιστηρακι να δεις προς τα που φυσαει. Ξερεις πιστευω οτι τα 2 μπροστα και το πλαινο βαζουν,και τα πανω και το πισω βγαζουν τον αερα. Η εισαι σε δωματιο με 35C..

Βασικα το δωματιο ειναι οντως ζεστο, αλλα φταιει και η θεση του υπολογιστη. Ειναι σε ξυλινο γραφειο που εχει κατω εσοχη για υπολογιστη και απο πισω ειναι τοιχος. Εχω ανοιξει τρυπα στο πλαι του ξυλου και εχω αφησει λιγο κενο με τον τοιχο, αλλα δεν μπορω να κανω κατι αλλο. Δεν χωραει αλλου!

Απο ανεμιστηρακια εχω 1 μπροστα, ενα πισω και την ψυκτρα. Δεν παιρνει αλλα το κουτι. Βεβαια το μπροστα ανεμιστηρακι εχει απο πισω του τις θηκες για τους δισκους. Οποτε δεν πρεπει να περναει πολυς αερας στο κουτι. Παντως θα δοκιμασω αυτο με το χαρτακι για σιγουρια, αν και νομιζω οτι τα εχω βαλει σωστα.

Υ.Γ. Μικρο ή μεγαλο χαρτακι? :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...