Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασιες FX 8350 και Overclock

superKots

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια. Χθες πηρα νεο σετ cpu, mobo, ram και θελω να κανω καποιες ερωτησεις. Το συστημα μου ειναι το εξης:

CPU: AMD FX 8350 Black Edition

CPU Cooler: Του επεξεργαστη

GPU: SAPPHIRE HD 7870 GHz Edition OC 2GB

Motherboard: GIGABYTE 990XA- UD3

RAM: 16GB (2X8) Kingston HyperX Red 1600Mhz

PSU: Thermaltake Toughpower 750w

Hard Disks: Samsung 840 SSD 128GB & WD 320GB & WD 640GB

Case: Cooler Master RC-534-KKNA-GP CENTURION

Monitor: Samsung SyncMaster 2243NW

Καταρχας θελω να ρωτησω αν οι θερμοκρασιες του επεξεργαστη ειναι κομπλε. Χθες παιζοντας Guild Wars 2 που ειναι κυριως CPU bound, ο επεξεργαστης εφτασε και μεχρι 80 βαθμους. Σκεφτηκα οτι ισως ειναι 1η μερα και δεν εχει στρωσει. Σημερα ετρεξα το prime95 με την επιλογη που λεει max heat η καπως ετσι. Το αφησα κανα 5λεπτο και εφτασε στους 70. Αργοτερα εβαλα λιγο Assassin's Creed 3 και εφτασε μεχρι 72 βαθμους στο μισαωρο. Δεν ειναι πολυ υψηλες οι θερμοκρασιες? Να σημειωσω οτι ειμαι με την stock ψυκτρα.

Ερωτησεις για overclock:

Χωρις να εχω ασχοληθει ιδιαιτερα, θα ηθελα να μου πειτε στο περιπου με βαση το συστημα μου (φυσικα με μια καλη aftermarket ψυκτρα στα 40-70 ευρω) ποσο overclock θα μποσουσα να κανω. Επισης εχετε να μου προτεινετε καμια ψυκτρα μεσα στο budget που ανεφερα? Δεν τα εχω ακομα τα λεφτα αλλα θα αρχιζω να μαζευω.

Ευχαριστω πολυ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Για το overclock δεν ξερω να σε βοηθησω καθως δεν εχω ασχοληθει με amd . Επισης οι θερμοκρασιες ειναι λιγο μεγαλες αλλα οι stock ψυκτρες δεν φημιζονται για καλες.Η κλασσικη και διαχρονικη noctua http://www.skroutz.gr/s/416773/Noctua-NH-D14.html μετα παμε στις silver arrow εξησου καλες http://www.skroutz.gr/c/673/cpu-fans.html?keyphrase=silver+arrow . Μεταξυ τους θα δεις μικρη διαφορα θερμ. με την noctua λιγο πιο ζεστη αλλα αρκετα πιο αθορυβη

• Like 1

Μια λύση αν θες overclock νερό και τίποτε άλλο.

Ποσταρε μας μια φωτό του κουτιου σου. Εγω με h100i (όχι ότι η noctua υστερεί που ανέφερε ο Φιλος παραπάνω προς θεού είναι κορυφαία) με 4,5 ghz stable 24/7 το οποίο έγινε μόνο του με την asus sabertooth 990fx max me 3 ώρες dota και καμία ώρα battlefield χτυπάει 40αρια με 45. Εχω το νου μου και αλλάζω το προφίλ όμως και το βάζω που κ που performance.

Το chip είναι κορυφαίο μη συμβιβαστεις με τίποτα Φτηνές ψυχτρες.

Sent from my iPad using Insomnia

Ποσταρε μας μια φωτό του κουτιου σου. Εγω με h100i (όχι ότι η noctua υστερεί που ανέφερε ο Φιλος παραπάνω προς θεού είναι κορυφαία) με 4,5 ghz stable 24/7 το οποίο έγινε μόνο του με την asus sabertooth 990fx max me 3 ώρες dota και καμία ώρα battlefield χτυπάει 40αρια με 45. Εχω το νου μου και αλλάζω το προφίλ όμως και το βάζω που κ που performance.

και ποια ανεμιστηρια?

vcore  ποσο εχεις δωσει ?

και ποια ανεμιστηρια?

vcore  ποσο εχεις δωσει ?

οντως θα ηθελα να μαθω και εγω ποιους ανεμιστηρες εχεις και πανω απο ολα τι θορυβο δεχεσαι στα αυτια σου αλλα και την ταση που εχεις δωσει

οντως θα ηθελα να μαθω και εγω ποιους ανεμιστηρες εχεις και πανω απο ολα τι θορυβο δεχεσαι στα αυτια σου αλλα και την ταση που εχεις δωσει

Μας δουλευεις φιλε..αν καταλαβα καλα εχεις ή ivy ή sandy . Και επειδη εχω δοκιμασει και τις ψυκτρες  τα stock ανεμηστηρια ειναι για κλοτσιες στην h100i .  Μονο οταν εβαλα τα scythe gentle typhoon 1850 rpm sta 1600 βασικα τα ειχα καταφερα να εχω 40 βαθμους χωρις overclock ston 3770k τους ιδιους ακριβως με την noctua και την silver . Υποψη οτι σε ολες τις ψυκτρες εβαλα nt h1 με τον ιδιο τροπο.

Απλα ετσι απο περιεργια τη ρευμα εχεις βαλει?Mηπως εχεις τετοιους  

?

Υδροψηξη δεν νομιζω να χωραει στο κουτι, αλλα ειναι και πολυ ακριβη. Οποτε λεω να αρκεστω στις κανονικες ψυκτρες. Η NH-D14 φενεται τουμπανο, αλλα κανει στον AM3+, γιατι δεν το λεει. Καμια πιο φθηνη ψυκτρα εχετε να προτεινετε?

Επισης ειναι λογικο οι θερμοκρασιες του fx 8350 να πεφτουν η να ανεβαινουν πολυ γρηγορα?

ναι ειναι λογικο να παιζουν ετσι οι θερμοκρασιες μιας και μετα απο τους 40 βαθμους δειχνει σωστα τις θερμοκρασιες,οι μετρησεις ειναι μεσα απο αλγοριθμο.

καλη ψυκτρα ειναι απο coolermaster οι 212 εvo και 412s βεβαια δεν αναφερεις και ποσα χρηματα διαθετεις.

Κοιτα, διαθετω μεχρι 80 ευρω. Μετα νομιζω οτι παραπαει. Το θεμα ειναι αν αξιζει να δωσω 70-80 σε ψυκτρα και γιατι. Δηλαδη θα μου επιτρεψει περισσοτερο overclock απο μια με 40-50 ευρω? Αν ναι το συζηταμε, αν οχι γιατι να χαλαω τζαμπα λεφτα?

Επειδη λοιπον εγω δεν γνωριζω, σας ρωταω να μου πειτε τις αποψεις σας, να ξερω κι εγω τι να αγορασω. :-)

Αξίζει να αγοράσεις καμία NH-U14S/NH-D14 γιατί αφενός το cpu έχει παχουλό TDP και μπορεί να τις "αξιοποιήσει", αφετέρου αγοράζεις ένα cooler που με την πολιτική της Noctua με τα δωρεάν brackets, παίζει να κρατήσεις και στην επόμενη πλατφόρμα σου.

Αα και απλά τα καλύτερα fan της αγοράς με κορυφαίο λόγο απόδοση/θορύβου :)

κοιτα ειναι οτι πληρωνεις περνεις..Οσο πιο πολυ μεταλο τοσο πιο καλα :-D . Κοιτα στο σοβαρο τωρα , σιγουρα θα δεις με την silver arrow noctua phanteks και λοιπα διαφορα απο τις απλες τις coolermaster corsair κλπ. Αν ομως δεν κανεις overclock μην παρεις τις μεγαλες εκτος και αμα εισαι φαν του αθορυβου

αν εχεις σκοπο για μεγαλο OC και ο υπολογιστης σου δεν διαθετει σωστη/καλη ροη αερα(μπρος πισω ανεμιστηρες κλπ κλπ)αλλα και βρισκεται σε δωματιο οπου τα μεσημεριανα καλοκαιρια εχεις 35+ θερμοκρασια μεσα τοτε αυτη των 90 ευρω θα σε βγαλει πολυυυυυυυυ καλυτερα απο μια των 40-50

εγω για τον 6300 πηγαινα για 412s η noctua 9i και κατεληξα με την ακομα φτηνοτερη freezer 13 pro η οποια τον κραταει κατω απο 43 βαθμους ακομα και σε stress tests 30+λετπων σε δωματιο χωρις κλιματισμο και θεμοκρασια δωματιου(28+).Βεβαια ας μην ξεχναμε και το γεγονος οτι απο τους 40κατι αρχιζει να μετραει σωστα η μητρικη θεμοκρασιες του επεξεργαστη.

Η αληθεια ειναι οτι το κουτι, η θεση και το δωματιο δεν βοηθανε στην θερμοκρασια του. Επισης, χωρις να ξερω πολλα απο overclock, θα ηθελα τον χειμωνα να τον ανεβασω οσο μπορω. Οποτε μαλλον ναι, στην περιπτωση μου αξιζει να αγορασω καλη ψυκτρα.

Η NH-D14 βεβαια θα χωραει στο κουτι μου? Πριν ειχα την Thermaltake MaxOrb CL-P0369 η οποια ηταν λιγο θηριο, οποτε λογικα θα χωραει. Επισης η NH-D14 δεν λεει οτι ειναι για AM3+. Τελος, πολυ γενικα, ποσο πιστευετε οτι θα μπορουσα να ανεβασω τον FX 8350 με μια τετοια ψυκτρα και την μητρικη που εχω (νομιζω εχει 2χ8 phases)?

Το κουτι το αναφερω στο 1ο ποστ, αλλα οριστε και ενα λινκ:

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.806505

Αυτο πρεπει να ειναι. Οταν λες κομματι μαλλον αναφερεσε στον cpu. Εχω παρει την black edition, αλλα δεν ξερω κατα ποσο αυτο βοηθαει στο oc.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...