localy Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 εχω παρει ενα μικρο hp server και θελω να τον κανω file server να μοιραζει αρχεια και φακελους σε ενα δικτυο με 6 υπολογιστες και ελεγα να βαλω ta windows home server 2011 ,θα ηταν καλη επιλογη?
micos000 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 Και γιατί να μπλέξεις με win; Δοκίμασε το freenas που είναι υπέρ ελαφρύ. Το δουλεύουμε στην δουλεια και με έναν p3-333Mhz με 256ram εξυπηρετεί πάνω από 40 υπολογιστές.
localy Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 το σκεφτηκα και εγω για freenas αλλα λεω καλυτερα να βαλω ολοκληρωμενο λειτουργικο για να το διαχειρηζομαι και να κανω και αλλα πραματα ...απλα ελεγα να βαλω windows home server αλλα δεν ξερω αν ειναι καλα/
Universal Soldier Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2013 Όχι Windows το Freenas είναι παρα πολύ καλο
micos000 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2013 Τι άλλο μπορείς να κάνεις με την έκδοση home server των win; Δεν υπάρχει λόγος νομίζω να μπλέξεις με drivers κτλ.
localy Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2013 απλα θελω να κανω και αλλα πραματα ,backup καποιους φακελους και να μην εχουν προσβαση ολοι στους ιδιους φακελους και γενικα τετοια πραματα.με καλυπτει το freenas σε αυτα?
micos000 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2013 Για το backup σου φτάνει να σηκώσεις samba. Αν θέλεις έλεγχο σε επίπεδο χρήστη νομίζω θα πρέπει να στήσεις active directory (το έχει και αυτό το freenas). Προσπάθησε το πάντως και δες τις δυνατότητες του. Έχει και tutorials. Αν πάλι νομίζεις ότι τα win θα σε βολέψουν καλύτερα πήγαινε προς τα εκεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα