Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια, εχω ενα παλιο pc και θελω να αλλαξω cpu και μητρικη διοτι πρεπει να κανω την πτυχιακη μου και οι απαιτησεις που εχει ειναι καταρχας ενα τετραπυρηνο μηχανημα. Εχω διαβασει μερικα πραγματα για τους επεξεργαστες και τις μητρικες. Καταρχας, επειδη θα κανω αναβαθμηση, θα ηθελα να χρησημοποιησω μια μητρικη που να μπορω να την κρατησω καμποσα χρονια και με καλες προδιαγραφες. Τις τιμες των επεξεργαστων τις γνωριζω,οποτε σκεφτομαι να δωσω περιπου στα 200 ευρω για επεξεργαστη και μεχρι 100 ευρω για την μητρικη.Σκεφτομαι να αγορασω εναν intel i5 ή i7.Oσο αφορα τη μητρικη, σκεφτομαι καποοια που να εχει socket 1055.Μερικες ερωτησουλες...το  chipset τι ακριβως κανει??πρεπει να δωσω βαρος στο chipset της καθε μητρικης?? Τι διαφορα εχουν οι επεξεργαστες i7  3ης και 4ης γενειας??

Δημοσ.

Αναγκαστικά θα πρέπει να αγοράσεις και μνήμες και τροφοδοτικό,καθώς τα παλιά δεν θα κάνουν για την μίνι αναβάθμιση που ζητάς..

αρχικά πες τι budget μπορείς να διαθέσεις.

Δημοσ.

Αναφέρουμε:

Ποσό που διαθέτουμε :   Καθε μηνα θα διαθετω ενα ποσο και θα αγοραζω και απο ενα εξαρτημα (περιπου 100-120 ευρω).Μεσα                                          σε 3-4 μηνες να το ολοκληρωσω.

Χρήση υπολογιστή :   Επεξεργασια εικονων με Matlab, Java, νευρωνικα δικτυα

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη?     Εχω μια 22". Οποτε ειμαι κομπλε!!

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?     Υπαρχουν.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).    Ηρακλειο-Κρητη

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?    Απο οπου ειναι πιο φτηνα!!!!

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?   Θα το στησω εγω το pc.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .   Yπαρχουν,λογικα τα win7.

Aυτο το μηνα λεω να αγορασω το τροφοδοτικο. Εχω σκεφτει να φτιαξω εναν amd 4πυρηνο ή 8πυρηνο (εδω θα ηθελα τη γνωμη σας),με μια καλη μητρικη. Για αρχη,θα ηθελα εναν επεξεργαστη που να εχει gpu onboard,ωστε να γλιτωσω προσωρινα καποια χρηματα. Επισης σκεφτομαι να αλλαξω την default ψυκτρα του επεξεργαστη, με μια καλυτερη. Οποτε, αν αποφασισω να βαλω ενα 8-core amd,τι τροφοδοτικα μου προτεινεται??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...