Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια, ειναι εφικτη η αλλαγη του φουρφουριου σε στοκ ψυκτρα AMD (FM2)?

Αν ναι, τι διαστασεις χρειαζομαι? 60mm? 50mm? Ρωταω επειδη μου αρεσε για παραδειγμα αυτο εδω: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.805131

post-270338-0-97747700-1377182026_thumb.jpg

Επεξ/σία από Σαϊνόμπι
Δημοσ.

γιατί;

σου κάνει πολύ θόρυβο;

αν ναι, που ξέρεις ότι αυτό που σου "αρέσει" θα είναι πιο αθόρυβο

από εδώ (ψάχνοντας τον κωδικό που γράφει το δικό σου το βρήκα) http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:IFxrvB_6xjAJ:www.aliexpress.com/store/product/The-new-AVC-7020-7CM-12V-0-7A-PWM-speed-control-server-cooling-fan-thermal-resistance/508904_659069255.html+&cd=3&hl=el&ct=clnk&gl=gr&client=firefox-a

εγώ συμπεραίνω ότι είναι 70mm και πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα θορύβου με το άλλο

και μάλιστα όπως βλέπεις μόνος σου είναι 4pin (4 καλώδια), αν πάρει 3pin δεν θα μπορεί η μητρική να ελέγχει τις στροφές του ανεμιστήρα άρα μάλλον θα δουλεύει στο φουλ και θα σε ξεκουφαίνει και θα χαλάσει

συνεπώς  ψάχνεις για ένα 70mm 4pin (και όχι 60mm 3pin σαν αυτό που προτείνεις)

καλό είναι να μετρήσεις από μόνος σου το πλάτος του ανεμιστήρα σου

Δημοσ.

δεν νομιζω πως αξιζει να αλλαξεις απλα ανεμιστήρα καθως σε αυτα τα μεγεθη οι ανεμιστήρες κανουν τρομερή φασαρίαα. κατα την γνωμη μου μαζεψε καποια λεφτα και παρε μια φτηνη ψήκτρα με μεγαλύτερο ανεμιστηρα και θα κανεις μια χαρα την δουλεια σου

• Like 1
Δημοσ.

δεν νομιζω πως αξιζει να αλλαξεις απλα ανεμιστήρα καθως σε αυτα τα μεγεθη οι ανεμιστήρες κανουν τρομερή φασαρίαα. κατα την γνωμη μου μαζεψε καποια λεφτα και παρε μια φτηνη ψήκτρα με μεγαλύτερο ανεμιστηρα και θα κανεις μια χαρα την δουλεια σου

δεν με ενοχλουσε ο θορυβος που εκανε μεχρι που μια μερα αρχισε συν του θορυβου, να κανει και εναν ηχο σφυριγματος Ο_Ο.. σφυραει φρρρρρ... ειναι αστειο και ταυτοχρονα ενοχλητικο. εχω 3 στοκ κοολερς απο FM2 και μονο αυτος κανει το σφυριγμα..γιαυτο σκεφτηκα να το αλλαξω. :-/ 

Δημοσ.

γενικα οι stok ψηκτρες παντα ειναι πιο φασαριοζες ειδικα αυτες με μικρους ανεμιστηρες.αν για τον οποιοδηποτε λογο δεν θες να βαλεις μια καλυτερη ψηκτρα τοτε αλλαξε ανεμιστήρα. φανταζομαι 80mm θα θες αλλα παρε ενα χαρακι και μετρα τον για σιγουρια.ο καινουργιος μπορει να μην σφυραει αλλα σιγουρα θα ακουγετε καθως οπως σου ειπα σε αυτα τα μεγεθη οι ανεμηστηρες ειναι λιγο θορυβώδεις 

Δημοσ.

γενικα οι stok ψηκτρες παντα ειναι πιο φασαριοζες ειδικα αυτες με μικρους ανεμιστηρες.αν για τον οποιοδηποτε λογο δεν θες να βαλεις μια καλυτερη ψηκτρα τοτε αλλαξε ανεμιστήρα. φανταζομαι 80mm θα θες αλλα παρε ενα χαρακι και μετρα τον για σιγουρια.ο καινουργιος μπορει να μην σφυραει αλλα σιγουρα θα ακουγετε καθως οπως σου ειπα σε αυτα τα μεγεθη οι ανεμηστηρες ειναι λιγο θορυβώδεις 

δεν ειχα ελπιδες οτι δεν θα χει φασαρια, απλα θελω να μην εχει σφυριγμα. 

ισως οπως λες.. να μη συμφερει, και να παρω κατευθειαν μια κοντα στο 20αρικο ψυκτρα.

ευχαριστω!

• Like 1
Δημοσ.

με tire up στερεωσα εναν 80αρη σε μια στοκ για 1090Τ και την κοτσαρα στον athlon 740... ησυχασα απο θορυβο αλλα το 45 σε idle με προβληματιζει τα μαλλα...

• Like 1
Δημοσ.

με tire up στερεωσα εναν 80αρη σε μια στοκ για 1090Τ και την κοτσαρα στον athlon 740... ησυχασα απο θορυβο αλλα το 45 σε idle με προβληματιζει τα μαλλα...

μπορεις να σπασεις σε λιγο πιο απλη μορφη τον ορο "tire up" ? πολυ ενδιαφερον! 

Δημοσ.

επαναλαμβάνω θες 4pin και όχι 3pin, μάλλον το ίδιο λάθος έκανε και ο φίλος με το 45άρι σε idle

χμμ... 4pin δεν υπαρχει να φανταστω στο μεγεθος αυτο? δεν το πολυκαταλαβα πριν.

βρηκα αυτον: http://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/1925/ αλλα θα χει και μεταφορικα 

και δεν νομιζω να συμφερει.  :unsure: απ'οτι καταλαβα παντως πρεπει ναι εχει υποστήριξη PWM..

τι σημαινουν τα αρχικα αραγε? 

Δημοσ.

χμμ... 4pin δεν υπαρχει να φανταστω στο μεγεθος αυτο? δεν το πολυκαταλαβα πριν.

βρηκα αυτον: http://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/1925/ αλλα θα χει και μεταφορικα 

και δεν νομιζω να συμφερει.  :unsure: απ'οτι καταλαβα παντως πρεπει ναι εχει υποστήριξη PWM..

τι σημαινουν τα αρχικα αραγε? 

ναι συνολικά θα σου βγει 8,69€

pwm=Pulse-width modulation

στην ουσία η μητρική παίρνει πληροφορία για την θερμοκρασία και αναλόγως ρυθμίζει την τάση και αυτό το έχεις με το 4pin

για μπες στην bios και ριξε μια ματιά στις θερμοκρασίες μήπως μπορείς έστω και χειροκίνητα να αυξήσεις  τις στροφές

• Like 1
Δημοσ.

Καλή κοτσάνα πεταξα και σήμερα..

Τα παραγγέλνουν έτσι στην δουλειά και μου τα έχουν κολλήσει και εμένα...

Τσέκαρε φωτο να πάρεις ιδέα.

Δεν παίζει ρόλο γιατί εχω ρυθμίσει να παίζει μεσω voltage και οχι pwm.. και καρφωτός σε 12V το ίδιο παίζει,

Απλά εχει κενο μεταζύ ανεμιστηρα και fins και σκορπίζεται ο αέρας πρίν χτυπήσει στην ψήκτρα.. Καμια πατέντα με μονωτική να σφραγγίσουμε τον αέρα που φευγει και πιστευω να κατέβει κιάλλο..

Update: Τωρα στο bios έχω

50 cpu

36 mobo με στροφές στο φούλ.

post-213127-0-19933000-1377354838_thumb.jpg

post-213127-0-91824900-1377354853_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...