Προς το περιεχόμενο

230 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιος πιστεύετε ότι θάφτηκε στον τύμβο;

• Μέγας Αλέξανδρος
      66
    • Ρωξάνη & Αλέξανδρος Δ'
      11
    • Ολυμπιάδα
      13
    • Ηρακλής, γιος του Αλεξάνδρου
      4
    • Θεσσαλονίκη, αδερφή του Αλεξάνδρου
      4
    • Κλεοπάτρα, αδερφή του Αλεξάνδρου
      2
    • Φίλιππος Β' (για όσους αμφισβητούν την έρευσή του)
      1
    • Φίλιππος ο Αριδαίος
      0
    • Ηφαιστίωνας
      26
    • Κάσσανδρος
      17
    • Αντίπατρος
      3
    • Αντίγονος ο μονόφθαλμος
      2
    • Νέαρχος
      11
    • Λαομέδων
      2
    • Κενοτάφιο φτιαγμένο για το Μέγα Αλέξανδρο
      33
    • Πολυάνδρειο στρατιωτών
      12
    • Άλλο (πείτε ποιος)
      23
  2. 2. Τι θεωρείτε πιθανότερο σχετικά με τη σύληση του τύμβου;

• Ο τύμβος δεν είναι συλημένος.
      36
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς πριν πολλούς αιώνες.
      93
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς στη σύγχρονη εποχή.
      10
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς πολλές φορές σε διάφορες περιόδους.
      49
    • Ο τύμβος έχει συληθεί ολοκληρωτικά ως αποτέλεσμα μίας ή πολλών διαφορετικών συλήσεων.
      27
    • Ο τύμβος έχει λεηλατηθεί και καταστραφεί.
      6
    • Άλλο (εξηγείστε).
      9
  3. 3. Από που προέρχεται η άμμος;

• Η άμμος προέρχεται από φυσικά αίτια.
      59
    • Η άμμος αποτελεί αποτρεπτικό μηχανισμό κατά της τυμβωρυχίας και τοποθετήθηκε από την αρχή αμέσως μετά την ταφή του νεκρού.
      67
    • Η άμμος αποτελεί αποτρεπτικό μηχανισμό κατά της τυμβωρυχίας και τοποθετήθηκε αργότερα.
      85
    • Άλλο (εξηγείστε).
      19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όσο αναφορά την Αίγυπτο Αμερικάνοι αρχαιολόγοι που μελετούσαν την Σφίγγα είπαν οτι υπάρχει (αποδεδειγμένα) υπόγεια στοά και αιτήθηκαν να προχωρήσουν σε ανασκαφή αλλα η Αιγυπτιακή κυβέρνηση τους μπλόκαρε, μάλιστα υπέθεταν οτι στη στοά πολύ πιθανόν να υπάρχουν αρχεία που σώθηκαν απο την Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας... ήταν πολύ ενδιαφέρων αλλα δεν ξέρω τι απέγινε τελικά.

Ζητώ συγνώμη για το εκτός τους θέματος αλλα επειδή αναφέρθηκε οτι η Αίγυπτος δεν θεωρούσε το αίτημα της Σουλβατζή σοβαρό... ε αφού έχουν πιο σοβαρά (κατ' αυτούς) θέματα (όπως προανέφερα). Νομίζω είναι όλα θέμα προτεραιότητας και χρηματοδότησης. Γενικά οι κυβερνήσεις όπως της Αιγύπτου προτιμούν να δώσουν τα λεφτά για μια εκσκαφή/γεώτρηση πετρελαίου παρά για αρχαία...

Οι δικοί μας όμως ήσαν και είναι προδότες... νομίζω όλοι συμφωνούμε? 

• Like 1
  • Απαντ. 8,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το θέμα είναι τι συνέβη τελικά με την ανασκαφή. Αντε και η σουβαλτζη δε βρήκε τον Αλέξανδρο, τελικά τι βρέθηκε εκεί;

Κάπου πήρε το μάτι μου πρόσφατα ότι τελικά ήταν υδραγωγείο (αν δεν κάνω λάθος). Δε θυμάμαι όμως που το διάβασα και πόσο αξιόπιστο μπορεί να είναι...

Δημοσ.

Εγώ ούτε συνομωσιολόγος είμαι, ούτε πιστεύω σε Νεφελίμ και Χερουβείμ, αλλά αν όντως μπλέχτηκε εκείνος ο κοντός ο Κινέζος, το πιόνι (όχι του Σιωνισμού, αλλά του καπιταλισμού σίγουρα) κάτι βρωμάει.

Το άλλο σενάριο είναι η Σουλβατζή να είναι τρελή.

Βασικά σχολίασε ο Φωτης13 οπότε ναι θα αρχίσω και εγω να πιστευω οτι κάτι δε πήγε καλά εκει :P

(no offence fotis...ξέρεις οτι κατά βάθος σε συμπαθώ βρε μπαγάσα :P )

Δημοσ.

Όσο αναφορά την Αίγυπτο Αμερικάνοι αρχαιολόγοι που μελετούσαν την Σφίγγα είπαν οτι υπάρχει (αποδεδειγμένα) υπόγεια στοά και αιτήθηκαν να προχωρήσουν σε ανασκαφή αλλα η Αιγυπτιακή κυβέρνηση τους μπλόκαρε, μάλιστα υπέθεταν οτι στη στοά πολύ πιθανόν να υπάρχουν αρχεία που σώθηκαν απο την Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας... ήταν πολύ ενδιαφέρων αλλα δεν ξέρω τι απέγινε τελικά.

Ζητώ συγνώμη για το εκτός τους θέματος αλλα επειδή αναφέρθηκε οτι η Αίγυπτος δεν θεωρούσε το αίτημα της Σουλβατζή σοβαρό... ε αφού έχουν πιο σοβαρά (κατ' αυτούς) θέματα (όπως προανέφερα). Νομίζω είναι όλα θέμα προτεραιότητας και χρηματοδότησης. Γενικά οι κυβερνήσεις όπως της Αιγύπτου προτιμούν να δώσουν τα λεφτά για μια εκσκαφή/γεώτρηση πετρελαίου παρά για αρχαία...

Οι δικοί μας όμως ήσαν και είναι προδότες... νομίζω όλοι συμφωνούμε?

Ήταν κρυπτο ιστορικοί, οι οποίοι λέγανε ότι το πυραμιδικο σύμπλεγμα χτίστηκε πολύ πριν τους Φαραώ και σύμφωνα με τις θέσεις των άστρων, του οριονα συγκεκριμένα, χτίστηκαν το 10-11000πχ.

Στο τέλος, το αιγυπτιακό κράτος έδωσε άδεια αλλά ευρέθη ουδέν.

Ο ερευνητής λέγεται hancock, john νομίζω.

Ασχολείται με διάφορα..

Δημοσ.

ένα ωραίο άρθρο για τις σφίγγες της αμφίπολης. προσέξτε στο τέλος που αναφέρει για δημοπρασίες.τουλάχιστον για μένα ενισχύει την πεποίθηση αυτού που έλεγα παλιότερα το ότι αυτές οι δημοπρασίες αποτελούν αρχαιοκαπηλεία με σφραγίδα και φώτα δημοσιότητας

http://www.iefimerida.gr/news/167077/%CF%84%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%86%CE%AF%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%86%CE%AF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%89-%CF%83%CE%B5-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-530-%CF%80%CF%87

• Like 1
Δημοσ.

Φυσικά και αποτελούν αρχαιοκαπηλεία.

Το θέμα είναι ποιοι εμπλέκονται και περνάει στο ντούκου αυτό 

Ο ερευνητής λέγεται hancock, john νομίζω.

Πρέπει να περιορίσω λίγο το Hearthstone. Στην αρχή διάβαζα Handlock...

• Like 1
Δημοσ.

Φυσικά και αποτελούν αρχαιοκαπηλεία.

Το θέμα είναι ποιοι εμπλέκονται και περνάει στο ντούκου αυτό 

Οι Γερμανοι τα τσουρνεψαν στην κατοχη και εμεις ρουφαμε απο τοτε το αυγο μας.
Εχουν γινει αναφορες στην τηλεοραση για τις δημοπρασιες με τα κλεμενα.

Κάπου πήρε το μάτι μου πρόσφατα ότι τελικά ήταν υδραγωγείο (αν δεν κάνω λάθος). Δε θυμάμαι όμως που το διάβασα και πόσο αξιόπιστο μπορεί να είναι...

Σε λιγο θα μας πουν οτι ηταν πραγματι υδραγωγειο αυτο που βρηκε η Σουβαλτζη και για αυτο το λογο υπηρχαν και τα 4+1 αγαλματα των λιονταριων που βρηκε στις ανασκαφες.Διψαγανε και πηγαν να πιουν νερο.   :-)
Δημοσ.

Ρε συ. Μην εισαι τόσο σιγουρος στο τι ισχυρίζεται η εκάστοτε Σουβαλτση. Και εγω πιστεύω οτι κάτι δε πήγε καλά εκεί, αλλά μια γαμωφωτογραφία και αυτη η γυναίκα δεν είχε να μας δείξει? Που στο καλό ειναι τα λιοντάρια? Κάτι ρε παιδί μου να τους κάνει όλους ρομπα.

Ειναι λίγο μυστηρια ολη η φάση αλλά κράτα μικρό καλάθι.

Δημοσ.

δίψασαν επειδή κουβαλούσαν την επιγραφή "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΜΜΩΝΟΣ ΡΑ"

Ρε συ. Μην εισαι τόσο σιγουρος στο τι ισχυρίζεται η εκάστοτε Σουβαλτση. Και εγω πιστεύω οτι κάτι δε πήγε καλά εκεί, αλλά μια γαμωφωτογραφία και αυτη η γυναίκα δεν είχε να μας δείξει? Που στο καλό ειναι τα λιοντάρια? Κάτι ρε παιδί μου να τους κάνει όλους ρομπα.

η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση πιστεύω. είμαι σίγουρος πως υπήρξε παρέμβαση της κυβέρνησης των Ιμίων αλλά δεν είμαι σίγουρος εάν όντως ήταν για τους λόγους που αναφέρει η αρχαιολόγος. το θέμα είναι πως η συγκεκριμένη έχει βαρβάτο βιογραφικό ώστε να την χαρακτηρίσουμε τρελή , ψεύτρα ή ό,τι άλλο κοσμιτικό επίθετο. 

Δημοσ.

Πολύ σωστό, είναι δυνατόν να μην έχει φωτογραφικό υλικό? εντάξει, είπαμε τώρα, φωτ. μηχανή είναι το 1ο πράγμα που παίρνει ενας αρχαιολόγος... 

Δημοσ.

Ρε παιδιά έλεος με τις καχυποψίες σας, είχε ξεχάσει τη φωτογραφική στο ξενοδοχείο

Μήπως και να έβγαζε φωτογραφία θα την άφηναν να τη δημοσιεύσει;

Αφού υπάρχει διεθνή συνωμοσία για να το κουκουλώσουν

• Like 3
Δημοσ.

ποιά σουβαλτζή το defencenet ξέρει την αλήθεια λέμε

διαβάστε να γελάσετε ; έχει ένα αφιέρωμα με την κλασσική συνταγή της συνομωσίας. λεέι πως έδω και ένα χρόνο γίνονται οι ανασκαφές και ξαφνικά από το πουθενά το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις , τυχαίωσ τυχαίως με την ανακοίνωση των νέων ρυθμίσεων του ενφια. κοινώς για αποπροσανατολισμό. και φυσικά τελειώνει με το ότι οι αποκαλύψεις του μνημείου παλι τυχαίως θα συμπέσουν με τη διεθνή έκθεση.

• Like 2
Δημοσ.

Πάντως η αλήθεια είναι ότι όντως εδώ και ένα χρόνο γίνονται οι ανασκαφές και οι κακές γλώσσες λένε πώς οι αρχαιολόγοι γνώριζαν τι περίπου θα συναντήσουν κιόλας.

Η ξαφνική δημοσιότητα που πήρε το θέμα είναι σχετικά ύποπτη.

ο ταφικός περίβολος δηλαδή πότε ανακαλύφθηκε; χτες;

Και αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

δίψασαν επειδή κουβαλούσαν την επιγραφή "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΜΜΩΝΟΣ ΡΑ"

Και για την επιγραφη υπαρχει δικαιολογια .
Το υδραγωγειο ηταν ευγενικη χορηγια του Μεγα Αλεξανδρου στην περιοχη,για αυτο και η επιγραφη ανεφερε τον χρηματοδοτη του εργου.

Η ξαφνική δημοσιότητα που πήρε το θέμα είναι σχετικά ύποπτη.

Εχει αποκλειστικη σχεση με το Σκοπιανο και εκ του μεχρι τωρα αποτελεσματος,ηταν πολυ σωστη κινηση.
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...