Προς το περιεχόμενο

Βρέθηκε ο τάφος του Αλεξάνδρου ή και πάλι όχι?

funbreaker

230 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιος πιστεύετε ότι θάφτηκε στον τύμβο;

• Μέγας Αλέξανδρος
      66
    • Ρωξάνη & Αλέξανδρος Δ'
      11
    • Ολυμπιάδα
      13
    • Ηρακλής, γιος του Αλεξάνδρου
      4
    • Θεσσαλονίκη, αδερφή του Αλεξάνδρου
      4
    • Κλεοπάτρα, αδερφή του Αλεξάνδρου
      2
    • Φίλιππος Β' (για όσους αμφισβητούν την έρευσή του)
      1
    • Φίλιππος ο Αριδαίος
      0
    • Ηφαιστίωνας
      26
    • Κάσσανδρος
      17
    • Αντίπατρος
      3
    • Αντίγονος ο μονόφθαλμος
      2
    • Νέαρχος
      11
    • Λαομέδων
      2
    • Κενοτάφιο φτιαγμένο για το Μέγα Αλέξανδρο
      33
    • Πολυάνδρειο στρατιωτών
      12
    • Άλλο (πείτε ποιος)
      23
  2. 2. Τι θεωρείτε πιθανότερο σχετικά με τη σύληση του τύμβου;

• Ο τύμβος δεν είναι συλημένος.
      36
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς πριν πολλούς αιώνες.
      93
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς στη σύγχρονη εποχή.
      10
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς πολλές φορές σε διάφορες περιόδους.
      49
    • Ο τύμβος έχει συληθεί ολοκληρωτικά ως αποτέλεσμα μίας ή πολλών διαφορετικών συλήσεων.
      27
    • Ο τύμβος έχει λεηλατηθεί και καταστραφεί.
      6
    • Άλλο (εξηγείστε).
      9
  3. 3. Από που προέρχεται η άμμος;

• Η άμμος προέρχεται από φυσικά αίτια.
      59
    • Η άμμος αποτελεί αποτρεπτικό μηχανισμό κατά της τυμβωρυχίας και τοποθετήθηκε από την αρχή αμέσως μετά την ταφή του νεκρού.
      67
    • Η άμμος αποτελεί αποτρεπτικό μηχανισμό κατά της τυμβωρυχίας και τοποθετήθηκε αργότερα.
      85
    • Άλλο (εξηγείστε).
      19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όχι φίλε, το βάρος της απόδειξης το έχει αυτός που ισχυρίζεται κάτι. Δεν θα ψάξω εγώ, εσύ θα μου βρεις να μου φέρεις.

Επίσης, μια έρευνα για να είναι δεκτή πρέπει να παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια, να δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και να γίνει αποδεκτή από (τουλάχιστον σχεδόν) το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας.

Οτιδήποτε άλλο είναι μπαρούφες και δεν μπορείς να επιχειρηματολογείς χρησιμοποιώντας τη λέξη "έρευνα"

Δεν εχω να αποδειξω κατι .....

Εδω καλα καλα δεν καταλαβαινεις γιατι μιλαμε ....

Σου ανεφερα που θα ψαξεις και αν θες να το βρεις μπορεις καλλιστα να το βρεις .

Να ξερεις παντως πως η ερευνα ξεκινησε για να μπορεσουν οι επιστημονες να αποδειξουν αν οι αρχαιοι Μακεδονες ειχαν ιδιο DNA με τους υπόλοιπους Ελληνες της αρχίας Ελλάδας (πόλεις κράτη) και αμέσως μετά προσπάθησαν να δουν το ποσοστό της πρόσμειξης που έχει υποστεί ο σύγχρονος Ελληνικός πληθυσμός σε σχέση με τον παλαιό.

Από εκεί και πέρα δεν καταλαβαίνω τον λόγο που τρελαίνεσαι .Εκτός και αν δεν είσαι Έλληνας ή αν προσπαθείς να φανείς Έλληνας ....

Το ότι οι σύγχρονοι Ελληνες έχουν σχέση με τους αρχαίους αυτό είναι δεδομένο.

Τώρα από μόνο του αυτό ΔΕΝ ανάγει τους σύγχρονους Έλληνες σε κάτι το ανώτερο.

Κάθε λαός έχει τα γνωρίσματά του της ιδιομορφίες τους . Για κάποιες από αυτές πρέπει να είναι περήφανος και για κάποιες όχι .

Εμένα προσωπικά μου αρέσει να ξέρω το παρελθόν μου και δεν θα δόσω σε κανέναν το δικαίωμα να μου το στερήσει.

Επιτέλους κατάλαβε πως μου αρέσει η διαφορετικότητά μου...... και επιτέλους κατάλαβς πως είτε είσαι Βούλγαρος , είτε Πακιστανός , είτε Ρώσος, είτε οτιδήποτε άλλο, πρέπει να είσαι περίφανος για την δική σου ταυτότητα και ιδιοσυγκρασία ... Αν δεν μπορείς να είσαι τότε λυπάμαι και δεν φταίω εγώ για αυτό αλλά εσύ ο ίδιος... :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 8,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν εχω να αποδειξω κατι .....

Εδω καλα καλα δεν καταλαβαινεις γιατι μιλαμε ....

Σου ανεφερα που θα ψαξεις και αν θες να το βρεις μπορεις καλλιστα να το βρεις .

Να ξερεις παντως πως η ερευνα ξεκινησε για να μπορεσουν οι επιστημονες να αποδειξουν αν οι αρχαιοι Μακεδονες ειχαν ιδιο DNA με τους υπόλοιπους Ελληνες της αρχίας Ελλάδας (πόλεις κράτη) και αμέσως μετά προσπάθησαν να δουν το ποσοστό της πρόσμειξης που έχει υποστεί ο σύγχρονος Ελληνικός πληθυσμός σε σχέση με τον παλαιό.

Από εκεί και πέρα δεν καταλαβαίνω τον λόγο που τρελαίνεσαι .Εκτός και αν δεν είσαι Έλληνας ή αν προσπαθείς να φανείς Έλληνας ....

Το ότι οι σύγχρονοι Ελληνες έχουν σχέση με τους αρχαίους αυτό είναι δεδομένο.

Τώρα από μόνο του αυτό ΔΕΝ ανάγει τους σύγχρονους Έλληνες σε κάτι το ανώτερο.

Κάθε λαός έχει τα γνωρίσματά του της ιδιομορφίες τους . Για κάποιες από αυτές πρέπει να είναι περήφανος και για κάποιες όχι .

Εμένα προσωπικά μου αρέσει να ξέρω το παρελθόν μου και δεν θα δόσω σε κανέναν το δικαίωμα να μου το στερήσει.

Επιτέλους κατάλαβε πως μου αρέσει η διαφορετικότητά μου...... και επιτέλους κατάλαβς πως είτε είσαι Βούλγαρος , είτε Πακιστανός , είτε Ρώσος, είτε οτιδήποτε άλλο, πρέπει να είσαι περίφανος για την δική σου ταυτότητα και ιδιοσυγκρασία ... Αν δεν μπορείς να είναι τότε λυπάμαι και δεν φταίω εγώ για αυτό αλλά εσύ ο ίδιος... :-)

Έχεις να αποδείξεις αυτό που ισχυρίζεσαι, το οποίο αντί να αποδείξεις, στέλνεις τον άλλο να ψάξει να αποδείξει τα λεγόμενά σου. Ό,τι να'ναι. Αν δεν μπορείς να αποδείξεις κάτι, τότε αυτό που ισχυρίζεσαι δεν υφίσταται, με απλά ελληνικά είναι μπαρούφα.

Και κανείς δεν μίλησε για περηφάνια και κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι νιώθει ντροπή που είναι έλληνας, τουλάχιστον μέσα σε αυτό το thread. Το που κολλάνε τα υπόλοιπα που γράφεις, ο Θεός και η ψυχή σου..

Μπορείς να πας και να πάρεις το σχετικό ρεπορτάζ που έχει παρουσιάσει η NET λίγο πριν κλείσει με τους Ελληνες βιολόγους και ιατρούς που πραγματοποίησαν την έρευνα .

Στα αρχεία τους στην αγία παρασκευή, αν θες έχω και άνθρωπο να σε βοηθήσει.

Δεν μιλάμε φυσικά για το κάθε γονίδιο ξεχωριστά, αν αυτό κατάλαβες, αλλά για το ΜΕΙΓΜΑ  του γονιδιώματος που συναντά κανείς στους αρχαίους και στους σύγχρονους Έλληνες και το κατα πόσο αυτό ταιριάζει .

Αλλο πράγμα λέω λοιπόν εγώ και άλλο εσύ ....

Έκανες και έντιτ..που μου βάζεις και όρους που μόνο οι φοιτητές βιολογίας/παραπλήσιο και άνω καταλαβαίνουν επακριβώς τι σημαίνουν και που πιθανότατα γελάνε τώρα αν διαβάζουν. Μείγμα γονιδιώματος αρχαίων ελλήνων όμοιο με των νεοελλήνων και ανόμοιο με του υπόλοιπου κόσμου.. άντε γεια

Σε κάθε περιοχή και σε κάθε πληθυσμό κατά την διάρκεια των αιώνων συμβαίνουν μεταλλάξεις στο γονιδίωμά του .  Αυτές περνούν μέσα στον χρόνο από γενιά σε γενιά.

Η επιστήμη σήμερα έχει αποκρυπτογραφήσει το dna και μπορεί να δει την συμπύκνωση των ανωμαλιών αυτών σε συγκεκριμένους πληθυσμούς.

Έτσι μπορεί να βρει αν κάποιος πληθυσμός Α έχει έρθει σε επαφή με κάποιον πληθυσμό Β στην διάρκεια των ετών.

Αυτό δεν ισχύει μόνο για τους ανθρώπους , αλλά για όλα τα πλάσματα στον πλανήτη.

Αν δεν γνωρίζεις βασικές αρχές της βιολογίας, δεν μπορώ να κάνω συζήτηση μαζί σου. Αυτό είναι σίγουρο και δεδομένο πλέον.

• Like 2

Εκατοντάδες τουρίστες επισκέπτονται τον Τάφο της Αμφίπολης

http://www.protothema.gr/greece/article/402988/ekatodades-touristes-episkeptodai-ton-tafo-tis-amfipolis/

• Like 2

Εκατοντάδες τουρίστες επισκέπτονται τον Τάφο της Αμφίπολης

http://www.protothema.gr/greece/article/402988/ekatodades-touristes-episkeptodai-ton-tafo-tis-amfipolis/

Δεν έχουν χρησιμοποιήσει ακόμα τεχνολογικά μέσα λέει. Άρα αυτά που λέγανε ότι είδαν μέσα με μικροκάμερες κλπ δεν ισχύουν μάλλον ε? 

Έχεις να αποδείξεις αυτό που ισχυρίζεσαι, το οποίο αντί να αποδείξεις, στέλνεις τον άλλο να ψάξει να αποδείξει τα λεγόμενά σου. Ό,τι να'ναι. Αν δεν μπορείς να αποδείξεις κάτι, τότε αυτό που ισχυρίζεσαι δεν υφίσταται, με απλά ελληνικά είναι μπαρούφα.

Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουν 2013

Οδυσσεύς Δίκτυο Ελλήνων & ΟΔΥΣΣΕΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ. Ομιλία απο την Ημερίδα Ας ξανασυστηθούμε όλοι οι Έλληνες - 2 στην Πάτρα. Ομιλητής ο Ομότιμος Καθηγητής Γενετικής και Γενετικής του Ανθρώπου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Κων/νος Τριανταφυλλίδης με θέμα: Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

Εγώ μίλησα για εκπομπή της ΝΕΤ με παρόμοιο θέμα και με αποδείξεις από εργαστήρια κ.λ.π., αλλά αφού το θες έτσι, πάρε και τον καθηγητή Γενετικής του Ανθρώπου του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου σαν συνέχεια σε παρόμοια Ημερίδα.

Ο αστυνομικός είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι.

Κάποτε τα εδάφη των σημερινών Σκοπίων ήταν μέρος της Μακεδονίας και οι Σκοπιανοί είναι απόγονοι των αρχαίων μακεδόνων, το μέρος που βρίσκεται η αμφίπολη κάποτε ήταν μακεδονικό, άρα ο τάφος της αμφίπολης είναι ξένος και ανήκει στα Σκόπια.

Τι σημασία εχουν ολα αυτα.

Σκοπος ειναι να εκμετάλλευτουμε σωστα αυτο που θα βρεθεί και ας μην είναι κ τιποτε. Ως ταφος ειναι μοναδικός.

Εκατομμύρια μπορουν να τον επισκεπτονται αν προβληθει ανάλογα.

Ετσι γίνονται οι κονομες και η ανάπτυξη.

3 πράγματα εχουμε στην Ελλάδα.

Καλα αγροτικα προιοντα, ωραιες παραλιες και πολλα αρχαια.

Δωστε χρημα για την ανάδειξή τους ανιδεοι.

Και ας λενε οτι ειναι κληρονομιά ολου του κόσμου. Εμεις θα κονομαμε οπως κονομανε ολοι στα λουβρα, στην Αννα Φρανκ και στους ταφους σαιξπιρικων πρωταγωνιστων.

• Like 1

Το κύριο πιστεύω είναι να καταφέρει να επωφεληθεί ο νομός Σερρών (ένας από τους φτωχότερους της χώρας) απο την τουριστική κίνηση...και με κράχτη την Αμφίπολη να αναδειχτούν αξιοθέατα που τουριστικά είναι πάρα πολύ υποτιμημένα..στο εξωτερικό με αξιοθέατα σαν το Σπήλαιο της Αλιστράτης και την λίμνη της Κερκίνης βγάζουν εκατομμύρια και στην Ελλάδα τίποτα.

Η έρευνα που λέει ο adtakhs είναι αληθινή και έχει να κάνει με του απλότυπους. Έχουν γίνει έρευνες για σχεδόν όλες τις παλιές φιλές (Ελληνική, Παλλεστήνια, Αιγιπτιακή, Ιουδαική, Κινέζικη κτλ). Είχαν ξεσηκωθεί και οι αντι-ρατσιστές.

Genetics of Y-chromosome haplotypes of Greeks, ή κάτι τέτοιο, είναι μια άλλη έρευνα.

http://en.wikipedia.org/wiki/Archaeogenetics_of_the_Near_East

http://en.wikipedia.org/wiki/Population_genetics

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...