Προς το περιεχόμενο

Βρέθηκε ο τάφος του Αλεξάνδρου ή και πάλι όχι?

funbreaker

230 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιος πιστεύετε ότι θάφτηκε στον τύμβο;

• Μέγας Αλέξανδρος
      66
    • Ρωξάνη & Αλέξανδρος Δ'
      11
    • Ολυμπιάδα
      13
    • Ηρακλής, γιος του Αλεξάνδρου
      4
    • Θεσσαλονίκη, αδερφή του Αλεξάνδρου
      4
    • Κλεοπάτρα, αδερφή του Αλεξάνδρου
      2
    • Φίλιππος Β' (για όσους αμφισβητούν την έρευσή του)
      1
    • Φίλιππος ο Αριδαίος
      0
    • Ηφαιστίωνας
      26
    • Κάσσανδρος
      17
    • Αντίπατρος
      3
    • Αντίγονος ο μονόφθαλμος
      2
    • Νέαρχος
      11
    • Λαομέδων
      2
    • Κενοτάφιο φτιαγμένο για το Μέγα Αλέξανδρο
      33
    • Πολυάνδρειο στρατιωτών
      12
    • Άλλο (πείτε ποιος)
      23
  2. 2. Τι θεωρείτε πιθανότερο σχετικά με τη σύληση του τύμβου;

• Ο τύμβος δεν είναι συλημένος.
      36
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς πριν πολλούς αιώνες.
      93
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς στη σύγχρονη εποχή.
      10
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς πολλές φορές σε διάφορες περιόδους.
      49
    • Ο τύμβος έχει συληθεί ολοκληρωτικά ως αποτέλεσμα μίας ή πολλών διαφορετικών συλήσεων.
      27
    • Ο τύμβος έχει λεηλατηθεί και καταστραφεί.
      6
    • Άλλο (εξηγείστε).
      9
  3. 3. Από που προέρχεται η άμμος;

• Η άμμος προέρχεται από φυσικά αίτια.
      59
    • Η άμμος αποτελεί αποτρεπτικό μηχανισμό κατά της τυμβωρυχίας και τοποθετήθηκε από την αρχή αμέσως μετά την ταφή του νεκρού.
      67
    • Η άμμος αποτελεί αποτρεπτικό μηχανισμό κατά της τυμβωρυχίας και τοποθετήθηκε αργότερα.
      85
    • Άλλο (εξηγείστε).
      19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτό θα πρέπει να μπορεί να το αποδείξει ο καθένας από μας, λόγω της σύστασης του σημερινού πληθυσμού της χώρας. Πχ, από τη πλευρά της μάνας μου έχω ξεκάθαρα αλβανική καταγωγή, ενώ δεν έχω ιδέα τί παίζει με τη μεριά του πατέρα μου που γεννήθηκε στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με μελέτες και σύγκριση του DNA των σύγχρονων Ελλήνων με αυτό των αρχαίων, δείχνει πως το DNA τους ταιριάζει κατά 75-80% !

Φυσικά και υπάρχουν προσμείξεις αλλά έως και τα μέσα του αιώνα που αφήσαμε πίσω μας οι μετακινήσεις πληθυσμών ΔΕΝ ήταν τόσο εύκολες και μεγάλες !

Περισσότερο αλλαγές στα πιστεύω και την γλώσσα γίνονταν πάνω σε μέρος του ίδιου πληθυσμού .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 8,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Για να σου απαντήσω εγώ: Θα είναι πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας που θα διαχειρίζεται το Αιγυπτιακό κράτος (μιας και βρέθηκε εκεί).

Κληρονόμοι θα είμαστε όλοι με τα εύσημα στην Ελλάδα.. Διαχειριστές το Αιγυπτιακό κράτος ίσως με συνεργασία της Ελλάδας, ή κάποια bonus εισόδου για τους Έλληνες.. Ήδη σε ότι αρχαιολογική ανασκαφή έχει γίνει στην Αλεξάνδρεια συμμετέχουν Έλληνες καθώς και υπάρχει επικοινωνια των 2 υπουργείων εξωτερικών..

Εντάξει?

Είναι πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας αλλά και παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας

Βρε αφήστε τα κοσμιτικά επίθετα και απλές λέξεις.

Είναι κληρονόμος ή όχι ο αιγύπτιος; Όχι, διαχειριστής είναι.

Τα ίδια δικαιώματα που έχω εγώ ως έλληνας στην Ακρόπολη τα ίδια έχει και ένας ταϋλανδός. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ έχω την υποχρέωση να την σέβομαι και να στηρίζω τη διαχείριση-συντήρησή της πληρώνοντας με τους δικούς μου φόρους. Α ήταν μόνο δική μου κληρονομιά, φια πείτε μου ποιο προνόμιο παραπάνω επχω του κινέζου, εκτός του ότι έχω την εύνοια να την επισκέπτομαι συχνότερα λόγω απόστασης;

Ορίστε;;;;

Η Αθήνα στην οποία γεννήθηκα εγώ βρίσκεται στην ίδια ακριβώς περιοχή όπου βρισκόταν και η Αθήνα του Περικλή. Μάλιστα, μας άφησε και έναν Παρθενώνα ώστε να την βρίσκουμε εύκολα.

Τα ίδια δικαιώματα που έχω εγώ ως έλληνας στην Ακρόπολη τα ίδια έχει και ένας ταϋλανδός. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ έχω την υποχρέωση να την σέβομαι και να στηρίζω τη διαχείριση-συντήρησή της πληρώνοντας με τους δικούς μου φόρους. Α ήταν μόνο δική μου κληρονομιά, φια πείτε μου ποιο προνόμιο παραπάνω επχω του κινέζου, εκτός του ότι έχω την εύνοια να την επισκέπτομαι συχνότερα λόγω απόστασης;

Με την ίδια λογική που ο Κινέζος πληρώνει για την συντήρηση του Σινικού Τείχους, πληρώνεις κι εσύ για τη συντήρηση του Παρθενώνα. Σε περίπτωση που δεν σου αρέσει, δεν σε κρατάει κανείς εδώ, πήγαινε σε κάποια άλλη χώρα χωρίς μνημεία που να χρειάζονται συντήρηση.

Κανένα υλικό προνόμιο.. ιδεολογικό όμως προνόμιο? Η θέση ενός λαού στο παγκόσμιο στερέωμα και ο σεβασμός του απο άλλες χώρες δεν εξαρτάται απο την ιστορία του και απο το τι έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα?

Δεν είναι προνόμιο να είσαι Έλληνας? Γιατί δεν αλλάζεις εθνικότητα ρε φιλέ?

• Like 1

Αν κάποιος θελει να το παιζει πολιτης του κοσμου χωρίς πολιτισμικη ταυτότητα ενος εθνους, μπορει καλλιστα να ζήσει στην Αιθιοπία λ.χ.

Δε θα το κανει διοτι γουσταρει το δυτικό προτυπο ζωης. Ας είμαστε ρεαλιστες.

Εχουμε μια ταυτότητα. Ξεχωριζουμε ως ανθρωποι και ως εθνη. Και κληρονομουμε καποια πραγματα απ τους προηγούμενους. Δεν ειμαστε αυτοί ασχετα αν μιλαμε τη γλωσσα τους ομως.

• Like 2

Μπορεί κατά 90% να μην έχουμε σχέση με τους Αρχαίους Έλληνες και Μακεδόνες αλλά τόσες γενιές ζούμε σε αυτό τον τόπο και τον πονάμε, δεν είναι η Ελλάδα μπάτε σκύλοι αλέστε.. και καλώς ή κακώς έχουμε μια κληρονομιά που σχετίζεται με εμάς και αφόρα πρώτα την ανθρωπότητα και μετά εμάς ως έθνος, και οφείλουμε να την διατηρήσουμε..

Συγγνώμη για την παρέμβασή μου στο σχόλιό σου , αλλά και οι Αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες .

Προφανώς εννοείς Αρχαίους Αθηναίους , Αρχαίους Σπαρτιάτες , Αρχαίους Μακεδόνες κλπ που όλοι αυτοί αποτελούν αρχαία Ελληνικά φύλα .

• Like 1

Σύμφωνα με μελέτες και σύγκριση του DNA των σύγχρονων Ελλήνων με αυτό των αρχαίων, δείχνει πως το DNA τους ταιριάζει κατά 75-80% !

Α εντάξει. Γιατί στο Wikipedia διαβάζω ότι "Το ανθρώπινο DNA είναι κατά 98.4% όμοιο με αυτό των χιμπαντζήδων"...

• Like 4

Συγγνώμη για την παρέμβασή μου στο σχόλιό σου , αλλά και οι Αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες .

Προφανώς εννοείς Αρχαίους Αθηναίους , Αρχαίους Σπαρτιάτες , Αρχαίους Μακεδόνες κλπ που όλοι αυτοί αποτελούν αρχαία Ελληνικά φύλα .

Ναι προφανώς.. απλώς ηθελά να τονίσω τους Μακεδόνες στην περίπτωση αυτή

Ορίστε;;;;

Βρε άσ'τον τρελό στην τρέλα του..

Φυσικά και υπάρχουν προσμείξεις αλλά έως και τα μέσα του αιώνα που αφήσαμε πίσω μας οι μετακινήσεις πληθυσμών ΔΕΝ ήταν τόσο εύκολες και μεγάλες !

Περισσότερο αλλαγές στα πιστεύω και την γλώσσα γίνονταν πάνω σε μέρος του ίδιου πληθυσμού .

Για δώσε μας αυτές τις έρευνες.

Επίσης το DNA μας ταιριάζει κατά 98% με του χιμπατζή, θέλεις να πεις κάτι;

Με την ίδια λογική που ο Κινέζος πληρώνει για την συντήρηση του Σινικού Τείχους, πληρώνεις κι εσύ για τη συντήρηση του Παρθενώνα. Σε περίπτωση που δεν σου αρέσει, δεν σε κρατάει κανείς εδώ, πήγαινε σε κάποια άλλη χώρα χωρίς μνημεία που να χρειάζονται συντήρηση.

Ό,τι να'ναι, επιχειρηματολογία 18χρονου κάνει μπαμ από μίλια μακρυά. Τόσο δεν είσαι; Φαίνεται.

Κανένα υλικό προνόμιο.. ιδεολογικό όμως προνόμιο? Η θέση ενός λαού στο παγκόσμιο στερέωμα και ο σεβασμός του απο άλλες χώρες δεν εξαρτάται απο την ιστορία του και απο το τι έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα?

Δεν είναι προνόμιο να είσαι Έλληνας? Γιατί δεν αλλάζεις εθνικότητα ρε φιλέ?

Για να αλλάξω εθνικότητα πρέπει να πάρω κάποια άλλη. Μαλάκας να μείνω χωρίς εθνικότητα δεν είμαι. Για να πάρω άλλη εθνικότητα πρέπει να συντρέχουν οι προϋποθέσεις του κράτους του οποίου την εθνικότητα θα θελήσω. Προς το παρόν δεν συντρέχει καμιά. Αν στο μέλλον, θα το σκεφτώ, πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα και θα αποφασίσω.

Τώρα, για το αν είναι προνόμιο. Στη σημερινή εποχή είναι προνόμιο να έχεις αγγλικό, αμερικάνικο, γερμανικό διαβατήριο. Για πες μου εσύ τι προνόμια δίνει το ελληνικό διαβατήριο έναντι άλλων. Μην μου συγκρίνεις όμως με αυτό της Ουγκάντας, τότε ναι, έχω πολλά προνόμια.

Και για να τελειώνουμε με την κληρονομιά, κληρονομώ σημαίνει παίρνω στην κατοχή μου και εκμεταλλεύομαι όπως γουστάρω. Και επειδή θα με διώξουν από την Βεργίνα την ίδια ώρα που θα διώξουν και τον πορτογάλλο, όχι δεν είναι κληρονομιά μου. Διαχείριση του κράτους είναι και πνευματικός/υλικός πλούτος όλης της ανθρωπότητας.

Ό,τι να'ναι, επιχειρηματολογία 18χρονου κάνει μπαμ από μίλια μακρυά. Τόσο δεν είσαι; Φαίνεται.

Τουλάχιστον εγώ είχα επιχειρηματολογία 18χρονου. Εσύ που δεν είχες καθόλου τι έχεις να πεις για τον εαυτό σου;

Τουλάχιστον εγώ είχα επιχειρηματολογία 18χρονου. Εσύ που δεν είχες καθόλου τι έχεις να πεις για τον εαυτό σου;

Χαίρομαι που αναγνωρίζεις ότι δεν έχω επιχειρηματολογία 18χρονου.

Για δώσε μας αυτές τις έρευνες.

Επίσης το DNA μας ταιριάζει κατά 98% με του χιμπατζή, θέλεις να πεις κάτι;

Μπορείς να πας και να πάρεις το σχετικό ρεπορτάζ που έχει παρουσιάσει η NET λίγο πριν κλείσει με τους Ελληνες βιολόγους και ιατρούς που πραγματοποίησαν την έρευνα .

Στα αρχεία τους στην αγία παρασκευή, αν θες έχω και άνθρωπο να σε βοηθήσει.

Δεν μιλάμε φυσικά για το κάθε γονίδιο ξεχωριστά, αν αυτό κατάλαβες, αλλά για το ΜΕΙΓΜΑ  του γονιδιώματος που συναντά κανείς στους αρχαίους και στους σύγχρονους Έλληνες και το κατα πόσο αυτό ταιριάζει .

Αλλο πράγμα λέω λοιπόν εγώ και άλλο εσύ ....

Μπορείς να πας και να πάρεις το σχετικό ρεπορτάζ που έχει παρουσιάσει η NET λίγο πριν κλείσει με τους Ελληνες βιολόγους και ιατρούς που πραγματοποίησαν την έρευνα .

Όχι φίλε, το βάρος της απόδειξης το έχει αυτός που ισχυρίζεται κάτι. Δεν θα ψάξω εγώ, εσύ θα μου βρεις να μου φέρεις.

Επίσης, μια έρευνα για να είναι δεκτή πρέπει να παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια, να δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και να γίνει αποδεκτή από (τουλάχιστον σχεδόν) το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας.

Οτιδήποτε άλλο είναι μπαρούφες και δεν μπορείς να επιχειρηματολογείς χρησιμοποιώντας τη λέξη "έρευνα"

Όχι 18χρονου. Δεν έχεις επιχειρηματολογία καθόλου. Ούτε καν 5χρονου.

Look who's talking, είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα.

Άιντε να ανοίξεις κανά βιβλίο ιστορίας. Όχι Λιακόπουλο και σια

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...