Προς το περιεχόμενο

Βρέθηκε ο τάφος του Αλεξάνδρου ή και πάλι όχι?

funbreaker

230 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιος πιστεύετε ότι θάφτηκε στον τύμβο;

• Μέγας Αλέξανδρος
      66
    • Ρωξάνη & Αλέξανδρος Δ'
      11
    • Ολυμπιάδα
      13
    • Ηρακλής, γιος του Αλεξάνδρου
      4
    • Θεσσαλονίκη, αδερφή του Αλεξάνδρου
      4
    • Κλεοπάτρα, αδερφή του Αλεξάνδρου
      2
    • Φίλιππος Β' (για όσους αμφισβητούν την έρευσή του)
      1
    • Φίλιππος ο Αριδαίος
      0
    • Ηφαιστίωνας
      26
    • Κάσσανδρος
      17
    • Αντίπατρος
      3
    • Αντίγονος ο μονόφθαλμος
      2
    • Νέαρχος
      11
    • Λαομέδων
      2
    • Κενοτάφιο φτιαγμένο για το Μέγα Αλέξανδρο
      33
    • Πολυάνδρειο στρατιωτών
      12
    • Άλλο (πείτε ποιος)
      23
  2. 2. Τι θεωρείτε πιθανότερο σχετικά με τη σύληση του τύμβου;

• Ο τύμβος δεν είναι συλημένος.
      36
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς πριν πολλούς αιώνες.
      93
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς στη σύγχρονη εποχή.
      10
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς πολλές φορές σε διάφορες περιόδους.
      49
    • Ο τύμβος έχει συληθεί ολοκληρωτικά ως αποτέλεσμα μίας ή πολλών διαφορετικών συλήσεων.
      27
    • Ο τύμβος έχει λεηλατηθεί και καταστραφεί.
      6
    • Άλλο (εξηγείστε).
      9
  3. 3. Από που προέρχεται η άμμος;

• Η άμμος προέρχεται από φυσικά αίτια.
      59
    • Η άμμος αποτελεί αποτρεπτικό μηχανισμό κατά της τυμβωρυχίας και τοποθετήθηκε από την αρχή αμέσως μετά την ταφή του νεκρού.
      67
    • Η άμμος αποτελεί αποτρεπτικό μηχανισμό κατά της τυμβωρυχίας και τοποθετήθηκε αργότερα.
      85
    • Άλλο (εξηγείστε).
      19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 8,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Έτσι σκευτονται και αυτοί που μας κυβερνάνε...  για σοβαρευτείτε λέω εγώ.

Εγω νιώθω οτι έχω Ελληνικό αίμα στις βλέβες μου, τώρα κάπιοι εδω μέσα πιστεύουν οτι έχουν είναι ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ και γενικά αυτή η κουβέντα είναι ΕΚΤΟΣ! ας μήν ξεφευγουμε απο τη συζήτηση...

Τίποτα νέο είχαμε η απο βδομάδα περιμένουμε?

Δεν έχει σημασία τι νιώθεις αλλά τι ισχύει :P

Ακόμα και καμία "πρόσμιξη" να μην υπήρξε υπάρχει genetic drift λόγω αλλαγής κλίματος και άλλων παραγόντων. Παρόλα αυτά το να λέμε ότι δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα με τους αρχαίους Έλληνες είναι επίσης λάθος.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kαι βεβαια υπηρχαν ποσμιξεις, σιγα το νέο πια. Ολοι οι λαοί απο τοτε που υπαρχει δορυ, γαλερα και στρατος απο ανδρες.

Επισης και τα αεροπλανα,πλοια και καθε μεσο που μεταφερεται ο πλυθησμος.

Είχαμε κανα νέο; Δεν παίζει καμιά webcam της περιοχής ε;

Αν βάλει κάποιος μια κάμερα να δείχνει τις εργασίες απο μακρία θα χεστεί στους viewers

Παρόλα αυτά το να λέμε ότι δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα με τους αρχαίους Έλληνες είναι επίσης λάθος.

Αυτό θα πρέπει να μπορεί να το αποδείξει ο καθένας από μας, λόγω της σύστασης του σημερινού πληθυσμού της χώρας. Πχ, από τη πλευρά της μάνας μου έχω ξεκάθαρα αλβανική καταγωγή, ενώ δεν έχω ιδέα τί παίζει με τη μεριά του πατέρα μου που γεννήθηκε στη Ζάκυνθο.

Αυτό θα πρέπει να μπορεί να το αποδείξει ο καθένας από μας, λόγω της σύστασης του σημερινού πληθυσμού της χώρας. Πχ, από τη πλευρά της μάνας μου έχω ξεκάθαρα αλβανική καταγωγή, ενώ δεν έχω ιδέα τί παίζει με τη μεριά του πατέρα μου που γεννήθηκε στη Ζάκυνθο.

Μίλησα σαν έθνος γενικά, σαν άτομα χάνουμε πολύ πιο γρήγορα την καταγωγή μας. Σαν σύνολο πληθυσμού σε σύγκριση με άλλον προγονικό πληθυσμό είναι πιο αργή η διαδικασία μεταβολής.

Σε οποιαδήποτε "σοβαρή" συζήτηση για καταγωγή σημασία έχουν οι πληθυσμοί και όχι τα άτομα. Ακόμα και στην μακρο-εξέλιξη εκατομμυρίων χρόνων το γενετικό αποτύπωμα του συνόλου του πληθυσμού είναι αυτό που κληρονομείται και όχι το ατομικό.

Γενικά όσο πιο παλιό κάτι τόσο πιο πολλοί απόγονοι υπάρχουν:

• Όλοι οι άνθρωποι είμαστε απόγονοι 600 αφρικάνων που ζούσαν στις στέππες της Αφρικής πριν 100.000 χρόνια
  • Όλοι οι λευκοί έχουν περισσότερο νεάτερνταλ DNA από ότι οι μαύροι και οι ασιάτες 
  • Πολλοί άνθρωποι είναι απόγονοι των Ευρωπαίων homo sapiens που ζούσαν πριν 10.000 χρόνια
  • Αρκετοί έχουν Ελληνική καταγωγή (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος, Μικρά Ασία, Βόρεια Αφρική, κάποιες βαλκανικές χώρες)
  • Λίγοι έχουν Γερμανική καταγωγή (Γερμανία, Αυστρία)

Πρεπει να πας πολύ πισω για να δεις τη καταγωγη σου. Ακόμα και αυτη ομως δεν ειναι δεδομενη.

Και εγω εχω εναν προπροπροπαππου απο τη μερια της μητερας μου που γεννήθηκε στη Γαλλια κ ειχε κ τιτλο Ευγενίας. Τι σημαίνει οτι ειμαι εγω Γαλλος ευγενης; Και οι ρίζες του πατερα μου χανονται καπου στη Κερκυρα, Ρουμελη κτλ.

So what?

Που γεννήθηκα? Τι γλωσσα μιλαω και γραφω? Τι χαρακτηριζει μια εθνοτητα?

Γιατι ο ταδε ειναι Αγγλος ο δεινα τουρκος και ο αλλος Καμερουνεζος?

Ολοι αυτοι έχουν κάποιο ερωτημα εθνικότητας? Τι σχεση εχει λοιπόν το αν εχουμε το ιδιο αιμα η οχι με τους κατοίκους της περιοχης πριν 25 αιωνες?

Ειτε το θελουμε ειτε οχι εχουμε κληρονομισει 10 πράματα απο αυτούς. Τα 7 ειναι πολυ σημαντικα και οφειλουμε να τα διαφυλάξουμε κ αναδειξουμε.

Στο φινάλε ακομα κ το ιδιο αιμα να ειχαμε τι εγινε; Σκοπος ειναι τι πετυχαίνει κανεις κ με τι τροπο.

Οσο για την εθνοτητα αυτή χαρακτηριζεται πλεον από το ομογλωσσο και τα ηθη εθιμα. Ουτε καν θρησκεια.

• Like 1

Πρεπει να πας πολύ πισω για να δεις τη καταγωγη σου. Ακόμα και αυτη ομως δεν ειναι δεδομενη.

Και εγω εχω εναν προπροπροπαππου απο τη μερια της μητερας μου που γεννήθηκε στη Γαλλια κ ειχε κ τιτλο Ευγενίας. Τι σημαίνει οτι ειμαι εγω Γαλλος ευγενης; Και οι ρίζες του πατερα μου χανονται καπου στη Κερκυρα, Ρουμελη κτλ.

So what?

Ολοι αυτοι έχουν κάποιο ερωτημα εθνικότητας? Τι σχεση εχει λοιπόν το αν εχουμε το ιδιο αιμα η οχι με τους κατοίκους της περιοχης πριν 25 αιωνες?

Ειτε το θελουμε ειτε οχι εχουμε κληρονομισει 10 πράματα απο αυτούς. Τα 7 ειναι πολυ σημαντικα και οφειλουμε να τα διαφυλάξουμε κ αναδειξουμε.

Στο φινάλε ακομα κ το ιδιο αιμα να ειχαμε τι εγινε; Σκοπος ειναι τι πετυχαίνει κανεις κ με τι τροπο.

Οσο για την εθνοτητα αυτή χαρακτηριζεται πλεον από το ομογλωσσο και τα ηθη εθιμα. Ουτε καν θρησκεια.

τίποτα αυτα τα λεει ο porg που ειναι ρατσιστής! :D

• Like 1

Ολοι αυτοι έχουν κάποιο ερωτημα εθνικότητας? Τι σχεση εχει λοιπόν το αν εχουμε το ιδιο αιμα η οχι με τους κατοίκους της περιοχης πριν 25 αιωνες?.

Γιατί απλά αυτό αναγράφεται στην ταυτότητα ή το διαβατήριό τους. Η σύνθεση της σημερινής Ελλάδας, ένα νεαρό κράτος με κατασκευασμένη ιστορική συνείδηση (όπως τα περισσότερα σύγχρονα κράτη που γεννήθηκαν "ορφανά" στις στάχτες μιας πολυσυνθετικής αυτοκρατορίας) δεν επιτρέπει συσχετισμούς με αρχαίους πολιτισμούς, όπως και τα νέα ελληνικά δεν πρέπει να σχετίζονται με αρχαίες γραμματείες για να υποστυλώσουν τη σαθρή "συνέχεια".

Με άλλα λόγια, η Αμφίπολη και τα ευρήματά της αφορούν το ίδιο όλα τα Βαλκάνια (ίσως όχι μόνο τα Βαλκάνια). Σίγουρα, πάντως, όχι μόνο τους πολίτες που κατοικούν εντός των συνόρων της χώρας που λέγεται Ελλάδα, όπως αυτή αποτυπώνεται στους σύγχρονους γεωπολιτικούς χάρτες.

Γιατι να μην υπαρχουν συσχετισμοι? Επειδη οι αλλοι δεν εχουν τιποτε κοινο με τους κατοικους των περιοχων τους 2000 χρονια πριν δε θα πρέπει να χουμε κ μεις?

Αν μιλας την ιδια γλώσσα θες δε θες ο συσχετισμός ειναι αυτοματος.

Δε φταιω εγω που οποια πετρα κ αν σηκωσω θα βρω γραμματα που γνωριζω απ τη μητρική μου γλωσσα.

Η ολη ιδιαίτεροτητα ειναι πως η γλωσσα δε χαθηκε ποτε. Εκ των πραγμάτων λοιπον ο εκάστοτε κάτοικος αφομιωνεται ως μερος της ιστοριας ενος τοπου κ ως φυσικξ συνέχεια άσχετα αν εχει η οχι δεσμους αιματος.

• Like 3

Τι σχέση έχει το αίμα με τη καταγωγή;Άλλωστε στην ίδια φυλή υπάρχουν άτομα απο κάθε ομάδα αίματος, Α+ Β+ κτλ

Στο θέμα μας τώρα, ότι βρίσκεται στην Αμφίπολη ανήκει πρώτα στη Μακεδονία (την αρχαία όχι εμάς τους άσχετους με αυτούς) και μετά σε όλη την ανθρωπότητα

Χ.Τζάλας: «Η αλήθεια για τον τάφο του Μ. Αλεξάνδρου βρίσκεται μόνο στην Αίγυπτο»

http://www.zougla.gr/greece/article/xtzalas-i-ali8ia-gia-ton-tafo-tou-m-aleksandrou-vriskete-mono-stin-egipto-1060182

Ρε παίδες πολύ Large γίνατε ξαφνικά.. Αν είναι να ανοίξουμε τα σύνορα με Βουλγαρία και Τουρκία, άλλωστε ίδιο αίμα έχουμε..

Σιγά μωρέ.. και τι έγινε που στα Σκοπιανά σχολεία τα παιδάκια μαθαίνουν πως οι κακοί Έλληνες μας πήραν την Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία..

Έλα μωρέ ώχουυ.. και τί έγινε που η Τουρκία θέλει όλο το Αιγαίο και τη Θράκη.. Ας τα πάρουν, στο κάτω κάτω αδέρφια είμαστε όλοι.

Εγώ δεν είδα κανέναν Έλληνα να ζητάει κάτι απο τη Βουλγαρία και απο τη Τουρκία και να κάνει υπόγειες ενέργειες ως λαός για να το καταφέρει μέσα απο τα ψέμματα.. Εδώ και χρόνια έχουμε ως Ελλάδα αμυντική στάση σε όλες τις επιθέσεις για ονομασία, Αιγαίο, κλπ δεν ζητάμε κάτι απο άλλο απο την ιστορική αλήθεια.

• Like 1

Η ολη ιδιαίτεροτητα ειναι πως η γλωσσα δε χαθηκε ποτε. Εκ των πραγμάτων λοιπον ο εκάστοτε κάτοικος αφομιωνεται ως μερος της ιστοριας ενος τοπου κ ως φυσικξ συνέχεια άσχετα αν εχει η οχι δεσμους αιματος.

Και τα παιδιά των Αλβανών μεταναστών που γεννήθηκαν στην Αθήνα, έγιναν ξαφνικά απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων... Φυσικά, πάντα καταλήγουμε στο γνωστό και (σχεδόν) σίγουρο απάγκιο, τη γλώσσα. Αλλά επειδή αυτά τα έχουμε ξαναπεί, μια χαρά τα παραδέχεσαι εδώ στο τέλος, "Ιστορία του τόπου" όχι του λαού. Ο τόπος δεν έχει DNA, δε μιλάει μόνο μια γλώσσα, δε τραγουδάει μόνο ένα μουσικό σκοπό, δε φέρει κτίσματα ενός μόνο ρυθμού και δεν ανήκε ποτέ σε κανέναν, πόσο μάλλον στους πιο πρόσφατους και εντελώς ανάξιους ενοίκους του, εμάς.

Ειλικρινά, τρέμω για τα πιθανά ευρήματά στην Αμφίπολη και για το τι αυτά μπορούν να σηματοδοτήσουν στο ήδη τεταμένο εθνικιστικά και συνομωσιολογικά πολιτικοκοινωνικό γίγνεσθαι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...