Προς το περιεχόμενο

230 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιος πιστεύετε ότι θάφτηκε στον τύμβο;

• Μέγας Αλέξανδρος
      66
    • Ρωξάνη & Αλέξανδρος Δ'
      11
    • Ολυμπιάδα
      13
    • Ηρακλής, γιος του Αλεξάνδρου
      4
    • Θεσσαλονίκη, αδερφή του Αλεξάνδρου
      4
    • Κλεοπάτρα, αδερφή του Αλεξάνδρου
      2
    • Φίλιππος Β' (για όσους αμφισβητούν την έρευσή του)
      1
    • Φίλιππος ο Αριδαίος
      0
    • Ηφαιστίωνας
      26
    • Κάσσανδρος
      17
    • Αντίπατρος
      3
    • Αντίγονος ο μονόφθαλμος
      2
    • Νέαρχος
      11
    • Λαομέδων
      2
    • Κενοτάφιο φτιαγμένο για το Μέγα Αλέξανδρο
      33
    • Πολυάνδρειο στρατιωτών
      12
    • Άλλο (πείτε ποιος)
      23
  2. 2. Τι θεωρείτε πιθανότερο σχετικά με τη σύληση του τύμβου;

• Ο τύμβος δεν είναι συλημένος.
      36
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς πριν πολλούς αιώνες.
      93
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς στη σύγχρονη εποχή.
      10
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς πολλές φορές σε διάφορες περιόδους.
      49
    • Ο τύμβος έχει συληθεί ολοκληρωτικά ως αποτέλεσμα μίας ή πολλών διαφορετικών συλήσεων.
      27
    • Ο τύμβος έχει λεηλατηθεί και καταστραφεί.
      6
    • Άλλο (εξηγείστε).
      9
  3. 3. Από που προέρχεται η άμμος;

• Η άμμος προέρχεται από φυσικά αίτια.
      59
    • Η άμμος αποτελεί αποτρεπτικό μηχανισμό κατά της τυμβωρυχίας και τοποθετήθηκε από την αρχή αμέσως μετά την ταφή του νεκρού.
      67
    • Η άμμος αποτελεί αποτρεπτικό μηχανισμό κατά της τυμβωρυχίας και τοποθετήθηκε αργότερα.
      85
    • Άλλο (εξηγείστε).
      19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν υποθέσουμε ότι μπαίνουν στον τύμβο και μέσα βρίσκουν την Ρωξάνη και τον Αλέξανδρο Γ'...στην Βεργινα ο τάφος σε ποιον μπορεί να ανήκει αν οχι στο ίδιο πρόσωπο;

Ξέρουμε κατι;

• Απαντ. 8,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

O porg γενικα μας τρολαρει οποτε μην δίνετε και τρομερη σημασια.

Επειδή αναφερθηκε ειρωνικα ανεφερα τη μπουρδολογια των Σκοπιανων. Ως πλάκα κατά βαση.

Αυτα :-)

• Like 2
Δημοσ.

Αν υποθέσουμε ότι μπαίνουν στον τύμβο και μέσα βρίσκουν την Ρωξάνη και τον Αλέξανδρο Γ'...στην Βεργινα ο τάφος σε ποιον μπορεί να ανήκει αν οχι στο ίδιο πρόσωπο;

Ξέρουμε κατι;

Αν βρουν μέσα τη Ρωξάνη και τον Αλέξανδρο Γ', στη Βεργίνα ο τάφος θα ανήκει σίγουρα στον Αλέξανδρο Δ' :P

Ο Αλέξανδρος Γ' είναι ο Μέγας Αλέξανδρος

Anyway, υπάρχουν κάποιοι αρχαιολόγοι που υποστηρίζουν ότι στον τάφο που έχει βρεθεί στη Βεργίνα, δεν είναι θαμμένος ο Φίλιππος και ο εγγονός του, αλλά μία οικογένεια ευγενών της εποχής.

Ανυπόστατες θεωρίες, αλλά αν βρεθεί στην Αμφίπολη ο Αλέξανδρος Δ' τότε Houston, we 've got a problem με τη Βεργίνα

Δημοσ.

Κανενα πρόβλημα δε θα υπαρχει. Είναι τεκμηριωμένα ο Φίλιππος. Για τον μικρο Αλέξανδρο εικασίες ηταν. Ουδεποτε δήλωσαν σίγουροι.

Δημοσ.

Κάτσε μην είναι και κανένας Φίλιππος μέσα στην Αμφίπολη και μας πέσουν τα σαγόνια. :P

Τεράστια τρολια :-p
Δημοσ.

Αν βρουν μέσα τη Ρωξάνη και τον Αλέξανδρο Γ', στη Βεργίνα ο τάφος θα ανήκει σίγουρα στον Αλέξανδρο Δ' :P

Ο Αλέξανδρος Γ' είναι ο Μέγας Αλέξανδρος

Anyway, υπάρχουν κάποιοι αρχαιολόγοι που υποστηρίζουν ότι στον τάφο που έχει βρεθεί στη Βεργίνα, δεν είναι θαμμένος ο Φίλιππος και ο εγγονός του, αλλά μία οικογένεια ευγενών της εποχής.

Ανυπόστατες θεωρίες, αλλά αν βρεθεί στην Αμφίπολη ο Αλέξανδρος Δ' τότε Houston, we 've got a problem με τη Βεργίνα

Ναι λάθος πληκτρολόγηση ηταν γιατί ειμαι απο το κιν,τον Δ' εννοούσα!

Δημοσ.

Εγώ να πώ μια μπούρδα....

Και ΑΝ είναι ο τάφος όντος του μέγα Αλέξανδρου? αφου όπως ξέρουμε έγινε Φαραώ (εξού και οι αιγυπτιακοί λέοντες στην είσοδο)

Αλλα για το Φίλλιπο δεν το είχα σκευτεί... θα πάθουμε κοκομπλόκο! 

Δημοσ.
Και ΑΝ είναι ο τάφος όντος του μέγα Αλέξανδρου? αφου όπως ξέρουμε έγινε Φαραώ (εξού και οι αιγυπτιακοί λέοντες στην είσοδο)

Θα το κουκουλωσουν και δεν θα μαθουμε την απαντηση ποτε.  B)

Δημοσ.

Η θα πούν οτι ανοικει σε κάποιον άλλο? γιατί να το κουκουλώσουν?

Πάντος ρε παιδιά απο το 2008 γράφω το φόρουμ... ομολογώ οτι αυτό είναι απο τα καλύτερα Thread ever!!!

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε αλλά μιας που το φερε η κουβέντα να πούμε σε αυτό το σημείο πως εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με τους αρχαίους μακεδόνες.Ούτε με τους Έλληνες γενικότερα.

Απο σύμπτωση έχουμε την ίδια γλώσσα και έθιμα μετά απο τόσους αιώνες κάτω απο κατακτητές

Ε οκ δεν έχουμε ταύτιση αλλά δεν είμαστε και τελείως άσχετοι. Όλη η νότια Ευρώπη έχει αχνές Ελληνικές ρίζες.

Δημοσ.

Έτσι σκευτονται και αυτοί που μας κυβερνάνε...  για σοβαρευτείτε λέω εγώ.

Εγω νιώθω οτι έχω Ελληνικό αίμα στις βλέβες μου, τώρα κάπιοι εδω μέσα πιστεύουν οτι έχουν είναι ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ και γενικά αυτή η κουβέντα είναι ΕΚΤΟΣ! ας μήν ξεφευγουμε απο τη συζήτηση...

Τίποτα νέο είχαμε η απο βδομάδα περιμένουμε?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...