Προς το περιεχόμενο

Βρέθηκε ο τάφος του Αλεξάνδρου ή και πάλι όχι?

funbreaker

230 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιος πιστεύετε ότι θάφτηκε στον τύμβο;

• Μέγας Αλέξανδρος
      66
    • Ρωξάνη & Αλέξανδρος Δ'
      11
    • Ολυμπιάδα
      13
    • Ηρακλής, γιος του Αλεξάνδρου
      4
    • Θεσσαλονίκη, αδερφή του Αλεξάνδρου
      4
    • Κλεοπάτρα, αδερφή του Αλεξάνδρου
      2
    • Φίλιππος Β' (για όσους αμφισβητούν την έρευσή του)
      1
    • Φίλιππος ο Αριδαίος
      0
    • Ηφαιστίωνας
      26
    • Κάσσανδρος
      17
    • Αντίπατρος
      3
    • Αντίγονος ο μονόφθαλμος
      2
    • Νέαρχος
      11
    • Λαομέδων
      2
    • Κενοτάφιο φτιαγμένο για το Μέγα Αλέξανδρο
      33
    • Πολυάνδρειο στρατιωτών
      12
    • Άλλο (πείτε ποιος)
      23
  2. 2. Τι θεωρείτε πιθανότερο σχετικά με τη σύληση του τύμβου;

• Ο τύμβος δεν είναι συλημένος.
      36
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς πριν πολλούς αιώνες.
      93
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς στη σύγχρονη εποχή.
      10
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς πολλές φορές σε διάφορες περιόδους.
      49
    • Ο τύμβος έχει συληθεί ολοκληρωτικά ως αποτέλεσμα μίας ή πολλών διαφορετικών συλήσεων.
      27
    • Ο τύμβος έχει λεηλατηθεί και καταστραφεί.
      6
    • Άλλο (εξηγείστε).
      9
  3. 3. Από που προέρχεται η άμμος;

• Η άμμος προέρχεται από φυσικά αίτια.
      59
    • Η άμμος αποτελεί αποτρεπτικό μηχανισμό κατά της τυμβωρυχίας και τοποθετήθηκε από την αρχή αμέσως μετά την ταφή του νεκρού.
      67
    • Η άμμος αποτελεί αποτρεπτικό μηχανισμό κατά της τυμβωρυχίας και τοποθετήθηκε αργότερα.
      85
    • Άλλο (εξηγείστε).
      19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 8,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Οχι βεβαια, εννοειτε οτι θα παρει χρονια, για να αποκαλυφθει ολοκληρο…..

Απλα καλο θα ηταν απο τα αρμοδια οργανα (βλεπε Περιστερη) να μην βαζουν χρονικα ορια…. και καλλιεργουν

προσδοκιες για τον απλο κοσμο, που δεν γνωριζει απο αυτα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολλοί απ' αυτούς που φώναζαν, πως πάνε με μπουλντόζες να προλάβουν την έναρξη της ΔΕΘ για πολιτική αξιοποίηση, τώρα διαμαρτύρονται γιατί δεν γίνονται πιο γρήγορα οι εργασίες!

Αθάνατη Ελλαδάρα!

Πουθενά δεν σε πιάνει κανένας :-(

• Like 4

Και εμένα με τέτοια τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα μου φαίνεται απίθανο να τελειώσουν σε 1.5 μήνα. Σήμερα το πρωϊ μιλούσαν με έναν αρχαιολόγο και έναν αρχιτέκτονα για τις ανασκαφές. Δεν συγκράτησα πολλά πράγματα από αυτά που είπαν αλλά ο αρχιτέκτονας είπε κάτι που το είχαμε αναφέρει και εδώ, οτι δηλαδή όσο πλησιάζουμε προς το κέντρο αυξάνεται το ύψος του λόφου άρα και οι φορτίσεις που δέχεται ο θόλος, οι λίθοι τα υλικά και τα κονιάματα που θα χρησιμοποίησαν θα πρέπει να ήταν πολύ καλής ποιότητας για να αντέξουν το φορτίο αυτό, ο λόφος που έκαναν από πάνω ήταν τεχνητός. Επίσης ενδέχεται οι τοίχοι σφράγισης που έβαλαν να τους έβαλαν για την πρόσθετη στήριξη του μνημείου εσωτερικά.

Επίσης το μνημείο τώρα υποστηλώνεται ώστε να βρεθούν και να συλλεχθούν τα ευρήματα, για να μπορέσει να είναι επισκέψιμο από τον κόσμο θα πρέπει να αφαιρεθούν οι υποστυλώσεις που κάνουν τώρα και να πραγματοποιηθούν άλλου τύπου έργα με ενισχύσεις στην στήριξη χωρίς δοκάρια σωλήνες και τέτοια πράγματα τα οποία θα κοστίσουν αρκετά εκατομμύρια.

Αυτό που προς το παρόν περιμένουμε όλοι και είμαστε σε αναμονή είναι το τι συμβαίνει με τα σκαλοπάτια τελικά όταν αφαιρεθεί όλο το χώμα.

τουίτ

ΑΜΦΙΠΟΛΗ: Βρέθηκε ομοιωμα όρχεος με την επιγραφη ΔΕΞΑΙ (πάρε). Αρχαιολόγοι λενε πως προορίζονταν για τους Νεοέλληνες. pic.twitter.com/tPS5Prdb9q

Byn1ddtIQAAsUyo.jpg

• Like 5

Εδώ έχουν ξυλώσει τόσους τόνους μάρμαρο από τον περίβολο, και μάλιστα δίπλα από την είσοδο.

Άμα είχαν τον χρόνο και την ελευθερία να πάρουν τόσο μάρμαρο τότε δεν νομίζω να πιστεύει ακόμα κανείς ότι ο τάφος είναι ασύλλητος

Εδώ έχουν ξυλώσει τόσους τόνους μάρμαρο από τον περίβολο, και μάλιστα δίπλα από την είσοδο.

Άμα είχαν τον χρόνο και την ελευθερία να πάρουν τόσο μάρμαρο τότε δεν νομίζω να πιστεύει ακόμα κανείς ότι ο τάφος είναι ασύλλητος

Παλι η αυτη η σιγουρια.. και δεν απευθυνομαι μονο σε σενα αλλα σε ολους τους μ@λακες αρχαιολογους που βγαινουν και αμφισβητουν 100% μια ανασκαφη, απο χιλιομετρα μακρια και μονο απ οτι βλεπουν στην τηλεοραση, αλλα και τα μαλ@κισμενα τα ΜΜΕ που το σκαλιζουν το θεμα οσο δεν παει και καθε μερα βγαζουν και μια "ειδηση" που τις περισσοτερες φορες ειναι μουφα.

Η αλλη πιο πανω στο λινκ λεει το χωμα ηταν σε σχημα κωνου, επειδη επεσε απο τις τρυπες στην οροφη που κανανε οι τυμβωρυχοι.. Εδω ολοι ειδαμε το χωμα να ειναι σαν συμπαγής τοιχος και σε καμια ανακοινωση και καμια φωτογραφια δεν φανηκε να υπαρχει τρυπα στο ταβανι του ταφου.. ελεος δηλαδη

Καποιοι εδω μεσα γουσταρουν να εχει συληθει, δεν ξερω.

Καταρχην ο περιβολος μια χαρα διατηρείται και ειναι απιστευτος σε φωτογραφιες που εχουμε δει.. Απλα σε καποια σημεια λειπει το μαρμαρο ΑΛΛΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΓΚΟΛΙΘΟΙ απο πισω.. Ποιος μου λεει οτι δεν οφειλεται σε φυσικα αιτια οπως σεισμοι, πλημμυρες κλπ? Δεν καταλαβαινω γιατι ειστε τοσο ΑΠΟΛΥΤΟΙ καποιοι..

Προφανως και απο τον περιβολο θα παρουν μαρμαρα, ειναι 100 φορες πιο ευκολο απο το να σκαψουν 30 μετρα οριζοντια στο εδαφος και να βγαζουν ογκολιθους -.- 

Να μου πεις:

- Ξερεις κατι ρε φιλε, ΜΠΟΡΕΙ να εχει συληθει επειδη λειπουν μαρμαρα, και τα κεφαλια των Σφιγγων.. 

Να σου πω:

- Ρε φιλε εχεις δικιο αλλα εγω ΠΙΣΤΕΥΩ οτι ΜΠΟΡΕΙ να μην εχει συληθει και απλα να φτασανε μεχρι εκει και να μην πηγαν πιο μεσα..

Ετσι γινονται οι συζητησεις, εχουμε καποιες πληροφοριες απο το υπουργειο και με βαση αυτες συζηταμε.. Αν και το υπουργειο και η Περιστερη εχουν πει οτι ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΗΜΕΝΟΣ, εγω παρ' ολα αυτα στον διαλογο στο forum δεν ειμαι απολυτος, γιατι ειστε ολοι εσεις?

Χαλαρωστε, μην βλεπετε οτι να ναι ειδησεις απο περιοδους που δεν εχουμε νεα, και τα ξαναλεμε στο επομενο δελτιο τυπου.

• Like 2

Ρε σουίμερ, εσύ είσαι αυτός που ΘΕΛΕΙ να μην έχει συλληθεί. Εγώ αυτά που βλέπω με κάνουν να πιστεύω κατά 95% πως τον έχουν κατακλέψει. Δεν παίρνω και όρκο αλλά εξετάζοντας τα στοιχεία και με βάση την λογική, αυτό προκύπτει. Αντιθέτως εσύ είσαι αυτός που λειτουργεί πιο πολύ με την πεποίθηση.

Και μην μου πεις ότι οι σεισμοί και οι πλημμύρες μετακίνησαν τους τόνους των μαρμάρων. Κάποιοι στο παρελθόν είχαν την ελευθερία και τα μέσα να μετακινήσουν τόσο μάρμαρο οπότε δεν θα έσκαψαν μέσα τον τάφο όσους τόνους χώμα και να είχε; Με την προοπτική να βρούνε όχι μάρμαρο αλλά χρυσάφι; Χώρια που λογικά την εποχή που έγινε αυτό δεν θα ήταν ακόμα σφραγισμένος αλλά ορθάνοιχτος

• Like 1

Ρε φιλε πες μου τα στοιχεια που σε κανουν και πιστευεις οτι εχει συληθει?

Εισαι 100% σιγουρος οτι οι τρυπες στους τοιχους εγιναν απο τους τυμβωρύχους?

Ειδες εσυ πουθενα τρυπες στην οροφη, και το χωμα σε σχημα κωνου λες και εχει πεσει απο πανω?

Τα ιδια δεν λεγατε για το προσωπο της Καρυατιδας και τα χερια και τα φτερα κλπ και μετα βρηκαν κομματια τους στο χωμα? (δηλαδη πηρανε τα χερια και αφησανε τα δαχτυλα πχ.. οκ)

Ναι, ΘΕΛΩ να μην εχει συληθει ομως με τα στοιχεια που βλεπω και εγω, και τις ανακοινωσεις του υπουργειου, και τις δηλωσεις της Περιστερη που ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ, πιστευω οτι δεν εχει συληθει αλλα υπαρχουν ενδειξεις συλησης μεχρι την εισοδο..

Εσυ αν βλεπεις κατι αλλο, σεβαστο και αυτο, αλλα μην εισαι απολυτος.

τουίτ

ΑΜΦΙΠΟΛΗ: Βρέθηκε ομοιωμα όρχεος με την επιγραφη ΔΕΞΑΙ (πάρε). Αρχαιολόγοι λενε πως προορίζονταν για τους Νεοέλληνες. pic.twitter.com/tPS5Prdb9q

Byn1ddtIQAAsUyo.jpg

Βολίδα σφεντόνας ... από τα αγαπημένα μου ... :rolleyes:

• Like 1

Αυτά για τα χώματα σε σχήμα κώνου δεν βλέπω να ισχύουν, αλλά δεν τα σχολίασα προηγουμένως.

Αντιθέτως εσύ δεν απάντησες για τα μάρμαρα, για τα κεφάλια των σφιγγών, για τα χέρια των καρυάτηδων, για τα θραύσματα των δαχτύλων τους που βρέθηκαν χαμηλά και όχι στο ύψος που ανήκαν και μέσα στο χώμα.

Το τι λένε οι από μέσα πλέον δεν με πείθει επειδή έχουν πει 100 βλακείες. Το αν τις λένε επειδή τις πιστεύουν ή επειδή δίνουν σπόρια για να μην πούνε αυτά που έχουν βρει, δεν το ξέρω. Μην ξεχνάμε και τις πολιτικές προεκτάσεις του θέματος. Αν λέγανε εξαρχής ότι δεν είναι του Αλέκου και ότι είναι κατακλεμμένος μπορεί να μην παίρνανε κανένα κονδύλι.

Και εγώ θέλω να μην έχει συλληθεί αλλά δεν αφήνω αυτήν την επιθυμία να επικρατήσει της λογικής η οποία μου λέει ότι είναι κατά πάσα πιθανότητα συλλημένος.

Οι απόπειρες τυμβορυχίας λογικά είναι μεταγενέστερες και παρότι δεν μπήκαν μέχρι μέσα, μπορεί να μην υπήρχε κάτι να βρουν

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...