Προς το περιεχόμενο

Βρέθηκε ο τάφος του Αλεξάνδρου ή και πάλι όχι?

funbreaker

230 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιος πιστεύετε ότι θάφτηκε στον τύμβο;

• Μέγας Αλέξανδρος
      66
    • Ρωξάνη & Αλέξανδρος Δ'
      11
    • Ολυμπιάδα
      13
    • Ηρακλής, γιος του Αλεξάνδρου
      4
    • Θεσσαλονίκη, αδερφή του Αλεξάνδρου
      4
    • Κλεοπάτρα, αδερφή του Αλεξάνδρου
      2
    • Φίλιππος Β' (για όσους αμφισβητούν την έρευσή του)
      1
    • Φίλιππος ο Αριδαίος
      0
    • Ηφαιστίωνας
      26
    • Κάσσανδρος
      17
    • Αντίπατρος
      3
    • Αντίγονος ο μονόφθαλμος
      2
    • Νέαρχος
      11
    • Λαομέδων
      2
    • Κενοτάφιο φτιαγμένο για το Μέγα Αλέξανδρο
      33
    • Πολυάνδρειο στρατιωτών
      12
    • Άλλο (πείτε ποιος)
      23
  2. 2. Τι θεωρείτε πιθανότερο σχετικά με τη σύληση του τύμβου;

• Ο τύμβος δεν είναι συλημένος.
      36
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς πριν πολλούς αιώνες.
      93
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς στη σύγχρονη εποχή.
      10
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς πολλές φορές σε διάφορες περιόδους.
      49
    • Ο τύμβος έχει συληθεί ολοκληρωτικά ως αποτέλεσμα μίας ή πολλών διαφορετικών συλήσεων.
      27
    • Ο τύμβος έχει λεηλατηθεί και καταστραφεί.
      6
    • Άλλο (εξηγείστε).
      9
  3. 3. Από που προέρχεται η άμμος;

• Η άμμος προέρχεται από φυσικά αίτια.
      59
    • Η άμμος αποτελεί αποτρεπτικό μηχανισμό κατά της τυμβωρυχίας και τοποθετήθηκε από την αρχή αμέσως μετά την ταφή του νεκρού.
      67
    • Η άμμος αποτελεί αποτρεπτικό μηχανισμό κατά της τυμβωρυχίας και τοποθετήθηκε αργότερα.
      85
    • Άλλο (εξηγείστε).
      19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρώτα από όλα τι δουλειά έχουμε εμείς σε ξένη χώρα; Είναι αρχαιολογική κληρονομιά της Αιγύπτου και ας έχει να κάνει με την Ελληνιστική περίοδο.

Όπως και οι Αμερικάνοι, γερμανοι, καναδοι κλπ στην Ελλάδα να φανταστώ;
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 8,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πρώτα από όλα τι δουλειά έχουμε εμείς σε ξένη χώρα; Είναι αρχαιολογική κληρονομιά της Αιγύπτου και ας έχει να κάνει με την Ελληνιστική περίοδο. 

δεν ξέρω καλά τα γεγονότα, είπα ότι κάπου το είδα, μπορεί να μην ισχύει καν. Σίγουρα κάποιοι εδώ θα ξέρουν καλύτερα

Είναι σίγουρα τάφος? η μήπως κάποιο μνημείο πεσόντων όπως στις Πλαταιές πχ. ?

Υπάρχει κανένας στο φορουμ που να μένει εκεί κοντά? τι ακούγεται?

Όπως και οι Αμερικάνοι, γερμανοι, καναδοι κλπ στην Ελλάδα να φανταστώ;

Ηγείται Αμερικανός, Γερμανός ή Καναδός αρχαιολογική ανασκαφή στη χώρα μας και ζητάνε οικονομική στήριξη από τις χώρες τους για μνημεία στην Ελλάδα;

Αυτό είναι και το πιο πιθανό σενάριο. Επίσης θα μπορούσε μάλιστα ο Μέγας Αλέξανδρος να έχει και πολλούς τάφους/ μνημεία, έναν σε κάθε Αλεξάνδρεια.

αυτό είναι πάρα πολυ σωστό και με βρίσκει απολύτως σύμφωνο. ο σημαντικότερος άνθρωπος της τότε εποχής που μνημονεύεται σε 3 θρησκείες  και έγινε φαραώ μπορεί να έχει πολλά μνημεία τάφους. όχι μόνο και για λόγους λατρείας αλλά και για λόγους προστασίας από τους χριστιανούς τοτε που τα κατέστρεψαν όλα . είναι πολύ πιθανό να μεταφερόταν η σωρός για να γλυτώσει την καταστροφή. μία γνώμη μόνο εκφέρω ως ένα συμπέρασμα που μου φαίνεται πολύ λογικό.

Σε καμιά 10αριά μέρες λένε θα τον ανοίξουν...

Εγω γιατί πιστεύω οτι τον έχουν ανοίξει ΗΔΗ και σε καμια 10αριά μερες

---μεχρι να ξεκαθαρίσουν τι θέλουν να δώσουν στη δημοσιότητα και τι όχι---

θα μας ενημερώσουν...

• Like 1

samaras_amfipoli_arx_3.jpg

Ρε παιδιά ξέρουμε τι τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε ώστε να κοπούν τόσο τέλεια αυτές η πέτρες περίπου το 300 π.Χ.  ; όπως χρονολογείται

• Like 1

Kατι που δεν εχω καταλαβει ειναι οταν λενε οπως πχ στην βεργινα οτι οι ταφοι ειναι συλλημενοι δεν δινουν καμια λεπτομερεια

δηλαδη ποτε ακριβως η στο περιπου εγινε αυτο?ποτε μπηκανε δηλαδη οι τυμβωρυχοι κατα την αρχαιοτητα η ξερω εγω το 1800?

επισης τα ευρηματα αυτα που ειναι?σε καποιο μουσειο σε καποια ιδιωτικη συλλογη ?

Ρε παιδιά ξέρουμε τι τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε ώστε να κοπούν τόσο τέλεια αυτές η πέτρες περίπου το 300 π.Χ.  ; όπως χρονολογείται

θέλω να βρεις μια φωτογραφίας και να την παραθέσεις

Την ασπίδα που κρατούσαν οι στρατιώτες του Μ.Αλεξάνδρου η οποία βρίσκεται στο μουσείο της Βεργίνας,νομίζω οτι είναι η παρακάτω αλλά αν εχω αδικο διορθώστε με...

%CE%97+%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%BF%CF

ΥΓ. είναι η πανοπλία και η ασπίδα του Φιλίππου Β'

Kατι που δεν εχω καταλαβει ειναι οταν λενε οπως πχ στην βεργινα οτι οι ταφοι ειναι συλλημενοι δεν δινουν καμια λεπτομερεια

δηλαδη ποτε ακριβως η στο περιπου εγινε αυτο?ποτε μπηκανε δηλαδη οι τυμβωρυχοι κατα την αρχαιοτητα η ξερω εγω το 1800?

επισης τα ευρηματα αυτα που ειναι?σε καποιο μουσειο σε καποια ιδιωτικη συλλογη ?

lol, σοβαρέψου δικέ μου, είπαμε....

lol, σοβαρέψου δικέ μου, είπαμε....

αυτό που γινεται συνηθως ή τουλάχιστον αυτό που γνωρίζουμε απο την ιστορία μας είναι ότι και αρχικά οι Ρωμαίοι και έπειτα οι Χριστιανοί λεηλατησαν και κατέστρεψαν πολλούς τάφους και μνημεία...Βλέπεις ότι είναι αντίθετο στα πιστεύω μας πρέπει να κατστραφή για να εξασφαλίσουμε μια θέση στον παράδεισο σαν καλοί χριστιανοί ή ο,τι άλλο.... Αλλά επειδή ανοίγω μεγάλη κουβέντα και πρεπει να μεινουμε στο θέμα αστο για άλλη φορά....

Αυτό λες εσύ; εδώ η νίκη της Σαμοθράκης είναι φτιαγμένη από Παριανό μάρμαρο και η μαρμάρινη βάση πλοίου στην οποία ήταν στερεωμένη ήταν από μάρμαρο Ρόδου! Πως τα μετέφεραν και πως τα σμίλευαν ρε γαμώτο! τι καλλιτέχνες!

Φαντάζομαι στην εικόνα, εκεί οπου περπατάνε, κανονικά όλα αυτά τα χώματα πρέπει να φύγουν για φανεί όλος ο τάφος ή μνημείο, λογικά δεν είναι ανισόπεδο αλλα πιο πολύ για μαρμάρινη περίφραξη-περίβολο μοιάζει...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...