Προς το περιεχόμενο

Βρέθηκε ο τάφος του Αλεξάνδρου ή και πάλι όχι?

funbreaker

230 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιος πιστεύετε ότι θάφτηκε στον τύμβο;

• Μέγας Αλέξανδρος
      66
    • Ρωξάνη & Αλέξανδρος Δ'
      11
    • Ολυμπιάδα
      13
    • Ηρακλής, γιος του Αλεξάνδρου
      4
    • Θεσσαλονίκη, αδερφή του Αλεξάνδρου
      4
    • Κλεοπάτρα, αδερφή του Αλεξάνδρου
      2
    • Φίλιππος Β' (για όσους αμφισβητούν την έρευσή του)
      1
    • Φίλιππος ο Αριδαίος
      0
    • Ηφαιστίωνας
      26
    • Κάσσανδρος
      17
    • Αντίπατρος
      3
    • Αντίγονος ο μονόφθαλμος
      2
    • Νέαρχος
      11
    • Λαομέδων
      2
    • Κενοτάφιο φτιαγμένο για το Μέγα Αλέξανδρο
      33
    • Πολυάνδρειο στρατιωτών
      12
    • Άλλο (πείτε ποιος)
      23
  2. 2. Τι θεωρείτε πιθανότερο σχετικά με τη σύληση του τύμβου;

• Ο τύμβος δεν είναι συλημένος.
      36
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς πριν πολλούς αιώνες.
      93
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς στη σύγχρονη εποχή.
      10
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς πολλές φορές σε διάφορες περιόδους.
      49
    • Ο τύμβος έχει συληθεί ολοκληρωτικά ως αποτέλεσμα μίας ή πολλών διαφορετικών συλήσεων.
      27
    • Ο τύμβος έχει λεηλατηθεί και καταστραφεί.
      6
    • Άλλο (εξηγείστε).
      9
  3. 3. Από που προέρχεται η άμμος;

• Η άμμος προέρχεται από φυσικά αίτια.
      59
    • Η άμμος αποτελεί αποτρεπτικό μηχανισμό κατά της τυμβωρυχίας και τοποθετήθηκε από την αρχή αμέσως μετά την ταφή του νεκρού.
      67
    • Η άμμος αποτελεί αποτρεπτικό μηχανισμό κατά της τυμβωρυχίας και τοποθετήθηκε αργότερα.
      85
    • Άλλο (εξηγείστε).
      19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ε εννοώ πιο κοντικό, ακριβώς στο σημείου του τάφου.
Το που βρίσκεται η αμφίπολη προφανώς θα μπορούσα να το βρω και μόνος μου αν δεν το ήξερα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 8,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

παιδιά υπάρχει κανείς με καμία αξιόπιστη αναφορά για το τί έγινε με εκείνη την ιστορία της σουβαλτζή. όσα έχω βρει στο διαδίκτυο μιλούν για σκευωρίες και τέτοια . υπάρχει κάτι που να τα αναλύει ωραία και να ρίχνει λίγο λογική στην υπόθεση αυτή ; ευχαριστώ εκ των προτέρων ;

• Super Moderators

Από τη στιγμή που λείπουν λέει κομμάτια, υπάρχει η πιθανότητα να έχει ανοιχτεί στο παρελθόν και να μη βρουν πολλά πράγματα. Αν όμως είναι ανέπαφο θα βρούν super duper ευρήματα αξίας κλπ. Οι τελευταίες πληροφορίες μιλάνε για τη γυναίκαι και το γιο του Μ.Αλεξάνδρου (αν και μέχρι να ανακοινωθεί κάτι επισήμως, θα ακούσουμε πολλά...).

Από τη στιγμή που λείπουν λέει κομμάτια, υπάρχει η πιθανότητα να έχει ανοιχτεί στο παρελθόν και να μη βρουν πολλά πράγματα. Αν όμως είναι ανέπαφο θα βρούν super duper ευρήματα αξίας κλπ. Οι τελευταίες πληροφορίες μιλάνε για τη γυναίκαι και το γιο του Μ.Αλεξάνδρου (αν και μέχρι να ανακοινωθεί κάτι επισήμως, θα ακούσουμε πολλά...).

Υπάρχει η περίπτωση να είναι ομαδικός τάφος πεσόντων Μακεδόνων στρατιωτών; Γιατί να κάναν τάφο 500μ για γυναίκα το 300Π.Κ.Ε είναι περίεργο :P

Οι Ελ έρχονται ,

τα Νεφελίμ θα μας φάνε όλους

Εμείς γραφουμε τις αλήθειες που το σύστημα σας κρύβει

Εδω λέμε την μια και μοναδική αληθινή αλήθεια

Η Αφρική και η Β.Αμερική είναι αποικίες των Ελλήνων

Ο Πλάτωνας είχε το πρώτο mac

κλπ

Site και forum καθυστερημένων πατριωτών-στρατόκαυλων με λιακοπουλοχρυσαυγίτικες τάσεις.

μπουρδολογια χωρις συνορα.

Ευχαριστω. Απλως εχω φιλο που ανεβαζει στ φβ ΣΥΝΕΧΩΣ αρθρα απο εκει και ειχα μια απορια.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε απὀ την στιγμή που δεν έχει ανοιχτεί,υπάρχουν αναφορές για το λιονταρι και για κάποια άλλα μάρμαρα από το εξωτερικό του ταφου(αν είναι τάφος,το έχετε σκεφτεί αυτο?) Σε καμία περίπτωση δεν είναι σίγουρο κάτι όπως και αυτά που λέω από την στιγμή που δεν έχει ανοιχτεί...

Υπάρχει η περίπτωση να είναι ομαδικός τάφος πεσόντων Μακεδόνων στρατιωτών; Γιατί να κάναν τάφο 500μ για γυναίκα το 300Π.Κ.Ε είναι περίεργο :P

Σκέψου οτι στις θερμοπύλες βάλανε κατί πολυ μικρότερο (χωρίς να είναι σίγουρος ποιος κατασκεύασε το μνημειο) ενώ παράλληλα στην Αίγυπτο για ένα Φαραώ έχτισαν πυραμύδες,αλλά πάλι τιποτα δεν είναι σίγουρο, κάνουμε εικασίες

θα μάθουμε σύντομα.... Πάντως είναι σίγουρο ότι είναι κάτι πολύ μεγάλο και σημαντικό....

Δήμητρα γνωρίζεις το υλικό του περιβόλου ποιο είναι μήπως;;

(το έβαλα σε κόκκινο γιατί μπορεί να μην το δεις ανάμεσα στα τόσα μηνύματα) :-)

Μάρμαρο Θάσου και μάλιστα έχει γίνει από το ίδιο "εργαστήριο" με το Λιοντάρι....

• Like 1

παιδιά υπάρχει κανείς με καμία αξιόπιστη αναφορά για το τί έγινε με εκείνη την ιστορία της σουβαλτζή. όσα έχω βρει στο διαδίκτυο μιλούν για σκευωρίες και τέτοια . υπάρχει κάτι που να τα αναλύει ωραία και να ρίχνει λίγο λογική στην υπόθεση αυτή ; ευχαριστώ εκ των προτέρων ;

αξιόπιστη όχι αλλά κάπου πήρε το μάτι μου αυτές τις μέρες ότι τελικά προχώρησε και εκείνη η ανασκαφή αλλά δεν ήταν τάφος αλλά κάτι άλλο. Δηλαδή, δεν ισχύει τίποτα από όσα λένε για εντολές και μπλοκαρίσματα κλπ.

αξιόπιστη όχι αλλά κάπου πήρε το μάτι μου αυτές τις μέρες ότι τελικά προχώρησε και εκείνη η ανασκαφή αλλά δεν ήταν τάφος αλλά κάτι άλλο. Δηλαδή, δεν ισχύει τίποτα από όσα λένε για εντολές και μπλοκαρίσματα κλπ.

Πρώτα από όλα τι δουλειά έχουμε εμείς σε ξένη χώρα; Είναι αρχαιολογική κληρονομιά της Αιγύπτου και ας έχει να κάνει με την Ελληνιστική περίοδο. 

• Like 1

ευχαριστώ φίλε μου. να σου πω ψιλοανακουφίστηκα γιατί όταν το έψαχνα από εδώ και εκεί όλα μιλούσαν για σκευωρίες , ύποτες εντολές από σημίτη και βενιζέλο και άλλα τέτοια. μάλιστα ήταν τα μόνα αποτελέσματα που συνέλεξα και άρχισα και εγώ σιγά σιγά να καταριέμαι πολιτικούς.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...