Προς το περιεχόμενο

230 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιος πιστεύετε ότι θάφτηκε στον τύμβο;

• Μέγας Αλέξανδρος
      66
    • Ρωξάνη & Αλέξανδρος Δ'
      11
    • Ολυμπιάδα
      13
    • Ηρακλής, γιος του Αλεξάνδρου
      4
    • Θεσσαλονίκη, αδερφή του Αλεξάνδρου
      4
    • Κλεοπάτρα, αδερφή του Αλεξάνδρου
      2
    • Φίλιππος Β' (για όσους αμφισβητούν την έρευσή του)
      1
    • Φίλιππος ο Αριδαίος
      0
    • Ηφαιστίωνας
      26
    • Κάσσανδρος
      17
    • Αντίπατρος
      3
    • Αντίγονος ο μονόφθαλμος
      2
    • Νέαρχος
      11
    • Λαομέδων
      2
    • Κενοτάφιο φτιαγμένο για το Μέγα Αλέξανδρο
      33
    • Πολυάνδρειο στρατιωτών
      12
    • Άλλο (πείτε ποιος)
      23
  2. 2. Τι θεωρείτε πιθανότερο σχετικά με τη σύληση του τύμβου;

• Ο τύμβος δεν είναι συλημένος.
      36
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς πριν πολλούς αιώνες.
      93
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς στη σύγχρονη εποχή.
      10
    • Ο τύμβος συλήθηκε μερικώς πολλές φορές σε διάφορες περιόδους.
      49
    • Ο τύμβος έχει συληθεί ολοκληρωτικά ως αποτέλεσμα μίας ή πολλών διαφορετικών συλήσεων.
      27
    • Ο τύμβος έχει λεηλατηθεί και καταστραφεί.
      6
    • Άλλο (εξηγείστε).
      9
  3. 3. Από που προέρχεται η άμμος;

• Η άμμος προέρχεται από φυσικά αίτια.
      59
    • Η άμμος αποτελεί αποτρεπτικό μηχανισμό κατά της τυμβωρυχίας και τοποθετήθηκε από την αρχή αμέσως μετά την ταφή του νεκρού.
      67
    • Η άμμος αποτελεί αποτρεπτικό μηχανισμό κατά της τυμβωρυχίας και τοποθετήθηκε αργότερα.
      85
    • Άλλο (εξηγείστε).
      19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δε ξέρεις πόσο συμφωνώ μαζί σου σε αυτό το τελευταίο. Βλέπεις, όμως, να γίνεται κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής;

Εχω την εντύπωση πως για να μιλήσουν,χρειάζεται χρόνος,πολύς.

Εδώ ολοι εχουν πέσει σα τους διαόλους και λενε οτι τους κατέβει!!!

Και ματαξαναεπαναλαμβάνω.

Το να λέμε οι ινσομιαξ το κοντό και το μακρύ μας,ειναι λογικό και απόλυτα κατανοητό.

Το να βγαίνει όμως,ο κάθε αρχαιολόγος επιστήμονας στα κανάλια και τις εφημερίδες,ανάλογα τη πολιτική τοποθέτηση του ο καθένας.

Ε συγγνώμη αλλά αυτο είναι ΓΤΠΚ.

• Like 1
  • Απαντ. 8,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
ας αφήσουμε τα ευρήματα να μιλήσουν.

Είπαμε. Και τον μέγα Αλέξανδρο με πανοπλία που θα χει χαραγμένη Ελληνικη σημαία να βρουν

(στάνταρ θα πεταχτει κάποιος και θα πει τωρα οτι τοτε δεν υπηρχαν Ελληνικές σημαίες :P)

, πάλι αμφιβολίες θα υπάρχουν. Γενικά αν δε θέλει κάποιος να πιστέψει, δε θα το κάνει....To βλέπουμε με τη Βεργίνα. Και δευτέρα παρουσία να κάνει ο Φιλιππος και να πει "ναι ρε εγώ ειμαι εκει μέσα", δε θα το πιστέψουν.

• Like 5
Δημοσ.

Είπαμε. Και τον μέγα Αλέξανδρο με πανοπλία που θα χει χαραγμένη Ελληνικη σημαία να βρουν

(στάνταρ θα πεταχτει κάποιος και θα πει τωρα οτι τοτε δεν υπηρχαν Ελληνικές σημαίες :P)

, πάλι αμφιβολίες θα υπάρχουν. Γενικά αν δε θέλει κάποιος να πιστέψει, δε θα το κάνει....To βλέπουμε με τη Βεργίνα. Και δευτέρα παρουσία να κάνει ο Φιλιππος και να πει "ναι ρε εγώ ειμαι εκει μέσα", δε θα το πιστέψουν.

Σαφώς και δε θα τον πιστέψουν.....Ολοι θα πουν οτι είναι ο Ιησούς!!!!!

• Like 1
Δημοσ.

Σωστά, γιατί η ελληνική γλώσσα είναι εξαιρετικά φτωχή.

Όσο για εκείνους που έχουν διαφορετική άποψη, δεν εκφράστηκαν με επιφύλαξη, αλλά με προσβλητική και προκλητική απολυτότητα, τόση που ένιωσε την ανάγκη να τους κράξει δημοσίως και μάλιστα, ονομαστικά. Έτσι...

Δεν είναι θέμα φτώχια της ελληνικής γλώσσας καθώς δεν είπε πιστεύω επειδή δεν υπάρχει η λέξη ξέρω αλλά γιατί στην επιστήμη δεν αρχαιολογίας δεν είναι σωστό να πει κανείς ξέρω.

Για το 2ο που λες συμφωνώ. Κι εμένα δεν μου άρεσε το ονομαστικό κράξιμο από μέρους της. Ήταν άκομψο.

Ε ναι από τα τεσσεράμισι λεπτά, μόλις τα (περίπου) 15 δευτερόλεπτα μιλάει για αποδείξεις που την κάνουν να πιστεύει λέει :X :P για την χρονολόγηση. Τα υπόλοιπα είναι για καμιά εκπομπή της Τατιάνας.

Συμφωνώ πως το ονομαστικό κράξιμο ήταν άσχημο και δεν χρειαζόταν.

Εγώ σχολίασα όμως τα σχόλια της χρήσης του ρήματος πιστεύω.

Δημοσ.
Το να βγαίνει όμως,ο κάθε αρχαιολόγος επιστήμονας στα κανάλια και τις εφημερίδες,ανάλογα τη πολιτική τοποθέτηση του ο καθένας.

Μιλάμε για το ίδιο μνημείο το οποίο, πριν καλά καλά ακουστεί ο πρώτος κασμάς, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός;

Δημοσ.

Δεν είναι τόσο η πολιτική τοποθέτηση. Είναι ότι ....ο φθόνος είναι γηγενές φυτό στην Ελλάδα .Αναφέρομαι στα ενδοεπιστημονικά, γιατί κατά τα άλλα κι εγώ συμφωνώ οτι παραέχει πάρει αγκαλίτσα την Αμφίπολη ο Σαμαράς για να προσπορίσει κομματικά οφέλη.

Δημοσ.

Μιλάμε για το ίδιο μνημείο το οποίο, πριν καλά καλά ακουστεί ο πρώτος κασμάς, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός;

Ο περίβολος αποκαλύφτηκε πέρυσι το Μάρτη νομίζω

Δεν είναι τόσο η πολιτική τοποθέτηση. Είναι ότι ....ο φθόνος είναι γηγενές φυτό στην Ελλάδα.

το παραμύθι φίλε μου,ξεκίνησε με την ελευθεροτυπία και τον ΣΕΑ,οι οποίοι εχουν συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση.

Αυτοί εχουν αναλάβει εργολαβία την αντιπολίτευση ΑΚΟΜΑ και σε αυτό!

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά το παρακάνατε... Ας αφ΄σουμε να προχωρήσει η ανασκαφή που όλους μας ενδιαφέρει πια χωρίς να τσακωνόμαστε μεταξύ μας. Εντάξει Έλληνες είμαστε και το χουμε εύκολο αλλά προσωπικά έχω τόση λαχτάρα να παρακολουθώ τη πορεία αυτή που στεναχωριέμαι με αυτό που γίνεται.

Χάνουμε την ουσία. Ας μείνει ζωντανό το νήμα με αρχαιολογία και μόνο. Ούτε με πολιτική ούτε με τσακωμούς.

Περιμένω με αγωνία επόμενο δελτίο τύπου με υλικό για να γυρίσουμε στα νορμάλ μας και ενδιαφέροντα. Να πουν και τις απόψεις τους τα παιδιά που κατέχουν περισσότερα.

Πάμε γερά! :)

• Like 2
Δημοσ.

Είπαμε για ποιούς λόγους τον κάλεσε. Και να σου πω την αλήθεια, μαγκιάς της και μπράβο της.

Αν δεν ειχε γινει αυτη η ιστορία δε θα ξέραμε τιποτε απ οτι γινεται εκει μέσα.

Και θυμόμαστε όλοι τι είχε ακουστεί οτι έλεγαν οι κάτοικοι εκει. Κοντέινερ που έφευγαν γεμάτα και άλλες τέτοιες χαζάδες.

Μπορει το δελτίο τυπου να το αμφισβητουμε πολλοί, αλλά τουλάχιστον έχουμε κάτι να δουμε.

Ξέρω και ξέρεις πολύ καλά πως έχουν βρεθεί και έχουν βρεθεί πράγματα που είτε έχουν ξανασκεπαστεί ελλείψει χρηματοδότησης, είτε απλά δε το μάθαμε ποτέ.

Το αν ο Σαμαράς εκμεταλλεύεται αυτο το μνημείο για πολιτικους λόγους το ξέρουμε. Το θέμα ειναι να γίνει κάτι καλό για όλους μας. Και για την ώρα η προβολή αυτή, πολιτική ή μη, μόνο καλό κάνει στην Ελλάδα. Εχουμε 6 χρόνια να ακούσουμε κάτι θετικό.

Υπουργείο μπορείς...μπορεις δελτίο τύπου στην 1 το βράδυ λεμεεεεεεεεεεεεεε!!!

• Like 2
Δημοσ.

Παιδιά το παρακάνατε... Ας αφ΄σουμε να προχωρήσει η ανασκαφή που όλους μας ενδιαφέρει πια χωρίς να τσακωνόμαστε μεταξύ μας. Εντάξει Έλληνες είμαστε και το χουμε εύκολο αλλά προσωπικά έχω τόση λαχτάρα να παρακολουθώ τη πορεία αυτή που στεναχωριέμαι με αυτό που γίνεται.

Χάνουμε την ουσία. Ας μείνει ζωντανό το νήμα με αρχαιολογία και μόνο. Ούτε με πολιτική ούτε με τσακωμούς.

Περιμένω με αγωνία επόμενο δελτίο τύπου με υλικό για να γυρίσουμε στα νορμάλ μας και ενδιαφέροντα. Να πουν και τις απόψεις τους τα παιδιά που κατέχουν περισσότερα.

Πάμε γερά! :)

αν οντως στον επόμενο θάλαμο,γίνεται αυτο το πράγμα που λένε περί σπηλαίου,μάλλον θα αργήσουμε να δούμε νεα..

Δημοσ.
Σαφώς και δε θα τον πιστέψουν.....Ολοι θα πουν οτι είναι ο Ιησούς!!!!!

Κόντεψα να πέσω απ τη καρέκλα ρε :P

αν οντως στον επόμενο θάλαμο,γίνεται αυτο το πράγμα που λένε περί σπηλαίου,μάλλον θα αργήσουμε να δούμε νεα..

Λογικό...2000 χρόνια χώμα που έχει γινει πέτρα...τι να λέμε...

• Like 1
Δημοσ.

Άστα αυτά και χάκεψε το σάιτ του υπουργείου. Έτοιμες τις έχουν τις φωτό και το δελτίο και θα τα ανακοινώσουν αύριο..

• Like 1
Δημοσ.

Παντως οποιος και να'ναι θαμμενος εκει μεσα, διαβαζοντας απο τον αλλο κοσμο αυτο το τοπικ θα ειναι υπερηφανος για τους απογονους που αφησε και το πώς αυτοι αξιοποιουν την παρακαταθηκη που μας αφησε με τους συν αυτω, αν μη τι αλλο :lol:

• Like 1
Δημοσ.

Άστα αυτά και χάκεψε το σάιτ του υπουργείου. Έτοιμες τις έχουν τις φωτό και το δελτίο και θα τα ανακοινώσουν αύριο..

Μόλις γαργάλησα λίγο τον server τους. Δεν έχουν ανεβάσει ακόμη προς δημοσίευση.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...